Kaikkien aikojen yliarvostetuin elokuva?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Faust, 14.01.2002.

  1. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    No kukaan tuskin näitä väittää jumaliksi. Se, että pitää näiden elokuvista ei todellakaan tarkoita jumalaksi kohottamista. Jos lueskelee näiden näiden herrojen fanitusketjuakin niin kyllä huomaa, että heidän elokuvia katsotaan ns. pilke silmäkulmassa.
     
  2. jryi

    jryi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.07.2003
    Viestejä:
    456
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tiedä sitten, onko kyse enemmän iästä kuin syntymäajasta. Itse olen seitenkakkonen, ja top-3-suosikkielokuvani ovat Dogville, Fight Club ja Eastwoodin Armoton. Vaikea noista on mitään yhteistä nimittäjää löytää. Tykkään myös yleensä Kubrickista, Fincheristä, Coenin veljeksistä, Shyamalanista ja Soderberghistä, mutta silti voin täysin hyvin mielin käydä elokuvissa tarkastamassa Transformersin tai Ihmeneloset.

    Ehkä elokuvien fanittamisessa toimii sellainen nyrkkisääntö, että mitä vakavammin ottaa itsensä, sitä vakavammin suhtautuu myös leffaharrastukseen. Itse olen viimeisen vuosikymmenen aikana päässyt yli turhasta vakavuudesta musiikin ja leffojen suhteen, enkä jaksa vähempää välittää siitä, mitä mieltä muut ovat omista mieltymyksistäni. Jos hihkun suu täynnä popcornia Mr & Mrs Smithille tai ihailen mykistyneenä Broken Flowersia, niin miksi minua pitäisi kiinnostaa, että joku paheksuu elokuvavalintojani?

    Silti Titanic on paska.
     
  3. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Eye Wide Shut: Minusta Kubrickin parhaimpia elokuvia. Pidän siitä miten leffa saa rauhassa lipua mielenkiintoisesti eteenpäin ilman että esim. aggressiivisin leikkauksin potkittaisiin vauhtia. Upeita valaistuksia kuten joulukuusen valot jne.

    Titanic: Olen nähnyt telkusta vain lopun joten en kommentoi muuta kuin että suurella rahalla tehty perfektionistinen leffa josta katsoja saa tai on saamatta kiksejä sen mukaan mitä elokuvilta ylipäätään odottaa.

    Aivan. On aika mielenkiintoista miten erilaisia ihmisten mielipiteet ovat elokuvien suhteen. Ilmeisesti ihmisille muodostuu erittäin tiukat "säännöt" siitä miten asiat saavat olla ja jos elokuva ei näitä kriteerejä täytä niin ne koetaan ärsyttäviksi tai huonoiksi. Elokuvia kohtaan ollaan armottomia. Sama pätee minusta myös musiikkiin.

    Neljäs on väärässä siinä suhteessa että jumalaa ei ole. :D

    Synnyin 1971 ja olin eittämättä otollisessa iässä Star Warsseille ja Indiana Joneseille silloin aikanaan mutta jostain syystä Lucasin ja Spielbergin tuotokset iskevät yhä kybällä vaikka ikää on 37. Kai nuo lapsuudessa syntyneet preferenssit sitten ovat niin lujassa takaraivossa.

    Hitchcockin parhaat elokuvat ovat ihan katsottavia mutta kuten lähes kaikkia vanhempia leffoja, pidän niitä jossain suhteessa alkeellisina ja vaatimattomina. Esim. Citizen Kane on minulle 3 tähden leffa. Minusta Lucas ja Spielberg "paljastivat" 70-luvulla miten hauskoja, jännittäviä, vauhdikkaita ja audiovisuaalisesti ravistavia elokuvat voivat olla. Vanhoista elokuvista minulle uppoavat parhaiten Buster Keatonit, Ohukaiset ja Paksukaiset ja Jacques Tatit joiden nerokas huumori voittaa kaikki elokuvalliset kömpelyydet.
     
    Viimeksi muokattu: 09.07.2008
  4. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Itsekin pidän tällaisesta tyylistä jos mielestäni näyttelijöiden välillä on sitä "taikaa". Esimerkkinä tällaisesta lipuvasta leffasta voisin antaa:

    Before Sunset

    Leffa etenee hitaasti, mutta dialogi ja siellä olon tuntu on todella käsinkosketeltavaa.

    em. syistä tuo eyes wide shut ei uponnut.
     
  5. pasala

    pasala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2005
    Viestejä:
    392
    Saadut tykkäykset:
    5
    Itse olen syntynyt -92 ja kyllä ne Hitchcockit, Kubrickit, Murnaut yms. löytyy hyllystä ja jopa pidän niistä. Pidän paljon enemmän yli 20 vuotta vanhoista elokuvista kuin uusista hittileffoista. Esim. Van Dammeista Seagaleista en juurikaan välitä. Taidan tosin kyllä kuulua hyvin pieneen vähemmistöön. Enemmän tosin tiedän 1940-1960 välillä syntyneitä jotka pitävät uusista leffoista kuin jälkeen -90 syntyistä jotka pitävät vanhoista.
     
  6. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Edelleen ihmettelen miten Paul Haggisin Crash (2004) menestyi niin hyvin kun se menestyi. Tai eihän se kai aluksi edes menestynyt, mutta jotain tapahtui, se voitti Oscareita 2006, julkaistiin uudestaan ja majailee nyt IMDB:n top 250:ssä sijalla 164.

    Teemat varmastikin erittäin käsittelemisen arvoisia, mutta kokonaisuus oli pakkosyötettyä teeskentelyä. Voiko asioita enempää alleviivata.
     
  7. sergio leone

    sergio leone Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.10.2004
    Viestejä:
    260
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä väitteessä on totuutta takana. Oma listani yliarvostetuista elokuvista saattaa ärsyttää vuoden 1970 jälkeen syntyneitä...

    LOTR-trilogia - siirappimainen, pinnallinen ja ylinäytelty elokuvasarja hienosta kirjasta. Taistelukohtaukset sekavia, tosikkomaista tarinankerrontaa. Kuninkaan paluun loppu venyi venyi ja venyi.

    STAR WARS, koko sarja - ja etenkin nämä viimeiset joissa parhaat näyttelijät oli tehty digitaalisesti.

    TITANIC, imelä tarina, typerää dialogia. Aiheesta on tehty ainakin kolme parempaa elokuvaa. Varsinkin englantilaisten A Night to Remember ja jenkkien Titanic viiskytluvulta. Cameronin Titanicissa on komeita digitaaliefektejä, laivan uppoaminen on aika näyttävä, mutta ei se onttoa sisältöä korjaa. Koko elokuvan ajan ihmetytti leffan valaisu - oliko siihen aikaan muka merellä katuvalot?

    MATRIX - hörhöfilosofisen käsikirjoituksen tekijöillä on hieman erilainen käsitys filosofiasta kuin Bertrand Russelilla...

    BATMAN - kaikki sarjan leffat.
    SPIDERMAN - kaikki sarjan leffat.
    TERMINATOR - koko sarja.
    BOURNE - trilogia.
    SE7EN ja FIGHT CLUB - ulkoisesti kovia, sisältä onttoja.
    TARANTINO - teurastajan koko tuotanto JACKIE BROWNIA lukuunottamatta.

    Koko Stallonen tuotanto, Seagalin kaikki elokuvat, Van Dammen filmografia, Keanu Reevesin leffat ja kaikki Iso-Arskan patsastelut.

    Kotimaisista Renny Harlinin koko tuotanto ja operettiohjaaja Olli Saarelan Rukajärven tie. En pysty käsittämään miten tämä tosikkomainen, niska jäykkänä näytelty, pitkäveteinen sotaleffa saa kotimaisilta kriitikoilta viisi tähteä ja Edwin Laineen Tuntematon Sotilas jää säännöllisesti neljään.

    Makuasioista on ilmeisen hauska kiistellä.:D
     
  8. Mr Q

    Mr Q Guest Guest

    Liittynyt:
    26.12.2005
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^ Kuuskytlukulaisena ei listassa 'ärsyttänyt' kuin Tarantinon mainitseminen moisessa kontekstissa. Quentin nyt kuitenkin on esteetikkona Leonen tasoa ja muutoinkin kunnianhimoinen elokuvailmaisun suhteen.
     
  9. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    No hohhoijaa mitä tekstiä, eiväthän nämä Rennyn, Van Dammen, Seagalin yms. muiden elokuvat ole suoranaisesti edes "arvostettuja", joten miten ne voivat olla silloin "yliarvostettuja"?

    Moni on täälläkin ilmeisesti siinä käsityksessä, että "listaa yliarvostetuimmat elokuvat" olisi sama asia kuin "listaa sun mielestä huonoimmat elokuvat"...
     
  10. sergio leone

    sergio leone Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.10.2004
    Viestejä:
    260
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hohhoijaa tosiaankin. Maukkaan uuniperunan jälkeen jostakin ilmestyy aina keskustapuolueen lähettämä tekstipoliisi. Viimeisin Batman nyt kuitenkin keikkuu IMDB:ssä ykkösenä, LOTR-trilogia peesaa. Kulttuurimister Wallin ilmoittaa lempielokuvakseen Titanicin ja edellinen kulttuurimissi julisti O. Saarelan lempiauteurikseen. Kriitikko Kari Salminen on kirjoittanut kirjan Harlinista. Ja Matti Vanhasen lempielokuva on Conan Turbaani.
     
  11. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Pointtisi?
     
  12. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Komppaan tätä. Aika keskiverto leffa ja kerrontatavassa apinoitu Magnoliaa ja American Beautyä. Tuli olo, että studio käskenyt tehdä tällaisen, koska muillakin on - ihan kuin viime vuosina kaikilla studioilla piti olla keskiaikainen mättöeepos Sormusten Herran menestyksen vanavedessä.
     
  13. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Puhut lotreista, bätmänistä ja titanicista, kun kirjoittaja nimenomaan tähdensi ettei vandammet ja siigalit ole edes arvostettuja saatika yliarvostettuja. Viimeksi mainittuja moni pitää vitsinä, joten miten ne voisivat olla yliarvostettuja? :sleep:
     
  14. Vorkkis

    Vorkkis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2005
    Viestejä:
    702
    Saadut tykkäykset:
    4
    Komppaan itsekin näitä tunnelmia. Ok leffa mutta ei mitään sen ihmeempää ja kuten mainitsit kerrontapa liian samankaltainen kuin noissa kahdessa muussa leffassa.
     
  15. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    Se, että ihmiset katsovat Stallonen elokuvia ei ole arvostamisen synonyymi. Oikeastaan tuossa listassasi oli vain muutama elokuva joka jotenkin sopisi ketjuun. Kirjan kirjoittaminen yliarvostamista? nyt olen kuullut kaikki.
     
  16. sergio leone

    sergio leone Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.10.2004
    Viestejä:
    260
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletko lukenut kyseisen kirjan? Minä olen. Ylipäätään aika harvoin kirjoitetaan kirjoja elokuvaohjaajista sillä perusteella - että lähtökohtaisesti tarkoituksena on aliarvostaa. Ja sehän on hyvä vaan jos Seagallia, Dammea, Harlinia ja muita potkunyrkkeilytyylin ystäviä ei arvosteta. Olisi pitänyt jättää satiiri listasta pois ja pitäytyä asiatyyliin niin kuin kaikki muutkin täällä, että lapsetkin ymmärtää.

    Mutta sille ei voi mitään että listani leffoista Batman-pläjäys The Dark Knight on IMDB:ssä ykkösenä, Tarantinon Pulp Fiction kuudentena, Star Wars kolmastoista, Kuninkaan paluu neljästoista, Fight Club sijalla 23, Matrix 32, Se7en 34, Terminator 2 68. Ja löytyy sieltä muitakin.

    Samalla lailla LOTR dominoi plazankin kaikkien aikojen parhaat elokuvat listaa.
    Laskekaa sädemiekkanne ja katsokaa Jean Renoirin Suuri Illuusio.
     
  17. Spaulding

    Spaulding Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2005
    Viestejä:
    325
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suuri Illuusio olisi täällä mainittu jo monesti jos useampi ihminen olisin sen nähnyt. En kuulu niin sanottuun tämän kaltaisen "taiteen" ystäviin. Olen tyhmä enkä vaan tajua.

    Ja Fight Club on sisältä ontto? kyllä me ihmiset ollaan sitten erilaisia. Hienoa!
     
    Viimeksi muokattu: 29.07.2008
  18. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kyllä olen -muutamaankin otteeseen. Mutta jos yhdenkin ihmisen ei-kriittiset kommentit nostavat elokuvan ns. arvostettujen elokuvien joukkoon (jotka taas dumata oman subjektiivisen mielipiteen perusteella yliarvostetuksi elokuvaksi), niin ehkä tuollaiset kommentit voikin jättää vanhainkodin cafeteriaan. Satiiri merkitsee muille ihmisille hieman muuta.
     
  19. sergio leone

    sergio leone Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.10.2004
    Viestejä:
    260
    Saadut tykkäykset:
    0
    Etkö ymmärtänyt ekalla kertaa? "Olen rukoillut koko elämäni ja edelleenkin rukoilen joka aamu. Rukous antaa tukea kaikissa vaikessa tilanteissa... Jos joku sanoo jotakin tärkeää, otan lähikuvan..." (Harlin on Harlin)
     
  20. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    Vai Harlinin elämänkatsomus on se, minkä takia hänet halusit tähän ketjuun nostaa. No edelleenkään en löydä perusteita, miksi puhumme miehestä ketjussa 'kaikkien aikojen yliarvostetuin elokuva'.