Yön Ritari (The Dark Knight) (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Jorse, 15.08.2005.

  1. kvesti

    kvesti Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 133
    Saadut tykkäykset:
    4
    Mä en nosta ensimmäistäkään elokuvaa kaikkien aikojen parhaimmaksi näkemättä sitä useampaa kertaa, mutta yhden katselukerran jälkeen voin sanoa, että tässä on potentiaalia tulla sellaiseksi. Ekan katselukerran jälkeen on vähän huh huh fiilikset. Kaikkea oli niin paljon.

    Spoilereihin kommentit elokuvasta:

    Hong Kongin keikka oli elokuvan kannalta täysin turha. Juonen olisi voinut rakentaa ilman sitäkin ja mitään ei olisi menetetty. Samalla elokuvasta olisi tullut hieman lyhyempi. Lopun Kaksinaama pätkä tuntui jotenkin ylimääräiseltä ja seuraavan elokuvan pohjustukselta. Ihan kuin se olisi liimattu päälle, että saadaan "onnellinen" loppu.

    Loppu olikin sitten täyttä kultaa. Juoni ei ollut mitenkään ennalta arvattava. Heath Ledger oli loistava Jokerina. Omasta mielestäni paras kohtaus oli kuitenkin se kun iso musta vanki puhui laukaisimen itselleen ja heitti sen ikkunasta menemään. Jokerin taikatemppu oli myös loistava.
     
  2. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    17.45 näytös bristolissa.

    4/5 tähteä, Imdb:ssä pamautin kasin.

    Hyvä toiminta / jännäri. Suosittelen lämpimästi.

    Plussat:

    - Ledger oli jokerina loistava "why so serious?!"
    - Batmanin "uhrautuminen" pahikseksi plussaa.
    - Mielenkiinto pysyi yllä. Vaikka leffassa oli vähän ongelmia lopetuksen kanssa, pysyi mielenkiinto koko ajan yllä.
    - Kaikki muu :)

    Miinukset:

    - Ainakin bristolissa batmanin ääni (puku päällä siis) oli kuin karhun ärjyntää. Liikaa tehostetta äänessä.
    - Taistelut olivat kuvattu läheltä ja näyttivät hieman kömpelöiltä.
    - Leffa ei oikein tiennyt milloin loppua, vähän Return of the King tuli mieleen lopusta. Silti loppu oli mielenkiintoinen vaikka rakenne vähän tökkikin.
     
    Viimeksi muokattu: 26.07.2008
  3. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    Monessa lehdessä puhutaan että,edesmenneen Heath Ledgerin viimeisin työThe Dark Knight.

    Mutta viimeiseksi työksi tais kuiteskin jäädä The Imaginarium of Doctor Parnassus

    Jotenkin hauskaa kun Nyt liitteessä melkeimpä haukutaan ja annetaan vaan kolme tähteä,mutta leffaa mainostetaa Hesarissa isolla mainoksella mikä on taas kehuja ja tähtiä taynnä.:hitme:
     
  4. KinZZa

    KinZZa Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tosiaan en lähde mielipidettäsi kiistämään. Luultavasti näen elokuvan ensi viikolla, mutta todellakin toivon, ettei kyseessä ole minulle se kaikkien aikojen paras. Mutta jos on, sen tulen varmuudella tässä ketjussa tunnustamaan. Tällä hetkellä en vain niin usko käyvän. Nostan hattua elokuvan markkinoinnista ja muustakin vastanneelle väelle; tässä on onnistuttu. Toivoisin kuitenkin, että elokuvan nähneillä ja sitä odottavilla pysyisi sen verran jalat maassa, että arviot elokuvasta voisivat odottaa yön yli. Sen verran lähes mikä tahansa elokuva nostattaa tunteita pintaan, että noissa arvoissa saattaa olla sitä alkuinnostus-tähteä.
     
  5. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieno jatko hienolle elokuvalle. Jokeri oli odotetusti erinomainen ja hyvin näytelty hahmo. En roolisuoritusta kuitenkaan maagisen legendaarisena pitänyt, kuten hypetys kertoi. Pituutta oli paljon, ehkä hieman liikaakin. Miinusta voi antaa myös liiallisesta teknoilusta. Osa vempeleistä oli aivan liian scifiä realistiseen Batmaniin.

    Kokonaisuutena elokuva tuntui pettymykseltä ennen loppua. Loput 10-15 minuuttia kuitenkin nostivat elokuvan lopulta tasoa ylöspäin, kun draama ja elokuvan visio saivat huipennuksensa. Loppu oli todellakin aivan upeasti rakennettu ja tarinan ratkaisut saivat perustelunsa. Tuollaista loppua tuskin kukaan ainakaan sarjakuvia lukematon odotti, kuten en minäkään. Vähän tuli mieleen Nolanin Memento, jossa maaginen loppu nosti elokuvan tasoltaan mestariteokseksi. Memento toki vieläkin säilyy Nolanin ainoana mestariteoksena, Yön Ritari hyvänä kakkosena.

    4/5
     
  6. Murmeli

    Murmeli Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.05.2005
    Viestejä:
    79
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toisaalta.. Mikä ns. alkuinnostuksesta tekee niin pahan arvioissa? Elokuvat ovat ainakin itselleni vahvasti tunteita nostattavia tapauksia. Rakastan yli kaiken sitä mahtavaa fiilistä, kun on juuri nähnyt yhden parhaista koskaan näkemistään elokuvista.

    Se, että seuraavana päivänä nuo tunteet ovat jo hieman viilenneet, mielestäni nimenomaan vääristää arvostelua. Liian analyyttinen lähestymistapa elokuviin johtaa juuri Maskulan tyyliseen lähestymiseen elokuviin. Kliinistä, tunteetonta, ikävää.

    Minä pidin TDK:sta todella paljon, enkä todellakaan ole mikään fanipoika. Tosin myös Tim Burtonin Batman kuuluu ehdottomiin suosikkeihini.

    TDK toimii erinomaisesti monimuotoisuutensa ansiosta. Pituus ei ole ainakaan liian lyhyt, sen verran reilusti elokuvassa on ulottuvuuksia ja kiinnostavia henkilöhahmoja, joita seurata.

    Jokeri oli tietysti kiinnostavin hahmo, eikä Ledgerin roolisuoritus ole todellakaan ylihypetetty. Tietysti Oscar -ehdokkuus tästä tulee mutta tuleeko pysti?

    Oma suosikkikohtaus...

    ..oli se, kun Joker poistui keskussairaalasta, eikä räjähdys meinannut ottaa tapahtuakseen.

    Toki myös lopun Jim Gordonin monologi oli vaikuttava, vaikka hetken aikaa mietinkin, menikö pateettisuuden puolelle.
    *****
     
  7. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Haastattelun perusteella Maskula todellakin rakastaa elokuvia ja on niistä vieläkin yhtä innoissaan kuin uransa alussa. Suurin osa täältäkin näköjään perustaa arvionsa Maskulasta pelkästään Nyt-lehden taulukkoon. Maskula ei pidä tähdistä ja hänen arvosteluistaan saakin aivan eri kuvan elokuvasta kuin mitä tähdistä voisi päätellä. Ja kyllä niitä kovia pisteitäkin on nykyelokuville tullut moneen otteeseen genrestä riippumatta.
     
  8. SuperCharger76

    SuperCharger76 Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2008
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin se mitä "asiaa" se Masku veisasi antaa meikäläiselle käsityksen peruskyynisestä suomalaisesta arvostelijasta - tämän takia Suomessa ei tulla hyviä kotimaisia elokuvia näkemään meidän elinaikanamme, siis kun ottaa huomioon elokuva-alan ihmisten vastaavanlaiset rajoittuneet näkemykset. Asiaa ei yhtään helpota se tosiasia että suomalaiset leffat on myös erittäin katsottuja täällä, enkä ymmärrä miksi. Batman Begins on omasta mielestäni paras elokuva (ehkä Planet Terrorin lisäksi) viimeiseen viiteen vuoteen ja katson sentään elokuvia joka helevatan päivä. TDK:t, Magnoliat sun muut Gladiaattorit eivät ole lähelläkään kyseisiä teoksia: ne vasta ovatkin tylsiä.
     
  9. kvesti

    kvesti Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 133
    Saadut tykkäykset:
    4
    Mä ootan Kissanaista seuraavaan osaan. Siitä sais kehitettyä jotain kun Batman miettii miksi pelastaa ihmisiä, jotka pitävät häntä rikollisina ja Kissanainen samalla sekottaisi Batmanin päätä.
     
  10. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Jaaha, tässä onkin jo melkein kaikki olennainen kerrottu. Pituutta olisi voinut tosiaan hiukan karsia, mutta kyllä tämä nyt vielä nippa nappa meni. Oikein hyvä jännäri tosiaan.

    Nipottamista:
    - Kaksinaaman ulkonäkö oli turhan keinotekoinen/CGI. Normi rokonarpinen meikki olisi riittänyt. Ymmärrän kyllä, että tässäkin haluttiin tehdä selvä pesäero aikaisempiin Batmaneihin.
    - Bat-prätkän synty oli kyllä "voi ei" *käsi otsaan*
    - ...samoin kuin pilvenpiirtäjästä pakeneminen ilmapallo/lentokonella
    - ...sekä lopun "kännykkätutka" joka oli selvästi kirjoitettu mukaan Nokian toivomuksesta - saadaan matkapuhelinasiaa nostettua esille vielä lopussakin - ihan hyvin Battis olisi voinut vaan mennä taloon ja taistella tiensä Jokerin luo

    Kehumista
    - Jokerin suupielten lipominen, lieneeköhän ollut itse Ledgerin idea. Jos kerran suupielet on vedetty veitsellä auki niin kyllähän niitä arpia varmaan kutittaa vielä vuosienkin päästä tai sitten ne tuntuvat häiritseviltä möykyiltä, joita tekee mieli nuoleskella kokoajan.
    - Pientä kolmiodraaman tynkää
    - Sankaritkin kieroilivat keskenään (Alfred poltti kirjeen, Gordonin kuoleman lavastuksesta ei kerrottu Dentille)
    - Jännitys pysyi hyvin yllä koko ajan ja leffa kykeni vastaamaan ennakkokohuun
    - Musiikki ja äänipuoli muutenkin oli aivan loistavaa ja loi lisää jännitystä, oikeilla hetkillä oikealla tavalla minimalistinen "tunnelma kiristyy" venytys. Enpä muista kiinnittäneen asiaan huomiota näin paljon sitten Firma-elokuvan.

    Tulipa leffan jälkeen mieleen vuosi 1991 ja Terminator 2 tulo teattereihin. Silloinkin oli valtava ennakkohypetys, oli kyse jatko-osasta, leffa murskasi kaikki ennätykset ja kaikesta huolimatta elokuva kykeni hyvin vastaamaan kohtuuttomiin ennakko-odotuksiin vaikka lievästä jatko-osille tyypillisestä pöhötaudsta (enemmän kaikkea) kärsikin - ihan kuin Dark Knight.

    Tämän vuoksi melkeinpä toivon, että Nolan ei enää kolmatta Batmania tekisi. Ei tehnyt Cameron kolmatta Terminaattoria ja Spider-Manissakin alkoi kolmososan kohdalla taso jo vähän laskea. Tuntui, että tähän elokuvaan oli ammennettu kaikki, mikä kyseisellä tekijätiimillä on tälle teemalle antaa.

    Pahimmassa tpauksessa Dark Knight olisi voinut olla samanlainen pannukakku kuin Matrix Reloaded - menestynyt ykkösosa takana, valtavat paineet tehdä parempi kakkososa - mutta ei ollut - hieno saavutus!
     
    Viimeksi muokattu: 26.07.2008
  11. Sheedy

    Sheedy Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2008
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mutta kuoliko se Two Face nyt varmasti? Eihän se pudotus tappanut Batmaniakaan. Ei se nyt ihan mahdottomalta kuulostaisi, jos Dent olisikin vain taintunut ja Gordon joutuisi lukitsemaan hänet jonnekin Arkhamin suljetulle osastolle pois tavallisen kansan silmistä...
     
  12. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuulostaa täysin mahdottomalta.
     
  13. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh heh, jotenkin huvittavaa tämä alkuinnostuksen huuman vallanneiden fanipoikien perustelut tälle "kaikkien aikojen parhaalle leffalle". MITÄÄN ihmeellistä ja suurenmoista, saatika erityisen yllättävää juonessa tai elokuvassa ei ollut. Näyttelijöinä tonttinsa parhaiten hoitivat Ledger ja Caine odotetusti, Bale oli koominen sössöttävä mörisijä.

    Samoilla linjoilla esim Nytin arvion kanssa, 3 tähteä max.

    Hauskoja "cameoita" tutuilta pikkuroolinaamoilta. Nicky Katt (http://www.imdb.com/name/nm0441588/), Tommy "Tiny" Lister (http://www.imdb.com/name/nm0001474/), Colin McFarlane (http://www.imdb.com/name/nm0568801/).
     
  14. tn1krr

    tn1krr Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    266
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin itsekkin tänään kurkkaamassa TDK:n IMAX:ssa ja pakko allekirjoittaa ylläoleva. Hiukan odotin että IMAX:ia olisi lyöty joukkoon vaan ns. näön vuoksi, mutta niitä IMAX-Full Screen kohtauksiahan oli oikeasti reilusti ja katselukokemus oli kyllä varsin huimaava. EVVK-moodissa mukana ollut seuralainenkin oli varsin vaikuttunut noiden IMAX-osioiden visuaalisesta annista...
     
  15. kvesti

    kvesti Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 133
    Saadut tykkäykset:
    4
    Mä en oikein usko, että Kaksinaaman hahmosta saisi enää mitään kunnollista irti. Se mitä siitä sai oli jo tässä elokuvassa. Vaikka tuo mitä sanoisit voisi toteuta, en usko, että Kaksinaamasta olisi elokuvan kantavaksi voimaksi.
     
  16. Slayer

    Slayer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.12.2002
    Viestejä:
    767
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä. Aika idioottimaistahan se olisi, jos se seuraavassa olisi hengissä. Tuntuisi melkein kuin tuosta leffasta olis jäänyt yksi kela näkemättä tms.
     
  17. Teppo Holmqvist

    Teppo Holmqvist Guest Guest

    Liittynyt:
    08.04.2008
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huomatkaa että Aaron Eckhartilla on kahden Batman elokuvan pituinen sopimus, tai ainakin oli jossakin vaiheessa. Tietenkin suunnitelmat ovat voineet muuttua, mutta toisaalta seuraavan elokuvan suunnitelluvaihe on jo varmasti alkanut kauan ennen nykyisen valmistumista, olipa Nolan tulevassa elokuvassa mukana tai ei.
     
    Viimeksi muokattu: 26.07.2008
  18. Jakkis

    Jakkis Guest Guest

    Liittynyt:
    30.10.2004
    Viestejä:
    770
    Saadut tykkäykset:
    0
    Christian Balehan sanoi, että jos Nolan ei ohjaa seuraavaa Batmania niin hän ei tulee myöskään näyttelemään siinä. Kuinka tosissaan hän sitten oli - saapi nähdä.

    Kyseessä oli kyllä todella loistava elokuva. Sisältäen myös Batmanin henkistä taistelua oman alter egonsa kanssa. Heath Ledger hoiti roolinsa aivan uskomattomasti. Myös Aaron Eckhart teki hyvää työtä, vaikkain Two-Face osuus jäi hieman lyhyeksi, olisi kaivannut lisää.

    Kokonaisuudessaan TDK on ainakin parempi kuin Begins ja vaikkain pituutta TDK:lla on niin eheältä kokonaisuudelta se tuntuu lukuun ottamatta tosiaan sitä yhtä kohtausta
    Hong Kongissa ja lentokonepakoa

    Myös batmobilen synty oli toteutettu varsin typerästi. Sai aikaan vain syvän huokauksen

    Kaksoisbatmanit ja Scarecrow oli hauska ilmestys kyllä alussa :D

    Lähinnä TDK:sta tekee hyvän sarjisleffana sen, että otettiin asiat tosissaan. Monet kohtaukset ansaitsevat kyllä suurta ylistystä täältäkin. Nolan teki varsin onnistuneen elokuvan.

    5-/5
     
  19. Harry

    Harry Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    1 903
    Saadut tykkäykset:
    7
    TDK fanit on käyneet antamassa Kummisedälle ykkösiä, niin Shawshank on noussut ohi.
     
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ensimmäistä kertaa on pakko todeta, etten pysty kirjoittamaan mielestäni elokuvalle oikeudenmukaista arviota ellen käy sen katsomassa toiseen kertaan. TDK on kuitenkin erittäin laaja elokuva (tulee mieleen esimerkiksi mieleen The Untouchablesin kaltaiset monia avainkohtauksia sisältävät elokuvat, ja TDK menee vielä askeleen pidemmälle).

    Ensimmäisen katselukerran jälkeen jäi lähinnä mieletön kunnioitus Nolania ja tekijätiimiä kohtaan. Ei tämä täydellinen elokuva kai ole, mutta ottaen huomioon sen mittakaavan (vastaavaa ei mielestäni ole aiemmin paljon nähty), niin erittäin kunnianhimoisesti ja onnistuneesti toteutettu kokonaisuus se on. TDK otti mukaansa heti alusta lähtien, ja tuli sellainen tunne, että täydellisessä maailmassa juuri tällainen olisi onnistunut Batman-elokuva.

    Muita mieleenjääneitä asioita:

    Heath Ledger oli Jokerina uskomaton. Mies ei näyttele tässä elokuvassa Jokeria, vaan hän ON Jokeri. Ledgerin on täytynyt ajaa itsensä lähes hulluuden partaalle päästessään muuttuessaan roolihahmokseen. Sitä mustehampaista cowboyta kuksivaa Ledgeriä, jonka me kaikki tunnemme, ei tunnista äänen ja maskin takaa tippaakaan.

    Petyin aavistuksen lopun Batman vs. Joker -showdowniin, mutta ehkä juuri siitä syystä, että myös minä olin ymmärtänyt, että Jokeri kuolee ja että elokuvan lopussa näemme Ledgerin ruumispussissa. Nyt kun ymmärsi ettei niin pitänyt alunperinkään olla, niin antaa anteeksi sen, että tämä kohtaaminen ei ollut niin eeppinen kuin vaikka Burtonin Batmanissä.

    Christian Bale todellakin jäi vähän sivuun elokuvassa, mutta hän suoritui roolistaan tarvittavalla varmuudella. Niinkuin on sanottu, kukaan muu ei sopisi tähän rooliin paremmin, sillä toisaalta miehessä on fyysisyyttä ja voimaa olla Batman ja toisaalta, kuten American Psychosta tiedämme, hän osaa näytellä rikasta playboyta. Hetkittäin Balen kurkkumörinä Batmaninä tuntui vähän ylivedetyltä, mutta toisaalta se kuuluu hahmoon.

    Aaron Eckhart oli täydellinen Harvey Dentinä, nimenomaan "valkoisena ritarina", mutta, ja kai tämä oli ihan tietoinen päätös Nolaneilta, hänen Kaksinaamansa ei ollut mitään muuta kuin katkera ja kostonhimoinen mies, ei mikään arkkikonna. Toisin sanoen, minusta tälle hahmolle tämän esittäjän perusteella ei kannata tehdä elokuvaa, koska Eckhart on Two-Face -tehosteillakin liian tavallinen ja kiltti ollakseen superkonna. Mitä muuten noihin itse tehosteihin tulee, niin en osaa tässä vaiheessa olla oikein mitään mieltä siitä. Jälleen kerran kai tietynsorttista realismia siinä haettiin, mutta lopputulos on jotenkin esteettisesti "väärältä tuntuva".

    Maggie Gyllenhaal jäi aavistuksen liian yksiulotteiseksi, mutta toisaalta eihän kuolevaan hahmoon kannatakkaan liiaksi syventyä elokuvassa, joka on jo muutenkin verrattain pitkä.

    Oliko TDK nyt se maailman paras leffa minusta? En osaa vielä sanoa, mutta kyllä se jo tässä vaiheessa kevyesti Top-5:een menee. Joka tapauksessa tämä oli ehdottomasti genrensä kärkeä, ja paljon enemmän kuin supersankarileffa: se on todellakin tämän vuosikymmenen rikoselokuvien eliittiä. Totta kai pientä kitinää voi olla asiasta sun toisesta, mutta ei siitä pääse mihinkään, että tämän lähemmäksi täydellisyyttä on erittäin vaikea päästä -- etenkin jos tällaisen mammuttielokuvan tekee.

    Alustavasti:

    5-/5, ja odotan tuon miinuksen lähtevän pois toisen katselukerran jälkeen.