Dvbviewer ja ongelmat..

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana emp-tw10h, 13.04.2006.

  1. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Joo tuohon se voi myös olla ihan kätevä. Joo, ei se taida sitten molempien kanavien ominaisuus olla. Ja tietääkseni se ei todellakaan ole joka ulkolaisen ohjelman ominaisuus, mitä YLE tarjoaa.
     
  2. angle

    angle Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.04.2007
    Viestejä:
    541
    Saadut tykkäykset:
    0
  3. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Sain näkyviin YLE Peking HD -kanavan värilliset tekstipalkit. Kun äsken menin kanavalle niin sieltä tuli kummallinen kuva. Sen pitäisi olla tuollainen. Minulla ylin rivi "Tämä on Digita Oy:n tekninen koelähetys" on täysin oikein mutta kaikki muu sen alapuolella on sotkua, menee jonkinlaisiksi pystysuoriksi palkeiksi ja sekaan tulee valkoisia erikokoisia ja muotoisia pikseliryhmiä.
    Tallensin sitä sotkua ja toistossa kuva oli aivan samanlainen kuin suorassa lähetyksessä. Kuitenkin kolmella muulla toisto-ohjelmalla kuva oli sellainen kuin pitääkin, joten vika on ilmeisesti DVBViewerissä.

    Viritin on Hauppauge WinTV-NOVA-T PCI -kortti jonka mukana tulleen ohjelman asensin koneelle. Käytän kuitenkin ohjelmana DVBVieweriä, H.264 videodecoder on ffdshow ja AMD X2 3800+ käyttö on n. 50-62 %. Onko ajatuksia mistä tämä mahtaa johtua, asennanko DVBViewerin uudestaan vai mitä pitäisi tehdä?

    Edit: Sisäantennin liikuttelu sotkee kaiken tekstin. Outoa että MPC ja muut toistivat tallenteen oikein ja vain DVBViewer teki suttua, mutta ehkä tässä on sittenkin kyse antennisignaalista.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 19.07.2008
  4. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Satelliittipuolella ainakin minulla Peking HD -kuva on testikuvan sijaan muuttunut mustaksi. Kaapelissa Oulun korkeudella DNA:lla Test HD -kanava myös lähettää minulla nyt mustaa kuvaa(aiemmin oli niitä palkkeja) . Eli trendi on aika väritön. :) Ja olen todella varma, että ongelmasta ei liene kyse DVBViewerin kohdalla, vaan tarkoituksella sieltä ei nyt näy mitään lähettäjän puolesta.

    EDIT: Mihin kansioon kuvankaappaukset tallentuivatkaan DVBViewerissä? En muka enää löydä vaikka aiemmin siinä onnistuin.

    EDIT2: Itse itselleni vastaten, sinne tallennuskansioonhan ne.
     
    Viimeksi muokattu: 20.07.2008
  5. Kiju

    Kiju Guest Guest

    Liittynyt:
    27.06.2005
    Viestejä:
    326
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vihjeeksi minulla MSI Radeon HD 2600 Pro AGP 512M HEATPIPE lähti toimimaan vakaammin VisioTek HD2400 & HD2600 Kesäkuun AGP-ajurilla ja tuolta Asus sivulta Radeon HD 2600 Pro AGP-malliin saa vielä tuoreemmat kuluvan Heinäkuun ajurit. Atin sivuilta löysin vain EPCI-väyläistä näyttistä tukevat tuoreet ajurit ja tuon MSI:n omat olivat vanhat ja epävakaat.

    Tosiaan tuo passiivijähdytetty vaatii kotelossa kunnon ilmankiertoa..
    ;)
     
    Viimeksi muokattu: 20.07.2008
  6. Digital Man

    Digital Man Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.06.2000
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    4
    Atin sivuilta löytyvät ajurit käyvät myös AGP-kortteihin, kunhan ensin on purkanut paketin ja valitsee windowsista manuaalisesti mistä hakemistosta ajurit asennetaan. Sitten vain rullaa pitkää listaa oikeanmallisen kortin kohdalle. Atin oma asennusohjelma ei osaa ajureita asentaa.
     
  7. Kiju

    Kiju Guest Guest

    Liittynyt:
    27.06.2005
    Viestejä:
    326
    Saadut tykkäykset:
    0
    :rolleyes: Hyvä kun kerroit, ihmettelinkin tuota kun ATI:lta ladattu uusin ajuripaketti työntää väkisin EPCI-ajuria vaikka näyttis on AGP-väyläinen.
     
  8. anaboksi

    anaboksi Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    398
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisiko raadilla neuvoa tilanteeseen, jossa tallennuksista tulee pelkkää binäärimössöä jos kone on ollut stand-byssä ennen tallennuksen alkua? Kone siis herää ok, alkaa tallentaa ja tiedostojen kokokin on suurin piirtein oikein, mutta sisältö on pelkkää bittimössöä, josta dvbviewer tai vlc ei saa mitään irti. Olen kokeillut sekä recording servicellä että task schedulerilla (vuoronperään ja toinen disabloituna, luonnollisesti), mutta ei vaikutusta.

    Jos kone on päällä 24/7 niin tallennukset rullaa ok, mutta kolminkertaistuneen sähkölaskun vuoksi myös htpc saa kantaa kortensa kekoon kodin energiansäästötalkoissa.

    Laitteistona on kaksi TT C-1500 budget -korttia, BDA-ajurit, vista 32 ja dvbviewerin uusin beta (3.9.4.25 tai jotain sinne päin). Kolmannen osapuolen kodekkeja ei ole asennettu.
     
  9. terssi

    terssi Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    378
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisko niin, että digi-kortit eivät osaa herätä oikein standby-tilasta? Kannattaa tarkistaa, että on uusimmat ajurit käytössä ja firmware myös. FloppyDTV:llä oli joskus samanlaista ongelmaa ja korjaantui firmware-päivityksellä. Nyt tosin mun näytönohjain ei osaa herätä kunnolla, vaan tökkii kaikkia videotiedostoja, kunnes sammutan koneen kokonaan ja käynnistän uudelleen. Prkl!


    edit: Löysin sattumalta googlesta sivun, jossa jollain toisellakin on ollut ongelmia kortin heräämisen kanssa.

    -------------------------------------------------------------------


    "Kortti on toimiva, mutta uusimmillakin ajureilla Mediaportalin kanssa suuria ongelmia:
    -standby:stä heräämisen jälkeen kortti ei toimi kunnolla
    -korttiin "häviää" yhteys välillä"

    Itselläni oli alussa sama ongelma, mutta googlauksen jälkeen päädyin käyttämään dos-komentojonoa käynnistyessä. Komentojonossa määrään 'devcon'-käskyllä, että PCI-väylät (Technotrend-kortit) alustetaan joka uud.käynnistyksellä. Tarpeen vaatiessa voin alustaa ne myös Vistan ollessa jo päällä. HYVIN on toiminut näin!

    ...ei valittamista"


    tältä sivulta otettu lainaus: http://fin.afterdawn.com/laitteet/arvostelut.cfm/233/technotrend_c-1500
     
    Viimeksi muokattu: 23.07.2008
  10. TPR

    TPR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.05.2003
    Viestejä:
    735
    Saadut tykkäykset:
    11
    Tuossa ylempänä tulikin jo vinkkejä, mutta tässä omani:

    Oletko kokeillut eri versioita BDA-ajureista? Toimiiko yhdellä kortilla koneessa? (Jos vaikka ajurit menevät jotenkin sekaisin standbyssä.)

    Mitkä asetukset ovat käytössä DVBViewerissa? New tuning method? Retune? Kokeile vaihtaa noita.

    Saatko kuvaa näkyviin vaihtamalla kanavia standbyn jälkeen käsin?

    Itsellä on muuten Vistassa sellainen ongelma että DVBViewerin ajastukset eivät toimi luotettavasti jos näyttö on virransäästötilassa (tietokoneen sammuttama). Jos näytön sammuttaa virtakytkimestä ongelmaa ei ole. Onko joku muu huomannut saman?
     
  11. Mikko-vaari

    Mikko-vaari Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2005
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paluu mökiltä yllätti:
    Aikaisemmin hyvin näkynyt Astran HDTV koelähetys ei enää tulekaan näkyviin. Ääni vain tulee, mutta ruutu on musta. DVB Source ilmoittaa kuitenkin virheettömästä signaalista: 1920x1088 16:9 10MBit/s.
    Virhe lienee kuitenkin DVBVssä, en vain löydä sitä. Muut kanavat (SD) näkyvät hyvin. Koodekkina CyberLink H264.
    Löytyisikö vinkkejä asian korjaamiseen?
     
  12. anaboksi

    anaboksi Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    398
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jumaleissön! Tämä auttoi :thumbsup:Hain tuon devcon-työkalun Microsoftin sivulta ja virittelin sen restattaamaan molemmat tv-kortit automaattisesti aina stand-bystä heräämisen jälkeen - ja heti alkoi löytyä ehjiä tallennuksia levyltä. Nöyrä kiitos ja syvä kumarrus terssille napakymppilöydöstä ja tietenkin afterdawnin puolelle vinkin alkuperäiselle keksijälle.
     
    Viimeksi muokattu: 24.07.2008
  13. alps

    alps Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.05.2004
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    0
    jaksatko vääntää rautalankaa miten virittelin homman toimimaan? Samanlaista ongelmaa tuntuu olevan, ja tästä voisi olla apua. Itselleni tuo devcon on ihan tuntematon ja voisi säästää aikaa kun ei tarviisi alkaa opiskelemaan :D

    Kiitos ja kumarrus
     
  14. anaboksi

    anaboksi Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    398
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulee monella mutkalla oleva rautalanka, mutta yritetään. Nämä ohjeet on kirjoitettu Vistalle, mutta viimeisen vaiheen automatisointia lukuunottamatta näitä voidaan soveltaa myös XP:lle.

    Devconin asennus on simppeli - se vain kopioidaan jonnekin, josta se on helppo tavoittaa:

    1. Hae devcon-paketti ja pura se jonnekin. Poimi puretusta hakemistosta i386\devcon.exe ja kopioi se \windows\system32 -hakemistoon (samassa paketissa oleva ia64 tarkoittaa Itanium-prosessoria, se ei ole yhteensopiva kotikoneiden intel/amd x64 -prosessoreiden kanssa).
    Seuraavaksi tarvitaan tv-kortin device id, jotta sitä voidaan komentaa devconilla. Device id kaivetaan device managementilla:

    1. Avaa 'control panel' -> 'administrative tools' -> 'computer management'.
    2. Computer management -ikkunasta valitse 'device manager' ja oikean puolen ruudusta 'sound, video and game controllers'.
    3. Tuplakilkkaa tv-korttisi nimeä ja valitse details-välilehti. Siellä on property-nimimen pudotusvalikko. Avaa se, valitse kohta 'matching device id' ja kopioi merkkijono talteen. Sen pitäisi näyttä suurin piirtein tältä (sisältö vaihtelee): "pci\ven_13f6&dev_8788&subsys_09101a58"
    Sitten tarkistetaan, että valmistelut on tehty oikein ja esitiedot on kunnossa:

    1. Avaa command prompt siten, että käytät administrator-oikeuksia (kakkosnapilla 'run as administrator')
    2. Kirjoita kehotteeseen: devcon.exe find "pci\ven_xxxx&dev_yyyy&subsys_zzzzzzzz" Viimeinen osa on edellä kopioimasi device id. Sen ympärillä pitää olla lainausmerkit, sillä &-merkki on komentokehotteen käyttämä erikoismerkki.
    3. Jos kaikki meni ok, niin komento tulosti rivin tai pari teksitä, jonka lopussa lukee tv-korttisi nimi samanlaisena, kuin se on device management -ikkunassa.
    4. Voit myös testata komennon vaikutuksen sanomalla: devcon.exe restart "pci\ven_xxxx&dev_yyyy&subsys_zzzzzzzz" jolloin toimimattoman tv-kortin pitäisi herätä eloon. Tämä on samalla se komento, jota tullaan käyttämään seuraavassa vaiheessa.
    Lopuksi tulee vielä magic happens here -osio, jossa automatisoidaan edellä käsin tehty restart:

    1. Avaa jälleen computer management, mutta tällä kertaa kohdasta 'task scheduler'.
    2. Kliksuttele vasemman ikkunan puoliskon puurakenne auki ja valitse 'task scheduler library'. Kilkkaa sitä kakkosnapilla ja valitse 'new folder...' (omat viritykset on hyvä pitää erillään). Anna kansiolle joku kuvaava nimi.
    3. Valitse edellä tekemäsi kansio, klikkaa sitä kakkosnapilla ja valitse 'create basic task'.
    4. Wizardin ensimmäiselle sivulle tulee taskin nimi. Anna nimeksi jotain, josta muistat vielä vuoden päästä mitä se tekee. Klikkaa next.
    5. Task trigger -sivulla valitse triggeriksi 'when a specific event is logged'. Next.
    6. When a specific event is logged -sivulla täytä valinnat alla olevan mukaisesti ja klikkaa next:
      • Log: System
      • Source: Power-Troubleshooter
      • Event ID: 1
    7. Action-sivulla valitse 'start a program'. Next.
    8. Start a program -sivulla paina 'browse...' ja etsi alussa asentamasi devcon.exe. 'Add arguments' -ruutuun tulee komennon loppuosa eli restart "pci\ven_xxxx&dev_yyyy&subsys_zzzzzzzz" Muista lainausmerkit! 'Start in' -ruudun voi jättää tyhjäksi. Next.
    9. Finish-sivulla rastita ruutu 'open the properties dialog for this task when i click finish'. Ja paina finish.
    10. Avautuneessa properties-ikkunassa näkyy edellä tehdyn taskin tiedot, mutta niihin ei tarvitse enää koskea. Laita vain rasti ruutuun 'run with highest privileges' ja paina ok.
    Se oli siinä. Nyt voit kokeilla miten tv-kortti toimii stand-bystä heräämisen jälkeen. Viimeisessä vaiheessa tehty scheduled task ajautuu automaattisesti aina, kun event logiin tulee merkinä stand-bystä heräämisestä. Komennon ajaminen vilauttaa mustaa command prompt ikkunaa, mutta sen ei pitäisi häiritä, sillä tapahtuma on tosiaan pelkkä lyhyt viuhahdus.
     
    Viimeksi muokattu: 25.07.2008
  15. itokazie

    itokazie Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    235
    Saadut tykkäykset:
    0
    Enpä sanut tätä toimimaan aivan. Teetkös pikaohjeen, jotta muutkin voisivat päivittää muinauset Atin ajurit + CCC:in. Itse tein näin:
    1. Poistin kaikki Atiin viittaavat Driver Cleaner Pro:lla.
    2. Hain Atilta uusimmat ajurin HD2600 korttiin (mulla MSI HD2600pro AGP) ja annoin asennusohjelmaan purkaa tiedostot, jonka jälkeen keskeytin ennen varsinaista ansennusta.
    3. Menin Omatietokone-oikea click Hallitse-Laitehallinta-Näyttiksen kohdalla päivitä ajuri
    4. Annoin Atin asennuskansion polu ja ajuri rupese asentumaan ok. Näytti hyvältä, mutta sitten ohjelma valitti useasta tiedostosta, jota ei löytynyt. Tein homman loppuun kuitenkin ignooraamalla.
    5. Asensin CCC. OK.
    6. Buutti.

    tämän jälkeen tuo CCC ei sitten käynnistynytkään, joten en voinut lisätä HDTV modea 1280x720 enkä kahden näytön tilalle tehdä profiileja. Ei hyvä, joten sain 3 kertaa puhdistaa ajurit/CCC:n, ajaa Advance Windows Care:n ja vielä pari kertaa palauttamaan wintoosan menneisyyteen ennenkuin vanha 8.41 ajri+CCC paketti takas MSI:n sivulta suostui asentumaan takas ja profiilien luonti taas onnistu.
     
  16. itokazie

    itokazie Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    235
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us
    Location : Download > Graphic Card> AH2600 Series
    HD2600 on kyllä 2007 ja se toinen Asus ajuri olisko ollu EAH ei suotu asentumaan, koska varmaankin EPCI ajuri. Latasin sitten tuon Visio tek:n.
     
  17. Digital Man

    Digital Man Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.06.2000
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    4
    Aikalailla samoin asensin. En tosin keskeyttänyt atin asennusohjelmaa missään vaiheessa kun ei poista mitään tiedostoja lopuksi. Korttimalliksi valitsin manuaalisesti Radeon HD2600 Pro kortin ilman valmistajaa. Käyttöjärjestelmänä Vista.
     
  18. MotioN

    MotioN Guest Guest

    Liittynyt:
    26.08.2004
    Viestejä:
    189
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meikäläisellä ilmeni 64-bittisessä vistassa semmonen ongelma, että dvbvieweri jostain syystä ei näytä kuvaa sekä ääni puuttuu. Kanavat lähtee kyllä "pyörimään" (aika juoksee siinä alapalkissa), mutta muuten on ihan pimeenä koko sydeemi.

    Testasin vistan omaa mce ohjelmaa ja sillä kyllä kuva ja äänikin toimivat. Muuten ei vaan oikein miellytä se.

    Mitäköhän tohon keksis...? :hitme:

    Minkälaisia codekkeja käytätte vistassa, xp:ssä käytin purevideoo, mutta se ei kuulemma toimi vistassa.
     
  19. sonof

    sonof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osaako joku sanoa, mitä kannattaisi yrittää kun tallennukset katkeaa oltuaan päällä vain noin 8-15 sekuntia? Kuva menee mustaksi ja äänikin katkeaa. Takaisin saa vain käyttämällä jotakin toista kanavaa päällä ja takas, mutta nauhoitus on kuitenkin katkennut eikä se jatku.
    Muuten ohjelma toimii täydellisesti eikä kuva pätki tai mitään.

    DVBViewer 3.9.4.0
    A-LINK DTU(m) DVB-T USB2.0
    ffdshow

    Edit: Koneenkin speksit näkösälle, pitäisi riittää:
    AMD Athlon X2 6000+
    4gb DDR2

    Edit2: Vika ei ole laitteistossa, koska ProgDVB osaa nauhoittaa niin pitkään kuin haluan. ProgDVB vaan on muuten huonompi kuin DVBViewer, joten haluaisin saada myös DVBViewerillä nauhoitukset toimimaan.

    Edit3: Vika korjaantui kun asensin vanhemman version DVBVieweristä.
     
    Viimeksi muokattu: 04.08.2008
  20. itokazie

    itokazie Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    235
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nythän Atin sivuilta löytyy virallisesti AGP kortteihin ajurit. Toimii nyt rautapurku ja muutkin paremmin. http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&questionID=31625

    Ainoa ongelma tuon DVDBviewerin kanssa on vielä saada kuva näkyviin kun molemmat näytöt valittuna kloonitilassa. Olen tallentanut proofiiliksi pelkän 2 näytön eli tykin 1280x720 50Hz, mutta silti se aina tunkee sitä kloonia, joten kuvaa ei tule. Kun vaihdan 1 näyttöön niin digitv kuva näkyy.

    Käytän verkkokaupan 19,19 tikkua ja sisäantennia. Saakos ne Peking HD lähetykset nyt myös kun automaattinen haku ainakaan löytänyt moista kanavaa.