Fujitsu-Siemens Activy Media Center 570

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana JBoy, 01.02.2006.

  1. TeemuH

    TeemuH Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2007
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisiko jollakulla kertoa jotakin "kikkakolmosta", millä saisi alkuperäiset tehdasasetukset palautettua? Jokin tässä nimittäin mättää, sillä vaikka olen yrittänyt muutaman kerran jo tehdasasetuksia palauttaa, ei Activy lähde hakemaan 3.2.308 päivitystä tehdasasetuksien palautuksen jälkeen. Tai päivitys ei ainakaan ole koneelle saapunut muutaman vuorokauden kuluessa, kun se ennen latautui vuorokaudessa. Verkkoasetukset ainakin on määritetty kuntoon, sillä Internet-sivujen selailu onnistuu.

    Perustavaa laatua oleva ongelma on ilmeisesti tämä: Olen onnistunut tökkäämään tuon 3.2.412:lle tarkoitetun patchin tehdasasetuksien päälle ja nyt Activy ei suostu enää hakemaan 3.2.308 päivitystä. Jostakin valikosta muistelisin nähneeni, että System Config on 3,4,1 ja tämä viittaisi siihen, että media center kuvittelee olevansa korkeammalla tasolla kuin onkaan. Ei millään viitsisi lähettää laitetta kolmatta kertaa huoltoon.
     
  2. heiskate

    heiskate Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2006
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pyydä huollosta dvd:llä ohjelmistoversiot. Minulle tuli ainakin postitse. Kyllähän tehdasasetuksiin palauttaminen pitäisi mennä ihan ohjeen mukaan. Sen jälkeen tarvitsee ilmeisesti saada pohjalle tuo 3.2.308 softa, ennen kuin pääsee lataileen 3.2.412 softaa. Netin kautta ei taida tällä hetkellä ainakaan päivityksiä tulla. Eli pyydä tuo dvd, mukana tulee päivitysohjeet, jotka mielestäni voisi olla selkeämmätkin, mutta kyllä niillä pitäisi onnistua.
     
  3. NetBoom

    NetBoom Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voit hakea Update_CD_3.2.308.zip filen osoitteesta
    ftp://ftp.fujitsu-siemens.com/AMC5xx ja polttaa oman CD:n päivitystä varten. Jos AMC570 on palautettu tehdas asetuksiin ja softaversioon, sekä nettiasetukset on kunnossa, niin kyllä sen päivityksen pitäisi latautua automaattisestikin.
     
  4. TeemuH

    TeemuH Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2007
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    :D
    Niinhän sitä luulisi päivityksen latautuvan automaattisesti, kun on palauttanut tehdasasetukset, valinnut valikoista päivitysten automaattilatauksen ja määritellyt verkkoasetukset oikein. Näin ei kuitenkaan omalla kohdallani käynyt, koska olin ajattelemattomuutta yrittänyt asentaa 3.2.412-versiolle tarkoitetun päivityksen tehdasasetuksien päälle. Ihme ja kumma Media Center lähti kyllä asentamaan tätä päivitystä versionumeroiden erosta huolimatta ja näin ollen laite ilmeisesti kuvitteli olevansa korkeammalla softatasolla, josta taas johtui, ettei laite lähtenyt lataamaan päivitystä netistä lainkaan. Myöskään tehdasasetuksien palautus ei enää palauttanut sellaista tilannetta, jossa Activy olisi itse lähtenyt hakemaan päivityksiä.

    No eilen sain onneksi huollosta pyytämäni päivityslevykkeen ja ohjeet päivitykseen. Itseäni hieman ihmetyttää, että ennen version 3.2.412 asennusta täytyisi ohjeiden mukaan asentaa 3.2.308 versio. Luulisi, että nämä "versiodut" päivityspaketit olisivat "itsenäisiä", eivätkä näin ollen vaatisi edellisen version lataamista. Päätin kuitenkin tehdä ohjeiden mukaan ja nyt laite tunnistaa taas CA-moduulinkin ja toimii kaiken puolin moitteetta. Saapa nähdä kuinka pitkään :D
     
  5. eleknader

    eleknader Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2008
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin hankin tällaisen laitteen lokakuussa 2007.

    Laite on temppuillut enemmän ja vähemmän koko ajan. Laite jumiutuu vähintään kerran päivässä siniseen ruutuun, ja se on pakko resetoida. Lisäksi tallennukset epäonnistuvat säännöllisen epäsäännöllisesti.

    Päivitin ohjelmiston uusimpaan versioon, ja laite toimi pari päivää moitteettomasti. Kun ongelmat jatkuivat, lähetin laitteen tammikuussa huoltoon. Asiakaspalvelu ei kyllä mielestäni toimi kovin häävisti, asiakaspalveluun saa jonottaa todella pitkään. Parhaiten huoltoon saa yhteyden sähköpostilla. Tällaistahan se taitaa nykyään olla monella muullakin yrityksellä tuo asiakaspalvelun taso, ärsyttää mutta minkäs teet.

    Laite lähti huoltoon, oli siellä noin viikon ja tuli takaisin. Huollon lähetteessä sanottiin että "tarkistettiin kontaktit, laite toimii ok. Laite vaati hyvän antennisignaalin. Jumiutumiset ja tallennuksen epäonnistumiset johtuvat heikosta antennisignaalista"

    Omakotitalomme on rakennettu 2005, ja ammattitaitoinen sähköliike asensi antennin ja antennivahvistimen. Activy ja Nokian digiboksi näyttävät signaalin laaduksi erinomaisen. Nokian ja Philipsin digibokseilla ei ole koskaan ilmennyt kuvan nykimistä tai ruutu/pikselöitymistä. Eli jos tämä signaalin laatu ei riitä tälle laitteelle, niin ompas kumma! Niin, minulla on muuten yksi Fujitsu Scaleo -kone Windows Media Center editionilla, ja siinäkään signaalin kanssa ei ole koskaan ollut ainuttakaan ongelmaa. Aika outoa!

    Vetäisin tästä itse sellaisen johtopäätöksen että laite vaatii todellakin pirun hyvän signaalin. Lisäksi tämä on ainut tietämäni laite, joka tuhoaa tallennuksen ja jumiutuu kokonaan jos antennisignaali on heikko.

    Vaikka tämän laitteen käytettävyys on kokonaisuutena melko surkea (esim DVD-käytössä), käyttäisin tätä mielelläni. Onhan tässä teoriassa DVD, kaksi viritintä ja verkkokortti, sekä oma kiintolevy. Mutta mutta, laitteen laatu on aivan paskaa.

    Maksoin laitteesta 599 eli ostin sen puoleen hintaan. Tiesivät Launeen Prismassakin ettei tämä mikään kovin laadukas laite ole, myyjä sanoi sen suoraan mutta ajattelin että what the heck, onhan siinä takuu. En kyllä suosittele tätä laitetta kellekään, mutta jos joku haluaa tämän paskan ostaa, otan vastaan tarjouksia. Takuuta on jäljellä lokakuuhun 2008, kuitti on tallessa. Tosin takuun suhteen todettakoon että huollon mukaan on ihan ok, että laite jumittelee.

    Jos joku on laitteesta kiinnostunut, laita postia osoitteeseen businessfirst@suomi24.fi. Saat romun ja riesaa kerrakseen, hintapyyntö 299 eur.
     
  6. Hexagia

    Hexagia Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.06.2006
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeile ottaa asetuksista pois käytöstä seuraavat toiminnot:

    Asetukset->Järjestelmäasetukset ->
    Lataa päivitykset internetin kautta
    Lataa ohjelmisto internetin kautta
    Asenna ohjelmisto automattisesti
    Asetukset->Verkkoasetukset->
    Upnp-palvelin pois käytöstä

    Näillä toimenpiteillä sain fujitsusta vakaan pelin ja upnp-palvelimen kytken tarvittaessa päälle kun tarvitsen sitä.
    Ohjelmisto versiona minulla on käytössä 3.2.308 ilman servicepackiä.

    Vielä viisammille kysymys tässä samalla:

    Päivitin ohjelmiston vähän aikaa sitten 3.2.308 -> 3.2.412-versioon, mutta uusi ohjelmisto ei tunnistanut näyttöasetuksista:

    Lähtöformaattia 16:9 ja resoluutiota: PAL_B vaan molemmissa luki undefined ja oli siellä muitakin asetuksia (muistaakseni mm.kuvan optimointi) joissa luki undefined.

    Mistä tämän saa korjattua?

    Nyt palasin takaisin 3.2.308-ohjelmistoon ja tässä ohjelmistoversiossa laite tunnistaa nuo asetukset oikein.
     
  7. Apteekkari

    Apteekkari Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2008
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli hankittua kyseinen laitos puoli vuotta sitten ja päivitysten jälkeen olen voinut elää tämän kanssa. Muutaman kerran viikossa laitteen joutuu buuttaamaan, mutta muutoin toiminut kohtuu hyvin. Nauhoitukset toimii 3.2.412 päivityksellä moitteetta. Ennen päivityksiä laite kaatuili kokoajan.

    Pari ongelmaa on joita en ole saanut ratkaistua ja tuesta ei ole osattu auttaa.

    1. DV nauhoitukset. Onnistuin siirtämään joskus digikameranauhoituksia digi (firewire) kaapelilla laitteeseen Sonyn videokameralta. Nyt nauhoitukset jostain syystä pätkii (kuva pätkii, ääni ei). Olen yrittänyt vaihtaa erilaisia asetuksia ja tehnyt täydellisen buuttauksen, mutta ei. Onko kenelläkään vastaavia ongelmia?

    2. Toinen ongelma on DVI:n kautta tuleva kuva. Kuvan laadussa ei ole vikaa, mutta laite ei tunnista aina käynnistyttyään DVI:tä vaan yrittää työntää VGA kuvaa ulos. Kun laitteen sammuttaa ja käynnistää uudestaa kuva tulee näkyviin ok. MInulla on kuva tulee videotykille DVI-HDMI adapterivirityksen kautta.

    Kiitos ja kumarrus sille joka osaa auttaa!
     
  8. vwkeskis

    vwkeskis Guest Guest

    Liittynyt:
    12.03.2008
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama ongelma täälläkin eli 3.2.412 version asennus ei onnistu, koska tv -kuva menee sekaisin eikä rakkine näytä tunnistavan näyttöasetuksia. Onko ratkaisua löytynyt?
     
  9. Hexagia

    Hexagia Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.06.2006
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole löytänyt vieläkään ratkaisua, mutta toivottavasti tähän löytyy ratkaisu tai päivitys.
     
  10. fin94

    fin94 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.10.2007
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näyttöasetukset palasivat taas 3.2.416 beta version myötä, tuohonkin on jo SR1.
    Uuden betan + SR1 sai dvd:nä supportin kautta. Kannattaa asennuksen jälkeen tehdä kertaalleen Restore Current Software.. toimii jostain syystä aina paremmin.
    Näinköhän virallista uutta softaa ikinä edes tulee.
     
  11. NetBoom

    NetBoom Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hiljaista on tässä treadissä. Ehkä saadaan vähän eloa, kun kerron, että AMC570 Beta softaversio 3.2.419 on ladattavissa osoitteesta ftp://ftp.fujitsu-siemens.com/AMC5xx . En ole vielä itse asentanut, enkä tiedä sen enempää korjauksista tai uusista ominaisuuksista, mutta katsotaan mitä sieltä löytyy.
     
  12. NetBoom

    NetBoom Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
  13. NetBoom

    NetBoom Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyselin salasanaa Fujitsulta viitaten aiempaan linkkiin ja kas kummaa - päivitys poistettiin ftp:ltä. Oli kuulemma Full image recovery eikä salasanaa saanut antaa.
     
  14. NetBoom

    NetBoom Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
  15. Hexagia

    Hexagia Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.06.2006
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä babelfishin käännös sivusta:

    allo together, the software-Version 3.2.419 was officially released and should be loaded, if does not deactivate, automatically of the ACTIVY Media Center by our server and offered for the installation. The ACTIVYs, which already participated in the beta test and with those the version 3.2.419 is installed already, does not load itself this software any longer again. Important changes/improvements of the 3.2.419 (without requirement on completeness): New functions: - Internet radio over Shoutcast - The expenditure medium (video) is switchable to the ACTIVY - Announcement of the pre and hunting time in the EPG table - Announcement of long titles by a scrolling text - Signal indicator for both Tuner with additional information - Adjustable clay/tone delay - SAT transmitter lists to the original conditions put back - Switching off with Inaktivität - " progress announcement with the opinion; Now in the TV" - " expandable one announcement in the transmitter list (ok key) with; > " or " > > " - Creation, working on & Delete of transmitter lists from the transmitter list (ok key) out - Error code announcement with missed photographs Changes: - Nose fixed - new Twonky server - Changes in the DVD navigator - Change during the transmitter list production - Improvement DVD and video/audio rendition software - Problems with the EPG repaired - Pool of broadcasting corporations-digitally transponder changes - > Transmitter browsing " only new transmitters hinzufügen" is necessary! We would like to thank you again cordially all, which participated in the beta test and helped us to test the software on heart and kidneys. Kind regards and much fun thereby! Jürgen
     
  16. NetBoom

    NetBoom Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos Hexagia osallistumisesta. Ainakin joku lukee vielä Activy thrediä.
    Mutta asiaan - 3.2.419 päivitys onnistui 3.2.416 beta SP1 päälle ongelmitta (ainakin tähän saakka). 3.2.416 on tuntunut käytössä vakaalta, eiköhän tämä päivitys jatka samalla linjalla.
    Suurin parannus itsellä oli 3kk sitten siirtyminen LCD televisioon DVI<>HDMI liitännällä (1080i scaalaus). Kuulin myöhemmin, että aiemmissa versioissa (mm. 3.2.412 Beta) oli ongelmia juuri Scart liitännän kanssa. Tämä aiheutti mm. jumittumista kanavan vaihdossa.
    Tuli juuri päivitettyä myös muisti 1Gb:hen (Dual Channel) ja prossu P4 3,2Ghz (Hyper Treading). Ihme tapahtui. Käynnistysaika nopeutui hurjasti - kylmä käynnistys 2m 55s -> 2m 8s , Stand by:stä 25s -> 16s. EPG välähtää hetkessä ruudulle, AMC reakoi kaukosäätimeen välittömästi ym. ym.
    Yleisesti ottaen käytettävyys parani niin paljon, että nykyisellä ohjelmistolla ja HW päivitettynä AMC-570:tä voi jo suositella. Ikävää, että tuote tuli markkinoille edellä aikaansa, raakileena ja peruskäyttäjät pettyivät. Fujitsu voisi julkaista uuden AMC:n nykypäivän komponenteilla varustettuna - suojattu käyttöjärjestelmä (embedded XP) on hyvä peruskäyttäjälle, kunhan harrastajat päästetään touhuamaan syvemmälle.

    Hyvää juhannusta - tasapuolisesti
     
  17. Levis

    Levis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2004
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mulla on toiminut melko hyvin sitten .419 version jälkeen. Ei tuo netistä automaattisesti latautunut päivityskään haitannut toimintaa. Tuli n. 1 kk sitten.

    Minäkin laitoin 256 mb lisää muistia. Tiedä sitten auttoiko?

    Aiemmin mulla oli todella suuria saada tallennukset onnistumaan. Vähän väliä joku kusahti. Ilmeisesti vikana oli kontaktihäiriö toisessa viritinkortissa.

    Laite toimii siis nykyisin melko kiitettävästi, kunhan muistaisi edes joka toinen viikko kokonaan sammuttaa... Tuon ajan jälkeen se saattaa jumia...

    Lämpöongelmiin rakensin ilmakanavan, joka johtaa kuuman ilman pois tv tason alta. Tuokun puhaltaa lämmön suoraan vasemmasta kyljestä ulos, niin koteloin sen ja vedin kanavan tason taakse. Nyt ei haittaa vaikka tv-tason lasiovet ovat kiinni ja activy sen takana.
    Ties vaikka auttas jos tekisin toiseen ylkeen imukanavan jottei Activy imis kuumaa ilmaa lainkaan tason sisältä vaan suoraan jostain viileämmästä paikasta.

    Miksiköhän Backspace-nappi ei voi toimia internetissä Edellinen sivu toimintona..? Kyseessä siis jonkin muun valmistajan (Lidl SilverCrest), kuin Activyn oma näppis.

    Minkäs merkkisen Conax-moduulin joku on saanut tässä toimimaan? Yhden jos ostin ja ei toimi. Kyllä Activy sen tunnistaa, mutta kuva ei näy.
     
    Viimeksi muokattu: 15.07.2008
  18. JukkaAT

    JukkaAT Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2008
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    NetBoom,

    Voitko laittaa ohjeet miten teit tuon prossun päivityksen vai meneekö se uudessa versiossa heittämällä? En tarkoita itse prossun asennusta vaan pitikö asentaa jotain patchia, et p4 toimi koneessa?

    Kiitos jo etukäteen!
     
  19. NetBoom

    NetBoom Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin itsekin olen ollut laiska - enkä ole täällä vieraillut koko kesänä. Mutta jos nyt voisi vielä auttaa.

    Hei Levis.
    256Mb lisäys ei taida juurikaan vaikuttaa, et saat käyttöön muistin Dual Channel toimintaa, kun toinen muisti on 512Mb. DC:tä varten toinen PC3200 512Mb kampa pitää laittaa saman väriseen kantaan, kuin missä toinen jo on - eli yksi tyhjä paikka jää väliin.

    Olen kokeillut TechniSat CAMC2 moduulia puolivuotta sitten ja silloin se ainakin toimi. Maksukanavat näkyivät hyvin lainatulla maksukortilla. Moduulin paketissa lukee " Laajennettu yhteensopivuus" ja takana "Article-Nr:0002/4536", eli tästä on useampia versioita. Ole tarkkana jos ostat tämän.

    JukkaAT:lle
    Olet varmaan jo selvittänyt, että P4 tyypit 640,650 jne käyvät AMC:lle. P4 641,651 jne eivät toimi. P4 käynnistyy ihan hyvin ilman patchiä, mutta HyperTreathingiä varten tarvitaan P4 patch (P4 unsterstützung V3.2.308-4xx) täältä - http://www.activymediadevices.eu/index.php?option=com_remository&Itemid=31&func=select&id=2
    Patchi muuten tyhjälle USB tikulle ja tikku kiinni käynnissä olevaan AMC:hen. Päivityksestä tulee ilmoitus - AMC boottaa ja ihme on tapahtunut. P4 HT patch tiputtaa käynnistysajasta 35 s pois.

    Käytin P4 640:lle samaa jäähdytyssiiliä, kuin Celeronilla oli. Lämmöt eivät ole nouseet vielä liikaa, kun huolehtii, että ilma pääsee liikkumaan AMC:n ympärillä.

    Asensin vielä 1Gb lisää muistia, mutta käynnistysaikaan tällä ei ollut merkittävää vaikutusta. Eron huomaa ehkä muussa käytössä, kuten EPG:tä avatessa, sekä valikkoja selatessa.

    Vielä yksi huomio ja sitten lasku.
    Itse havaitsin 3.2.419 softassa vian - EPG:stä puuttuu Ylen ja muutaman muun kanavan ohjelman lisätiedot. Netin TvTv palvelusta latautuvat tiedot kyllä näkyvät muille kanavilla, mutta vika lienee DVB-T puolen latauksissa. Saksan palstalla ovat tästä myös puhuneet. http://forum.fujitsu-siemens.com/digitalhome/viewtopic.php?f=61&t=7505
     
  20. JukkaAT

    JukkaAT Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2008
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    NetBoom: Kiitos tiedosta. En ollut vielä selvittänyt tyyppiä mikä käy AMChen. Itselläni on vanha P4 prosu pöytäkoneesta mutta nähtävästi se ei käy kun socket 478 ja AMCssa on 775? Mistä löysit noi käyvät prosu tyypit? Tiedän vaan et tämä vanhan prosu emoon voi laittaa celeronin kiinni, mutta sehän ei takaa yhteensopivuutta AMChen.