Sony W4000 (32"/40"/46"/52")

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana jehu80, 07.03.2008.

  1. Himppe

    Himppe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.08.2004
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    3
    Paljonko on katseluetäisyys? Mitä käytit testimateriaalina ja -lähteenä?
     
  2. leeviska

    leeviska Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2008
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimesempien tietojen perusteella ( useita soittoja eri tahoille) juttu tulis menemään niin, että itse televisio tarvii HD CABLE READY hyväksynnän ( mahdollisuus ilmeisesti saavuttaa kaikilla nykyisillä Mpeg4 formaattia tukevilla LCD- televisioilla, Sony ei ole sitä hankkinut ) ja tämän lisäksi tarvitaan tuota CONAX CHIPSET PAIRING SYSTEMiä tukeva CA-MODULI.

    Tilanne on kuitenkin se että kukaan ei tunnu tietävän mitään todella varmaa tästä asiasta, joten jos mahdollista, niin nyt olisi jokaisen aika ottaa puhelin käteen ja alkaa painostamaan kaikkia mahdollisia kaapeliyhtiöitä, sonycentereitä, Ficom.fitä, jne. jotta alettaisiin saada jotain järkevämpää ja tarkempaa tietoa, miten asian laita oikeasti tulee olemaan!!!
     
  3. senor_granada

    senor_granada Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2007
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli jos homma menisi näin, niin esim. W4000 ostoa ei kannata jarrutella tämän takia koska maksukanavapakettiin tulee jatkossa mukaan CONAX CHIPSET PAIRING SYSTEMiä tukeva CA-MODULI? Eli ainut mitä ei kenties kannata nyt ostaa on nykyisen mallinen CA-moduli?

    ps. kun dna ei suosittele kuitenkaan HD-boxin ostoa tässä vaiheessa, niin onko niin ettei boxeihin käy nuo CA-modulit? Yhtäkään boxia kun en ole vielä omistanut, enkä toivottavasti omista jatkossakaan...
     
  4. leeviska

    leeviska Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2008
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Seuraava teksti on kopioitu suoraan Televisio- ja videotuotteiden tuotemarkkinointipäällikkö Harri Lepon Sony Finlandista tietokonelehdelle kesäkuussa antamasta tiedotteesta:

    Sonyn mukaan integroidulla hd-virittimellä varustetut W4000-televisiot päivitetään Cable Ready HD -yhteensopiviksi!

    Tällä hetkellä ei ole Conax-moduulia, joka tukisi linkitystä.
    "Sellainen on kuitenkin pikapuolin tulossa, ja tarkoituksemme on saada kaikki hd-virittimellä varustetut televisiot toimimaan myös jatkossa. Tämä vaatii toki meiltä testirupeaman, mutta näinhän me toimimme jo nyt, eli teemme paljon testejä ennen kuin tuote lanseerataan", toteaa Lepo Tietokone-lehdelle

    Lisäksi tekstistä pystyi päättelemään, että Cable ready HD-merkinnän saanti tarvii korkeintaan uuden päivityksen, ei siis ilmeisestikään mitään raudan vaihtoa itse 40W4000 televisioon.

    Kuluttaja tarvitsee siis joko Cable Ready HD -digiboksin tai television, jossa on Cable Ready HD -sovitin sisäänrakennettuna.

    Se että kuinka varmana tuota tietoa voidaan pitää, niin tullaan sitten tosissaan vasta näkemään kun pairingi on otettu käyttöön ja joku oikeasti demoaa siinä toimivaa televisiota.

    Tokihan toi nyt antaa jonkin moista toivoa siitä, että koko televisiota ei tarttis syksyllä vaihtaa:)
     
  5. leeviska

    leeviska Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2008
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Seuraavassa ote Welhon maksu-tv-palveluiden liiketoimintapäällikkö Jussi Vuorisen tiedotteesta tietokone lehdelle kesäkuussa koskien juuri nykyisiä HD-bokseja, joihin ei tietenkään pysty kiinnittämään CA-modulia, koska niissä on valmiina tuo korttipaikka toisin kuin HD-televisioissa.

    "Welhon maksu-tv-palveluiden liiketoimintapäällikkö Jussi Vuorinen sanoo, että syksyllä laitteet ( elikkäs digiboksit ) joudutaankin vaihtamaan, koska ne lakkaavat toimimasta hd-lähetyksissä. Vaihtoehdot ovat ainakin, että Welho toimittaa uuden vuokralaitteen tilalle, tai asiakas ostaa uuden digiboksin.

    Yksityiskohdat syksyn laitteiden vaihto- tai päivitysruljanssista eivät kuitenkaan ole vielä selvillä. Edes vuokraboksien jatkosta ei ollut vielä tänään varmuutta."

    Noh tuo varmaan selventää osaltaan nykyisten HD-boksien kohtaloa, mutta kuten sanottua, voiko mikään olla varmaa ennenkuin olet itse sen silmilläsi todistanut.
     
  6. miisha

    miisha Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2007
    Viestejä:
    72
    Saadut tykkäykset:
    0
    Seisoskelin taannoin toukokuussa Sonyn Road Showssa erään Sonyn edustajamiehen vieressä kuuntelemassa, kun hän esitteli eräälle myyjälle testimoduulia, jolla he ovat testanneet tätä kortinparitusta telkkareissaan. Hommaa kommentoitiin "Hyvin on tuntunut toimivan." ja ainakin silloin mielipide oli se, etteivät nykyiset televisiot jouda roskiin parituksen tullessa. Muistaakseni paritusta tukeva moduuli oli norjalaisilta lainassa, en vain muista enää mitä logoja siitä päältä löytyi.
     
  7. teemob

    teemob Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2003
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika ristiriitaista tietoa tuntuu olevan liikenteessä. Osasta vastauksia voisi kuvitella että toivoa on että töllö toimisi vielä syksylläkin. Itse kun kyselin äsken sonyltä puhelimitse niin vastaus oli että nykyisiin malleihin ei tuota Cable Ready HD merkintää haeta ja että syksyllä nuo maksulliset kanavat eivät tule toimimaan kyseisellä töllöllä. Syyksi sanoivat, että tukea ei ole mahdollista televisioon päivittää (eli joko joku valehtelee, tai sitten ovat testailleet ja todenneet urakan toivottomaksi)
     
  8. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Peruin tilauksen Technicdirektiltä ja tilasin 52" telkun täältä 2024e kotiin kannettuna:
    http://www.computeruniverse.com/

    Soitin ja varmistin että varastosaldo näyttää totta ja kyllä niitä kuulemma on varasto pullollaan.
     
    Viimeksi muokattu: 11.07.2008
  9. tsnell

    tsnell Guest Guest

    Liittynyt:
    09.07.2008
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihmettelin tätä W-sarjalaista livenä. Ei se minusta ruma ollut, klassinen design ja hieno sinivaloinen SONY-teksti keskellä. Hinta tuntui tosiaan olevan kaikkialla lähes sama. Kuva ei kyllä plasman jälkeen näyttänyt yhtä elävältä ja syvältä :/
     
  10. makuasia

    makuasia Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2004
    Viestejä:
    267
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuolla näkyy olevan näiden televisioiden kohdalla ilmoitus "Only shipping to Germany!"
     
  11. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    16
    Sain omani -40":n- keskiviikkona.
    On toi hd-kuva kyllä aika pirun kaunista katteltavaa. Eikä nuo normikanavatkaan näytä läheskään niin pahoilta, kuin olisi saattanut kuvitella. Cars-leffaa myös kattelin hiukan toissailtana, ja hyvältähän sekin näytti.
    En nyt vielä ainakaan ole keksinyt mitään valitettavaa. Kuvan säädöt on ehkä vielä jonkin verran hienosäätöä vailla, tuolta TM:n sivuilta sai ladattua heidän testeissään käyttämät säädöt ja niillä on tähän asti menty.
     
  12. Da_fisher

    Da_fisher Guest Guest

    Liittynyt:
    21.06.2008
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
     
  13. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ai, enpäs huomannut moista pointtia, eikä tuo itseäni sattuneista syistä haittaakaan. Sorry...
     
  14. prodigy

    prodigy Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2007
    Viestejä:
    743
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olikos joku saanut 1920x1080 toimimaan vga:sta? 52-tuuman mallilla siis.
     
  15. J_Kaimaani

    J_Kaimaani Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2008
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elikkäs, oman 46W4000 tilasin www.HoH.de firmasta. Kun menet onlineen ja luot asiakasprofiilin ja teet tilauksen systeemi sanoo, että ei voi suoraan tilata onlinena kun on niin iso, otamme yhteyttä... Näin siis kävikin ja sain hinnoittelun telkusta ja kuljetuksesta. Tämän hyväksyin, sain tilausvahvistuksen --> hyväksytään. EU asiakkaille maksu etukäteen --> telkkun toimitukseen. 10pv kesti tulla. Olen jo tämänkin varmaan sanonut, mutta joka kerralla firmasta vastattiin seuraavana päivänä ja meilillä oli aina sama henkilö hoitamassa asiaasi. Kun tein tilauksen ja sain tilausvahvistuksen töllöjä ei ollut varastossa, mutta koska maksuehto oli etukäteen, kauppa kohteliaasti sanoi, että he kertovat koska pitää maksaa, niin että saavat telkun samantien postitukseen. Ettei niin että olet pulittanut kamalan europaalin ja tuotetta tulee sit kun tulee. Ainoa asia mitä en ihan ymmärtänyt oli kun pyysin seurantanumeroa, heillä ei ollut antaa sitä...? Olisiko niin, että firmalla on joku esmes viikottainen huolinta sopimus ja eteenpäin lähtevät kamat haetaan säännöllisin väliajoin könttänä ja siitä sitten eteenpäin ilman yksittäisiä seurantakoodeja. Miten sitten antoivat arvion telkun kuljetuskustannuksista ihan noin vaan ellei kuljetus ollut yksilöity, en tiedä, jos vaan soittivat ja kysyivät käypää hintaa ja firmalla joka tapauksessa "lähettäjä maksaa" kuljetusehdot, mitkä lähettäjä sit tietty perii asiakkaalta...
    Kuvan laadun töllössä kävin katsastamassa liikkeissä. Ihan vaan anttilassa normi lähetyksellä ja toisessa liikkeessä oli töllö kiinni blu ray sorvissa. Kummassakin tapauksessa kuva oli osastojen parhaita. Kotona kotioloissa väitän, että oman telkkuni kuva pesee kamujen vastaanottimien kuvan:king: Katseluetäisyyttä itselläni varmaan joku 3-3,5m
    Anyway, tilauksen kanssa ei missään vaiheessa ainakaan itselläni ollut mitään epäselvyyttä tai epäilyksiä luotetavuuden kanssa. Itse käytin kommunikoinnissa käännöstyökalua http://babelfish.yahoo.com Vähän tulee outoja sanamuotoja, mutta itsellä ainakin sujui... Mulla pelkkää hyvää HoH.de:stä sanottavana ja pleikka 3 + 2 ohjainta bundle jo tilauksessa:D
    Ajjuu, hinta: Kotiovella 46W4000 maksoi 1716 eskoo. 1549 telkka + 167 kuljetus.
     
    Viimeksi muokattu: 14.07.2008
  16. jonatz

    jonatz Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2008
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    TM:n testissä kuinkas muutenkaan oli maininta että tekstitv:ssä ei pysty suoraan valitesemaan alisivuja. No pitihän sitä marssia kauppaan ja itsekkin testata ja todeta että näin asia oli. Ihmetyttää kun vieressä oli aiempaa sukupolvea oleva Sonyn TV ja ominaisuus löytyi. Onko asiaa korjattu uusiin softa versioihin? Kyseinen TV oli varmasti ensimmäisestä "W4000" erästä nostettu hyllyyn.

    Kommentoisin myös tuota CONAX CHIPSET PAIRING SYSTEM keskustelua. En tiedä standartista mitään mutta tuollaisissa yleensä on salaisia ja julkisia avaimia joista lasketaan sitten ns. HASH code jolla lähete avataan. Riippuu nyt sitten standardista millaisia avaimia on käytössä. Ainakin lähetteessä ja CA-modulissa/kortinlukijassa avain tietysti on. Oikeastaan se ratkaiseva asia on tarvitaanko itse televisioon oma avain/avaimet. Avaimia voi olla rauta (tehtaalla piirille poltettu) ja softa tason (FW päivitys?). En nyt näe suoranaista teknistä syytä miksi TV:ssä avain pitäisi olla mutta voidaanhan sillä ainakin jotain patentti maksua kerätä tai vahvempi salaus saada.
     
  17. wetmex

    wetmex Guest Guest

    Liittynyt:
    05.07.2008
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jees!
    Te ketkä ootte tilannu verkkokauppa.comista, niin kertoisitteko kauanko teillä kesti saada töllötin kotiin.
    Siis tällä hetkellä on netissä lukee 2-5 viikkoa, ite odottanu nyt viikon.
    Ja nyt ku tossa kirjotellaan että Saksasta saa tilaamalla 10 päivässä 200€ halvemmalla niin?
     
  18. tsnell

    tsnell Guest Guest

    Liittynyt:
    09.07.2008
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika arvokas kuljetus! Toimiiko DVB-C täällä?
     
  19. J_Kaimaani

    J_Kaimaani Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2008
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, onhan se vähän kova hinta rahdista, mut... näillä mennään. Kai Deutsche Post:kin palkkansa tarttee.:) Katselin myös .my-solution.de, mut siellä kuljetus vielä arvokkaampaa http://www.my-solution.de/index.php#_details. Näyttäis kyllä et heillä töllöä olisi... Aikanaan appiukko aurinkopaneelit saksanmaalta tilas ja joku 80kg tuli 86 eskolla perille... Oisko vaan sit et töllöä tarvii hellemmin käsitellä kun esmes tonnikalaa ja kaikki tämä maksaa...?
    Mulla oli itsellä tilausvahvistus kotimaastakin jo, mut se vaan venys ja venys ja itse järkeilin, et Suomi: 5,2M asukasta, Saksa: 80M asukasta... Kummat markkinat saa tuotetta ennemmin?
    Tässäkin threadissä tuosta mallista ollaan väännetty ja HoHilla ja MySolutionilla tuntuu W4000E olevan. Itse en näe syytä miksei DVB-C toimisi. Kandee varmaan kuitenkin sonyn asiakaspalvelusta varmistaa...
    Tuolla My Solutionilla on kyl "english customer service" ja paypal ja VISA näyttäis käyvän, et silleen varmaan nukkuu toimitusajan yöt paremmin.:sleep: Itsellä vähän kieltämättä kylmäs laittaa SEPA maksu +1700,00 menemään verkkopankista:eek: ...mutta, kuten sanottua, asiakaspalvelu oli ensiluokkaista:thumbsup:
     
  20. tsnell

    tsnell Guest Guest

    Liittynyt:
    09.07.2008
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos paljon vastauksesta. E-mallia pitää siis vahdata. Jos alle 2k saisi 52" mallin kotiin niin olisi paha jättää tilaamatta :eek: