PS3:n äänettömyys - legendaako?

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana zeipiii, 12.06.2007.

  1. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 750
    Saadut tykkäykset:
    537
    Olettaen, ettei lämpöantureissa ja puhalluksen säätömekanismissa itsessään ole bugia, niin sitten vika johtunee eroavaisuuksista lämmönjohtavuudessa prosessori-jäähdytysripa rajapinnoissa. Huonosti asennettu jäähdytysripa tuppaa nostamaan lämpöjä. Myös liialllinen tai epätasainen lämmönjohtotahnan käyttö heikentää lämmönjohtavuutta. PC-puolella tehdasasenteiset piitahnaviritelmät prosessoreissa, piirisarjoissa ja näyttiksissä ovat usein hämmästyttävän huonoja, mutta yleensä kuitenkin riittäviä pitämään laitteen toimintakuntoisena (ainakin tietyn vuosimäärän).
     
  2. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Ilmeisesti kuitenkin antureissa tms. koska jotkut ovat kirjoittaneet, että laitteesta tulee viileää (huoneen lämpöistä) ilmaa ulos vaikka puhaltimet huutavat kolmostasolla eivätkä palaudu normaali kierroksiin tuntienkaan päästä laitteen ollessa "idlenä".

    Kokeilin pelailla hetken aikaa ja annoin sitten pelin lopetettua olla laitteen päällä tunnin eikä tuulettimien taso laskenut yhtään, joten olettaa saattaa että omani on sitten näitä viallisia :grr:

    Pelatessa tuo ei haittaa, mutta elokuvakäytössä hiljaisissa kohdissa se on kyllä häiritsevää vaikka kuinka yrittää olla sitä huomioimatta.

    Itsellä laite on pystyssä TV-tason päällä ja tilaa joka puolella ihan riittävästi.
     
  3. pro_jone

    pro_jone Guest Guest

    Liittynyt:
    29.06.2006
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Soitin sitten äänekkyydestä NF:lle. Äänekkyys kuulemma normaalia ja asialle ei voi tehdä mitään. Hankala on kuulemma näyttää toteen, onko äänekkyys normaalia vai vika. Jos jotakin meinaa takuuseen laittaa, niin yhteys myyjäliikkeeseen.

    Eli p*skan möivät. Pitää miettiä nyt siirtämistä hifihuoneesta aulatilaan.:OI
     
  4. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Eli vika kuitataan ominaisuudella, no eipä ole sitten ainut iso firma mikä näin tekee :hitme:
     
  5. Ormi

    Ormi Guest Guest

    Liittynyt:
    13.04.2007
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa kokeilla samaa kuin NudistPriest. Itselläni on äänekäs konsoli ja sama ongelma mikä ed. mainitulla käyttäjällä, eli lehtipuhallin ei siirry enää alemmalle tasolle edes XMB:ssä ilman, että konsolin sammuttaa ja laittaa saman tien päälle. Mielestäni se on selkeä vika, jos tuo puhaltimen säätö ei toimi kuin yhteen suuntaan. ;)

    Btw, en ole kokeillut toiko 2.40 muutosta tähän, mutta ainakin aiemmilla firmiksillä ei puhaltimen nopeus ei laskenut. Pitääkin kokeilla jossain vaiheessa. Jos puhaltimen nopeus ei laske, niin pitää sitten lomareissun ajaksi lähettää toi konsoli huoltoon.

    edit: Noniin.. eipä auttanut tuo 2.40. Itse asiassa eilen kävi ensimmäistä kertaa sellainen tilanne, että pelatessa tuuletin meni kolmostasolle.. silloin tuulettimen ääni on jo niin voimakas, ettei volyymin lisääminen kovin paljoa auta ainakaan häiritsemättä naapureita. Aiemmin kolmostasolla on käyty vain silloin, kun on unohtunut kaapin kiinni tai folding homea on jauhannut vähän aikaa. Odottelin XMB:ssä 20-30min, eikä puhaltimen nopeus laskenut.
     
    Viimeksi muokattu: 04.07.2008
  6. kaljis

    kaljis Guest Guest

    Liittynyt:
    16.06.2007
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni tuo on selkeästi vika, eikä ominaisuus. Kannattaa lähettää konsoli takaisin myyjälle ja laittaa mukaan asiallinen vikaselostus. Enpä ole kuullut vielä tapausta, jossa takuuseen lähettetty konsoli olisi tullut takaisin ilman, että sitä olisi vaihdettu.
     
  7. NudistPriest

    NudistPriest Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2006
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toosa ollut huollossa 3 viikkoa, eikä ole tullut takaisin. Kyselin alkuviikosta asiaa Verkkokaupasta ja vastaus oli: "Valitettavasti edelleen huollossa". Pitää näköjään soittaa suoraan NF:lle ja potkia niitä perseelle. Ei voi kestää noin pitkään. :mad: EDIT: Nordisk filmillä on kuulema toimitusvaikeuksia ja sen vuoksi kestää. Kiva kiva, se voi tietää sitten vielä muutaman viikon odottelua. :mad:

    Jos äänekkyys olisikin NF:n mielestä "ominaisuus", ei tuulettimien säätymättömyyttä alaspäin masiinan jäähtyessä voi selitellä millään. Ja oliskin edes taso 3, mille puhallin nousee ja jää. Se sentään olisi vielä juuri ja juuri siedettävä taso, mutta minun masiinani meni 4:lle ja se alkoi tuottaa puhinan lisäksi jo vihellystä.
     
    Viimeksi muokattu: 08.07.2008
  8. Ludovico

    Ludovico Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2006
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse ostin 40g mallin maaliskuun alussa ja kahden päivän jälkeen vein laitteen takaisin Mustaan Pörssiin. Syynä: melu. Odotin sitten kuukauden ja oletin, että laite olisi ollut hiljaisempi. Turha luulo. Juuri katsoin blu-ray leffan ja 5 min pyörityksen jälkeen kone huutaa kuin viimeisiään. Kone vinkuu vaikka on idlenä.

    Lähetin toisen kappaleen takaisin Nordisk Filmille huhtikuun aikana ja se tuli takaisin kuin leppäkeihäs. Paketin mukana oli kirje, jossa oli teksti "koneessa ei mitään vikaa, joten se palautetaan".

    Jos tuo suihkukone on muka kunnossa, niin joopa joo. Ei ihme, etten ole pelannut koko laitteella moneen kuukauteen. Kyllä menee fiilikset kun oma xbox360 on hiljaisempi kuin ps3. Rehellisesti olen miettinyt laitteen myymistä ja hommata tilalle blu-ray soitin. Joku raja jossakin.

    Eniten tässä sapettaa on se, että maahantuoja ei tee paskaakaan asian eteen. Pitäisi ilmeisesti niellä tuo melu "laiteominaisuutena"...ja paskat.

    Hieno laite menee täysin hukkaan. Prkl
     
  9. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä näitä trolleja sikiää? Ei tarvi kuin hieman threadia selata niin havaitsee, että meluisan 40GB version saa vaihdettua uuteen. 60GB mallien kohdalla meluisuus oli maahantuojan mielestä ominaisuus mutta ei enää 40GB mallien kohdalla.

    Samalla selailulla havaitsee myös että sijoituspaikalla on ISO merkitys äänekkyyteen. Jos et ole trolli niin kokeile laittaa ps3 pystyasentoon lattialle ja kuuntele väheneekö meluisuus siedettäväksi. Jos vähenee niin yritä järkätä pleikkarille ilmavampi paikka. Se on ihan varmaa, että suljetussa tilassa ei lämpö haihdu ja siten pleikkari alkaa huutamaan kuin syötävä vaikka laitteessa ei vikaa olisikaan.
     
  10. +sp+

    +sp+ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.08.2005
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    2
    Todellakin paikalla on väliä onko ps3 äänekäs vai ei. Itselläni ei ikinä noussut tuuletin 1 tasoa korkeammalle kun kone oli "vapaassa tilassa", vaikka pelasin pitkään tai katsoin Blu-Ray/Dvd elokuvia. Nyt kun jouduin laitamaan n.20cm korkeaan hyllyyn, jossa takana n.15cm tilaa. Sen seurauksena kone rupeaa melko pian kuullostamaan imurilta! Eli siis täytyypä itse hommata tv-taso johon ps3:sen saisi tv:n viereen, että ei olisi "lokerossa", niin eipä tuuletin enää häiritse.
     
  11. Stringer

    Stringer Guest Guest

    Liittynyt:
    05.09.2005
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä taas luin jostain, että vaakataso olisi parempi?
     
  12. Brennick

    Brennick Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.08.2006
    Viestejä:
    322
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin tarkennuksena vielä se, että toimivan ps3:n sijoituksella on merkitystä siihen kuinka kovaa/usein tuulettimet puhaltavat. Kun taas rikkinäisen (tuuletinviallisen) voit sijoittaa pakastimeen, tuulitunneliin tai vaikka pohjoisnavalle niin tuuletin kuitenkin pitää meteliä vartin käytön jälkeen.
     
  13. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pysty se on joka kannattaa :)
     
  14. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näinhän se on kuin kirjoitat. Mutta tuon kysyjän tapauksessa huollossa oli päätetty ettei hänen 40GB malli ole viallinen. Koska kuitenkin noita meluisia 40GB versioita on ihan järjestään vaihdettu/korjattu niin ainakin minä mietin että on pari vaihtoehtoa jäljellä:
    1) Trolli elikkäs internetpeikko elikkäs jonkinsorttinen fanipoika jolla on agenda (eka postaus ja mistä aiheesta ja miten...)
    2) Huono sijoitus ps3:lla -> metelöi (lattialla/pöydällä/tms. erittäin vapaassa tilassa pystyasennossa testaaminen auttaa selvittämään, josko on sijoitusvirhe ja itse ps3 on tuuletuksen osalta ehjä. Testata ei kuitenkaan kannata lämmitetyssä saunassa)
    3) Huolto kusettaa (ei kovin todennäköistä 40GB ps3:en kanssa)
     
    Viimeksi muokattu: 09.07.2008
  15. Ludovico

    Ludovico Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2006
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma kone on ilmavassa paikassa ja eri asentoja on tullut kokeiltua...mutta silti kone on äänekäs. Kumma kyllä, mutta NF ei meinaa tuosta sitten mitään vaikka kovasti olen vakuuttanut, että laitteessa on pakko olla jotain vikaa.
     
  16. sharmel

    sharmel Guest Guest

    Liittynyt:
    19.01.2006
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on siten jännä homma, että Blu-ray leffaa katsellessa ei tuuletin nouse häiritsevälle tasolle, mut tavallisella DVD-levyllä ja CD-levyllä tätä nousee joka kerta!?.
     
  17. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    DVD-leffan eilen katsoin ja sitten jätin koneen (40gb) yöksi latailemaan läjää demoja. Aivan karmeaa hurinaa piti ja oli pakko vetää virrat poikki kun ei muuten saanut unta vaikka matkaa konsolille on reippaasti.
     
  18. NudistPriest

    NudistPriest Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2006
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos se melu ei hiljene, vaikka jätät laitteen tunneiksi idlaamaan, kyseessä on vika. Puhaltimien pitää säätyä lämpötilan mukaan MOLEMPIIN suuntiin, eikä vain ylöspäin.

    Saisi uusi masiina alkaa tulla jo, jotta pääsee taas katsomaan leffoja.

    EDIT: Kyselin koneen perään suoraan NF:ltä. Lupasivat selvittää, mikä on tilanne. Kuulostaa kuulema oudolle, että on näin pitkään mennyt.
     
    Viimeksi muokattu: 14.07.2008
  19. srixon

    srixon Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viime perjantaina hommasin PS3:sen ja kyllä se minun kriteereiden mukaan on "äänetön" :). Erittäin tyytyväinen hankintaan!
     
  20. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Eli jos nukut samassa huoneessa laitteen kanssa ja jätät sen yöllä päälle eikä laite sijaitse piilossa kaapissa, et kuule lainkaan ääntä nukkumaan käydessäsi? :confused: