Indiana Jones IV eli Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Samppa, 04.12.2001.

  1. rimbaud

    rimbaud Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2006
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    jep uskomatonta. vihreän timantin metsästys:sick: kristus mitä seuraavaksi. ehkä alan quatermanin keppoiset seikkailut:thumbsup:
     
  2. Jokke79

    Jokke79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    903
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyllä tämä ihan hyvä Indiana Jones leffa oli, ei vedä vertoja Kadonneen Aarteen Metsästäjille eikä Viimeiseille Ristiretkelle, mutta pääsi tasoihin tai ehkä jopa ohi Tuomion Temppelin kanssa :thumbsup:
     
  3. Golem

    Golem Guest Guest

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mutta miten elokuvan tietokonegrafiikka oli niin surkeaa? Johan huikeasti parempaa CGI:tä on ollut Transformersissa ja vaikka King Kongissa ja Lotreissakin.
     
  4. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Minulla on tapana jättää lukematta ketjut elokuvista jotka ovat sellaisia mitkä tulee kuitenkin katsottua ennemmin tai myöhemmin. Tämä Jones kuuluu sellaisiin kuten James Potkukelkatin. On ne sitten hyviä tai huonoja niin siltikin tulee katsottua. Tätä pohjaa vasten tätäkään ketjua en ole lukenut kuin vasta äsken eli muiden mielipiteet eivät ole päässeet vaikuttamaan. Äsken edellisen sivun luin joten kertausta voi tulla.

    Ennakko-odotuksia ei juuri ollut. Suhtauduin jokseenkin skeptisesti vanhan lämmittelyn vähän väkipakolla. Harrison Ford on saanut jo liikaa ikää tälläiseen tehoseikkailuun ja muutenkin genre on nähnyt aikanaan ne parhaat päivänsä. Vähintäänkin osittain nämä odotukset toteutuivat. Ford oli varsin energiaton ko. rooliin.

    Suurempi ongelma on kuitenkin kumma rytmitys tai sen puute. Hengähdystaukoa ei oikein tahdo löytyä ja tehokasta menoa riittää liiankin kanssa. Tältä osin näen yhtymäkohtia Lucaksen uudempiin Star Warsseihin; mitätön juoni korvataan taukoamattomalla toiminnalla. Suuruuden hulluuttakaan ei puutu (prologi vaihe esimerkiksi).

    Lajityypissä esiintyvä side-kick hahmo on taas jälleen erinomaisen epämiellyttävä. Tällä lienee tarkoitus nostaa varsinaista sankaria vielä korkeamalle jalustalle. Kontrastia tällä kai haetaan mutta ei se nyt niin hyvin onnistunut.

    Hahmoista tuli loppujen lopuksi paperia. Pahis roolin hahmo oli ihan lähtökohdiltaan hyvä mutta eihän siitä mitään ammennettu. Marionin "uudelleelämmittelykin" jäi vähän sattuman varaan.

    Vaikka toistaiseksi viimeinen Indy seikkailu ei mitään arvoista päätöstään saanutkaan niin kyllä tämä nyt viihteenä meni.
     
  5. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Viihteeksi Indyt kai on tarkoitettukin?
     
  6. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Ovat ne myös seikkailuelokuvia - ja nyt jäivät seikkailu ja henkilöhahmot toiminnan jalkoihin valitettavasti.

    Ja olen siis ns. Indy-fani, joten kurja tämä on myöntää.
     
  7. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
    Niin kaikki leffat ovat viihdettä loppuviimetteeksi. Jotkut enemmän ja jotkut vähemmän. Mutta kuten Kristian toteaa on seikkailu enempi se genre jota tuo edustaa (tai tässä viimeisessä esiintymisessään toiminta).

    Ongelma oli siis se että arvoiselleen tasolle elokuva ei päässyt heikon juonen ja mielestäni onnettoman käsiksen vuoksi.
     
  8. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olihan tässä paljon hyvää, mutta niin paljon huonoakin. Toimintakohtaukset tosiaan olivat aivan liian pitkiä ja osa sisälsi typeriä myötähäpeän tunteita nostattavia jaksoja, kuten se helvetin liaanikohtaus jonka aikana teki mieli vajota penkin alle. CGI oli myöskin paikoittain aivan ala-arvoista, onko tässä kohtaa säästetty rahaa vai ovatko parhaat jätkät vääntämässä Transformers 2:sta, mene ja tiedä... Lisäksi huomasin myös saman mitä täällä oli jo aiemmin mainittu, eli valaistus oli paikoin aivan pielessä, mikä oli erittäin häiritsevää ja vei huomion pois itse elokuvasta. En muista kokeneeni vastaavaa ikinä aikaisemmin.

    Lucas saisi kyllä vetäytyä elokuvanteosta, herra ei tunnu saavan kuin paskaa aikaiseksi.
     
  9. romulusko

    romulusko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.08.2004
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain vihdoin ja viimein mentyä tänään Indyn katsomaan. Olin jonkin verran lukenut katsojien mielipiteitä leffasta ja odotin jotain paljon pahempaa mitä lopulta sain nähdä. Olihan leffassa ylilyöntejä
    alienit
    mutta suurimmaksi osaksi ihan mukiinmenevä leffa. Joskus joku kaveri sanoi, että jos leffan pystyy katsomaan loppuun, niin silloin se on tehnyt tehtävänsä, eli viihdyttänyt enemmän kuin se, että olisi lopettanut katsomisen tai ei olisi katsonut lainkaan. Toivottavasti kyseessä oli kuitenkin viimeinen Indiana Jones.

    Leffaa ennen tuli muuten mainos uusimmasta Muumiosta. Muumio -elokuvien ja Tomb Raidereiden myötä seikkailutarjontaa alkaa olla ihan kivasti, eli mun puolesta Indy vois jättää hommat vähän nuoremmalle kaartille. Hauskaa oli niin kauan kuin sitä kesti.

    ***1/2
     
  10. DJ

    DJ Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2001
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    0
    2/5 :OI

    Tulipa katsottua leffa jälkijunassa ja pitää myöntää, että aikamoista kuraa tuli taas todistettua. Mikähän näitä lämmityksiä vaivaa, kun niistä ei saada kunnollisia sitten millään. Odotukset on korkealla ja sitten...

    Itse olisin tehnyt leffasta synkemmän, vähemmän vauhdikkaan ja aiheepiiriltään lähempää I tai III osia. Luulisi että amerikan ihmemaassa tällaiseen klassikkoon osattaisiin tehdä sellainen kunnon kässäri, että vielä yöllä herätessäänkin ihmettelee juonen käänteitä ja Indyyn liittyvää "mystiikkaa" ylipäätään. No koko perheen pläjäyshän tämä oli.

    Tämä IV ei mielestäni päässyt lähellekkään ykkösosan "liiton arkki" ilmapiiriä.
    Paikoin kyllä señor Spilpergo sai kameran lentämään, mutta löyhä aihe, liian kova tempo ja käsittämättömät tapahtumat (kuten seinistä hyppivät alkuasukkaat, Tarzan kohtaus...) olivat tämän leffan suurimmat puutteet.

    Mitä myös tapahtui lupaukselle tehdä leffa täysin ilman digitehosteita? Leffan loppu ainakin lähti ihan hanskasta.

    Seuraavaksi tuleekin Indy ja Huvikummun salaisuus.
     
  11. shamen

    shamen Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2003
    Viestejä:
    1 224
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minun mielestä pitkästä aika kunnon seikkailuleffa. Ei näitä liikaa ole ollut.
    Teatterista ulos tullessa oli hyvä fiilis, joten mun silmissä onnistunut leffa.

    Eihän näiden ole tarkoistus olla edellisten kopioita vai?

    Sinänsä ajat muuttuu jne eli ei saa odottaa, että samaan päästäisiin kuin 3:ssa ekassa leffassa. Vettä on virrannut joissa eli maailmakin on muuttunut.

    Jostain tuntuu, että jatkoa seuraa. Ehkä hattu vaihtaa silloin omistajaa.. Toivottavasti tulee jatkoa.

    Ei ollenkaan pettymys. Kannattaa muuten joskus kattoa leffa ilman sitä kriitikko asennetta.
     
  12. Vorkkis

    Vorkkis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2005
    Viestejä:
    702
    Saadut tykkäykset:
    4
    http://www.filmifin.com/FF20/uutinen.php?site=filmi&id=2546

    Tiistai - 29.07.2008
    Viides Indiana Jones mietintämyssyn alla

    Tuoreen Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta -elokuvan kerätessä massiiviset 743.7 miljoonan dollarin lipputulot, on pohdittu, aiotaanko maailmankuulu seikkaileva arkeologi palauttaa valkokankaille vielä kerran. Brittiläinen The Sunday Times -sanomalehti kysyi tuottaja George Lucasilta, josko ohjaaja Steven Spielberg ja pääosaa näyttelevä Harrison Ford (kuvassa) olisivat halukkaita tekemään vielä viidennen Indiana Jones -sarjan elokuvan.

    "Toivoimmekin tuonkaltaisia lipputuloja. Oli todella vaikeaa saada tarina koottua ja saada kaikki hyväksymään se. Indiana Jonesista tulee mutkikas, kun kaksi ihmistä sanoo
    'minä haluan tehdä tämän näin' ja 'minä haluan tehdä tämän näin', kun taas minulla ei tarvinnyt ensimmäistä Jonesia tehdessäni kuin sanoa, että 'me teemme tämän näin' - ja se olikin paljon helpompaa.
    Mutta nyt minun täytyy ottaa huomioon kaikki, koska he ovat suuria, menestyneitä jätkiä. Se tekee tästä vähän vaikeampaa käytännön tasolla."

    "Jos saan idean, josta he tykkäävät, me teemme viidennen osan. Steven ei itseasiassa ollut niin innostunut tekemään neljättäkään osaa. Minä yritinkin hieman taivutella häntä. Mutta tällä hetkellä hän on valmiimpi tekemään uuden osan. Meillä on silti vielä joitakin ohjaukseen liittyviä ongelmia. Elän tulevaisuudessa, Steven menneisyydessä. Hän yrittää palauttaa Indiana Jonesin takaisin juurilleen, kun taas minä yritän viedä sitä aivan uusiin paikkoihin. Meillä on siis jäljellä vielä pienoista jännittyneisyyttä. Viimeisin osa syntyi noista lähtökohdista. Se on vähän kuin meidän ideoidemme hybridi, joten katsotaan minne me saamme seuraavan osan vietyä."

    - Otto Korpinen

    Lähde: Comingsoon.net
     
  13. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Juuri tähän kiteytyy se, miksi en pitänyt uudesta Indystä kovin paljoa. Elokuva on hybridi uutta ja vanhaa. Mielestäni pitäisi palata juurille aivan kuten Steven haluaisi.
     
  14. Vorkkis

    Vorkkis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2005
    Viestejä:
    702
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kyllä pitäisi Indyn olla noissa vanhoissa ajoissa joissa ei todellakaan ole mitään
    ufoja tai muita mukana, X-Filesit erikseen:)
     
  15. a9801259

    a9801259 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.06.2006
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    Arvio 1/5 ja vain sen takia, että nollaa ei saa antaa. Vittu mitä kuraa! :mad:
     
  16. BluHD

    BluHD Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2008
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipahan tämäkin sitten katseltua jälkijunassa ja ei voi todeta kuin, että kyllä se aika tekee tehtävänsä.

    Itselle on tullut "yllättäen" vuosia lisää ensimmäisestä Indiana Jonesista (joka oli silloin aikoinaan alaikäisenä katsoessa tajunnan räjäyttävä kokemus - varsinkin loppukohtaus) ja siinä taitaa olla suurin ongelma.

    Tarina / kerronta ei ole kasvanut mukana - Indiana Jones on vieläkin suunnattu 12-15 vuotiaille teineille.

    Henkilöhahmot ovat pinnallisia, juoni on ontuva sekä omituisen/mahdottoman välissä. Toisin kuin koko perheen piirretyissä mitään "aikuiseen makuun" sopivaa ei ole mukaan mahtunut - jos unohdetaan kököt puolivillaiset yritykset tuoda kylmäsota yms. mukaan elokuvaan.

    Olisi odottanut, että kypsään ikään ehtineet gurut olisivat jo siirtyneet töissään toiselle tasolle (vrt. Eastwood).

    Mutta mitä ilmeisemmin sekin aika on heillä ohi ja ovat palaamassa hiekkalaatikkoikään (vrt. Lucasin rävellykset Starwarsin kanssa). Hartaasti toivon, että siirtyvät eläkkeelle ennekuin pilaavat trackrecordinsa lopullisesti.

    Kyllä tälle pitää antaa 1/5, jossa tuo 1 on siitä, että mukaan oli mahtunut yksi ironinen kommentti itse elokuvan mahdottumuudesta.

    Pitänee samaan hengenvetoon varmaan tunnustaa itselleen, että on kasvanut jo näistä elokuvista ohitse ja suunnata mielenkiinto uusiin lajeihin - esimerkiksi uudistuneeseen Bondiin. Sama käsittely ei olisi ollut huono vaihtoehto Jonesille.

    :weep:

    Suurempi valitus sitten onkin siitä, että suomalaisen elokuvateatterin taso on aivan onneton. Kyseisen elokuvan katsominen oli puhdasta kidutusta kun äänet olivat "sinnepäin/melkein synkassa", kankaalle heijastettiin joku kopion-kopion-kopion kopio, jossa kuva oli suttuinen ja täynnä analogisen median kulumisen aiheuttamia virheitä.

    Tietysti ne pakolliset 30 min mainoksia ennen elokuvaa tykitettiin digitaalisesti eri vehkeillä ja mitä ilmeisemmin vielä eri soundilaitteillakin - jälki oli sata kertaa parempaa.

    No onneksi tekniikka kehittyy ja kotiteatterissa voi katsella näitä "must-see" elokuvia paremmalla kuvalla, äänellä ilman mainoksia. Ja tietenkin halvemmalla.

    :mad::mad:
     
  17. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alhaiset olivat odotukset kun tämän katsoin. Elokuva osoittautui positiivisimmaksi yllätykseksi vuosiin. Aivan uskomattoman viihdyttävä seikkailu, aivan kuten aikaisemmatkin osat. Luultavasti koko 2000-luvun viihdyttävin elokuva. Kyllä tämä todellakin oli hyvä Indy, ei 1,3 osien veroinen, mutta ehdottomasti Tuomion temppeliä parempi. Juoni toimi huomattavasti paremmin kuin mitä pelkäsin. Ei se mikään täydellinen ollut, mutta kiinnostava ja puutteistakin huolimatta riittävän Indymäinen.

    Kyllä tämä ehdottomasti on parempi kuin kaikki iromannit, xmanit, muumiot ja mitä niitä muita nyt onkaan. Jo se, että kaksi tuntia kuluu kuin siivillä, on aivan maaginen suoritus. Cgi oli minusta hyvää eikä pistänyt mitenkään erityisesti silmään. Toimintakohtauksissa ei ollut oikeastaan kuin yksi typerä kohtaus, mutta muuten oltiin aikalailla samoilla linjoilla aikaisempienkin osien kanssa. Toivottavasti tekevät vielä viidennekin osan.

    4/5
     
  18. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Joo tota... Jätän tuon "koko 2000-luvun viihdyttävin elokuva" -kommentin rauhaan, mutta oikeesti: "cgi... ei pistänyt erityisesti silmään". :confused::confused::confused: Ei kai voi tässä muuta kuin todeta taas, että makuja on monia.
     
  19. jkalapet

    jkalapet Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.02.2003
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tätä elokuvaa ei olisi pitänyt tehdä.

    - Harrison oli jo vähän liian vanha Indyn rooliin.
    - Todella typerä pääpahis. Ei karisman häivääkään verrattuna aikaisempien osien avainhenkilöihin.
    - Tarina aivan totaalisen hanurista.
    - Indy oli jo kuin supersankari suoraan Marvel-tekeleistä. Kesti liian korkeita pudotuksia ilman sen kummempia ongelmia, puhumattakaan siitä tempusta jääkaapin kanssa :hitme: Jotenkin aikaisemmissa osissa Indy vaikutti enemmän tavalliselta (realistiselta) ihmiseltä, joka tunsi tuskaa jne.
    - Hyvin hyvin usein tuli sellainen tunne, että näyttelivät blue-screenin edessä. Ehkä juuri tästä johtuen monissa kohtauksissa valaistus oli jotenkin oudon näköinen. Koko elokuvaa leimasi halpa fiilis. Ei Indyä saa tehdä blue-screenin edessä prkl :OI
    - Edes Indyn dialogi ei ollut enää entisensä.
    - All action, no story/depth.

    Ainoa hetki, jossa edes pienen pienen hetken oli oikeaa Indy-fiilistä, oli Indyn pitäessä luentoa tutussa ympäristössä.

    1/5 (yksi piste luentokohtauksesta :rolleyes:). Ei tule täydentämään aikaisempia osia kokoelmaani.

    Ja pelottavaa on se, että jotkut ihan oikeasti pitävät tästä. Jos massa hyväksyy tällaiset tekeleet, elokuvantekijöiden "rima alenee". Ei ole tarvetta tehdä priimaa kun kerran vähempikin riittää. Jatketaan vaan menoa siitä mistä aita on matalin.

    Jotenkin elokuvissa tuntuisi vallitsevan sama tilanne kuin tietokonepeleissä. "Burgeripelejä" tehdään liukuhihnalta, koska se näyttää purevan "tyhmiin ja yksinkertaisiin" pelaajiin. Helmiä tulee enää harvoin.

    Myönnetään, että olisin niin kovasti halunnut elokuvan olevan hyvä. Näin ollen siis petyin karvaasti.
     
  20. wickerman

    wickerman Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    26.09.2006
    Viestejä:
    845
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli vihdoin tämäkin katsottua..

    Ja ihan paskahan tämä oli. Odotin edes vähän jotain hyvää mutta ei.. syyt onkin tullu tässä ketjussa esille.

    1,5/5

    Raiders 5-/5
    Temppeli 3/5
    Last Crusade 5-/5

    Batman begins 2/5
    Batman murisee Jokerille 2,5/5

    Star Wars 4-6 4+/5
    Star Wars 1-3 1,5/5