Sony W4000 (32"/40"/46"/52")

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana jehu80, 07.03.2008.

  1. qsima

    qsima Guest Guest

    Liittynyt:
    11.10.2006
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Halojaa! Osaisitteko veljet vastata pariin kysymykseen...

    Mulla on W4000:een kytkettynä tallentava digiboksi scartilla ja se on smartlink paikassa. Saako ohjelmaopasta synkronoitua digiboksin oppaan kanssa, eli ajastettua tallennukset boksille telkkarin ohjelmaoppaasta vai onnistuuko vain hdmi-liitännällä? Mikä sitten on smartlinkin idea? Entä saako automaattisen kuvalähteen vaihdon pois päältä? Eli aina kun käynnistän digiboksin, telkkari vaihtaa sen automaattisesti kuvalähteeksi. Tätä ei kuitenkaan tapahdu silloin kun käynnistän Xbox 360:n (vga-liitäntä).
     
  2. tsnell

    tsnell Guest Guest

    Liittynyt:
    09.07.2008
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä tämän ns. käypä hinta nyt on? Porin paras hinta oli minulle 1950e (46"). Voisin tilata saksastakin, mutta mitkä ovat luotettavia ja toimittavat suomeen? Entä toimiko DVB-C ja kaikki jos on saksakone? Tämän, sampan A656:n ja panan PZ85:n (en nähnyt missään PZ800 46 tuumaisena) välillä mietin

    edit: technikdirekt vaikuttaa hyvältä, postitus käsittääkseni 80 euroa ja hinnat ok. En tosin tajua miksei "article seen cheaper" namiskaa ole kaikissa tuotteissa :O 46W näyttäisi irtoavan posteineen n. 1600 ellen väärin muista.
     
    Viimeksi muokattu: 09.07.2008
  3. atrrr

    atrrr Guest Guest

    Liittynyt:
    17.11.2005
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varastosaldot sekä suomalaisissa että saksalaisissa online/offline-kaupoissa ovat sellaiset, että jos haluaa 46" Sonyn ennen olympialaisia, kannattaa ostaa sieltä mistä ensimmäisenä löytää, vaikka maksaisi vähän enemmän.
     
    Viimeksi muokattu: 09.07.2008
  4. wetmex

    wetmex Guest Guest

    Liittynyt:
    05.07.2008
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin!
    Elikkä tein nyt sen mitä tässä on kaks kuukautta vatvottu. Eli pistin verkkokauppa.comin 46W4000K koneen tilaukseen, kotiintoimitettuna 6kk maksuajalla 1923,90€.
    Kyllä heti tilauksen tehtyäni tuli hyvä mieli joten ei muutakun odottelemaan.
    Hetki vissiin menee, mutta kirjoitan kun saan vehkeen, että miten pelittää tampereella kaapeliverkossa.
    Esim: näkyykö nelonen HD ja silleen
    Myös ajattelin hommata kortin olympialaisia varten joten
    VISEES!:king:
     
  5. Turbomies

    Turbomies Guest Guest

    Liittynyt:
    04.05.2005
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kertokaapa Samsung A656:n ja Sony W4000:n välillä pähkäilleet miksi päädyitte tähän malliin. (oletan siis että tässä ketjussa useimmat ovat Sonyyn päätyneitä :)
     
  6. matias

    matias Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2004
    Viestejä:
    895
    Saadut tykkäykset:
    0
    Smartlinkin avulla tv ja tallennin (VHS, DVD tai HDD) juttelevät keskenään ja ajastuksen voi tosiaan tehdä tv:n EPG:stä. Mutta digibokseilla tästä ei ole mitään hyötyä koska ne eivät osaa tallentaa mitään scartista!
    TV:n ohjelmaops ja boksin eivät ole mitenkään synkassa keskenään eikä se ole edes Smartlinkin idea. HDMi on taas televisiolle pelkkä tulo ja sen kautta ei saa mitään tallennettua.
    Scartissa on ohjausjännite (pinna 8) jonka avulla TV vaihtaa automaattisesti oikealle sisääntulolle, VGA:ssa tällaista ei ole joten siksi tuo Xbox toimii eri tavalla.
     
  7. teemob

    teemob Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2003
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jeps. No jää itseltäni ainakin ostamati sitten. Kyselin sonyltä vastausta ja tulos oli
    --klip--
    Kyllä laite vastaanottaa normi HD lähetyksiä varsin hyvin, kyse onkin maksukanavapakettien vaatimista chipset pairing toiminnasta, jolla estetään kortin käyttämistä muissa laitteissa.
    Chipset pairing toimintoa ei voi päivittää.
    --klip--
     
  8. wetmex

    wetmex Guest Guest

    Liittynyt:
    05.07.2008
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siispä, valitsin Sonyn koska;

    ++ Siinä on 10Bit paneeli joka sai kiitosta TM:n vertailussa värien kylläisyydessä, kun samppa oli samaa tasoo LG:n kassa. Ja sillä ei nyt ole mitään väliä jos se kontrasti etu katoaa sivuilta kattottaessa, koska sillon et todennäkäsesti keskity samallailla sen ominaisuuksiin kuin suoraan edestä katottaessa. Eli intensiivinen telkun katsominen tapahtuu aina suoraan telkkarin edestä, jolloin kuvanlaatu on tärkeämpi. Ja siis kuitenkin se pärjäs yhtä hyvin sivulta katsottaessa, verrattaen Samp ja LG.

    + Riittävästi ollut tyytyväistä porukkaa tällä foorumilla tohon DIGI kuvaan

    + Itse en anna 100Hz juurikaan painoa kun kerran olen ilman sitä tähänkin asti elänyt.

    + Samaan hintaan HD viritin.

    Merkkinä Sony tuntui vain paremmalta.

    Mutta jos ihan tarkkoja ollaan niin viet sä kumman tahansa niistä kotiin ei niitä laatueroja huomaa kun ei ole verrokkia vieressä. Ja tämä oli vain mielipide.
     
  9. Himppe

    Himppe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.08.2004
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    3
    Onkos täällä 100Hz-tekniikkaan tottuneita, jotka ovat päivittäneet telkkarinsa W4000:een? Miltä liikkuva kuva näyttää uudessa telkkarissa?

    Itsellä tällä hetkellä Sonyn 100Hz putkitelkkari ja 50Hz LCD-töllöön siirtyminen vähän arveluttaa...
     
  10. leeviska

    leeviska Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2008
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nelonen HD ei ole oikeasti HD-kuvaa vaan tulee samasta signaalista kuin digi-lähetykset, mutta on jälkikäteen skaalattu 1080i-tarkkuuteen. Näin sanotaan nelosen tiedotteessa.
     
  11. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan vain varmuuden vuoksi, ettei jää epäselväksi, Samsungissa on siis myös 10Bit S-PVA-paneeli, eli hyvin samanlainen kuin Sonyssä. En ota kantaa TM:n havaitsemiin värieroihin, muuta kuin noiden TM:n käyttämien asetuksien osalta, joilla ei kyllä saa värikylläistä kuvaa Samsungista, se on varmasti totta.

    Vaikka tosiaan päädyinkin Samsungiin, niin voin mainita ne asiat, joiden takia olisin päätynyt Sonyyn, jos olisin niin tehnyt:

    HD-purku - kävipä maksukanavien kanssa nyt miten tahansa (ja edelleen uskon vakaasti, että tuo linkitys ratkotaan jollakin tapaa), niin uskon siihen, että vapaalevitteistäkin HD-materiaalia tulee tarjolle sinä aikana kun nykyinen televisioni on käytössä. Sisäinen HD-viritin olisi käynyt hyvin "demoilutarkoitukseen", vaikka tallennusmahdollisuus puuttuukin.

    Sonyn laatuvaikutelma - Vaikka mitkään mielikuvat eivät ole mitään ehdottomia totuuksia, niin kyllä taitaa kuitenkin olla niin, että Sonyissä on keskimäärin vähemmän vikoja kuin Samsungeissa.

    Hinta - Vaikka sainkin Sampan erittäin edullisesti suhteiden kautta, olisi Sony tullut hiukan halvemmaksi.
     
  12. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei niin, mutta television kannalta sillä ei ole merkitystä, koska lähetys on sen mielestä 1080i MPEG4 AVC joka tapauksessa. Ja skaalaus kyllä varmaan tapahtuu originaalista (SD-)lähdemateriaalista, eikä suinkaan pakatusta SD-MPEG-2-televisiosignaalista.

    Kysyjälle vastaukseksi: Nelonen HD ei näy Tampereen tietoverkon verkossa, se näkyy ainoastaan Welholla, koska ovat Nelosen kanssa samaa puljua ja signaali on helppo heittää valokuitua pitkin Neloselta Welholle kaapeliverkkoon.

    Myöskään olympialaisia ei näillä näkymin saa näkymään Tampereella kaapeliverkosta (Canalin HD-kanavat eivät kuulu TTV:n kaapelijakelun kanaviin), vaan sitä varten vaaditaan joko satelliittilaitteet tai Saunavision IPTV-purkki. Huhuja on ollut siitä, että jotkut kaapelioperaattorit ottaisivat Ylen HD-signaalin ohjelmistoonsa, mutta varmuutta asiasta ei ole.
     
  13. matias

    matias Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2004
    Viestejä:
    895
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on puurot ja vellit sekaisin!

    Chipset pairing ominaisuutta ei voi päivittää mihinkään laitteeseen koska kyse on raudasta eikä softasta.

    Suomessa televisioille riittää että on käytössä paritusta tukeva CA-moduli ja vastaanottimella on Cable Ready HD hyväksyntä. Tämän hyväksynnän saa kun vastaanotin menee teknisistä testeistä läpi ja maahantuoja maksaa testin kulut.

    Eli television ei tarvitse sisältää chipset pairingia, digiboksella tilanne on toinen.

     
  14. Northstar

    Northstar Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2002
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla oli ennen nykyistä 40W4000:sta Sonyn 100Hz 29" putki. Minusta liiketoistosta mariseminen LCD:ssä on melkoista saizzea. Normihepulle, kuten itsellekin, kuva on ihan helvetin hyvä. Katsoi sitten fudista taikka mitä nyt muutakaan sen kaltaista. Voisihan se kuva olla terävämpi, tottakai mutta jos putken kuvaan on tottunut niin ei se ainakaan häiritse se LCD kuva 50Hz W4000:ssa.
     
  15. darklin

    darklin Guest Guest

    Liittynyt:
    14.10.2006
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    En näemmä pysty virittämään Sonyn omaan virittimeen kanavia, kun signaali tulee töllön Scart 1 -liittimeen Topfieldin kautta kierrätettynä. Onko normaalia?

    Mikäli on normaalia, onnistuuko kanavien viritys siinä tapauksessa, että antennijohto menisi edelleen Toppyyn, mutta sieltä signaali jatkaisi Sonylle HDMI-piuhaa pitkin?

    Vai pitääkö Sonyn saada signaali suoraan seinästä koaksaalilla, jotta homma toimii?
     
  16. Himppe

    Himppe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.08.2004
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    3
    Sonyyn pitää viedä scartin lisäksi antennisignaali erillistä johtoa pitkin, jotta virittäminen onnistuu.

    Ei välttämättä tarvitse vetää toista johtoa seinästä asti, voit ottaa sen myös Topfieldin takaa.
     
  17. darklin

    darklin Guest Guest

    Liittynyt:
    14.10.2006
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos nopeasta, asiapitoisesta ja erittäin hyödyllisestä vastauksesta. Näiden vuoksi tämä foorumi on kyllä ihan omaa luokkaansa. :thumbsup:
     
  18. nuppis

    nuppis Guest Guest

    Liittynyt:
    15.12.2006
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kellään tietoa miten otsikon tuote eroaa 40W4000'sta? On näemmä kampanjatarjous Markantalossa 1399,-. Onko kokemuksia kuinka viritin toimii Welhon verkossa vai vaatiiko se lisäksi Welhon HD virittimen ? Näin ainakin myyjä suositteli?! Entäpä Canal+Film HD. Vaatii ilmeisesti lisälaitteen, eli kortinlukijan.
     
  19. maverick666

    maverick666 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.07.2008
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan mitannut paljon vie sähköä 40W4000 malli kalibroituna?
     
  20. Ramma

    Ramma Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2004
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossa toisessa keskustelussa oli käyty jo läpi tämä ja ilmeisesti W4xxx mallimewrkinnän xxx numerot tarkoittavat väriä. Juuri tänään kävin gigantissa jossa tämä samainen vehje oli 1499. Oikein hyvältä näytti vaikka se (ja kaikki muutkin esillä olleet) oli otettu suoraan paketista eli mitään säätöjä ei oltu tehty. Sinänsä hassua että kun myyjältä kysyin asiaa niin hänellä ei ollut harmainta aavistusta siitä vastaako malli W4000 mallia, heille telkkarit kuulemma tulevat Norjasta. Samppaa tai panasoniceja ei näytillä ollut joten yhteisvertailua ei voinut sielläkään tehdä...