Samsung A6xx sarja

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana hkj, 19.03.2008.

  1. suppakello

    suppakello Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2008
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Entä löytyykö porukalta hyviä asetuksia tietokone käyttöön? Dvi--->Hdmi piuha käytössä hdmi2-paikassa.
     
  2. jherra80

    jherra80 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.07.2008
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisi tällänen tyhmä kysymys: kun multa löytyy Samsung DCB-P853Z tallentava digiboksi ja harkinnassa on Samsung A656 niin kun samasta merkistä on kyse toimisiko digiboksi tv:n kaukosäätimellä?. Tai edes niin että Samsungin digiboksin kaukosäätimestä saisi samalla tv:n käynnistettyä? Olisi kätevää verrattuna nykyiseen tilanteeseen. :)
     
  3. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyy nyt sanoa, että vaikka töllön omistankin, niin ei ole asiasta täyttä varmuutta. Töllön kakessa on napit esimerkiksi kelauksille, playlle ja recordille, joten oletan, että sillä voi muitakin laitteita ohjata, mutta enpä jaksa metsästää manuaalia, jotta asian pystyisin tarkistamaan. Nykyisenä digiboksiaikana voisin melkein varauksetta kuitenkin suositella hyvän yleiskaken hankintaa, erityisesti jos töllön ja boksin lisäksi on vielä muitakin laitteita (vahvistin yms.). Esimerkiksi Logitechin halvempia malleja saa noin 60 euroon, joten tingi vaikka Sampan kaupanpäällisiksi moinen. Kun tuon vempeleen konffaa kuntoon, niin voin vakuuttaa, ettet tule kaipaamaan paluuta useamman kaken kanssa pelaamiseen.
     
  4. Legge

    Legge Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    666
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on aineski Sampan tallentavan digiboksin kakessa ylälaidassa nappi, jolla saa TV-tilan päälle. Tällöin kakesta voi ohjailla töllöä. Kakessahan on myös erillinen virtanappi telkkua varten. Kyseessä siis PlusTV-tarjouksesta otettu boksi, jonka mallinumero kaiketi 770. Luulis, että kake sama.

    Kysynpä samalla, että onko joku saanut Samsungin digiboksin toimimaan niin, että A656 hoitaisi kuvasuhteen säädön automaattisesti (SCART:lla kiinni)? Itsellä toimii vain niin, että boksi säätelee kuvasuhdetta.
     
    Viimeksi muokattu: 30.07.2008
  5. zekeman

    zekeman Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.11.2004
    Viestejä:
    151
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mikähän siinä on, että 656-mallia 52-tuumaisena näemmä on ollut tosi vaikea saada tänne pohjoisen raukoille rajoille myyntiin? Ja jos on, niin toimitusaikaa aina reilusti ja hinta alimmillaankin yli 2500. Sonyn W4000-mallia on tässä koossa välillä jo ollut nähtävänäkin ja hyllystä ostettavissa. Toki nyt on pelkkää ei-oota Soyllakin. Liekö maahantuojien arvostusta Suomen markkinoita kohtaan - tai sen puutetta.

    Ja Musta Pörssikin mainostaa ankarasti, että kyllä onnistuu -mutta todellisuus ei anna kovin hyvää kuvaa Suomen kodintekniikkakeetjujen ostotaidoista.

    No aikani ihmeteltyäni tilasin My-Solutionista. Saksaan asti Samppa on jaksanut kiivetä heti toimitettavaksi vaikka kuinka moneen kauppaan ja lhinta oli alkaen 1885... Toki siihen tulee lähetyskulut ja Visan suojelumaksut, mutta vaikka otin hatuksi BDP-1400:n niin sittenkin vielä jää reilusti "säästöä".

    (Olisi kauppapaikalla hyvä SD-plasma edullisesti sitten)
     
  6. masa2

    masa2 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2001
    Viestejä:
    578
    Saadut tykkäykset:
    1
    Purin omani juuri paketista ja kerrottakoon että osan halvasta hinnasta selittänee "Samsung European bloc warranty" lapun puute, lisäksi kaapeliviritin puuttuu (joka tosin oli hyvin tiedossa ennakkoon). Säästöä kyllä tulee jos ei laite heti laukea. Jos laukeaa nin takuukeikka tarkoittanee reissua Saksaan ja takaisin. Toisaalta siellä Saksan päässä saattaa huoltokin olla paremmin osaavaa eli laite voisi tulla jopa kerralla kuntoon.

    Ennemmin sen kyllä melkein tunkee rekkaan kotipihalta, ennekuin lähtee raahaamaan jonnekkin 200km:n päähän omalla autolla. Ja vielä hakeekin.

    Itse ostin ihan tilisiirrolla, nuo Nordean Visan edut tuli tietoon vasta myöhemmin. Eli n. 60 egen sijoituksella olisi saanut 5v takuun vehkeelle...

    http://www.nordea.fi/Henkilöasiakkaat/Kortit+ja+maksut/Kortit/Kodinturva/997452.html
     
  7. kawala

    kawala Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2008
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä kyselin My-Solutionista sähköpostilla tosta Samsung European bloc warrantystä, mutta en saanut siihen enää koskaan vastausta, vaikka muihin maileihin vastailivatkin ennen sitä kiitettävästi. Nyt tiedän sitten syynkin, miksi ne lopetti vastailun.
     
  8. bonet

    bonet Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2008
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin itsekkin viikonloppuna paikallisesta markantalosta 40A656 sampan. Kyseinen töllö oli esittely malli ja näin viimeinen laatuaan, hinnasta päästiin sopimukseen ja telkkari lähti matkaan. Kotona huomasin kuitenkin että yläreuna (koriste kuori) repsottaa n.3cm rako kokomatkalta. Hetken tutkiessani asiaa huomasin että kuori ei ole muuten kuin kaksipuoleisella teipillä kiinni itse paneelissa. Televisio oli myymälässä seinällä hyvin jyrkässä kulmassa alaspäin. Luultavasti television tuottama lämpö ja painovoima on voittanut ja saanut kaksipuoleisen teipin pettämään koristereunan takaa. Halpamainen ratkaisu mielestäni tuohon, ei edes yhtä ruuvia ole raaskittu laittaa reunaa pitelemään.

    Nyt odottelen uutta televisiota, jonka pitäsi saapua keskusvarastolle vasta 19. päivä. :OI Toivottavasti uudessa töllössä olisi edes uusin FW. :rolleyes:
     
  9. HoXXMa

    HoXXMa Guest Guest

    Liittynyt:
    09.07.2008
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla tuli mukana European bloc warranty kortti, joskin varmistin sen etukäteen ennen tilausta. Kannattaa laittaa vaan lisää palautetta ja ilmoittaa, että palauttaa Sampan jos ne ei lähetä takuukorttia.
     
  10. HoXXMa

    HoXXMa Guest Guest

    Liittynyt:
    09.07.2008
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    FW:n päivittäminen on tosi helppo homma jonka aikuinenkin osaa. Et tarvi muuta kuin muistitikun - fw ja ohjeet löytyy Sampan sivuilta.
     
  11. masa2

    masa2 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2001
    Viestejä:
    578
    Saadut tykkäykset:
    1
    Valmistusvika: ei ole painettu kiinni teippiin, käytössä väliin menee sitten pölyä-> ei ota enään kiinni. Teipillä laitellaan mitä ihmeellisimpiä vehkeitä nykyään kiinni ja kyllä muuten pysyy. Menetelmässä ei ole mitään vikaa ja esim. 3M teollisuusteipit (akryylimassapohjaiset) kestävät lämpöäkin vaivatta +70C. Senkin jälkeen pysyy vieläkin kiiinni mutta kuormituksen kesto alkaa hiipua. Toisaalta jos teippi kestää esim. 7kg jatkuvaa kuormaa per neliösentti niin saa vähän heiketäkkin.

    Ruuvi toki on vanha ja luotettava tapa kiinnittää, mutta huonot puolensa silläkin on, varsinkin (hauraita) muoveja ruuvatessa vrsinkin jos muovikappale on kiinni jossain metallissa jonka lämpölaajeneminen on huomattavasti pienempää. Teipin vahvuudella pystyään hallitsemaan riittävä elämisvara paikkaan kuin paikkaan. Tuollainen 40-52" värkki alkaa olla mielenkiintoinen peli kun aletaan katsomaan kuinka se lämpötilojen muutosten mukaan vetelee itseään eri mittoihin ja muotoihin.

    Joo, en myy teippejä vaan olen käytellyt niitä n.5v työn puolesta. Ongelmana onkin yleensä liitoksen purkaminen ilman että osat hajoavat :-o
     
  12. meh82

    meh82 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2008
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseltäni puuttui kans paketista kyseinen kyseinen lappu vaikka kysyin sitä tilatessa. Laitoin asiasta mailia My-solutionille ja ko. paperi saapui parissa päivässä.
     
    Viimeksi muokattu: 05.08.2008
  13. naga

    naga Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2006
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaupasta sattui käteen 40" A656:na myyty LE40A656A1F, kun esimerkiksi Samsungin support (ainakin Suomen) tuntee vain mallin LE40A656A1C. Olisikohan jotain käsitystä, mitkä nuo mallien erot ovat? A656A1F ainakin juttelee iloisesti Suomea tarvittaessa... Lieneekö mitään teknistä eroa?

    Vaan mitenköhän esimerkiksi Samsungin A1C:lle tarjoamien ohjelmistopäivityksien laita? Hajoaako vaiko toimiiko A1F?
     
  14. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Erona on kaapeliviritin, joka F-mallista puuttuu. En menisi laittamaan ohjelmapäivityksiä ristiin (en tiedä edes, asentuvatko), mutta F-mallin päivityksiä löytyy esim. Samsungin UK-sivustolta.
     
  15. masa2

    masa2 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2001
    Viestejä:
    578
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sähköpostia laitettu katotaan miten käy.
     
  16. HoXXMa

    HoXXMa Guest Guest

    Liittynyt:
    09.07.2008
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    FW on sama kumpaankin malliin.
     
  17. ochrons

    ochrons Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.03.2002
    Viestejä:
    337
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilasin itsekin my-solution.de:stä 52" Samsungin 656:n heinäkuun 24., toimitus lähti 25. ja se saapui tänä aamuna (5.8.) joten kaksi viikkoa meni toimituksessa. Lopullinen hinta oli 2141e sisältäen 193e postimaksun + VISA-lisän.

    Warranty-card oli mallia UK, joten pitää kysellä vielä sen perään. Laitteen mukana tuli myös UK-mallinen virtajohto ja erikseen paketin pohjalla meikäläisten johto.
     
  18. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok, hyvä tietää. En ollut tosiaan noita tiedostoja vertaillut, katsoin vain sen brittisivulla olleen firmiksen listaa sopivista malleista ja siellä ei C-mallia ollut.
     
  19. MMyllyri

    MMyllyri Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2001
    Viestejä:
    419
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jahas..rahtifirman täti kantoi tänään pari laatikkoa kotiin eli taitaapi alkamaan asennus.. LE52A656 DVB-t/DVB-c mallina ja BD-P1500 :D

    Jossain taisi olla jotain parempia kuvan asetuksia listattuna mitä kannattaa kokeilla?
     
  20. meh82

    meh82 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2008
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=757072
    Siitä toisesta viestistä löytyvät viol8erin tekemät kalibroidut asetukset.

    Tarkista että ensin firmware on uusin(1011.2). Sitten service menusta asetukset kuntoon ja lopuksi noi kuva-asetukset. Kyseiset kuva-asetukset ovat monen mielestä hyvät olleet, toimivat hyvin myös omassa 46" mallissa.