Kaikkien aikojen yliarvostetuin elokuva?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Faust, 14.01.2002.

  1. lippo

    lippo Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tällä hetkellä tuo yliarvostetuin leffa taitaa olla the Dark Knight, mutta eiköhän tuo über ihku vaihe laimene jossakin vaiheessa.
    Leffa on hyvä, mutta porukka fanittaa sitä yhtä suurella tunteella ku pissikset antti tuiskua. ;)
     
  2. Ksenon

    Ksenon Guest Guest

    Liittynyt:
    30.07.2005
    Viestejä:
    82
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan näitä; Aleksanteri, Gladiaattori ja Pulp Fiction tulevat nyt ensimmäisinä mieleen.
     
  3. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Miten kummassa tuo voi olla yliarvostettu, kun arvostusta elokuva ei paljoa ole osakseen saanut.
     
  4. Ksenon

    Ksenon Guest Guest

    Liittynyt:
    30.07.2005
    Viestejä:
    82
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sekin vähä arvostus on ollut aivan liiallista:sick:
     
  5. pundewhee

    pundewhee Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikea lopulta sanoa, kun kaikista Hyvin Arvostetuista Elokuvista olen nähnyt vain pienen osan, mutta Pulp Fiction lienee yksi yliarvostetuimmista.

    Elokuvana ihan hyvä, mutta yksi kaikkien aikojen parhaista mestariteoksista? Miusta vaikkapa Reservoir Dogs ja Jackie Brown samalta sälliltä ovat, jos ei huomattavasti, niin kuitenkin jokseenkin parempia elokuvia. Puhumattakaan sitten muiden ohjaajien leffoista.
     
  6. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Fight club, todella selkeänä ykkösenä. Synkkää ahdistusta...niin, siinäpä se. Hakkaa pääsi tohjoksi, ja olet valaistunut. Sisältää mahtavan lopputwistin! Hui jui. Yksi ihmeellisimpiä leffakokemuksia, kaiken hehkutuksen jälkeen. Tämähän on tylsää roskaa!?

    Sitten äsken mainittu Pulp Fiction, aivan samaa mieltä että ei edes ko. ohjaajan paras, leffa on aika paljon sekoilua kuitenkin.

    Schindlerin lista: rapiat kolme tuntia boredomia! Mustavalkoisuus ei auta asiaa. Tähän tosin täytyy se varaus tehdä, että olin "vain" 15 sen nähdessäni.

    Taru Sormusten Herrat - kaikki väsäykset. Joo, great visuals, mutta muuten...huoh.

    Memento, tämä myös imdb:n toplistankin perusteella, yhden idean/jekun leffa, ei mestariteos, toki ihan veikeä esikoisleffa hienolta ohjaajalta.

    Alien 3. Argh. Fincher, pilasit hienon elokuvasaagan! Mutta toki teit jälkeenpäin pari mahtileffaa. :)

    Ja sokerina pohjalla: Forrest Gump! Aivan karmeaa populismia, ja kermakakkua. Ei, ei, ei näin. Ei tällaista voi ottaa mitenkään järkevästi. Kun ei edes yhtään naurattanut. :sleep:
     
  7. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ollaankohan me katsottu lainkaan samaa leffaa? Fight Clubin idea ei ole fight club. ;)

    Suosittelen katsomaan uudelleen aikuisemmalla iällä. 15-vuotiaana tuosta ei ehkä saa kovin paljoa irti.

    Onko Alien 3 jollain lailla (yli)arvostettu? Mielestäni se on pikemminkin aliarvostettu, vaikka jääkin kauas kahdesta edeltäjästään.

    Forrest Gump on edelleen hieno elokuva, vaikka jollain tapaa ajan hammas onkin sitä ehkä syönyt...
     
  8. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kommentointi on hyvästä.

    Ollaan. Ja tajuan kyllä et tos on haettu tollasta syvempää ideaa, ei vaan toimi mulle. En suostu tajuamaan mikä ihmeen ratkasu on
    heittää kaikki veks ja tapella aivonsa ulos ja lopuksi kaboom.
    Kyllä se alku iski mut sitten..ei..ahdistava leffa, ja tylsistytti mut vaan. Lopun twisti ei ratkaise siten että pelastais leffan. Myönnän että siinä on hyviä ideoita, mutta ei muuta.

    Tää on varmaanki totta, siinä iässä nyt ei kiinnostanut hirveesti inhimilliset tragediat, nykyään osaa nähdä ihmiset elokuvissakin hienovaraisemmin. Leffa vaan nyt oli pirun tylsä, enkä usko että olisi mestariteos silmissäni vieläkään. Ei hieno, koskettava tarina tee vielä mahtavaa leffaa, se on musta se mitä ton leffan kohdalla kävi ihmisten silmissä, no mikäs siinä sit jos niin.


    No joo, ei kai sit niin paljon ku nää muut...Mutta aika paljon "kultti"arvostusta tuntuu olevan. Musta se on vaan aikas tylsää roskaa, kun vertaa aiempaan kahteen ni huh huh. :hitme:


    Niin, no...Senkin leffan ideat saattas jotenki toimia...mutta ei. Liikaa ja liian lapsellista, naurettavaa...ja olisi ok, mikäli hauskuuttaisi! Musta vaan sellanen kosiskelevuus on todella vastenmielistä. Ainoa hyvä tässä on Tom Hanks, siis erinomainen näyttelijä, mut ei se leffaa pelasta..pikemminkin ärsytti vain se rooli.
     
  9. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä kommentti edustaa juuri sitä miksi tämä ketju on mielestäni aika dorka. Henkilökohtaisesti kaikki edellä nimetyt leffat ovat 4-5tähden leffoja ja joku jamppa tulee ja dissaa kaikki pois tyyliin "kummisedät haisee".
    Mielipiteitä on monenlaisia:rolleyes:
     
  10. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hahaha. Ai et tää ketju on dorka, siks että on erilaisia mielipiteitä, ja joku saattaa dissata just niitä leffoja jotka on sun favoritteja? No tolla logiikalla voidaan sitten poistaa kaikki ketjut, mielipiteistä kun yleensäkin täällä ja muillakin foorumeilla on kyse. Sit ois ainakin helppoa eikö. :thumbsup:

    Kyllä mä tajuan et se voi tuntua ikävältä kun joku, olkoonkin total stranger, ei tajua just niitä sun mielestä mahtavia leffoja, mutta hei niin se vaan menee ja pitääkin mennä. Tää on musta melkosen yksinkertanen homma. No vastaavaan on kyllä törmätty aiemminkin. :D Sitäpaitsi, Kummisedät on aivan mahtavia mestariteoksia. :) Kaikki kolme.
     
  11. Teemu03

    Teemu03 Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2005
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Fight Clubista:
    Jos tätä elokuvaa katselee action-leffana, niin ei varmaan toimi kovin monellekaan. Draamaa tämä on parhaimmillaan ja
    sitä kuinka ihmismieli käsittelee masennusta ja millaisia ihmissuhteita vaikeasti masentunut Tyler kykenee luomaan. Ei se loppu vaan se matka. Tässä omat viisi penniäni.
     
  12. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikkien ei tietysti ole tarkoitus ymmärtää kaikkea, enkä tarkoita tätä millään "et vaan ymmärrä" tavalla, vaan kaikki eivät vaan välitä tietyistä genreistä tai elokuvista.

    Mutta sen verran voin vihjaista muillekin että Fight Club (nimestään huolimatta) on elokuva tappelemisesta samassa määrin kun Kummisetä-trilogia on elokuvasarja pyssyillä ampumisesta.

    Väkisinkin tulee vaan tuon tyylisistä kommenteista mieleen ettei vaan olisi taas tullut katsottua elokuvaa vähän toisella silmällä, samaanaikaan kun kirjoittelee netissä ja selaa verkkokauppoja. Siinä tapauksessa ainakin ymmärrän jos Fight Clubista tulee semmoinen olo että "Ai siinä on joku ukko joka koheltaa eestaas, ja nyt se näköjään lyö jotain tyyppiä", tämä asenne paistoi läpi ainakin suurimmasta osasta lehtikriitikkojen yms. arvosteluja.

    Elokuva on tietysti hyvin polarisoidusti vastaanotettu, mutta itse elokuvan ykkösfanina laittaisin tämän enemmänkin (yllättäen) hirviömäisesti väärinymmärrettyjen, ja siksi aliarvostettujen, elokuvien kategoriaan. Jos joku haluaa omassa listassaan laittaa tämän "huonojen tappeluelokuvien" kategoriaan, niin tehköön vapaasti sitten niin. :)
     
  13. Teemu03

    Teemu03 Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2005
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    En kyllä tätä väärinymmärrettynä tai aliarvostettuna pitäisi, kun suitsutusta löytyy monesta arvostelusta, leffa keikkuu imdb:n sijalla #23 ja sielläkin arvostelijoita on kuitenkin lähemmäs 280 000... vaikka toki henkilökohtaisesti voisin pitää leffaa muutamaa pykälää ylempänäkin ;)
     
  14. romulusko

    romulusko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.08.2004
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa huomioida tämän viestiketjun ensimmäinen viesti (yllä) kun kommentoi toisten mielipiteitä. Menee vähän samanlaiseksi kuin "sinulla on toki oikeus mielipiteeseesi, mutta se on väärä"...

    Yliarvostetuin leffa... IMDB:ssä sijalla 135, Kuudes aisti. Ei se nyt NIIN hyvä ole.
     
  15. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Niin, no mä ainakin otan leffat vastaan sellaisina kuin ne ovat, jos onkin erilainen kuin mikä ennakkokäsitys mulla oli niin oma vika? Olettaen että leffa on hyvä. Vaikka joskus kyllä voikin ottaa päähän kun vaikka leffan esittely (esim. kannet) antaa väärän kuvan...

    Joo tajuan ton että draamaa siinä on tehty. Se draama nyt kun vaan ei muhun iske (alku poislukien), niin jäljelle jää vain se päätön action. Mikä tietysti kuvaa jotain masentuneen elämästä, mutta ei riitä vielä mestariteokseen.
    Musta se että kun se oli masentunut ja sitten sen elämä meni hunningolle ja "tapaskin" sen skitson Tylerin ja sen ärsyttävänä ämmän lol, oli lähinnä kyllä itsestäänselvyys...En saa tuosta mitään ahaa-elämystä tms. No, kun ei vaan kosketa, minkäs sille voi.
     
  16. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Heh. Hyvä kirjoitus. :thumbsup: Joo, kyllä mä ainakin keskityin siihen, jotain karkkia samalla söin..Ei vaan uponnut kuitenkaan niin haukotusta iski pintaan, tuli silti katseltua loppuun. Ja on tällekin leffalle antanut myöhemmin mahdollisuuden, yrittänyt ymmärtää oisko siinä kuitenkin ainesta hyväksi leffaksi..

    Ei kaikki pidä 300-leffastakaan (tämä ei sitten ole suora vertailu), vaikka sekin on kaikkea muutakin kuin tappelua ja kohellusta ja rintalihaksia. No, pieni kevennys, älkää ottako ihan tosissaan vaikka olenkin tota mieltä. :D
     
  17. Teemu03

    Teemu03 Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2005
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä on ihan selkeä ja ymmärrettävä mielipide. Pointtini vain oli, että elokuvaa kannattaa kritisoida enimmäkseen sen draaman takia.

    Ja jottei unohdu threadin aihe, niin annan ääneni The Usual Suspectsille. Leffa ei ole huono, mutta mitään ihmetystä se ei herättänyt. Pientä plussaa voin antaa yksityiskohtien paljoudessa ja siitä, että katsoja joutuu miettimään näiden tarkoitusta. Silti Imdb-sijoitus on mielestäni yliarvostettu.
     
  18. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä se pointti juuri olikin, en minä mikään Joy Division fani ole vaan tykkään hyvistä elokuvista. Control sisältää niin paljon upeita eläviä kuvia että vastaavaa saa hakemalla hakea ainakin nykyelokuvista mitä tuodaan suurelle yleisölle. Se joka on nähnyt elokuvan ja Anton Corbijn näyttelyn Tennispalatsissa niin tietää mitä tarkoitan.

    Vähän samalla periaatteella voisin haukkua kaikki moottoriurheiluelokuvat suurena moottoriurheilun ystävänä, ei siihen draamaan mitä livenä näkee pääse mikään ohjattu elokuva.

    Elokuva voi puolestani käsitellä vaikka kuinka etovia aiheita, mutta jos se on tehty hyvin =kuvaus, leikkaus,ohjaus, musiikki jne se toimii.
    Esim Kellopeliappelsiini on täydellinen elokuva.

    Vähän myöhäinen reply, mutta selitys oli paikallaan. :thumbsup:


    Iso
     
  19. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tulipa mieleen tämäkin eli: Armoton. Onhan tuo jollain tapaa mielenkiintoinen, erilaisuutensa takia ja jonkinlaisena ihmis/yhteiskuntatutkielmana, mutta 8,3? Ja kaikki hehkuttavat arvostelut? Henkilökohtaisesti en ole tämän hienoutta ikinä ymmärtänyt, vaikka Clintin leffat muuten meneekin kuin häkä päähän. Siis vanha tilanpitäjä/ex-palkkamurhaaja alkaa sit sankariksi taas, ja seuraa kauheeta kärsimystä, huoria, ja sen sellaista kunnes lopulta pahat kuoleekin, ja sitten on kyseenalaistettu sankaruus yms. ? Öö. Tämä leffa ei vain toimi. Tosin aika kärsimystä tätä on katsella, ehkä se on ollut tarkoitus? Mutta leffanautinnollista kokemusta tästä ei saa. Oli siinä lopussa muistaakseni hienon näköinen auringonlasku, muuta miellyttävää ei jäänyt mieleen.
     
  20. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri katsoin yhden yliarvostetun elokuvan: Yksi lensi yli käenpesän. Oli se OK, 3 tähden elokuva, mutta ei voi käsittää sen saamaa arvostusta ja hehkutusta. Nicholson vetää paljon paremman roolin Departedissa ja Pledgessä.

    EDIT: Melko lailla samat sanat sopii Hohdon yliarvostukseen (ja Nicholsonin suorituksen yliarvostukseen siinäkin), vaikka oli se vähän parempi, kuin Yksi lensi yli käenpesän.
     
    Viimeksi muokattu: 10.11.2008