Topfield TF500PVRc

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana Arinium, 04.01.2008.

  1. kesseli82

    kesseli82 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2008
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    mulla menee päivitykset sillai et kun laitan poksin päälle ja samalla koneelta lataan ohjelmiston samaan aikaan poksiin. muuten ei ole suostunut lataamaan päivityksiä mut kerran menee tollai niin hyvä niin.
     
  2. Jämä

    Jämä Guest

    Liittynyt:
    Viestejä:
    0
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hommasin kyseisen laitteen tässä pari päivää sitten. Ihmettelyn aiheena on luokattoman huono kuva verrattuna Handan c-6000:een(jossa RGB scart-kytkentä). Toppari on kytketty LG:n 32 tuumaiseen hd-ready lättyyn hdmi-kaapelilla 720p tilassa, silti kuva hajoaa ja palikoituu ja näyttää suttuiselta.
    Eka skaalaava boksi kyseessä, ja en kyllä mitään blu-ray tasoa odottanut, mutta hieman parempaa kyllä, eli parempaa kuvaa kuin Handanin boksissa.
    Mitäs muut käyttäjät, oletteko olleet tyytyväisiä kuvan laatuun ja saattaakohan meikäläisen laitteessa olla vikaa, joka selittäisi huonon kuvanlaadun?
     
  3. Pertsa9

    Pertsa9 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2006
    Viestejä:
    250
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on juuri samat tf500c ja handan c-6000. Eikä Topfieldin hdmi-kuva palikoidu eikä sumene vaan on parempi kuin handanin.
    TV on Samsung 40R86 ja myös sen omalla virittimellä kuva on huonompi kuin Topfieldin hdmi.
     
  4. Jämä

    Jämä Guest

    Liittynyt:
    Viestejä:
    0
    Saadut tykkäykset:
    0

    Kiitti infosta. Luulen, että vika on laitteessa. Laitan sen vaihtoon..
     
  5. petekki

    petekki Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2004
    Viestejä:
    501
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos, tuolla ohjelmalla sain toimimaan :p
     
  6. Kutale

    Kutale Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites onnistuu TF500:lta MP3:sien ja valokuvien toisto?

    Ymmärsin, että valokuvat eivät ilman TAP:eja näy, mutta jonkinnäköinen MP3-soitin olisi itsessään.

    Kokeilin ladata boksiin parit biisit. Soitin lähtee kyllä kiltisti soittamaan, mutta mitään ei kuulu? mitenkähän ronkeli toppari on noista mp3:sista, että pitää olla just tietty bitrate jne.

    Löysin Media manager -nimisen tapin, joka olisi pätevän oloinen ja jolla näkyisi myös valokuvatkin, mutta paha vaan jumittaa koko boksin! Onkos joku saanut kyseistä tapia toimimaan tf500:lla? tai jos löytyisi jokin vastaava sovellus..
     
  7. Pertsa9

    Pertsa9 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2006
    Viestejä:
    250
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uutinen http://www.topfield-finland.com/fi/etusivu/

     
  8. Lare

    Lare Guest Guest

    Liittynyt:
    16.09.2001
    Viestejä:
    1 364
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tästä 3.21:stä muuten parin päivän kokemukset, kaukosäätimen toiminta parantui. 1080i-skaalauksella ei W3000 Sonyllä ongelmaa ollutkaan. Kaken reagointi on edelleen tietysti riippuvainen siitä että saa sohittua vastaanottimeen, 500PVRc ei näytä olevan kovin hyvä tuolta osin, tai onko vika kaukosäätimen lähettimessä - voisi kokeilla yleiskakella.
    Myöskin PlasmaEPG:n asentelu muutti tuon kovin rajoittuneen alkuperäisen EPG:n erittäin kelvoksi.

    Nyt loppupelissä voi jopa suositella tätä boksia muillekkin ja olen toiminnallisuuksiin ollut itse tyytyväinen.
     
    Viimeksi muokattu: 29.06.2008
  9. DamienThorn

    DamienThorn Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2004
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma boksi tuli lähes kuukauden odottelun jälkeen vaihdosta. Olisin halunut palauttaa laitteen ja ottaa rahat käteen, mutta näin muka kaupan ei ole pakko tehdä, eikä minulla ollut auktoriteettiä ja jaksamista rueta millään tahoilla uhkailemaan.

    No, onneksi huollosta oli jotain apua. Emolevy ja molemmat virittimet oli vaihdettu ja yllätyspyllätys, nyt laite toimii. Hieman outoa se, että edellisessä boksissa oli 3.20 versio kuten tässäkin, mutta tässä versiossa valikossa on sellaisia kohtia, mitä edellisessä ei ollut ollenkaan. Joko ovat huollossa asentaneet salaa tähän jotain TAPeja (en ole vielä jaksanut kytkeä usbia niin en tiedä) tai sit se viallinen boksi oli ohjelmistoltaankin niin sotkussa, että väitti päivittyneensä, vaikka ohjelmisto oli vieläkin vanha.

    Nyt kun vähitellen ei enää pelkkä boksin toimivuus aiheuta jatkuvaa hymyilyä, niin sitä valitettavaakin löytyy. Kaukosäädin on tosiaan ihan hirveä ja kyse ei ole vain kaukosäätimestä, vaan myös boksin kyljessä olevat omat napit samalla tavalla jäävät usein rekistöröitymättä, vaikka valo välähtää. Toivottavasti 3.21 tosiaan korjaa tämän, kun vain uskaltaisi sitä asentaa (älä korjaa toimivaa, sanovat). Kaukosäädin ja valikot ovat muutenkin jotenkin niin oman järkeni vastaisia ja jos ei erikseen keskity, niin aina tekee jotain väärää, kun kuvittelee automaattisesti sen loogisimman vaihtoehdon olevan oikea. Oho, pitikin painaa punaista, eikä ok:ta, vittu.

    Kuvanlaatu on hyvin surkea, mutta tämä ei sinänsä ihmetytä, kun signaali kuitenkin vain 50% ja digidigimaailmassa muutenkaan ei ole tottunut hyvää kuvaa näkemään paitsi antennibokseilla.

    Suurimmat ongelmat tulleet siitä, että käyttöohjeet ovat oikeasti ihan luokattomat, eikä niissä kerrota mitään toimintoja mitä boksista löytyy. Yrityksen ja erehdyksen kautta on enemmän mennyt tuonne erehdys-puolelle vielä :p Netistä varmaan löytynee joku opas, jossa on oikeasti kaikki toiminnot ja asetukset selitetty, eikä vain osa? Boksi kun on varmasti täynnä jotain käteviä näppäinoikoteitä ja muita, joita ei vain tajua.
     
  10. KMS

    KMS Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 261
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ohjelmoin oman Toppyni viikonlopun aika Prontoon, eikä Prontoa tarvitse suunnata mitenkään Toppyyn päin, vaan kauko toimii aivan mihin tahansa osoitettuna. Eli tuo mainitsemasi "ominaisuus" on siten kaukossa, ei itse laitteessa.

    Tahmaamiseen Prontoon asennus auttoi mielestäni vähäsen, mutta ei käyttö vieläkään "normaalia" ole. Minulla on käytössä edelleen softa 3.20. Meillä on himassa Welhon kaapeli. Pitäisikö laitteen ilmoittaa automaattisesti uudesta päivityksestä (3.21) vai miten homma oikein toimii? Uudesta softasta se ei ainakaan vielä ole huudellut.
     
  11. Lare

    Lare Guest Guest

    Liittynyt:
    16.09.2001
    Viestejä:
    1 364
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo 3.21 meni kivuttomasti itselläni niin että http://www.topfield.co.kr/ osoitteesta lataa:
    -usb-ajuri koneelle
    -3.21 firmwaren
    -firmwaren päivitysohjelman

    sitten usb-johdolla Topfield läppäriin kiinni ja Windows herjaa tuntemattomaasta laitteesta -> osoittaa sen noihin Topfieldin usb-ajureihin. Sitten vaan se päivityssofta käyntiin läppäriltä ja osoittaa tuohon 3.21 firmikseen pc:ltä ja painaa download.
    Hetken päästä buuttaa Topfieldin niin boksi asentaa uuden firmwaren uudelleen käynnistyessään (etupanelin näytössä näkyy juoksevat numerot käynnistyksen yhteydessä).

    edit: meillä siis DNA TV-kaapeli eikä Welhoa, joten tein tuon käsipelillä.
     
    Viimeksi muokattu: 30.06.2008
  12. leeviska

    leeviska Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2008
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lisää infoa kauppojen purusta!

    --------------------------------------------------------------------------------

    Kuluttajaviraston sivuilta löytyy myös tulostettava valitusmalli, jonka voi ottaa mukaan myyjä liikkeeseen valittaessaan boksin vioista.

    Seuraavassa vielä 06.02.2008 jätetty tiedote, jossa pureudutaan tekstitysvikoihin, mutta tuon perusteella samat lait kaupan purusta pätevät myös muihinkin vikoihin, jos niitä ei saada yhdellä kertaa ja kohtuu ajassa korjatuksi.

    Vikoja ovat esim. Boksi ei tallenna, Viikottaiset tallennukset ei onnista, 1080p skaalauksessa vikaa, tallennukset häviää jne.

    Digilähetysten tekstitysongelmia ei tarvitse sietää
    Digisovitinta pitää voida käyttää siihen tarkoitukseen, johon se on alun perin tehtykin. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että tekstityksen on toimittava kaikilla kanavilla. Kuluttajan ei tarvitse tyytyä siihen, että tekstityksessä on jatkuvasti ongelmia.

    Suomessa myytävien laitteiden pitää olla teknisiltä ominaisuuksiltaan sellaisia, että ne todella myös toimivat Suomessa. Muussa tapauksessa laitteessa on kuluttajansuojalain mukaan virhe, joka kuuluu myyjän vastuulle. Myyjä vastaa siis siitä, jos teksti ei näy lainkaan tai tekstityksessä on jatkuvasti puutteita. Kuluttajansuojalain mukaan virhe hyvitetään joko korjaamalla laite, vaihtamalla se uuteen tai purkamalla kauppa.

    Myyjän vastuuseen vaikuttaa muun muassa se, kuinka tiheästi virhe esiintyy. Digitelevisiota avattaessa tai kanavaa vaihdettaessa tekstitys tai kanava voi tulla näkyviin pienellä viiveellä. Se ei välttämättä ole virhe, ellei se toistu säännöllisesti. Sen sijaan virheenä pidetään sitä, että tekstitys jää säännöllisesti laahaamaan paikoilleen. Jos teksti jää piiloon, kyseessä on todennäköisesti väärä kuvasuhdeasetus, ei virhe.

    Myyjän vastuuseen ei vaikuta se, että Yleisradio on muuttanut tekstitysjärjestelmäänsä. Tekstityksessä on korjausyrityksistä huolimatta edelleen virheitä, joita kuluttajien ei tarvitse hyväksyä. Myöskään sovittimen hinnalla ei voi olla vaikutusta tekstitykseen, vaan sen on toimittava yhtä lailla halvoissa kuin kalliimmissakin malleissa.

    Tekstityksen pitäisi toimia moitteettomasti myös ohjelmien tallennuksen yhteydessä. Jos tallennettujen ohjelmien tekstityksessä on toistuvasti ja jatkuvasti ongelmia, virhe kuuluu myyjän vastuulle.

    Kuluttajavirasto/kuluttaja-asiamies julkaisi vuoden 2006 kesäkuussa digisovittimien virhetilanteista ja niiden korjausvastuusta linjauksen. Se laadittiin yhteistyössä digialan kanssa. Voidaan siis odottaa, että digisovittimien myyjät ovat olleet ainakin siitä lähtien tietoisia omasta vastuustaan.

    Tekstityksen temppuillessa kuluttajan kannattaa mahdollisuuksien mukaan ensin yrittää selvittää, mistä virhe mahdollisesti johtuu. On esimerkiksi hyvä tarkistaa, että asetukset ovat oikein, päivitykset ajan tasalla ja antenniolosuhteet kunnossa. Myös käyttöohjeet kannattaa lukea tarkasti. Apua voi kysyä esimerkiksi digitv-infosta, Yleisradion omasta infosta tai kaapelitv-operaattoreiden asiakaspalvelusta.

    Jos asia ei omin voimin korjaudu, kannattaa ottaa yhteyttä myyjään. Kuluttajavirasto/kuluttaja-asiamies on laatinut kuluttajille valitusmallin, joka helpottaa asian selvittämistä.

    Kuluttajan voi olla vaikea hahmottaa, mistä tekstityksen virheet johtuvat. Virheet myös tulevat usein esiin vasta vähitellen. Lisäksi julkisuudessa on annettu lupauksia siitä, että ongelmatilanteet tulevat korjautumaan. Näistä syistä ei voida olettaa, että kuluttaja pystyisi ilmoittamaan virheestä välittömästi sen havaittuaan. Valitusaika voi siis olla pidempi kuin laissa annettu kaksi kuukautta.
     
  13. Restive

    Restive Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2004
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipahan itsekin lauantaina uusi boksi hommattua, kun toiselle tuli tarvetta. TF5100PVRc sai siirtyä toisen telkkarin palvelukseen ja TF500PVRc astui LG:n PG 6000 seuraksi. Kuvanlaatu 1080i tilassa miellyttää silmääni, en ole ehtinyt vielä PlasmaEPG:tä asentamaan - joten jätän mainitsematta mitä mieltä olen Toppyn omasta EPG:stä. Kaukosäädin toimii mielestäni yhtä hyvin (lue huonosti) kuin 5100:ssakin.

    Mitään sirinöitä laite ei päästele eikä värise kuten aikaisempi. Hintakaan ei Expertillä päätä huimannut 299€, joten hintaansa nähden hyvä peli.
     
  14. mtakala

    mtakala Guest Guest

    Liittynyt:
    07.04.2006
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos Topfieldeissä (erityisesti tässä mallissa) teksti-tv:n alasivun "pito"-toimintoa, ja jos ei ole niin onko jotain TAP:ia jolla tuon toiminnon saa?
     
  15. hex

    hex Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.03.2000
    Viestejä:
    774
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ainakin T-mallissa alasivut pysyvät oletuksena paikallaan ja sivun vaihtaminen pitää tehdä itse.
     
  16. Habitus

    Habitus Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2008
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistäs tätä TF500 mallia saisi ostettua edullisimmin?
     
  17. petekki

    petekki Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2004
    Viestejä:
    501
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi edullinen
     
  18. jnf

    jnf Guest Guest

    Liittynyt:
    10.12.2005
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko vanhemman mallin kaukosäädin parempi kuin tämän uuden?
     
  19. Simprider

    Simprider Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2003
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    on kyllä, tämä uusi tuntuu olevan täysi susi.
     
  20. Kiariainen

    Kiariainen Guest Guest

    Liittynyt:
    08.07.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa kummallinen ongelma vastaan. Kokeilin ajansiirron käyttöä ja kytkin sen asetuksista päälle. Hyvin toimi, mutta totesin, että mieluummin säästän kovalevyä ja korvia pärjäten ilman ominaisuutta. Niinpä kytkin toiminnon pois päältä asetuksista. Ja sitten ilmeni se ongelma: kovalevy pyörii turhaan jatkuvasti, eikä osaa sammua itsekseen. Sama vika joka käynnistyksen jälkeen. Asetukset raplattu läpi, buuttailtu, palautettu tehdasasetukset ja virtajohtoakin pidetty irti. Myös firmawaret 3.20 ja 3.20.1 kokeiltu ja sama kovalevyn turha päälläolo jatkuu.

    Onko muilla tätä ongelmaa ja mahtaako olla mitään ratkaisua tiedossa? Onko myös normaalia, että kun ajansiirto on kytketty asetuksista pois, niin sen saa aktivoitua pause-napin kautta toimintaan?