Samsung BD-P1500

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana Jarzki, 16.04.2008.

  1. Serpico74

    Serpico74 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.06.2007
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuumenemisesta on moni "valittanut", itsellä ei edelleenkään riittävää kokemusta ja laite on toistaiseksi suljetussa räkissä Tossun EP 30 HD DVD:n päällä, jonka alla Tossun jo elämää nähnyt SD 900 DVD. Erillisvahvistimet on näiden alla omilla hyllyillään. Kuvan ns. lopullisen skaalauksen 1080p:ksi hoitaa etunen, jonka läpi kaikkien signaali näytölle HDMI:n kautta ohjataan, joten DVD:t katson edelleen pääasiassa SD 900:lla. Itse olen hankkinut molemmat HD-pyörittimet nimenomaan HD-materiaalia ajatellen eikä DVD-toistolla niin suurta merkitystä ainakaan minulle ole, mutta sen mitä olen ehtinyt kokeilla, niin ei P1500 ainakaan DVD-kuvalle mitään ihmeitä tee, mutta ei se huonoltakaan näytä...

    Jäärä kun oon, niin kumitassut suostun laittamaan alle tai siirtämään koneen pois suljetusta tilasta vasta, kun kone ensimmäisen kerran tilttaa, joten sitä odotellessa.
     
  2. tmikki

    tmikki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.10.2002
    Viestejä:
    161
    Saadut tykkäykset:
    1
  3. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Oikein kiva, että firmiksen voi päivittää myös USB-tikulta. Pitääpä kokeilla samantien.
     
  4. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    No siinä ei kauaa nokka tuhissut. Koko urakka ohi parissa minuutissa. Btw, soitin hukkaa asetukset päivityksen yhteydessä.
     
  5. tmikki

    tmikki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.10.2002
    Viestejä:
    161
    Saadut tykkäykset:
    1

    Niin tekee myös BD-P1400.
     
  6. xstr

    xstr Guest Guest

    Liittynyt:
    15.02.2007
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    0
  7. raine22

    raine22 Guest Guest

    Liittynyt:
    26.08.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    hyvin alkoi päivittään, pääsi jopa setuppiin ekalla käynnistyskerralla, ongelmia on ollut juurikin päästä setuppiin, katsoa yleensäkki dvd/blu-rayta, toivottavasti päivitys korjaisi nämä viat. :rolleyes:
     
  8. tmikki

    tmikki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.10.2002
    Viestejä:
    161
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kävin tänään hakemassa omani ja totta tosiaan päivitys usb tikulta parissa minuutissa valmis.
     
    Viimeksi muokattu: 16.07.2008
  9. xstr

    xstr Guest Guest

    Liittynyt:
    15.02.2007
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    0
    n. 35 minuuttia kesti päivitys ethernetin yli soneran 1 mbs yhteydellä.
    Helposti setupista vaan tarkisti että uus firmware version on saatavilla ja hyväksyi.

    Eipä tässä huomannu käytössä mitään eroa äkkiseltään. Asetukset piti laittaa uusiks ja silti vekotin unohti buutin jälkeen käyttää 720p outputtia. Aivan samoin kävi uutuuttaan laitteella.
     
  10. kukkopilli

    kukkopilli Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.11.2003
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyy sanoa, että koneiston äänet tuovat mieleen äänekkään matriisikirjoittimen, tosin eipä haittaa kun ääntelee vain alussa lataillessa, leffan aikaan ei enää möykkää.

    Hyvältä peliltä vaikuttaa kolmen leffan kokemuksella.:thumbsup:
     
  11. raine22

    raine22 Guest Guest

    Liittynyt:
    26.08.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    onko muilla ollut ongelmia soittimen kanssa ? itsellä ei suostu soittamaan mitään blu-rayta/dvd:eitä kun tuurilla ehkä 1/20 kerrasta, ellei laita levyä valmiiksi sisään ja käynnistä laitetta uudelleen, mutta silloin kaukosäätimestä ei toimi kuin off nappi ja open/close näppäin sillä lailla että soittimeen ilmestyy teksti mutta luukku ei aukea, eli kun sais edes tekstitykset valita, mutta ei :weep: ajattelin että jos muilla ei ole tämän tapaisia ongelmia ollut niin soitin menee kyllä huoltoon saman tien. Ja uusin firmiskin on ladattuna, kun pääsi setuppiin jollakin moukan tuurilla, mutta ei sekään paljoa korjannut asiaa.
     
  12. xstr

    xstr Guest Guest

    Liittynyt:
    15.02.2007
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa olla todellakin huollon paikka jos noin huonosti toimii (tuuleta ensin toki töpseliä). Itsellä on vain kerran jumiutunut niin että ei tainnut oikeen mitään nappia enään hyväksyä kakesta. Huonosti muistan tilanteen, mutta olisinkohan joutunut virtanapista buuttaamaan koneen.

    Kuvallisen kelauksen jälkeen jää kelaus ikkuna välillä ikävästi ruudulle. Siinä taitaa joku bugata nykyisessä firmiksessä, mutta eiköhän fiksi tuu seuraavan päivityksen yhteydessä.
     
  13. tsaard

    tsaard Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2007
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laite toistaa MPEG2, H.264 formaatteja. Eli toimivatko siis ps3:lle tehdyt hd-pätkät tässäkin vempaimessa?
    Tämä saattaa olla melko hölmö kysymys mutta kysyn kuitenkin.
     
  14. Jona

    Jona Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2003
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro!

    Eilen tuli Sonyn projari takaisin huollosta jälleen kerran, ja yhtäkkiä iski kuningasajatus että siirrynpä DVD-ajasta Blueray-aikaan. Kävin koukkaamassa BD-P1500:n Expertiltä parin puhelinsoiton jälkeen. Ei napannut ajaa Herttoniemeen halvimman mahdollisen soittimen perässä ja sanoin tämän myös Expertin ukolle. 340e oli hinta millä soittimen myi.

    Ja itse asiaan, aika hyvältä vaikuttaa. Soitin on nopeampi kuin luulin, ja kuva on varsin mellevä DVD:n jälkeen. Sonyn reso siis vaatimaton 1280*720. Katseluetäisyys suurinpiirtein puolittui, ollen nyt noin kaksi metriä 50" telkkarilla. Jos olisi Full HD -ruutu niin voisi katsoa vieläkin lähempää, mutta IMO sitten kuva kävisi jo liian suureksi. Soittimeen olen tyytyväinen, katselun aikana on hyvin hiljainen eikä kolmen peräkkäin katsellun elokuvan aikana ilmennyt mitään erikoista, kaikki meni niin kuin pitääkin. En vielä ole softaa päivittänyt tai edes versionumeroa tarkistanut, kun mikään elokuva ei ole pätkäissyt tms. asiaankuulumatonta. Nätti soitin pianolakattuine pintoineen. Katsotaan miten homma etenee, mutta näin teräväpiirtoaloittelijalle voin pikakokemuksella varauksetta suositella tuota soitinta jos liittimet riittävät. Analogista 5.1-ulostuloahan tuossa ei ole, optisella nykäisin vanhaan 5.1-vahvistimeen.

    Ero jo tällä resoluutiolla DVD:n tarkkuuteen on huikea. Rehellinen mielipiteeni soittimien kuvanlaadun vertailuista (levyssä X kappaleessa Y soittimella Z kohdassa 0:36 näkyy moirea kahden sekunnin ajan tms) DVD:stä ylöspäin siirtyvälle on se että oli mikä soitin tahansa niin BR kyllä pyyhkii DVD:llä lattiaa ihan mennen tullen, ei ostopäätöstä kannata lykätä hamaan tulevaisuuteen jonkun pikkujutun takia. Luin eilen noita eri soittimien threadeja, ja jokaisessa tuntui olevan jotain vikaa. En oikein pidä laitteiden päivittämisestä, aina on artikkeleiden ja käyttäjäkokemusten perusteella jotain vikaa ja kohta tulee parempi jota kannattaisi odottaa. Lopulta meni hermot ja katsoin että kenellä on hyvä valmistajan takuu ja hauskimman näköinen soitin ja aloitin soittokierroksen. Katsottuani elokuvat lueskelin aikani pitkän threadin ulkomaiselta hififoorumilta tuosta soittimesta, ja sehän on vissiin ihan kakkosesta koko laite, kauheasti tuntui olevan vikaa. En tiedä miten sitä käyttävät, onko käytössä eksoottisimmat mahdolliset äänisysteemit ja päivitelläänkö laitteita USB-tikku sieraimessa kännykän kautta päivityksiä ladattaessa sormi laitteen töpselissä mutta kaikilla tuntui olevan jotain ihmeellistä kitistävää. Lämpimänä laite käy kyllä, mutta eipä tuntunut toimintaa haittaavan. En ala virittämään mitään tuohon alle kun ei valmistaja ole sitä suositellut. Sitten jos jumahtaa niin katsellaan.

    Voin sanoa että normaalikäytössä normaali 5.1 -laitteilla laite toimi täydellisesti, tänään vuokraamaan lisää leffoja. Ehkä sitten jos syöttää jotain UltraTHXDD:tä ja Full HD:tä ja katsoo vanhaa Ben Hur -DVD:tä ja antaa laitteen värittää mustavalkoelokuvat tai jotain vastaavaa niin ongelmia on. Jotkut kitisivät siitä kuinka tulee sekunnin katkos kun DL DVD:ssä vaihtuu layer. Vanhempi DVD-soitin on kuulemma tässä suhteessa parempi, Samsung joutaa takaisin kauppaan. Paras oli mielestäni se kun porukka itki siitä että on halvan näköinen soitin SISÄLTÄ kun kuoret avaa! Mitä helvettiä! :D Yksikään soitin ei ollut hyvä, milloin oli mitäkin vikaa. Kelkka pitää kovaa ääntä avattaessa, 1080i-kuva ei ole ihan huippuluokkaa (paljonkos tätä formaattia näkee levyillä, eikös ne ole melkein 100-prosenttisesti 1080p), ohjekirja ei ole looginen, takapaneeli on sekava, testilevyllä erottaa jonkun virheen vaikka elokuvilla ei eroa näe jne jne jne jne. Kaikenlaista pitää olla. Noita tekstejä jos lukee tarpeeksi kauan niin Maukka Perusjätkä jättää siirtymättä HD-aikaan kokonaan ja kärvistelee DVD:llä.

    No, olen tyytyväinen, uppouduin lopulta jopa elokuvaan kuvan yksityiskohtien tuijottamisen sijasta jo toisen elokuvan aikana. Kolmannella pätkällä en enää kiinnittänyt tarkkuuteen yhtään huomiota, vaan katsoin elokuvaa.

    Eli laite toimii juuri niin kuin sen pitääkin, saa nauttimaan elokuvista elokuvina eikä teknisinä taidonnäytteinä.


    P.S. Palataan asiaan kun ongelmia tulee :D
     
    Viimeksi muokattu: 01.08.2008
  15. Camillo

    Camillo Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2004
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kovin tutun tuntuinen tarina, joskin kävin eri Expertillä :)

    Pieni tarkennus tähän. Laitteessa oli varoitustarra, jossa peloiteltiin että DVD+R(W) ei toimisi. En tiedä mistä moinen johtuu, onkohan lisenssimaksut ko. forumille jääneet maksamatta tms. Tämä pelotti hetken, mutta olin ottanut DVD+R-lätyn mukaan kauppaan, ja hyvinhän se soi. Kotona tuli testattua toisellakin, ja sekin soi. Eli laite toimii paremmin kuin sen pitäisi ;)

    Vielä en ole koittanut DVD-region free-koodia. Saa nähdä jaksanko, Region 1-lättyjä on vain muutama, ja niistäkin tärkein (Blade Runner) tuli jo kotiin BD:nä.
     
  16. Jona

    Jona Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2003
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noin, laitteen elinikä oli 1½ päivää ja 5 elokuvaa. Ei tule enää signaalia telkkuun.

    NICE!
     
  17. Kosminen

    Kosminen Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2008
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terppa. Kyseisen soittimen hankinta saattaisi olla lähitulevaisuudessa edessä, sen verran kiintoisalta vaikuttaa. Osaisiko joku vastata tämmöiseen kysymykseen:

    Eli kotoa löytyy jo valmiiksi Samsungin digitelkkari mallia LE26R86BC. Kyseisen töllöttimen kaukosäätimen (malli TM87C) voi ohjelmoida käskemään lukuisia laitteita, joista löytyy lista laitteen käyttöohjeesta. Kysymys on siis, pystyykö jommankumman laitteen (BD-P1500 tai em. telkkari) kaukosäätimellä käyttämään molempia laitteita? Osaltaan vaikuttaisi ostopäätökseen, jos sillä saisi kaukosäätimien määrän pidettyä minimissä.

    EDIT: Tarkistin sitten asian, ja kylläpä tuon pitäisi kuitenkin manuaalien mukaan onnistua kumminkin päin, tosin Blu-Rayn säätimellä tv-toiminnot on aika rajalliset, kun taas tv:n säätimen namikat riittänee oikein hyvin myös soittimen käyttöön. Eli ei sitten muuta kuin tarjouksia metsästelemään :)
     
    Viimeksi muokattu: 03.08.2008
  18. xstr

    xstr Guest Guest

    Liittynyt:
    15.02.2007
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistäs toi koodi löytyy ? Eipä oo kyllä kun region 2 levyjä omassa hyllyssä.
     
  19. KenSu

    KenSu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2005
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvin on toiminut ja hyvältä tuntunut muutaman päivän käyttökokemuksella.

    Se vaan ihmetyttää, mitä virkaa systeemin language setupissa on subtitle-kielen valinnalla. Olen tökännyt sen suomeksi mutta joka ikisessä levyssä mitä olen koneeseen syöttänyt, on tekstitys poissa päältä. Käsin pitää vääntää tekstitys aina. Onko muilla samoja havaintoja?

    Uusin firmis (oletettavasti kun lauantaina sen hain).
     
  20. raine22

    raine22 Guest Guest

    Liittynyt:
    26.08.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omas soittimes oli sama vika ja lisää vikoja voit lukea tuolta vähän ylempää... laite ollut huollos noin viikon eli varmaan ensviikol saan sen takas, jospa sitten toimisi :rolleyes:
     
    Viimeksi muokattu: 05.08.2008