Canal Digital HD combo ongelmat

Keskustelu osiossa 'Satelliitti-TV' , aloittajana plundstr, 03.02.2007.

  1. ATD

    ATD Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.01.2006
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vihdoin joku muukin jolla toimii. Mulla toiminut jo 4kk ja myin Toppynkin pois kun tää on huomattavasti varma toimisempi Canalin kanssa, eikä kuvassakaan ollut eroja Toppyyn (7700HSCI). :thumbsup:
     
  2. hoogie

    hoogie Guest Guest

    Liittynyt:
    20.06.2004
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Myöskin täällä toiminut melko moitteetta, ainoa bugi tähän mennessä on ollut se, että kello jämähtelee tasaisin väliajoin (mm. eilis iltana canalin boxin laitoin valmiustilaan 22.30) aamulla kello 6.20 se oli edelleen ajassa 22.30 :D
    Mutta eihän tuota kelloksi ole ostettukaan eli jos muuten toimii niin kyynel yksi kello.
     
  3. plundstr

    plundstr Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2005
    Viestejä:
    556
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mites sulla päästään tuosta tilasta eteenpäin? Itselläni ainut keino aloittaa katselu on tehdä reset, joka virtapiuhan tai Power napin pitkällä painalluksella. Kaukosäätimen komentoihin purkki ei noteraa ollessan tuossa "kello pysähtyneenä"-tilassa. Sikäli tämä bugi on paljon ikävämpi kuin pelkkä kellon pysähtyminen. Ei siellä telkan alla ole niin hauskaa kontata keskimäärin 4 kertaa viikossa. :sick:
     
  4. ATD

    ATD Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.01.2006
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuo on ainoa ongelma myös täällä. Ei auta kuin vetää virtapiuha pois. Mutta olen huomannut myös, että laitteet tulee sammuttaa oikeassa järjestyksessä. Eli kun olen kytkenyt boxin vahvariin HDMI:llä ja siitä HDMI:llä tykkiin niin jos tuo "signaaliketju" katkeaa väärin niin boxi jumahtaa sammuttaessa. Boxin kun sulkee ennen vahvaria tai ennen kuin vahvarin vaihtaa toiselle lähteelle niin ongelmaa ei ole.

    Heti kun vaihdan vahvarista toisen lähteen käyttöön ja vasta silloin sammutan boxin niin boxi jää joka kerta jumiin, mutta kertaakaan se ei ole jumahtanut kun sen ensimmäisenä sammutan. Samoin boxi jää jumiin jos sen vaikka vahingossa sohasee kaukosäätimestä päälle kun muut laitteet eivät ole päällä.

    Täällä siis ongelman aiheuttaja on tuossa, mutta tiedä sitten mistä se pohjimmillaan johtuu.
     
  5. heiskate

    heiskate Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2006
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulle tuli boksi pari viikkoa sitten. Sellaista ongelmaa pukkaa, että ei meinaa sitten millään ottaa vastaan noita kaukosäätimen käskyjä. Valikkopuolella toimii vielä jotenkuten, mutta kun pitäis kanavaa vaihtaa, niin on TOOOdella tahmeata. Hermot menee.:OI Lisäksi sellaista pientä pätkimistä kuvassa ja äänessä oli sitten hd-kanava tai joku muu päällä.

    Teknisessä tuessa "tiesi" kertoa tätä ongelmaa olevan muillakin ja kertoi, että johtuu ilmeisesti siitä ,että kun televisio ja boksi "neuvottelevat" hdmi:n kautta keskenään, niin jostain syystä se hidastaa tai estää kaukosäätimen käskyjen perillemenoa. Että niin kun joillain televisioilla on tätä ongelmaa mutta ei kaikilla. Boksi on kuulemma viimeisen päälle testattu ja tutkittu toimivaksi ja standardien mukaiseksi. Eli käänsi asiaa niin päin että ongelma olisikin ikään kuin minun telkkarissani, eikä heidän boksissa. Sanoin että en kyllä rupea juuri ostettua Panan pz70:stä vaihtamaan tämän takia, ennemmin peruuntuu kauppa. Eipä oikein osannut antaa apua tilanteen korjaamiseksi. Ehdotteli johdon vaihtoa jne. Kertoi sen kuuluisan päivityksenkin olevan tulossa, että mahdollisesti se voisi korjata tämän ns. yhteensopivuusongelman boksin ja tv:n välillä.

    Olisko kellään tietoa muista vaihtoehdoista, vai voisko johtua tuosta johdosta vai mikä oikein mättää? En ole ehtinyt vielä toisella johdolla kokeilla...
     
  6. hoogie

    hoogie Guest Guest

    Liittynyt:
    20.06.2004
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama ratkaisu toiminut täälläkin, eli kun boxin sammuttaa ensimmäisenä niin kello käy ja kukkuu, mutta muussa tapauksessa jumittaa heti.

    Vaikuttaisi siis, että ei oikein ymmärrä tuota hdmi ketjun muutosta ja päättää hirttää itsensä. Ainoa keino täälläkin saada se henkiin on käytännössä kiskaista virrat alas (itselläni ei niin suuri ongelma kun laiteteline kohtuullisen avara).
     
  7. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Minä kokeilisin ihan ensimmäisenä niin, että ottaisin testimielessä HDMI-piuhan kokonaan pois ja panisin scartin tilalle. Jos kaukosäädin temppuilee edelleen, tiedät ainakin ettei ole kysymys piuhasta tai telkusta ja piuhasta. Itsellä HD-combo HDMI-piuhalla kiinni Samsungin töllössä, enkä ole tuollaiseen ongelmaan törmännyt.
     
  8. Mybbe

    Mybbe Guest Guest

    Liittynyt:
    06.01.2008
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä olisi uskonut! Mikä ohjelmistoversio tuossa on? Voitko katsoa ja laittaa tänne forumiin?
     
  9. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    16
    Näyttäis olevan VX3.0.2.
     
  10. salris

    salris Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2004
    Viestejä:
    79
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko sulla se alkuperäinen HDMI piuha combossa?
    Itselläni ei Samsungin töllössä toiminut ollenkaan HDMI:n kanssa ja kun vaihdoin komponettiliitäntään niin heti alkoi toimimaan.

    Canalin aspassa sanoivat, että HD Combo ei ole yhteensopiva Samsung LCD:n kanssa. On kuulema ominaisuus ei vika.
     
  11. heiskate

    heiskate Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2006
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
    Outo juttu. Kokeilin tuolla scartilla ja kaukosäätimen "tahmeus" parani ehkä hiukan. Sen pienen äänen pätkimisen se kyllä poisti kokonaan, mikä hdmi:llä myös oli. Mutta joka tapauksessa ei kaukosäätimen toiminnot vieläkään kulkeneet läheskään normaalisti.

    Jonkinlaiseksi ominaisuudeksi minullekin väittivät ja ettei toimi kaikkien telkkareiden kanssa kunnolla. Pitäis varmaan vielä toisella hdmi-piuhalla kokeilla. Sanoivat myös, ettei uutta boksiakaan kannata laittaa tulemaan, koska sama vika/ominaisuus kuulemma siinäkin olisi. Oispa hauska vaan tietää jo etukäteen ne merkit, joiden kanssa cd:n boksi toimii ja joiden ei. Näköjään nyt sitten tällaiset pienet plasmamerkit, kuten Panasonic ja Samsung eivät kuulu joukkoon.:hitme:
     
  12. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Minulla on alkuperäinen HDMI-piuha combossa, eikä sen kanssa ole ollut mitään ongelmia (ainakaan en ole huomannut). Ainoa huomattu seikka on se, että ääni kulkee hieman eri aikaan HDMI:n kautta televisioon ja digitaalisena vahvistimeen. Jos siis laitan äänet vahvarin kautta, pitää television ääni olla mutessa, muuten kaikuu ikävästi. Olen myös huomannut, että joskus ero on huomattava ja tämä ilmenee siten, että huulisynkka on pahasti hukassa.
     
  13. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Tuo on sikäli paskapuhetta, että minulla ei ainakaan mielestäni ole tuota ongelmaa. Boksi on ollut vuoden ja Samsungin 32 LCD-televisio puoli vuotta. Itse en sohvalta pysty sohimaan kaukosäätimellä suoraan boksia kohti (pieni näköeste), vaan sohin pari kolme metriä vasemmalta ohi ja kattoon ja silti toimii hyvin.
     
  14. tnurmine

    tnurmine Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2005
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja muillako ei pätki AC3 ääni SilverHD kanavalla? Luin, että joillakin ongelmia Canal Film HD kanavalla, mutta mulla toimii kaikkien muiden kanavien äänet OK, ainoastaan tuolla SilverHD:lla AC3 äänet pätkäisee noin puolen minuutin välein.

    Sellaista huomiota, että EPG näyttää koko päivän tiedot, jos suosikkilista ei ole päällä. Jos taas suosikkikanavalista on päällä, EPG näyttää vain 2 ohjelman tiedot, sekä boksi jumittelee välillä. Kumma ominaisuus tämä.
     
  15. Borje

    Borje Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2004
    Viestejä:
    2 270
    Saadut tykkäykset:
    0
    Silver HD kuuluu samaan ongelma nippuun kuin History HD. Useilla virittimillä ongelmia vastaanotossa.
     
  16. jylppö

    jylppö Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.11.2006
    Viestejä:
    454
    Saadut tykkäykset:
    0
    kohta kuukauden hd boxi ollut ja eipä tuossa toiminnassa isoja moitteita ole ollut.laitan nyt jotain mitä olen havainnut.
    -kun kanavan info tilasta menee suoraan epg:hen ja siellä vaihtaa kanavaa, ja palaa jälleen katseluun, silloin kanava on musta.joutuu hieman kikkaileen, että saa kuvan näkyviin.
    -nyt muutaman kerrran on ollut boxia käynnistäessä, että se sammuu heti ja kelloaika häviää, eli --:--.

    laitetaan jotain positiivistakin tasapainon vuoksi, eli ainakin kuvasuhteen vaihto toimii loistavasti.sd boxihan ei itse vaihda kuvasuhdetta, vaan se jäi tv:n hommaksi, jota tv ei osannut oikein.16:9->4:3 ei toiminnu.
     
  17. Naukkis

    Naukkis Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2003
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    0
    Listaa voi jatkaa tällä, lisäksi

    * ei näy Astran ilmaiset tv-kanavat, niitä on satoja ja muutama HDTV-kanavakin
    * ei näy Hotbird
    * ei toimi diseqc
    * ei voi tilata Viasatia jos joku haluaisi senkin
     
  18. Mitnick

    Mitnick Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2003
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi HDMI "ominaisuuden" uhri ilmoittautuu joukkoon. Eipä toimi hdmi:n kautta äänet Samsungin fullhd:ssa ja sai koko vekotin jonkun ihmeen hepulikohtauksen kun hdmi:n kanssa venkslasi. Oli aika nirso käynnistymisen suhteen ja piti pariin otteeseen ottaa virrat irti ja sitä kautta saada laite uudelleen käyntiin.
     
  19. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    16
    Joku ihme vika t. "ominaisuus" on lootaan iskenyt.
    Toissa viikolla otin aamulla töihin lähtiessä töpselin pois seinästä, kun lupasivat ukkosta (ei kuitenkaan tullut). Kun sitten illalla mainasin alkaa kattelemaan telkkua, niin kuva pätki niin maan perusteellisesti. Sekunnin välein kuva meni mustaksi. Vika korjaantui itsestään seuraavaan päivään mennessä.
    Maanantaina oli ollut sähkökatko, en tiedä mikä tilanne oli kotona, mutta työpaikalla, n. 4 km:n päässä katkoa oli sen verran, että valot räpsähtivät.
    Sen jälkeen ei boksista ole saanut hdmi:n kautta häiriötöntä kuvaa.
    Scartin ja komponenttipiuhan kautta toosa pelaa, kuten pitää, mutta hdmi:n kautta kuva räpsähtää mustaksi juuri tuon n. sekunnin välein.
     
    Viimeksi muokattu: 26.06.2008
  20. liizteri

    liizteri Guest Guest

    Liittynyt:
    29.07.2008
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä kokemusta tuosta laitteesta tasan yhden päivän verran. Käynnistymättömyys on vain tosiasia. Eli kylmänä boksi käynnistyy ja sammuu ihan ok, mutta lämmettyään (jota tekee antenniliitäntöjen kohdalta ihan reilusti=ei kunnolla kärsi sormia laittaa takalevyä vasten, kun polttaa) ei lähde käyntiin kuin poweri nappia pitkään painamalla tai piuhan irti nyppäisyllä. Ei kai tämä voi olla ominaisuus?:eek: