Samsung A6xx sarja

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana hkj, 19.03.2008.

  1. Fuzz Rez

    Fuzz Rez Guest Guest

    Liittynyt:
    21.06.2008
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oliko 40" mallin hinta myös laskenut ?
     
  2. meh82

    meh82 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2008
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    En noita ylös kirjannut, kun firmwaren uudelleen asentamalla ne saa takaisin. Muistaakseni kuitenkin liki kaikki oli 128, paitsi muistaakseni blue oli n. 130-140 ja red n.110 Sub-contrast taisi kans olla pienempi kuin tuossa viol8erin asetuksissa.

    Lyhyehköjen sd ja hd-testien perusteella vaikuttais että kuva ei ainakaan huonompi ole kuin ennen muutoksia.
     
  3. Taikakeittäjä

    Taikakeittäjä Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2008
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, tänään sain käsiini 37A656:sen, ja olisi muutama probleema.

    Tämä on ensimmäinen LCD-televisio jonka omistan ja normaalit televisiolähetyksetkin näyttävät todella hyviltä silmiini, kun ennen niitä 20" kuvaputki-Nokiasta katselin.

    Mutta niin, Xbox 360:sta olen koittanut saada televisioon kiinni. Ensin testasin Mikkisoftan virallisella VGA-kaapelilla, jossa tiesin ennestään olevan jotain häikkää äänipuolessa. Kuva tuli, mutta ääni ei.

    Sitten testasin komponentilla, liitin kaikki piuhat kuten pitääkin ---> kuva tulee ääni puuttuu.

    Mistä tuo tuon komponentin kanssa voisi johtua? ääni pitäisi siis saada ulos television kaiuttimista.
     
    Viimeksi muokattu: 11.07.2008
  4. tsnell

    tsnell Guest Guest

    Liittynyt:
    09.07.2008
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    En kysynyt, katselin vain 46". Olettaisin että on kun sanoi että olivat laskeneet "samsungin hintoja".
     
  5. harm

    harm Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2008
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Gigantin verkkokaupassa näkyy olevan tuo 40" 1499e, joten voisi olettaa, että samalla/halvemmalla lähtee myös kaupan hyllyltä.
     
  6. VAT69

    VAT69 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.06.2005
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm, voisin vaikka vannoa että Tampereen Kalevan Gigantissa oli 40" 1649e. Aina olen siinä uskossa ollut että Gigantilla on tasahinnoittelu ympäri maan.
     
  7. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    En kylläkään omista X360:sta, mutta noissa liitännöissähän (VGA ja komponentti) ei kummassakaan kulje ääntä sinänsä eli oletettavasti noissa Xboxin kaapeleissa on erilliset äänipiuhat sitä varten. Komponentin tapauksessa noita ei oikein tosiaan voi edes väärin kytkeä, audiopiuhojen paikat on selvästi osoitettu. VGA:ssa sen sijaan äänisisääntulo näyttää olevan vähän oudosti miniplugilla, oliko sinulla sellainen VGA-kaapeli, missä oli audio miniplugilla vai käytitkö jotain adapteria muuntamaan RCA:n miniplugiksi?
     
  8. Taikakeittäjä

    Taikakeittäjä Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2008
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ööh, mikkisoftan piuhassa on siis punainen ja valkoinen RCA, piuhat saa myös 3,5mm plugilla. Mutta, epäilen että kaapelin äänipäässä on muutenkin jotain häröä vikaa, koska ei koneen äänikortinkaan kanssa enään keväällä jostain syystä toiminut. Meni hiljaiseksi ihan ihmeellisesti. Mutta, tesmasin RCA:lla sekä plugilla.

    Mutta tuo komponentti minua ihmetyttää, kuvaputkitelkulla kaapeli toimi oikein, nytkin se on laitettu aivan oikein telkkariin ---> kuva on hyvä mutta ääni puuttuu.
     
  9. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Erikoista, ei luulisi, että tuota ääntä tarvitsee komponenttiin mitenkään erikseen kytkeä päälle tms., joskaan en kyllä ole noita telkun omia äänisisääntuloja testannut itse. Oletko katsellut asetukset läpi, ettei siellä ole mitään erityistä tuon äänen asettamiseksi?

    Onko varma, ettei vika ole itse boksin päässä, jos VGA-kaapelinkin pätkiminen olisi johtunut siitä? Ajattelin lähinnä, että jos on joku kosketushäiriö ja putkitelkun kanssa olisi "sattumalta" osunut hyvin kytkentä ja nyt taas huonosti... aika epätoivoista spelukointia kyllä.
     
  10. Taikakeittäjä

    Taikakeittäjä Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2008
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, paha sanoa mitään. Asetuksia olen päivän mittaan katsellut, ja toimivilta ne näyttivät.

    Kai se on lainattava kaverin komponenttia. Katsoa tapahtuuko mitään. Turhaan tässä sormiaan pyörittelee. Kiitoksia avusta silti.
     
  11. Molle

    Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2000
    Viestejä:
    1 093
    Saadut tykkäykset:
    68
    Sama täällä. Viol8r:in päivitetyt asetukset SM-säätöjen kanssa löytyvät täältä.
     
  12. Zerr

    Zerr Guest Guest

    Liittynyt:
    19.05.2008
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
  13. zeaarn

    zeaarn Guest Guest

    Liittynyt:
    12.07.2008
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin Kaarinan Gigantissa toissa perjantaina (4. päivä) tekemässä kaupat 40":sta, ja lähti hintaan 1499e. Liikkeen hintalapussa seisoi jotakin suurempaa, todennäköisesti juuri tuo 1649e, mutta koska nettikaupan hinta ei ollut jokin maaginen "internethinta", niin suostuivat myymään samaan rahaan.
     
  14. Turbomies

    Turbomies Guest Guest

    Liittynyt:
    04.05.2005
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin, yli 2 kuukautta roikuin W4000 jonotuslistalla enkä edes miettinyt muita vaihtoehtoja, se oli pakko saada. Nyt onneksi kyllästyin odottamaan ja löysin 656 Samsungin. 46" versio pitäisi saapua ensi viikolla. Vanha telkkari on 21" putki-Sony, PS3 ja XO odottelee tuossa jo HDMI-letkut pystyssä, koskaan en ole vielä nähnyt Blu-Ray kuvaa livenä joten odotukset on aika korkealla.

    ..piti johonkin päästä hehkuttamaan :p
     
  15. Fuzz Rez

    Fuzz Rez Guest Guest

    Liittynyt:
    21.06.2008
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa pistää samalla Digital Video Essentials: HD Basics tilaukseen ;) Et varmasti tule pettymään kuvanlaatuun etenkään pelatessa, mutta kunnon konfauksilla saa vielä enemmän telsusta irti ja kyseisestä levystä on todella paljon hyötyä konffauksessa.

    ... En silti sano sata-varmaksi, että tuo DVE olisi paras tuohon telkkarin konffaukseen, mutta itse olen ollut tyytyväinen :thumbsup:
     
  16. Legge

    Legge Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    666
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omaan 40-tuumaiseen on ilmestynyt paneeliin kummallinen noin neljän pikselin kokoinen tumma piste, joka näkyy meikäläisen silmillä jopa katseluetäisyydelle (n. 2,5 m). Mikään kuollut pikseli tuo ei ole, kun ei ole tarkkarajainen.

    Varsinainen kyssäri koskee Sampan Prestige Serviceä, jota joku oli muistaakseni täällä käyttänyt. Mitenkäs tuo käytännössä toimii? Soittamalla Powermilliin vai pitääkö palvelua pyytää nettisivujen kautta? Samsungin sivu tuntuu nimittäin pukkaavan erroria Prestigen tuoterekisteröinti kohdassa.
     
  17. iikoo

    iikoo Guest Guest

    Liittynyt:
    26.06.2008
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletteko panneet merkille että uuden firmwaren myötä 100hz moodit näyttäisi toimivan _PALJON_ paremmin kuin vanhalla (alkuperäisellä) firmwarella. Itseäni häiritsi aikaisemmin jopa low-asetuksen aikaansaama outo vaikutelma siitä, että kuva välillä ikäänkuin "kiihtyisi", sekä myös tuo videomaisuus mitä jopa tuo low-asetus toi tullessaan.

    Uudella firmwarella mistään näistä ei ole enään tietoakaan. Low-asetuksella mielestäni myös filmi-perustaisessa kuvamateriaalissa säilyy se ns. alkuperäinen look, eikä kuvasta tule mitenkään videon näköinen. Samoin outo "kiihtyminen" on poissa. Kuva vaan yksinkertaisesti näyttää huomattavan paljon normaalia sulavammalta ilman mitään (huom. mielestäni) perinteisiä 100hz oireita. High-asetuksella tota videomaisuutta alkaakin jo esiintyä, mutta silloin kuva onkin jo todella sulavaa. Kuitenkin siten että lieveilmiöitä esiintyy huomattavasti vanhaa firmwarea vähemmän. Eli summa summarum, uusi firmware nosti loistavan television entistä paremmaksi!

    Yksi asia tuossa sampassa on mietityttäny: osaako tää haistella noista hdmi liittimistä että tuleeko niihin signaalia, ja sen perusteella vaihtaa kuvalähdettä automaattisesti. Tuohan on onnistunut scartilla ja vuosi kymmenet... Nyt sampassani on hdmi1:ssä topfield pvr-500t ja ainakaan tätä laitetta samppa ei "tunnista" kun topfieldin laittaa päälle. Vinkkejä kellään?
     
  18. maojala

    maojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2008
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itellä on ainaki viellä ongelmia tuon 100hz asetuksen kanssa, koska jos sen laittaa edes low:lle niin kaikki näyttää nopeutetulta. Toki se kuvaa muuttaa paremmaksi, mutta liikkeet muuttuvat suorastaan rasittavaksi. En tiedä saako sitä jotenkin asetuksia muuttamalla. Käytössä hdtvtestin asetukset, joita sittemmin muokkaillut itselleni paremmaksi.
     
  19. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Enpä ole huomannut tuota, pitääpä oikein testailla.

    HDMI sinällään ei sisällä tuon sortin toiminnallisuutta, vaan tuollaiset systeemit ovat sitten yleensä kunkin merkin sisäisiä toimintoja. En tiedä, onko Samsungilla jotain tuontyyppistä toimintaa omien laitteidensa välillä, Sonyllä taitaa ainakin olla. Itse kyllä melkein uhraisin ylimääräisen viisikymppisen hankkiakseni vaikka Logitechin Harmony-kaukosäätimen, jos on enemmän kuin yksi laite säädettävänä... Siinä kun saa yhdellä napin painalluksella kaikki tarvittavat laitteet päälle ja oikeille inputeille jne. Noissa harmonyissä on Samsungin telkkareille suorat koodit inputtien valintaankin, omalla kakellahan tuota menua joutuu pyörittämään inputtia valitessa.
     
  20. Riipinen

    Riipinen Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Gigantin nettikaupassa ilmoitetaan hinnaksi 1949e ja soitin sitten gigantin asiakaspalveluun ja pyysin tarkistamaan myymälöiden viralliset hinnat. Vastaus oli sekä Porin Gigantissa ja Vantaan Tammiston myymälässä 2190e. Onko tuo 1700e ihan varma tieto ja oliko ihan suoraan merkattu myymälässä tuohon hintaan vai oliko se jonkun yksittäisen myyjän tarjous? Ja olihan kyseessä siis juurikin 46" A656?

    Jos jollain on varmaa tietoa että jostain suomalaisesta kaupasta irtoaisi kyseinen töllö (DVB-T & DVB-C virittimillä) alle 1900 euroon niin kertokaa ihmeessä! Rahat polttaa taskussa mutta ei ihan noin paljoa kun kerta täällä on huhuttu reilusti alemmista hinnoista :rolleyes: