Yön Ritari (The Dark Knight) (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Jorse, 15.08.2005.

  1. Mounix

    Mounix Guest Guest

    Liittynyt:
    18.04.2002
    Viestejä:
    668
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pitkä odotus päättyi eilen, kun vihdoin kävin katsomassa The Dark Knightin. Tämä oli minusta niitä harvinaisia kertoja kun leffa oli suurilta osin kaiken hypen arvoinen, toki tuo IMDB:n #1 sija on aika naurettava, mutta tuo kertookin lähinnä vain miten suosittu elokuva on tällä hetkellä, ei suoranaisesti sen enempää "leffan laaadusta".

    Mielestäni leffa oli todella nopeatempoinen, ja Nolanin ohjaus antoi leffalle hyvällä tavalla "hermostuneen" fiiliksen, koskaan ei tiennyt mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan, ja leffassa oli tietynlainen jännitys päällä alusta loppuun. Varsinkin muutamat kohdat olivat todella intensiivisiä ja tyylikkäät musat vielä lisäsivät tunnelmaa, varsinkin tuo Jokerin teema jäi mieleen tehokkaasti.

    Heath Ledgerin suoritus oli juurikin niin hyvä kuin odotti, mies katoaa aivan täysin jokerin roolin. Muutenkin tuo Jokerin läsnäolo antoi leffalle aina huikean määrän energiaa ja potkua ja Jokeri varastikin jokaisen kohtauksensa. Sanoisinpa että tuo suoritus oli melkein liiankin hyvä, sillä aina kun Jokeri ei ollut ruudulla, odotteli että koska se demonipelle tulee sieltä taas aiheuttamaan lisää kaaosta. Gary Oldman ja Aaron Eckhart olivat myös loistavia rooleissaan. Christian Bale ei mielestäni ollut aivan niin hyvä kuin Batman Beginsissä, jonka mies kantaa hienosti harteillaan, tosin tässä Dark Knightissa ei tutkittukaan nimikkohahmon psyykettä niin syvällisesti kuin Beginsissä. Mutta ehkä tämäkin mielipide vielä muuttuu sitten toisen katselun jälkeen. Muutkin suoritukset olivat hyviä, ja jopa Eric Roberts hoiti suht helpohkon roolinsa yllättävän pirteästi. Maggie Gyllenhaan taas toisaalta ei ihan täysin vakuuttanut, mutta oli silti parannus Katie Holmesiin.

    Toki leffasta myös löytyi pieniä heikkouksia, nuo sarjakuvaleffojen pakolliset vitsit ja kevennykset eivät mielestäni ihan täysin toimineet, ja ei tuo Nolanin veljesten väsäämä kässäri nyt täydellinen ole, vaikka onkin älykäs ja suht loistava. Välillä myös tuntui että leffa hyppi paikasta toiseen hieman liikaa, mutta eivät nämä pienet heikkoudet paljoa tuota loistavaa kokemusta heikennä.
    Mielestäni myös Harvey Dentin skitsofreniaa ei tuotu esille oikeastaan ollenkaan, ja en ole varma oliko Nolanin Dentillä edes jakautunut persoona häiriötä, joka hänellä on sarjakuvissa. Olisi myös toivonut että Dent ja Bruce olisivat olleet paremmat ystävät, niinkuin he ovat sarjakuvissa ja tuossa Animated seriesissä, näin tuo leffan loppu olisi ollut vieläkin tehokkaampi ja traagisempi. Mutta ehkä Nolan päätyi tähän ratkaisuun, että saatiin leffaan nuo pakolliset rakkaus sotkut ja kuviot.

    Kokonaisuutena The Dark Knight oli todella intensiivinen kokemus, joka jäi myös pyörimään yllättävän tehokkaasti mielen perukoille. Kyllä täytyy sanoa että tämä on uusi oma lemppari sarjakuvaleffa.

    5/5
     
    Viimeksi muokattu: 02.08.2008
  2. Viipperi

    Viipperi Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    1 199
    Saadut tykkäykset:
    1
    Noh tulipä tääkin raina katsottua tänään plevna 1:ssä 15.30 näytöksessä:
    Plussat:
    +toimintakohtaukset oli selvempiä kuin Batman Beginsissä
    +Jokerin "synkkyys"

    Miinukset:
    -toimintakohtaukset ei mitenkään huikasevan hyviä
    -oliko batmanin ääni kokenut äänenmurroksen vai tuntuiko minusta vaan siltä :D
    -LIIAN PIIIIIIITKÄ
    -Kiitokset vielä plevnan henkilökunnalle kun äänet oli laitettu niin v*tun kovalle että siinäkin meni osa fiiliksestä

    Kokonaisuutena eipä ollut mitenkään erikoinen leffa, oli ne fanipojat taas tavallaan oikeassa. :confused::confused::confused: / :confused::confused::confused::confused::confused:
     
  3. simsim

    simsim Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2008
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jees.

    Heath Ledgerin tulkinta jokerista oli kyllä mieletön. Ajattelin aluksi Nolanin seonneen päästään, kun kuulin että kenet valitsi rooliin. Mutta sitten kun nettiin alkoi tihkua kuvia kyseisestä herrasta maski päällä, niin jeesus että pomppas odotukset pilviin. Jos sinä et tiedä kuka sitä näyttelee, niin sitä ei tunnista. HIENOA!

    Bale nyt on vitun kova jätkä muutenkin.

    Olen ollut fani American Psychosta asti..

    Balekin on niin kauan hommia vetänyt, lapsinäyttelijänä... ja muutenkin. Että eiköhän se osaa.

    Kylmät väreet tuli kun tumbler ärisi ensi kertaa ruudussa. Siinäpä sisääntulo. HAH.

    Spoil
    Ainoat "ei saatana" kohtaukset oli, batpod. Mistä se tuli, ja se helvetin "käännyn seinää vasten" homeli. Onkohan Nolan ollut torkuilla siihen aikaan. Toinen oli se lopun jeesusnäkö. AAAAAAAAAA.

    Näin se pitää tehdä.

    Tämä on se batman, jonka olen aina halunnut nähdä. Vaikka fanitan Burtonin visiota edelleenkin. Jos kysytte kumpi, niin vastaan kummatkin. Jopa meidän MUTSI tykkää nimittäin Burtonin batmanista ja se on semmonen että se ei tykkää mistään. Joten sen täytyy olla hyvä?

    Män muuten toi jokeri uniin.

    Tapahtuko jollekkin muulle sama?
     
  4. simsim

    simsim Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2008
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
  5. kvesti

    kvesti Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 133
    Saadut tykkäykset:
    4
    Nähty jo kaksi kertaa. Voitte laittaa vihreän peruukin, valkoisen kasvomaalin tai tänään Finnkinon lahjoittaman karkkipussin piikkiin, mutta kyllä tämä alkaa tuntua yhdeltä maailman parhaista leffoista. Ehkä jopa parhaalta. Toisella kerralla alkoi jo nähdä sivuhahmojen kehitystä ja muutema edellisellä kerralla turha juttu alkoi tuntua järkevämmältä. Tulisipa tästä pidempi directors cut, jossa olisi lisää sivuhahmojen kehitystä. Useamman levyn special editionkaan ei olisi yhtään huono idea.
     
  6. JJ Gittes

    JJ Gittes Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2007
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyseinen käsien taputus oli muuten Heathin improvisaatio, ei kuulunut alkuperäiseen käsikirjoitukseen :D Käsittämätön näyttelijälahjakkuus. RIP
     
  7. Nizzatius

    Nizzatius Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2007
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jäi ihmetyttämään että..

    aikoiko Batman pelastaa Dentin vai Rachelin? Jäikö tuo epäselväksi vai missasinko jotain?
     
  8. kvesti

    kvesti Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 133
    Saadut tykkäykset:
    4
    Rachelin. Missasit. Asemalta lähtiessä Batman sanoi menevänsä Rachelin luo kun Gordon kysyi tätä ja Gordon sanoi menevänsä Dentin luo. Jokeri oli kuitenkin valehdellut paikat.

    Mulle tuli se kuva, että Dent sekosi, koska kuvitteli muiden tarkoituksella uhranneen Rachelin ja pelastaneen hänet.
     
  9. kvesti

    kvesti Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 133
    Saadut tykkäykset:
    4
    Hieno improvisaatio, kun kyseinen kohta on yksi elokuvan hyytävimmistä.
     
  10. Nizzatius

    Nizzatius Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2007
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huomasin kyllä että näin hän sanoi, mutta jäi ihmetyttämään ku Batman ei reagoinut millään tapaa nähneensä Dentin Rachelin sijasta, eikä tämän jälkeenkään asiasta ollut mitään puhetta. Kai? :rolleyes:
     
  11. monkeyalert

    monkeyalert Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    436
    Saadut tykkäykset:
    1
    No jopas oli. Ehkä paras leffa, jonka olen elokuvateatterissa koskaan nähnyt. Alku meni, kenties hypestä johtuen hieman ihmetellessä. Mutta kun juonen rakentelu ja kerronta sai otetta, niin tästähän kuoriutui varsinainen helmi. Välillä melkein unohtui, että kyseessä on sarjis-leffa. Tuntui jopa, että batmanin 'kumikorvat' kuuluisivat vain alkuteksteihin ja mainoksiin, tämähän oli action painotteinen trilleri.
    Ledgerin Jokeri oli käsittämättömän hieno luomus. Upeaa. Jotenkin jopa toivoisi, että tämä sarja jäisi tähän. Tästä ei voi parantaa. Tulee mieleen analogia terminator-trigoliaan. T1 loi maailman loistavaa T2:sta varten. Samoin mielestäni Batman Begins TDK:ta varten.
    4,5/5
     
  12. SamTheMan

    SamTheMan Guest Guest

    Liittynyt:
    10.10.2002
    Viestejä:
    1 525
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kertakaikkiaan mykistävä elokuva :eek: Katsoin Dark Knight:in eilen ensi-illassa Rovaniemellä ja leffa sai jopa aplodit päätyttyään (mitä en ikinä ole ennen kokenut)... 5/5 ja ensi lauantaina uudestaan katsomaan :thumbsup:
     
  13. Murmeli

    Murmeli Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.05.2005
    Viestejä:
    79
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni reagoi, pysähtyi hämmentyneenä nähdessään Dentin Rachelin sijaan. Pystyi kuitenkin salamannopeasti käsittämänä tilanteen - Joker oli antanut osoitteet väärinpäin - ja pelastamaan sen, jonka pystyi.

    Pitääpä kuitenkin sunnuntaina toisen kerran tätä katsoessani tarkistaa tilanne..
    Sama juttu Lappeenrannassa. Joskin itse en oikein näitä aplodeja ymmärrä, kun tekijät aika harvoin ovat näissä paikalla niitä kuulemassa.
     
    Viimeksi muokattu: 27.07.2008
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kylläpäs reagoi. Mikäli omiin silmiini on uskomista, niin nähdessään huoneessa Dentin hän jähmettyi (ei esimerkiksi heti rynnännyt pelastamaan huoneessa olevaa Dentiä). Kun on pukeutunut tuollaiseen asuun ja silmätkin on vielä mustaksi meikatut, niin eipä voi paljon ilmehtiä ällistystä ja shokkia.
     
  15. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Sama täällä.

    Tosin alussa oli vielä yksi hilpeä kohtaus

    Batman kääntää aseen piipun mutkalle. Jos nyt en sekoillut kuka Batman alussa oli oikea, niin oikea Bättis väänti aseen piipun mutkalle, voinhan tietysti sekoillakin. Kuitenkin tämä pisti hieman ihmetyttämään...
     
  16. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Samoin ennakkonäytöksessä Jyväskylässä. Käsittämätöntä touhua.
     
  17. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Tuli käytyä katsomassa. Liian pitkä ja sekava. Puoli tuntia pois niin voisi tulla aika hyvä. Ei minusta leffaa pitäisi joutua käymään montaa kertaa katsomassa että saa siitä jotain tolkkua, vaikka muutamien tänne kirjoittaneiden mielestä se tuntuu olevan merkki elämää suuremmasta elokuvasta.

    Paikoitellen hyvää viihdettä ja Heath Ledger oli tosiaan oivallinen. Härveli-intoilu toi mieleen Mission Impossiblen.

    Minusta alkaa tuntua, että aika monet Hollywood-ohjaajat pitäisi passittaa lyhytelokuvakurssille, jotta oppisivat tiivistämään lyhyempäänkin leffaan olennaisen.

    Kolme ja puoli tai neljä tähteä.
     
  18. simsim

    simsim Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2008
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eih vieläkin vituttaa se jeesusnäkö. MIKSI, oi miksi piti mennä panemaan se sinne. Muuten täydellinen leffa ja piti vittu mennä sitten kikkailemaan... Aivoihin sattuu
     
  19. simsim

    simsim Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2008
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Batmaniahan ihan selvästi vitutti se että, oman moraalin jakamisesta on ne seuraukset että jotkut jokerin kaltaiset vatipäät alkaa myös toteuttamaan omaa moraalia.

    Battis joutu vähä niinko kyseenalaistamaan omat metodit. Että onko tässä nyt kyseessä hullun moraali, vai ihan oikea missio.

    Hulluhan Bruce Wayne on.

    Kumpi on oikea persoona. Wayne vai Batman?
     
  20. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Pahaa teki itsellekin tuo jeesus-näkö. Kusi koko elokuvan "realististen" otteen. Bat-pod oli vielä ihan kelpo kunhan unohtaa mistä se tuli. Miinusta myös juoneen melkein milläänlailla liittymättömästä Hong Kong episodista ja sekavasta lopusta. Harvey olisi saanut jatkaa mieluummin tarinaansa seuraavassa osassa.

    Etenkin Ledger veti roolin oikein mainiosti muiden hoitaessa hommansa hyvin. En nyt ala sen enempää selittelemään. Pienoinen pettymys vaikkei odotukset ollutkaan sillä tasolla kun monella täällä oli. Begins tuntuu toistaseksi paremmalta kokonaisuudelta vaikka pahikset ovatkin tässä huomattavasti parempia.

    3,5/5.