Orbit saapuneet

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana kimikimi, 07.02.2006.

  1. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mikähän subbari näiden kaveriksi olisi hyvä valinta? Ensin meinasin tuota BK XLS200 mutta kun tarkemmin on asiaan perehtynyt niin ei tuota lie kannata edes alkaa kokeilemaan, turhan paljon negatiivista sanottavaa monellakin.

    Mites vaikkapa noista sisarkajareista, eli Anthony Gallo TR1?
    Entäs Chorus Vertigo? Magnat?

    Mainittakoon että tarkoitus on pelata PS3:lla, katsella leffoja HILLITYLLÄ voluumilla sekä kuunnella musiikkia (jazz, blues, rock jne), joka tosin jossain vaiheessa menee siihen että pääkajareiksi tulee Genelecit tai jotkut muut kunnolliset, eli sitä silmällä pitäen olisi tärkeää saada integroitua ääni noihin, Orbeihin vain tässä odotellessa hieman lisäpotkua.
     
  2. Moukula

    Moukula Guest Guest

    Liittynyt:
    26.08.2005
    Viestejä:
    199
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten olisi Genelecin subbari? Alle tonnilla saanee vehkeen joka riittää hillittyjen volyymitasojen käyttöön.
     
  3. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itselläni oli mielikuva että Genet maksavat kohtuttoman paljon, onhan siellä näköjään tuo yksi järkevänkin hintainen. 695e näköjään lähtisi Genelec 7050B. No haulla löytyi juttua samasta valintaongelmasta jonka kanssa sitten nyt itsekin painiskelen:
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=57759
     
  4. drpepper

    drpepper Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2007
    Viestejä:
    316
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis sinulla Huppe nyt Orbit? Ja et ole tyytyväinen , vai ymmärsinkö jotenkin väärin?
     
  5. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei vielä, ei vielä. Kyllä mä nuo ainakin taakse laitan. Harkinnassa vielä ;)
     
  6. drpepper

    drpepper Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2007
    Viestejä:
    316
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on harkinnassa et thaikkuihin vai kajarit? ;)
     
  7. NPR

    NPR Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2005
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Riippuu.

    Phuket/Hua Hin/vastaava vs kaiuttimet - Kaiuttimet
    Joku kiva kylä pohjoisessa, pieni saari tms - Thaikut.
     
  8. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Meitsi asuu täällä Thaimaassa, muutan huomenna veks. Ostan kajarit tilalle :D
    Nyt ei kyl enempi OT vois ollakaa...

    EDIT: Ostat jonkin tarjouslähdön 499e Finnairilta ja painelet dösällä pohjoseen (on muuten halpaa) + kajarit?
     
  9. Wasserschwein

    Wasserschwein Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päädyin sitten minäkin tilaamaan Orbit. Laitoin tilaukseen 4*mod1 ja 1*mod2 keskariksi.

    Nyt olisi sitten muutama kysymys Orbeihin liittyen. Ensimmäisenä tietenkin se, että kuinkas kauan toimitukset ovat viime aikoina kestäneet?

    Tarkoitus olisi laittaa kaikki kaiuttimet seinälle katon rajaan Stud Thirtyillä kiinni ja piilottaa piuhat johtokouruun, mistä johtuen kaapeli saisi olla mahdollisimman ohutta. Mutta minkäslaista kaapelia Orbeissa kannattaisi käyttää? Manuaali tai Orbin kotisivut eivät ota mitään kantaa asiaan. Pisimmän johdon mitta olisi joku vajaa kymmenen metriä. Riittääkö 2x0,75-kaapeli vai kannattaisiko laittaa vähän järeämpää?

    Aiemmilla sivuilla on tarinaa subbarin jakotaajuudesta Orbien kanssa, mutta jäi vähän epäselväksi, että mihinkäs kohtaan se taajuus pitäisi säätää? 80 Hz? Subbari on Audio Pron B1.36.
     
  10. Thurin

    Thurin Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Valmistaja suosittelee subbarin jakotaajuudeksi 100-120 Hz. Oma systeemi on tällä hetkellä jossain postin ulkomaanterminaalin syövereissä. Eteen tuplat ja taakse yhdellä pallolla. Subiksi Mareksilta BK:n 200nen.
     
  11. Lasmi

    Lasmi Guest Guest

    Liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä onko ketjussa jo huomioitu, mutta näköjään verkkokauppa on ottanut orbit listoilleen. Tai yhden variaation.

    LINKKI.
     
  12. margusenock

    margusenock Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa saada vain yhdellä värillä. Hinta (999€) taitaa olla samaa luokkaa kun itse tilaamalla ($999) + muut kulut. Takuuasiat tietty hoituisi helpommin.
     
  13. Thurin

    Thurin Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Orbit saapuivat... ensimmäisiä kokemuksia.

    Tilasin 8.7. People's Choice HT Quick Packin mustana eli kolme mod2 ja kaksi mod1 -kaiutinta. Hain ne tullista eilen eli 15.7. Toimitus oli yllättävänkin nopeaa. Paketointi on ensiluokkaista, kuten tässä ketjussa aikaisemminkin on mainittu. Kestää varmasti vähän rajumpaakin käsittelyä. Arvo paketin päälle ja usan tullin lappuihin oli kirjattu noin puolet oikeasta arvosta ja sisällöksi tietokonekaiuttimet. Ei siis mikään ihme, että tullissa haluttiin nähdä tilausvahvistus. Tulli meni normaalien kaiuttimien mukaan ja oli veroineen n. 150 €.

    Kaiuttimet on erittäin hyvää työtä. Maalipinnassa saattaa olla ihan pieniä virheitä mutta niitä ei erota kuin tuijottamalla palloa kymmenen sentin päästä. Painoa noilla palluroilla on yllättävän vähän. En punninnut mutta yllätyin keveydestä, kun nostin ensimmäisen kaiuttimen pehmusteista.

    Kaiuttimien asennus mukana tulleisiin perusjalkoihin oli vaivatonta mutta ihan kireälle niitä ei saa. Tuo ei sinänsä haittaa, koska kaiutin on todella kevyt. Kaapelin kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä pikaliitinten aukot on pienet. Kovin paksua jöötiä niihin ei saa kiinni. Varsinkin mod2:n johon pitää saada tungettua hyppylangat parin ylempään kaiuttimeen. Raskas ja jäykkä kaapelointi vääntää ainakin pöytätelineellä olevaa kaiutinta, joten taidan käydä ostamassa jotain ohuempaa paukkulankaa.

    Kuunteluhuone on betonisen kerrostalon olo+ruokailuhuone. Yhteensä pinta-alaa on reilut. 20 neliötä, joista kotiteatteri sohvineen vie puolet. Kaiuttimet oli testauksen aikana n. metrin korkeudessa vanhojen pääkaiuttimien päällä, jotka työnsin ihan kiinni seinään kiinni simuloimaan tulevaa seinäkiinnitystä. Keskikaiutin tv-tasolla n. puolen metrin korkeudella ja vajaat puoli metriä pääkaiuttimien etupuolella. Kuuntelupaikalle on n. 2,8 metriä. Takakaiuttimet pistin ikkunalaudalle kuuntelupaikan taakse. Vahvisin on Sonyn nelisen vuotta vanha kotiteatterivahvistin (mallia en nyt muista) ja subbarina BK:n xls200. Vahvistimen jakotaajuus 100 Hz ja subbarista säätö auki eli 120 Hz. Gain kello kymmenen ja yhdentoista kieppeillä.

    Entiset pääkaiuttimet on Gradientin Preludet, joten yleinen muutos äänessä oli melkoinen. Huonompaan suuntaan... mikä ei sinänsä ole mikään yllätys. Elokuvakäytössä (LOTR I, Batman Begins) muutos oli positiivinen. Äänikuva on yhtenäisempi kuin vanhalla systeemillä, josta puuttui keskikaiutin ja takana oli AudioPron Cinema -sarjan pikkupöntöt. Viiveet on vielä säädettävä kuntoon, jotta huulisynkkä menee kunnolla kohdilleen mutta muuten ei löydy moittimista. Musiikilla ei voi sanoa samaa. Olen hyvin tyytyväinen Preludeihin, joten muutos metallisiin pikkupalloihin oli melkoinen. Ääni ei tietenkään ulotu yhtenäisesti yhtä alas. Läsnäolon tuntu ja pienten yksityiskohtien erottelukyky puuttuu lähes täysin. Testilevyinä oli Faith no Moren King for a Day... Fool for a Lifetime, Loirin Ivalo ja Opethin Damnation. Subbarin ja pallukoiden väliin ei jää taajuuspyyhkäisyn perusteella merkittävää aukkoa. Pitäisi varmaan hommata mittari mutta tieto lisäisi tuskaa. Subbarin toisto kärsii jonkin verran laajasta taajuuskaistasta, jonka se joutuu toistamaan. Sähköbasson sointikuviot ei siis ole yhtä tarkkoja kuin Gradientien kanssa.

    Yhden illan kuuntelun perusteella voin sanoa, että näitä varmasti oppii kuuntelemaan. Se mikä äänessä hävitään voitetaan ulkonäössä ja sijoitettavuudessa. Olohuoneessa päästiin eroon neljästä jalustasta ja saatiin lisää tilaa seinien viereen. Gradientit lähtee isälle, joten nekään ei ole iäksi kadotettu. Lisäsäädöllä ja korvien tottumisella noista saattaa myöhemmin löytää enemmänkin positiivista sanottavaa. Kaiuttimet on varmasti sopivat elokuvaharrastajalle, joka etsii helposti sijoitettavia, hyvän näköisiä ja järkevän hintaisia kaiuttimia. Kaksikanavakuuntelua harrastava ja hyvän laitteiston jo valmiiksi omistava hifisti ei välttämättä saa näistä palluroista paljoakaan irti.
     
  14. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Huh, Gradientit palleroiksi, kaikkea se hellasärö teettää :p
    Itse ajattelin noista 5.0 systeemiä ensin mutta ostin kuitenkin musiikinystävänä Genelecin 8020:t pääkajareiksi ja pitänee tilata 3kpl noita palleroita täydentämään Genet kotiteatteriksi, kerrostalossa ja lapsiperheenä ei laadulla ole juurikaan merkitystä kun huudattamaan ei pysty, kunhan nyt hieman paremman tilatunnun saa kuin 2.0 systeemillä ja hellasärön vuoksi noi pallerot ovatkin tosiaan hyvät. (tosin genelecit ovat saaneet valkoisen värinsä ansiosta myös roimasti kehuja!) Itse annan kehut (genejen) äänenlaadulle :thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 16.07.2008
  15. Wasserschwein

    Wasserschwein Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuntuu olevan aika monilla palluroiden koko ja helppo sijoiteltavuus syynä Orbien hankintaan - näin myös itsellä. Perhesyistä pitää saada helposti kaadettavat lattiakaiuttimet vaihdettua seinäkiinnitteisiin ja vapautuuhan siinä samalla vähän neliöitäkin. Äänenlaadullisesti häviän tuskin mitään kun vaihdan Eltaxin 199 euron kaiuttimet Orbeihin, vaikka hyvinpä ne ovat hintaisikseen soineet.

    Kaiutinkaapelin suhteen voin vastata itse itselleni. Pengoin vähän intterneettiä ja selvisi, että Orbeissa tulisi käyttää 16 gaugen piuhaa eli ihmisten mitoiksi muutettuna n. 1,5mm:n kaapelia.
     
  16. Thurin

    Thurin Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Perheenlisäyksestä tämäkin "päivitys" sai viimeisen sysäyksensä. Jalustan nokassa keikkuva ja suhteellisen painava kaiutin tuntui turhan isolta riskiltä. Atacaman Nexus hiekalla täytettynä on melko tukeva mutta kyllä sekin vähän voimakkaammalla nykäisyllä tulee nurin.

    Tosin on tässä jo useampi vuosi kuunneltu valitusta rumista sisustuksenpilaajistakin. Olisi alun perinkin pitänyt ostaa Preludet mustina niin särö olisi jäänyt vaimeammaksi :)
     
  17. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    No näinhän se on. Osasyynä myös Geneleccien hankintaan oli perhesyyt. Itse pistäisin noita vielä 3kpl lisää subilla täydennettynä, mutta pakko tyytyä Orbeihin ;)
    a) kajarit on tehty metallista ja niissä on metalliset verkot (kestää mm. puuvärillä tökkäämisen jotta kaiutinkalvo ei mene puhki).
    b) ne ovat valkoiset
    c) onnekseni saan ne tv-tason päälle, joten jalustankaatumis-ongelmaa ei tule olemaan.
     
  18. Wasserschwein

    Wasserschwein Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aloin suunnittelemaan Orbien piuhoitusta, mutta se on hiukan hankalaa ilman kaiuttimia.

    Mitenkäs olette vetäneet piuhat Orbeihin kiinni? Suoraan paljaalla kaapelilla vai jollakin liittimellä?

    Aiemmilla sivuilla todettiin ettei 4mm:n banaani sovi kaiuttimiin, mutta mitenköhän tällainen (-klik-) 2 mm:n banaani istuisi kaiuttimien perään? Tuollaisia käyttämällä saisi tehtyä siistin asennuksen eikä kaapelikaan pääsisi hapettumaan.
     
  19. Thurin

    Thurin Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paljaallapa hyvinkin. Kaiuttimen kaapeliliittimien päissä on muovilätkät, joista käy ilmi napaisuus. En ruvennut kaivelemaan puukolla, josko niiden alta löytyisi banaaneille sopivat kolot. Pikaliittimen reikään ei kovinkaan paksua liitintä saa ängettyä. 2 mm voi hyvinkin olla liian iso. En mitannut kun tönäri on varastossa. Kaapelin hapettuminen tuskin vaikuttaa näiden äänenlaatuun suuntaan taikka toiseen. Ei nämä mitään high-endiä ole... lähelläkään. :p
     
  20. Wasserschwein

    Wasserschwein Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tässä mitään high-endiä sinällään haeta, mutta ajattelin vetää kämppään vähän kiinteämmän kaapeloinnin ja ajattelin askarrella kerralla sellaiset kaapelit, että kelpaavat sellaisenaan sitten Orbien seuraajiinkin.

    Olen selvästi päässyt harratuksessa seuraavalle tasolle kun alan hörhöillä hapettomia kaapeleita ja pohdin jo uusia kaiuttimia vaikka Orbit eivät ole vielä edes saapuneet. :D

    Kaapeleita vedellessä tajusin, että olisi pitänyt saman tien tehdä 6.1-systeemi. Seinäkiinnityksellä sen kuudennen kaiuttimen sijoittelu ei olisi minkäänlainen ongelma eikä se näyttäisi katon rajassa laisinkaan pahalta. Jos kaiuttimet soivat toivotulla tavalla niin joutunee laittamaan vielä sen yhden mod1:n tilaukseen.

    Tein tilauksen tasan viikko sitten ja nyt Orbit ovat seurantastatuksen mukaan Suomessa tullattavana, joten aika tarkkaan viikossa näyttäisivät tulevan. Voi tietysti olla, että tullin käsittely kestää hieman pidempään näin loma-aikana. Antaas katsoa millainen fiasko niiden noutamisesta tulee. Katsoin netistä sitä tulli-ilmoituslomaketta mikä pitäisi täyttää enkä tajunnut siitä juuri mitään ja päätinkin sitten täyttää sen vasta paikan päällä.