Yön Ritari (The Dark Knight) (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Jorse, 15.08.2005.

  1. Loobus

    Loobus Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2006
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuosta elokuvan ylipituudesta on ollut puhetta. Kieltämättä minulla tuli mielikuva 24 -sarjasta (te leffan nähneet ymmärtänette miksi). Mutta minä en henkilökohtaisesti saksisi mitään pois, vaikka elokuvataiteellisessa mielessä TDK voisi käydä viettämässä aikaa editointihuoneessa.

    En ole uskaltanut liitty arvosanojen antajien joukkoon, koska katsoin leffan sellaisessa hurmostilassa, että arvosanan antaminen vaatii vähintää toisen näkemisen.:naminami:
     
  2. akomu

    akomu Guest Guest

    Liittynyt:
    20.06.2005
    Viestejä:
    540
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä minä ainakin olen pitänyt jo Beginsin jälkeen itsestään selvyytenä, että 3-5 kappaletta Batmaneita nyt tulee. Dark Knightin menestymisen jälkeen vähintäänkin kolmas osa tulee täysin varmasti.

    Jatko-osat monesti ovat huonoja, jos tekijätiimi ja jopa näyttelijät vaihtuvat. Jos taas samalla porukalla mennään löytyy paljon hyviä jatko-osia. Lord of the Rings, Indiana Jones, Star Wars (kuudes osa siis), Die Hard (jossa tosin eri tiimi), Hyvät pahat ja rumat, jne.

    En oikein usko, että samalla porukalla voitaisiin täysin paskaa tehä Dark Knightin jälkeen. Tokihan jonkin verran huononnusta voi tapahtua, mutta jos nyt uskotaan täälläkin 6/5 antavia, niin erittäin hyvä leffa tulee kahdenkin pisteen pudotuksella ;)

    Jostain muistan kuulleeni, että Bale olisi sanonut olevan valmis kolmanteen Batmaniin, mutta lähdettä en kuollaksenikaan muista. Taitaapa jonkin verran kiirettä kyllä olla miehellä, että saapi nähdä.
     
    Viimeksi muokattu: 05.08.2008
  3. Miikka720

    Miikka720 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ketkä sitten vihollisiksi kolmanteen osaan?

    Arvuuttajaahan on kovasti soviteltu paikalle, mutta itse näkisin mieluusti kolmosessa Harlekiinin. Sen saisi vielä pirun hyvin Jokerin avulla mukaan. Joku Arkhamin hoitaja jonka Jokeri manipuloi jatkamaan aiheuttamaansa kaaosta. Näin Jokerin läsnäolo saataisiin elokuvaan vahvasti eikä tarvittaisi sekuntiakaan ruutuaikaa.

    Toisaalta joku Pingviini olisi tunnettu mutta silti hyvin Nolanin Batmaneihin soveltuva, toki realistisena eikä Burton-Pingviininä. Toisaalta Pingviini olisi varsin tylsä vihollinen vain vähän vinksahtaneena konekiväärin kanssa hilluvana mafioosona.

    Sitten on se Arvuuttaja. Mielenkiintoinen ja hyvä vihollinen, mutta onko kuitenkin liian samankaltainen Jokerin kanssa?
     
  4. akomu

    akomu Guest Guest

    Liittynyt:
    20.06.2005
    Viestejä:
    540
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma vahva veikkaukseni on kissanainen. Ainakin katsojaluvut saadaan tuolla ihan eri mittoihin, kuin jollain pingviinillä ;)
     
  5. KipaK

    KipaK Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    16.01.2002
    Viestejä:
    403
    Saadut tykkäykset:
    0
  6. Rooky

    Rooky Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    3 723
    Saadut tykkäykset:
    0
  7. akomu

    akomu Guest Guest

    Liittynyt:
    20.06.2005
    Viestejä:
    540
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä olisi yhtään pöllömmät valinnat :thumbsup:
    Tuon sivuston mukaan voi unohtaa spekulaatiot pahistenkin suhteen, kun aika varmaksi tiedoksi tuo arvuuttaja ilmoitetaan:
    "It is known that the next installment of the new and improved Batman movies will feature the villain ‘The Riddler' *snip*"
     
  8. narcotico

    narcotico Guest Guest

    Liittynyt:
    28.09.2004
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    [quote="http://en.wikipedia.org/wiki/Riddler]Director Christopher Nolan took the helm as director of the new Batman franchise with the 2005 film Batman Begins. In The Gotham Times, a viral marketing website promoting the 2008 film The Dark Knight, Edward Nashton, an alias of The Riddler, is credited for a letter to the editor titled "Dent Cannot Be Believed" in Issue 2 page 2. Although Anthony Michael Hall was rumored to be playing the Riddler, he actually played a reporter named Mike Engel. While doing press for The Dark Knight, Gary Oldman alluded that the Riddler could be the villain in the proposed third film. Doctor Who actor David Tennant has recently expressed an interest in playing the role.[/quote]

    Pinkviiniä ei todennäköisesti siis nähdä, mutta arvuuttaja voisi olla hyvinkin mahdollinen...
     
  9. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Kunhan niitä pahiksia ei vain tungeta kolmea kappaletta yhteen leffaan, muuten tulee sellaista juosten kustua spiderman3-sillisalaattia :hitme: Maksimissaan kaksi, mielellään kuitenkin vain yksi legendaarinen batman-pahis johon keskitytään kunnolla ja josta otetaan kaikki mahdollinen irti. Mutta ilmeisesti tuottajilla/käsikirjoittajilla on hirveä hinku saada mahdollisimman paljon tavaraa yhteen elokuvaan: "ja sit voitais laittaa vielä tää tähän ja tää kans ja sitten tää pahis tulis vielä siinä lopussa vähäksi aikaa kuvioihin ja sitte..."
     
  10. Juhe

    Juhe Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2003
    Viestejä:
    891
    Saadut tykkäykset:
    0
    Depp olisi kyllä mahtava nähdä arvuuttajana seuraavassa batmanissa. Aikoinaan kun ilmoitettiin että Ledger on valittu Jokeria näyttelemään, oli usko pahasti koetuksella että mitäköhän mahtaa tulla. Deppin kanssa on kyllä heti alusta alkaen luottavaisin mielin. Tässä on vielä vaan aika paljon jossittelua, JOS siis uusi batman tehdään, JOS siinä on arvuuttaja pahiksena ja JOS Depp näyttelee arvuuttajaa. Mutta ei yhtään pöllömpi valinta olisi. Odotellaan siis innolla uutta tietoa. Jokohan olisi aika pistää pystyyn uuden batmanin fanitusketju :cool:
     
  11. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä tämä elokuva on kaikkiaan hieman yliarvostettu varsinkin, jos tätä ei ajattele jatko-osana.

    3/5 ja tämäkin pitkälti Jokerin osuudesta...
     
  12. Sheedy

    Sheedy Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2008
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0

    No tuskinpa Gary Oldmanilla on mitään tekemistä elokuvan suunnittelun kanssa. Kunhan esitti oman näkemyksensä asiasta.

    Itse en kyllä Deppiä haluaisi näissä elokuvissa nähdä. Mies on aivan liian ylikäytetty näissä friikki -rooleissa muutenkin ja ne samat maneerit alkavat paistaa ikävästi läpi. Jotain vähän tuoreenpaa näkemystä kaivattaisiin. Joku Ledgerin tyylinen täysin yllättävä valinta...
     
  13. static

    static Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.07.2002
    Viestejä:
    783
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kävin Plevna 1:ssä Tampereella katsomassa tämän spektaakkelin. Itse elokuvaa on nyt jo perattu sen verran että otanpa vähän toista näkökulmaa:

    Äänenvoimakkuus oli aika kovalla, kuten tuolla ykkössalissa usein on tapana. Räjähdykset riipivät korvia, ja juuri riipivät. Diskanttia ja keskialuetta kyllä löytyi mutta missään vaiheessa leffaa ei tullut kunnon jytinää.
    Aikaisemmin en ole kiinnittänyt huomiota bassojen puutteeseen eli voisiko leffan ääniraita olla teknisesti vähän lattea?
     
  14. Tepi76

    Tepi76 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2002
    Viestejä:
    292
    Saadut tykkäykset:
    3
  15. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä ainakin Turun Kinopalatsi 1:ssä ihan normaalisti bassopuoli tuntui jytisevän.
     
  16. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nolan on myös itse sanonut, että ei pidä ollenkaan Pingviinin hahmosta eikä aio käyttää tätä omassa Batman visiossaan.
     
  17. pundewhee

    pundewhee Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lähde?

    Olen kyllä lukenut ettei uskoisi pingviinin toimivan elokuvassa eikä mahdollisesti hahmoa mahdollisissa jatko-osissa tule mahdollisesti käyttämään. Mutta ettei pidä ollenkaan pingviinin hahmosta?
     
  18. Fakiiri

    Fakiiri Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    1 463
    Saadut tykkäykset:
    9
    Joko tämä oksettava spekulointi tulevista osista ja niiden hahmoista villiintyi? Perustakaa joku oma ketju näille vaikka otsakkeella "Fanipoikien hiekkalaatikkokeskustelut sarjakuvaelokuvista ja etenkin niiden tulevaisuudesta".
    ...Ja sitä paitsi tämän jälkeen puolet arvailusta on turhaa. ;) Ensimmäisessä osassa viitattiin Dark Knightin hahmoihin. TDK:sta ei jäänyt mieleen viittauksia kuin Kissanaiseen. Joku naishahmohan jatkossa tulee vaikka väkisin mukaan, nyt kun Batmanilta puuttuu nainen. Ja kun naisista puhutaan, niin alkuperäisen Hangmanin tekosia on nyt Nolanin elokuvissa pistetty jo useita muiden kontolle. Dark Knightin tapahtumat sijoittuivat yllättävän lyhyelle ajanjaksolle. Tulevassa osassa ajasta puhutaan hyvin mahdollisesti taas vuosissa. Valitettavasti tähän yhtälöön saadaan myös Robin liian helposti mukaan.

    Itselle Robin ja Arvuuttaja ovat yksinkertaisesti sellaisia hahmoja, että sopivat hyvin siihen 60-luvun TV-sarjaan - toisin sanoen: ei kiitos enää. Mutta mitäs se Nolan onkaan pienenä tapittanut? http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Ohjaaja+innostui+Batmanista+jo+lapsena/1135238097129
    Nolanin Batmaneista voidaan sentään puhua jo ihan muuna kuin sarjakuvaelokuvina, vaikka esimerkiksi Valtion elokuvatarkastamossa asiaa ei tajuttu (mitenkään muuten ikäraja K13 ei ole perusteltavissa). Toivottavasti samasta linjasta viitsitään pitää kiinni myös hahmojen suhteen.
    Beginsissä ja Dark Knightissa on molemmissa kolme perinteistä pahista/pahisryhmää isohkossa roolissa. Asioita voi tehdä monella tavalla.

    Olen sikäli kanssasi samoilla linjoilla, kun omasta mielestä Yön ritarin olisi kuulunut olla pidempi - päinvastoin kuin useimmat elokuvan kestosta valittaneet. Nyt monet kohtauksista oli hätäisesti ripoteltu sinne tänne juonen kulkua edistämään, mutta tunnelman luonti jäi niissä täysin näyttelijöiden varaan. Kymmenen minuuttia lisää sopiviin kohtiin olisi varmasti tehnyt elokuvasta paremman. Silloin voitaisiin jo oikeasti puhua mestariteoksesta. Batmanit olisi voinut myös jättää tältä erää siihen.

    Kuva-alan pystyrajaus tuntui joissain kohdin todella ahtaalta, ja kuva myös värisi välillä pystysuunnassa oudosti ainakin Bristolissa. Ei ole ilmeisesti muunnos IMAXilta tavalliselle filmille mennyt ihan putkeen?
     
  19. naglfar

    naglfar Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2008
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Menee nyt vähän offtopicin puolelle, mutta Tampereella plevnassa pyörivässä Dark Knightissä oli mm. leffan alussa semmonen hämärä vihreä pystyviiva, juuri sen verran kauan(about 1min), että melkein meinas jo hermot palaa.

    Mutta Ledger oli kyllä aivan huippu.
     
  20. hook2

    hook2 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2008
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nolan on ilmoittanut ettei hänen elokuvissaan nähdä Robinia, ja Balekin sanoi että siinä vaiheessa kun Robin otetaan mukaan niin hän ei enää Batmania esitä.

    Toisekseen, elokuvassa oli viittaus Kissanaisen lisäksi myös Arvuuttajaan. Batmanin henkilöllisyyden selvittänyt toimistorotta oli nimeltään Coleman Reese -> Mr. Reese -> Mysteries.

    Elokuvan kestosta olen kanssasi samaa mieltä.


    Ps. Jouduin sitten tekemään uuden nimimerkin, kun salasanaa en saanut palautettua ja sivuston ylläpito ei ole vastannut sähköposteihin.