Yön Ritari (The Dark Knight) (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Jorse, 15.08.2005.

  1. Nietze

    Nietze Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    1 060
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän mennessä Nolan muuten noudattaa alkuperäisten Star Wars:ien luomaa trilogian kaavaa. Sankari löytyy ja tekee sankarihommia hyvällä menestyksellä ekassa ja tokassa sankarihommia jatketaan mutta homma ei mene putkeen ja lopussa ollaan jossain määrin eritteessä.

    Star Warsissa toka oli myös synkkyydestä johtuen paras (uusissa kolmas, synkkyys on suurelokuvissa selvästi hyväksi). Näillä näkymin tämä oli siis Nolanin Batmaneista paras.
     
  2. kuparipää

    kuparipää Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2008
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0

    samaa ihmettelen? Mitä ihmiset ovat tuolla teatterissa katselleet? luulisi, että kun leffaa meinaa mennä katsomaan, niin sitä sitten seurataankin,

    Vai Deletoiko täälä porukka muistiaan puolentunnin välein?:hitme:
     
  3. rss

    rss Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    348
    Saadut tykkäykset:
    12
    ei oikein mitään lisättävää ole..kaikki hyvä on suunnilleen sanottu..odotukset olivat ihan pirullisen isot, ei varmaan koskaan ole odottanut mitään leffa näin paljon...eikä pettänyt...jos nyt pakko antaa jostain miinusta, niin se on pituus ja loppu...mutta eiköhän leffa parane vain, kun näkee uudestaan sitten dvdeellä..
     
  4. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Sekava ei aina ole yhtä kuin epäselvä. Vaikka olenkin varmasti elokuvan suurin fani, niin mieleen kieltämättä jäi pari kohtaa.
    Ensinnäkin se leffan puolivälin paraatiampuminen, jonka aikana Gordon "kuoli"... Minusta tämä hoidettiin hitusen liian hätäisesti, sillä tapahtumaketjun jälkeen en ollut täysin varma mitä siellä oikein sitten tapahtui, ketä ammuttiin ja kuka kuoli tai "kuoli". Aiemmista sanoistani huolimatta myös "jeesusvalo"-kohtaus oli hitusen sekava siinä mielessä, että kuvassa liikuttiin erittäin nopeaa samalla kun edettiin nopeasti. Oikeastaan myös sen varojenkeruutilaisuuden (johon Jokeri tuli "viihdyttämään") loppukohtaukset olivat jotenkin "riittämättömät".

    Nämä kohdat eivät kuitenkaan himmennä elokuvan loistokkuutta, ja kunhan torstaina menen tämän katsomaan uudestaa, niin nuokin saavat uutta valoa. Todennäköisesti torstai-iltana sitten tulenkin napsauttamaan arvosanan 8/5, jossa ylimääräiset kolme pojoa tulevat Ledgerin suorituksesta, laajamittaisen ja kunnianhimoisen elokuvan tekemisestä uskomattomalla laadukkuudella sekä yleensäkin kohtauksien upeudesta (esimerkiksi elokuvan ensimmäiset minuutit olivat jotain todella mieleenpainuvaa ja mahtavaa).
     
  5. skuge

    skuge Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2004
    Viestejä:
    264
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä kohtaus, mutta...

    Millä tavalla tämä käsien taputus oli "improvisoitu" Heath Ledgerin toimesta..?
    Kun Gordon ylennettiin ja selkään taputtelijat siinä naureselivat, Jokeri joka haistattaa paskat meidän yhteiskunnallemme istuu siinä vieressä (ja on juuri "itse" vielä listinyt edellisen poliisipäällikön) taputtaa tilanteen ironialle.

    Itse elokuvaan, lyhyesti.

    Pidin elokuvasta, mutta se ei poista uskomattoman typeriä kohtauksia ja muutenkin hiomatonta yleisilmettä kokonaisuuden kannalta. Muutama poiminta:

    1. "Batman hirteen", tämä vielä meni vaikka aiheuttikin pienen wtf ilmiön jo itsessään, mutta sitten naapurin pena (Aaron Eckhart/Harvey Dent) menee huutelemaan olevansa batman--->rautoihin. Täysin ilman mitään todisteita tms.

    2. Laivakohtaus. Me nyt täällä äänestellään lippulapuilla, et mitä tehtäis yms. Huoh :sleep:
     
    Viimeksi muokattu: 28.07.2008
  6. Backbone

    Backbone Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    369
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lehva nähty. Vaatii toisen katsomiskerran ennen syvällisiä ajatelmia, mutta yhteen ärsyttävään asiaan on pakko minunkin tarttua:

    Aivan! Voi elämä, että nuo muutamat hollywoodimaiset mukahassuttelut ja onelinerit raastoivat muuten niin täydellisyyttä hipovaa tunnelmaa! Miksi? MIKSI? Myös jokunen "herttainen lapsi sössöttämässä" -kohtaus pisti ärsyttämään melkoisesti.
     
  7. kvesti

    kvesti Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 133
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ei ollu Star Warsin luoma kaava vaan on paljon vanhempi kaava. Tuo on jo antiikin aikoina käytetty kolmen näytöksen kaava. Star Warsissa yksi näytös oli yksi elokuva. Lucas itse kertoi tämän jonkun dvd:n ekstroilla.
     
  8. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Nyt tämäkin on nähtynä. Eipä ole kauheasti edellisiin viesteihin lisättävää, loistavahan tämä oli pienine vikoineenkin. Itseasiassa ainoa asia joka itseäni hivenen häiritsi oli Balen murina, mutta kyllä tuokin oli onneksi vielä ihan siedettävä yksityiskohta. Ledgeristä nyt tuskin tarvitsee paljoa sanoa, parhaita leffapahiksia ikinä ja Jokerina ainakin omaa sydäntäni lähempänä kun Nicholsonin vastaava.

    Arvosanaksi 9/10. Elokuviin tuskin menen toistamiseen katsomaan, mutta omiin kokoelmiin leffa tulee satavarmasti päätymään.

    Kertakaikkiaan nerokasta toimintaa Nolan & Co:lta.
     
  9. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0

    Missä ihmeessä näitä kohtauksia muka oli?
     
  10. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Itse näin kohtauksen niin, että
    kun Gordon ylennettiin poliisipäälliköksi poliisiaseman työntekijät alkoivat taputtamaan. Jokeri yhtyi tähän taputukseen, ja siinä Jokerin pointti oli olla hauska (ei ole mitään järkevää syytä yhtyä "vastuksen" iloon, mutta yhtyy silti). Niimpä voin hyvinkin kuvitella, että Ledger improsi tuon ja se lisättiin elokuvaan.
    Voihan tuosta etsiä syvempiäkin tarkoituksia, mutta eiköhän me sitä ilmeisintä/pintapuolisinta syytä pidetä oletuksena.

    Kieltämättä nuo kohtaukset ovat ajatuksia herättäviä mutta...
    Kohtausessa jossa Dent rupeaa marttyyriksi sanomalla olevansa Batman on kyse siitä, että koko tämä lehdistötilaisuus järjestettiin Batmanin kahlitsemiseksi julkisesti. Niimpä "raudoittajat" olivat valmiina, ja totta kai pistävät rautoihin sen, joka Yön Ritariksi itsensä tunnustaa. Jokerihan nimenomaan kiristi kaupunkia tällä, ja niimpä oli senkin takia tärkeää, että tunnustava samantien kahlitaan.

    Laivakohtaus kieltämättä tuntui vähän irralliselta ja "Spider-man I:n USA-patriootti-ihmiset sillalla" tyyppiseltä, mutta olihan nämä kohtaukset pakko olla mukana. Ne nimittäin juuri osoittivat, että Jokerin suunnitelma meni pieleen, ja että laivalla olevat ihmiset nimenomaan valitsivat olla erilaisia kuin Jokeri
     
  11. Murmeli

    Murmeli Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.05.2005
    Viestejä:
    79
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm. Minä tulkitsin niin, että koko lehdistötilaisuus oli Dentin Jokerille järjestämä ansa. Raudoittajat olivat juonessa mukana, sillä eihän kukaan Dentiä Batmaniksi luullut hieman myöhemminkänä, kun mies vankiauton perään laitettiin. Hänellehän osoitettiin suosiota kolleegojen toimesta, kun mies uskaltautui syötiksi.

    Leffan sekavuutta en minäkään allekirjoita laisinkaan. En pidä itseäni kovinkaan terävä-älyisenä kaverina mutta ainakin minä pysyin täysin kärryillä mm. mainitsemassasi kohtauksessa, jossa kunniavartion miehet oli sidottu ja Jokeri yritti kätyreineen pistää pormestarin päiviltä. Gordon pelasti pormestarin, haavoittui laukauksesta ja sai tilaisuuden "mennä maan alle".
     
    Viimeksi muokattu: 28.07.2008
  12. SaLe_X

    SaLe_X Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.10.2002
    Viestejä:
    554
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minusta kaksinaama sotkettiin tähän leffaan ihan turhan takia. Hänen syntytarinansa olisi voinut olla vain sivujuonteena tässä elokuvassa, ja hän itse pahiksena vasta vaikkapa seuraavassa elokuvassa. Jokeri olisi riittänyt tälle elokuvalle.

    Muutenkin tuntui välillä, että hieman vähemmänkin olisi riittänyt. Hieman liikaa hektisyyttä aika ajoin.

    4/5
     
  13. JJ Gittes

    JJ Gittes Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2007
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jotakuinkin niin se meni:
    Heath Ledger improvised when he started clapping inside his jail cell in a mocking and sardonic capacity as Gordon is promoted. The clapping was not scripted but Christopher Nolan immediately encouraged the crew to continue filming and the sequence was included in the film.
     
  14. Sleep0

    Sleep0 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2007
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan ok pätkä. Hienoja öisiä kuvauksia, hienolla kameraliikkeellä. Ei tämä kuitenkaan 5 tähden pätkä missään nimessä ole, perus toimintaa.. Missä veri vai estääkö ikäraja vai mikä?? Yleensä verta roiskuu, jos miestä lyödään turpaan, olisi tuonut rutkasti lisää munaa leffaan.

    3/5
     
  15. akomu

    akomu Guest Guest

    Liittynyt:
    20.06.2005
    Viestejä:
    540
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikesta hypestä huolimatta onnistuin menemään leffaan aikalailla neutraalilla latauksella. Siitä huolimatta petyin.

    Leffateatterissa ei koskaan aiemmin ole tullut tunnetta, että leffa olisi liian pitkä. Nyt tuli. Dark Knight oli mielestäni aivan liian pitkä nykyisellä sisällöltään. Suurimpana pelastajana leffassa toimi jokeri, mutta alkupuoliskon jälkeen sekään ei enää riittänyt.
    Kenelle selvisi, kuka tässä leffassa oikein oli päähenkilö? Alussa se oli selkeästi jokeri, jonka jälkeen poliisi (erityisesti Gordon) ja Gothamin syyttäjä tuntui ottavan pääroolin. Loppupuolella Batman sitten nousi jostain pimennosta ja "varasti" oman osuutensa roolista.

    Leffa oli kaikenkaikkiaan hyvin rikkonainen. Tapahtumia oli kahden, jopa kolmen leffan verran ja kohtaukset hyppivät valtavalla vauhdilla seuraavaan, jotta kaikki mahtuisi noinkin pitkään kestoon. Tähän kun lisätään vielä se, ettei suuri osa tapahtumista oikein liittynyt mihinkään... Leffasta olisi saanut tarvittavat puoli tuntia pois pelkästään turhien kohtauksien poistolla.
    Otetaanpa muutama esimerkki:
    Japanin reissu... Miksi se piti tehdä? Miksi leffassa edes piti olla se japanilainen liikemies? Ainoa tarkoitus koko henkilöllä oli siepata mafian rahat ennen poliisia ja kuitenkin henkilöön meni kaikenkaikkiaan varmaan 15-20min!!!

    Miksi leffassa piti olla kirjanpitäjä, joka sai selville Batmanin henkilöllisyyden?
    Freemanin repliikki tämän kiristysyritykseen oli ihan hauska, mutta siihen se olisi saanut jäädä. Yhtäkkiä mies halusi jälleen kertoa Batmanin henkilöllisyyden ja poliisin piti aloittaa suojelu, johon taas paloi turhaa aikaa.

    Sitten jo edellä mainittu syyttäjä. Ihan kiva, että kaksinaamaa noinkin paljon pohjustetaan, mutta kyllä nyt mentiin liiallisuuksiin.

    Ja ne Batman-kopiot... Leffan alku oli kerrassaan kammottava. Yleensähän alussa tapahtuu jotain mullistavaa, jolla pääsee hyvään fiilikseen. Nyt alku oli mitäänsanomaton ja jopa hiukan epäselvä, ennen jälkiselvennyksiä.

    Yhteenvetona voisi sanoa, että jos leffasta olisi karsinut n. puoli tuntia täysin turhia kohtauksia, jokerin roolia olisi hiukan vähennetty alussa ja vastaavasti lisätty lopussa, syyttäjän ja Gordonin roolia pienennetty ja säästynyt aika käytetty Batmaniin, olisi leffa voinut olla jopa mahtava. Nyt se ei yltänyt aivan "hyvä" tasolle, vaan jäi OK:ksi.

    3,5/5
     
  16. kvesti

    kvesti Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 133
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kiinan reissu. Hong Kong on Kiinassa ja elokuvassa mainittiin useamman kerran, ettei kiinalaiset luovuta kansalaisiaan. Mitä tuohon reissuun tulee, niin se kertoi aika paljon Waynen suhtautumisesta Rachelin ja Dentin suhteeseen ja Foxin ja Waynen väleistä itse toiminnan lisäksi.

    Leffa varmasti aukeaa paremmin, jos sitä seuraa :rolleyes:
     
  17. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Täysin samaa mieltä. Kaksinaaman tarina on sen verran mielenkiintoinen, että sen olisi voinut säästää seuraavaan leffaan ja tässä olisi ollut ainoastaan pohjustus...
     
  18. akomu

    akomu Guest Guest

    Liittynyt:
    20.06.2005
    Viestejä:
    540
    Saadut tykkäykset:
    0
    Japani tai Kiina. Jos nyt sattui menemään tuo Hong Kong ohi, niin väitän silti leffaa seuranneeni. Enkä yhäkään pidä tuota tapahtumaa yhtään sen tarpeellisempana.

    Lisätään nyt vielä tuo jo monesti mainittu X-menin telepatialaitteen kopio kännyköillä toteutettuna. Aika räikeä yliluonti, varsinkin kun se lopussa yhdistettiin Batmanin loistaviin silmiin.
    Näihin teknologiaylilyönteihin nyt on jo melkein tottunut, eikä kyseessä ollut leffan läheskään suurin "moka". Olisi voitu silti hoitaa hiukan toisin...
     
    Viimeksi muokattu: 28.07.2008
  19. kuparipää

    kuparipää Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2008
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    luulin itsekin, että kaksinaaman rooli pohjustetaan kolmoseen tässä, joka olisi ollut ihan ok. Mutta en voi sanoa pettyneeni nolanien ratkaisuun kertoa herran tarina jo tässä osassa. Ja minusta oli sopivaa että Kaksinaama kantoi katkeruutta vain näille muutamille, joita piti vastuussa Rachelin kuolemasta. Näiden hlöiden lahtaaminen ei olisi mielestäni toiminut kolmososan runkona, vaan sijoittui hyvin tähän. Kaksinaaman tarina toimi taasen Jokerin eduksi, koska hänhän se tönäisi herran sille tielle, mikä koitui hänen(dentin)kohtalokseen lopulta. Jokeri pelasi montaa peliä yhtäaikaa: Batmanin omien sääntöjen murtaminen, ihmisten hulluuteen ajaminen ja Dentin pimeän puolen esiin tuonti. Kaverilla oli monta korttia hihassa, joista Harvey oli ässä:) kuten jokeri sen sanoi" Luulitko, että riskeeraisin taistelun Gothamin sielusta(Dent)nyrkkitappelussa kanssasi?"
    .
     
  20. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Muisti ei nyt toimi joten pari esimerkkiä tuli vain mieleen:
    1) kaksi poikaa istuvat jossain ja ammuskelevat 'sormillaan', sitte heidän tähtäilemänsä autot alkavatkin räjähtelemään kun paikalla on vähän muutakin actionia

    2) vaikka ei vitsi ollutkaan, niin Gormanin pojan lopussa heittämättä "but he didn't do anything wrong..." -line oli elokuvan ehdottomasti hirvein. Oldmanin loppumonologi onneksi pelastaan tilanteen.

    Ja elokuvahan on siis kokonaisuutena loistava.
     
    Viimeksi muokattu: 28.07.2008