Humax PVR- 9500

Keskustelu osiossa 'Humax' , aloittajana illi, 25.11.2007.

  1. majoste

    majoste Guest Guest

    Liittynyt:
    12.03.2008
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
     
  2. Jkap

    Jkap Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2007
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toi humaxin editointi on ihan syvältä (ainakin uusin softa). Jos pause tilassa yrittää hyppiä se pistää koko tallenteen jumiin ja joutuu aloittaa alusta. Kelaus ei toimi ollenkaan.

    Eli ei onnistu tarkempi editointi... mielummin siirtää tietokoneelle ja editoi ProjectX:llä.
     
  3. Vaitelias mies

    Vaitelias mies Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2003
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on pari viikkoa ollut 9500C käytössä, ja pieni ongelma tullut esiin tietyiltä kanavilta tallennettujen ohjelmien tekstitysten kanssa.

    Eli itselläni näkyvistä kanavista Canal+ Dramalta tai Showtimelta tallennettuja ohjelmia boksin kiintolevyltä katsoessa tekstitykset tulevat aina muutaman sekunnin etuajassa. Alkuperäisessä lähetyksessä tekstitykset toimivat ihan ajallaan, ja samoin jos tallenteen siirtää tietokoneelle, niin kaikki on kohdallaan. Vika tuntuu siis olevan nimenomaan tuossa toistovaiheessa boksin levyltä.

    Tämä siis TTV:n kaapeliverkossa. Esimerkiksi muilla Canal+-kanavilla samaa ongelmaa ei esiinny, mutta noilla kahdella kanavalla tosiaan pysyvästi. Muita teksti-tv-tekstitystä käyttäviä kanavia itselläni ei taida tällä hetkellä näkyäkään, mutta muistaakseni Cable Open -viikonloppuna sama ilmiö esiintyi mahdollisesti TV1000 PlusOne -kanavalta tallenetun ohjelman kanssa.

    Onkohan kellään muulla vastaavaa ongelmaa 9500C:n tai 9200C:n kanssa?

    edit: Ohjelmistoversio unohtui mainita, eli sen on uusin 1.00.16.
     
  4. Digi-Hate

    Digi-Hate Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2008
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jeps, tuohon editointikommenttiini on tosiaan sattunut fiba - eli editointimoodissa ne kelausnamiskat eivät tosiaan toimi. On siis mentävä nuolinäppäimillä karkeasti paikalla ja sit play:lla tarkemmin.

    Kun editointeja kokeilin ekoja kertoja, oli mulla nauhoitettuna vain 5-10min ohjelmia ja tuossa nuolinäppäimillä pääsi tarpeeksi tarkasti editointialueiden alkuun/loppuun ja editoitu lopputulos näytti hyvinkin tarkalta leikkausten suhteen.

    Kun editoitavana sitten onkin vaikka parin tunnin ohjelma, tuntuu, että poistettavan (tai talletettavan) pätkän säätö muuttuukin huomattavasti karkeammaksi eli editoinnin alku/loppukohta editoidussa tuloksessa voi heittää minuutinkin verran siitä, mihin sen oli säätävinään....
     
  5. Digi-Hate

    Digi-Hate Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2008
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kummallisin tapaus tähän mennessä:

    - olin editoimassa erään talletuksen lopusta turhaa pätkää pois
    - olin asettanut jo poistettavan pätkän alkukohdan, kun sattui, että uuden ajastetun ohjelman hetki koitti
    - boksi siirtyi (aivan oikein) pois editointitilasta ja alkoi tallettamaan uutta ohjelmaa
    - ruutuun jäi kuitenkin "naulittuna" ajastinpalkin oikean pään kello, mikä ei suostunut millään katoamaan (koitin mm. siirtää boksin valmiustilaan ja takas ajastuksen aikana)
    - kun ajastus oli ohi, koitin uudelleen valmiustilaan ja takas - ei vaikutusta

    - kytkin virran pois koko loorasta ja takas - johan auttoi, MUTTA...
    - kun boksi taas käynnissä, ei talletettujen ohjelmien luetteloa näkynyt missään (lista-nappula oli siis toimeton)...
    - päävalikosta (Menu) oli kadonnut kokonaan se Tallennus-valikko - sen sijaan oli mukana joku perus-Humax:in valikko (en nyt muista mikä)...
    - kuitenkin tulevat ajastukset näkyivät ihan ookoo, muuten levytoiminteet oli "lepo"...

    - ihmettelin hommaa hetken ja sit taas virrat pois ja takas - tällöin boksi palautui ennalleen...
     
  6. Coyote

    Coyote Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2004
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko ostamisen väärti kapistus?
    Hobbyhall näkyy myyvän tuota nyt 349e
    Oliko tässä sanahakutallennus?
     
  7. arskaxx

    arskaxx Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2004
    Viestejä:
    968
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole hakusanatallennusta. Hakusanalla voi kyllä etsiä ohjelmia EPG:stä ja sitten ajastella siitä listasta manuaalisesti.
     
  8. rodney

    rodney Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2004
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä ollut kaksi antenni mallin boxia toukokuun puolesta välistä alkaen ja muuten olen ollut tyytyväinen paitsi toisesta boxista kävi Ylen kanavat pikselöitymään ja signaalin laatu seilaa 50-100% väliä.No otin sitten toisen boxin samaan huoneeseen ja testasin sillä ja kyllä toimi Ylen kanavat normaalisti ja pysyi signaalin laatukin 90-100% kokoajan.No ei muuta kuin huoltoon lähetys ja varmaankin pari viikkoa menee..Vähän ottaa aivoon kun ei boxi ole kuin vähän reilu 2kk vanha ja yhtäkkiä alkoi ylen kanavat reistaamaan..Epäilivät siellä humaxin puhelin palvelussa ,että varmaankin virittimessä jokin häikkä..Onkos kellään muulla ollut vastaavia kokemuksia??
     
  9. Kurnipsi

    Kurnipsi Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2005
    Viestejä:
    141
    Saadut tykkäykset:
    0
    ostinpas minäkin sitten kakkosboksikseni tämän pari kk sitten.

    + ajastukset toiminut ja tehnyt sen mitä pitänytkin siltä osin :thumbsup:

    - Guiden käyttöliittymä onneton ajastusten tekoa varten. :( Hidas siirtyä eteenpäin ja poimia ohjelmia! Ja vaikeampi nähdä lyhyissä ohjelmissa nimeä, eli pitää katsetta vaihtaa paikasta a paikaan b ruudulla. Topfieldissä ja monessa muussakin oleva vaihtoehtoinen tai ainoa guide-ikkuna, jossa näkyy vain yksi kanava + sen aikoja paremmin päällekkäin ja pidempään on kyllä paljon käyttäjäystävällisempi. Toivotaan, että seuraavaan firmwareen saisivat tehtyä tuon selkeämmän ainakin toiseksi vaihtoehdoksi! :rolleyes:
    - viikkotallennusten nimet ovat mallia mtv3, tv2 jne, eikä sarjan nimisinä, kuten jokunen muukin on "valittanut". Talletapas siitä sitten joltain kanavalta useampaa viikkotallennusta ja yritä arpoen muistella, että mitä milloinkin tuli ja pitäisi katsella. :grr: No onneksi on toppy tätä varten edelleen.
    - tallennetut ohjelmat valikosta ei toimi info -näppäin, eli esim. em. nimeys omituisuuden vuoksi ei voi sieltäkään tarkistaa, että mikä ohjelma mikin tallenne sitten oikeasti oli. :hitme:
    - joskus jää ylen kanavilta online katselussa teksti tulematta tai tulee kovin myöhässä. Joku jumi ihan harvoin iskee tuohon. Toppyssä ei ole tuollaista nytkähdystä näkynyt koskaan.
    - kovalevy pyörii ihan tyhjään yleensä, eli voisi olla se ajastetun katselun toiminto saatavissa pois päältä, jos sellaiselle ei ole tarvetta.
    - ei ole infoa, joka näyttäisi, että nauhoitukset menossa (vrt. toppyn punaiset pallerot) nyt pitää kanavat selata läpi ja katsoa minkä kanavan kohdalla näkyy rec kanavanimen sijaan.
    - Humaxin kanavavaihdon ja Yamahan AV-vahvarin äänenvoimakkuuden säädöt ovat kaukosäätimissä niin samankaltaiset, että aina joskus äänen voimakkuutta muutettaessa Humax vaihtaa "itsestään" kanavia. :weep: Tekee tuon sekä Harmonyllä, että Yammun omalla kakella. Taitaa olla siinä 5-10% luokkaa tuo sekoilu.

    Siirtoja tietokonelle en ole vielä joutanut kokeilemaan, ehkä ne toimivat, kuten toppyssäkin.

    Kyllä tästä saisi aikas pienillä firmiksen fiksauksilla todelle kelpo vehkeen.
    Kunhan maahantuoja ja valmistaja vain ottaisivat onkeensa.

    KK
     
  10. carpenter83

    carpenter83 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.07.2004
    Viestejä:
    1 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tottumuskysymys

    Korjattu 1.00.16 päivityksessä
    Katso edellinen
    Ei ole tuollaista kyllä tullut vastaan, olisiko vikaa signaalissa
    Niinhän se pyörii
    Näytössä lukee (pienellä) REC ja jos painaa PLAY nappia millä tahansa kanavalla näkyy alareunassa mitä kanavaa/kanavia sillä hetkellä tallennetaan
    Paskaa säkää etteivät ole yhteensopivia


    Päivitä se boksi uusimpaan firmikseen
     
  11. Japsu1

    Japsu1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2006
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    0
    Et kertonut onko sinulla kaapeli- vai antennimalli. Tietääkseni kummassakin on tuoreissa ohjelmaversioissa korjattu nuo molemmat ongelmat. Antenniverkon mallissa softa on korjattu jo monta vuotta sitten, eli 9200T ja 9500T softa on identtinen. Kaapeliverkon malleissa vasta viimeisin softa 1.00.16 sisältää tuon korjauksen joten jos sinulla on kaapelmalli niin epäilen että sinulla on siinä vanha softa, näin oli minunkin viime viikolla pojalleni ostamassa versiossa?
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=1100682&postcount=39
     
  12. Kurnipsi

    Kurnipsi Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2005
    Viestejä:
    141
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan minulla uusi softa ollut jonkun aikaa, mutta muistankos nuo sitten siitä vanhasta?? :hitme:

    Ja kaapelimallihan tämä, kesäterässä näköjään, enkä muistanut moisia "itsestään itselle selviä" juttuja kertoilla. :OI

    Eiip Guiden onneton käyttöliittymä ole yksin tottumuskysymys. Jos Toppyn mallisesta näkee paljon paremmin ohjelman nimen ja infonkin, niin.. Tai tietty tottumiskysymys siinä mielessä, että jos ei ole parempaa nähnyt, niin tämäkin voi kelvata. :D

    Pitääpäs nyt sitten katsoa vielä nuo nimeykset yms. Minusta kyllä oli olevinaan tälää uudellakin firmiksellä noin, mutta tietystä syystä (K-18, sisältäen voimakkaita kohtauksia, jotka voisivat olla teille haitallisia ja menettäisitte ehkä yöunenne :rolleyes: ) en laita päätä pölkylle kuitenkaan

    "Näytössä lukee (pienellä) REC ja jos painaa PLAY nappia millä tahansa kanavalla näkyy alareunassa mitä kanavaa/kanavia sillä hetkellä tallennetaan" Tjaa, oliskos ollut aika lukea se ohjekirja, missä lie :confused:, hmm.. taisin laittaa pöydän takajalan alle samantien, kun hieman ontui :D

    Signaalitasot on Humaxin näytön mukaan normaalit, toki voihan jotain räpsyjä kaapelissa olla, mutta kun ei toppy niistä välitä mitenkään.

    Mutta tattis neuvoista/muistutuksista. En ole kuitenkaan vesilintua nakkelemassa tällä, vaikka hieman käyttöliittymään muutosta kaipailenkin.
     
  13. JanneA

    JanneA Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.02.2005
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni jatkuvasti pyörivä ja taustatallentava kiintolevy on Humaxin parhaita puolia. Erikseen kytkettävä taustatallennus ei kuitenkaan olisi päällä silloin, kun ohjelmaa katsoessa huomaa jotain menneen ohi ja tekee mieli katsoa repliikki uudelleen.
     
  14. Japsu1

    Japsu1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2006
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehdottomasti samaa mieltä. Varmasti joka päivä tulee tuota käytettyä vaikkapa uutisia katsoessa. Harvoin tulisi mieleen ajastaa uutiset mutta aina silloin kun niitä katselee toisella silmällä (ja korvalla) tulee eteen kohtia jossa pitää tarkistaa että mitä siellä nyt oikein kerrottiin.;)

    Lisäksi telkkarista saattaa tulla joku tylsä dokumentti jota ei ole edes tarkoitus katsella mutta jota paremman puutteessa katselee toisella silmällä. Puolessa välissä ohjelma alkaa kuitenkin kiinnostaa ja vaikka juuri silloin pitäisikin lähteä ulos niin äkkiä pikahyppäys ohjelman alkuun ja rec-napista tallennus päälle. Sitten voikin tuon ohjelman katsella kaikessa rauhassa sitten kun aikaa riittää.:D

    Ja turha selittää että tuo jatkuva taustatallennus kuluttaa kiintolevyä, kyllä se kestää hyvin sen ajan mitä tällainen laitekin pysyy ajankohtaisena. Tekniikka muuttuu ja muutaman vuoden päästä on taas hankittava uusia vermeitä...
     
  15. T.Hell

    T.Hell Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2006
    Viestejä:
    138
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itellä toiminut tuo T-malli hyvin. Joskus tosin on tuntunut että ihan kuin se olis jättänyt jonkun jo ajastukseen laitetun ohjelman tallentamatta (käynyt ehkä kaksi kertaa). Tosin silloin kyllä tulee miettineeksi laitoinko sen ajastukseen sittenkään... :hitme:
    Ja joskus ärsyttää toi Guiden latauksen hitaus. Jos meinaa vain avata boksin ja laittaa nopeesti ajastus, niin sen saa kyllä unohtaa, jos haluaa niihin tallennuksiin myös ne ohjelmien nimet... :grr:
     
  16. Kurnipsi

    Kurnipsi Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2005
    Viestejä:
    141
    Saadut tykkäykset:
    0
    Quote:
    Originally Posted by Kurnipsi
    - viikkotallennusten nimet ovat mallia mtv3, tv2 jne, eikä sarjan nimisinä, kuten jokunen muukin on "valittanut". Talletapas siitä sitten joltain kanavalta useampaa viikkotallennusta ja yritä arpoen muistella, että mitä milloinkin tuli ja pitäisi katsella. No onneksi on toppy tätä varten edelleen.

    Korjattu 1.00.16 päivityksessä

    Tämä taitaa toimia uusimmassa firmiksessä, ainakin ensimmäinen ohjelma käytti omaa nimeään.


    Quote:
    Originally Posted by Kurnipsi
    - tallennetut ohjelmat valikosta ei toimi info -näppäin, eli esim. em. nimeys omituisuuden vuoksi ei voi sieltäkään tarkistaa, että mikä ohjelma mikin tallenne sitten oikeasti oli.

    Katso edellinen

    No EI, EI TOIMI edelleenkään mitenkään ainakaan minun Humax'issani. :grr: :grr: :grr:

    Edelleen kukkunut ilman virtajohdon happihyppelyjä. :p
     
  17. carpenter83

    carpenter83 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.07.2004
    Viestejä:
    1 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    No ei info toimi, mutta uusimalla firmiksellä tallentuu ohjelman nimi ja näet päivämäärän sekä kellonajan. Niistä pitäisi tietää. Jos enemmän tarvii lisätietoja avaa tallenteen ja painaa sitten info-nappia. Tuo ei tietenkään korjaa niitä tallennuksia jotka on tehty ennen päivitystä, mutta jos on tärkeitä ohjelmia niin voihan ne käsin nimetä
     
  18. noobiDIKI

    noobiDIKI Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2008
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    tallentaako salaamattomana vai pitääkö niitä purkaa jotenkin?
     
  19. arskaxx

    arskaxx Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2004
    Viestejä:
    968
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tartte erikseen purkaa, Humax hoitaa sen jo tallennusvaiheessa ;)
     
  20. Coyote

    Coyote Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2004
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli sitten ostettua tämä peli kaapeliin, heti ikäväkseni huomasin että kuvanlaatu on huonompi kuin tuolla tavallisella humaxin boksilla eli digipuolella pientä lumisadetta mutta jos vaihtaa analogipuolelle vaikka musiikkikanavalle niin lumisadetta onkin jo paljon enemmän :mad:
    Mistähän tämä voisi johtua? Tavallisella boksilla kuva on älyttömän hyvä niin analogi kuin digipuolellakin. :confused:
    Pitäisikö tässä käydä ostamassa parempi antennijohto.. kenties joku kullattu?
    Ohjelmisto versio tässä on tällä hetkellä 1.00.12
    Latausohjelman versio Y4.11
    Voimakkuus 52% ja laatu 100%
    Tuota johtoakaan ei tullut paketissa millä voisi tuon uuden päivityksen hakea.