Sony W4000 (32"/40"/46"/52")

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana jehu80, 07.03.2008.

  1. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    16
    Lauantaina pistin tilaukseen 40":n. Toivottavasti loppuviikosta saapuu...
     
  2. Zerr

    Zerr Guest Guest

    Liittynyt:
    19.05.2008
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole Samsungin omistaja, vaan Sony E4020 odotuslistalla. Koneisto täysin sama kuin W4000.

    Tasapuolisuuden nimessä! kyllähän tuo taitaa hiertää vähän, kun Samsungin kuvanprosessointi nakattu pois päältä testissä. Onko sinusta reilua peliä?
     
  3. Jamppa82

    Jamppa82 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2008
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulle oli ostopäätöksen (Sony 40W4000 vs Samsung 40A656) perustana nimenomaan Samsungin huomattavasti parempi liiketoisto. Päädyin siis Samsungiin, kun vertailin televisioita vierekkäin liikkeessä muutaman tunnin ajan. Toinen ero oli paneelin kirkkaudessa: Sony oli hämyisempi ja Samsung vaikutti paljon luonnollisemmalta. Mutta toki katseluolosuhteet ja säädöt vaikuttavat tähän paljon.

    Erityisesti BD-materialia katsoessa Sonylla liikkuva kuva nyki todella pahasti verrattuna Samsungiin. Kun televisiot olivat vierekkäin, oli ero sen verran suuri että olin valmis satsaamaan euroja hieman enemmän.

    Tämä tuli nyt mieleeni, kun keskustelu on osittain kääntynyt TM:n testiin. Itse testiin en viitsi ottaa kantaa (kun en osaisi perustella), mutta arvelen lehden tekevän sekä hyviä että huonoja vertailuja. Yleisesti ottaen lehti pyrkii minusta tekemään vertailuja aivan liian laaja-alaisesti (autot, urheiluvälineet, lentokoneet, televisiot, sinapit, kahvinkeittimet jnejnejne), mutta se ei taas kuulu tähän otsikkoon.
     
  4. Kanki

    Kanki Guest Guest

    Liittynyt:
    18.12.2005
    Viestejä:
    139
    Saadut tykkäykset:
    0
    TM siis testaa asetuksilla, joita kukaan ei käytä ?!! Tuskinpa kaikki kuvan prosessointipiirit kuvaa huonontavat - päinvastoin. Siksihän niitä kehitetään. Olisi mielenkiintoista, jos maahantuojien edustajat saisivat käydä säätämässä laitteet TM:n tiloissa enne testiä. Mikähän sitten olisi järjestys.
     
  5. ishvan

    ishvan Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2007
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mutta eikös kuvan kuulu nykiä, jos se kerran halutaan toistaa alkuperäisessä formaatissa ? Miksi tuoda kuvaan jotain mikä siihen ei kuulu.
     
  6. d.g.lol

    d.g.lol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.10.2006
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös se kuva nyi sitten ihan yhtälailla paria pykälää halvemmillakin televisioilla? Miksei sitten samantien testata töllöjä ilman noita kuvanparannuksia?
     
  7. ishvan

    ishvan Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2007
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niinhän se nykii, mutta eiköhän kuvassa muuten ole eroja. En tiedä...itseäni ei kuvan nykiminen ikinä ole haitannut...yleinsä katson elokuvaa, en sitä nykimistä.

    Niin ja olen Sonyn omistaja, viimeisin tv, Sonyn 52W4000:nen ollut tuossa puolitoista kuukautta. Itse kuitenkin tv:n katselu/leffojen katselu on sen verran vähäistä...muutamia tunteja viikossa, että tuokin töllö on minulle jo enemmän kuin hyvä.

    Jos olisin ostanut viime vertailukierrokselta television, mikä oli minusta paras, olisi se ollut ehdottomasti Pioneer. Hinta oli mielestäni turhan suolainen minun käyttötunneillani. Jos sitä vastoin viettäisin tv:n edessä puolet päivästä, olisi hankinta ollut edellä mainittu merkki.

    Mutta mutta...itsellä aina ollut Sonyn televisio...ei vian vikaa, ei ongelman ongelmaa. Seuraava voi tosin olla Pioneer...mutta aika näyttää.
     
  8. Ramma

    Ramma Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2004
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten se nyt sitten lopulta on tämän liikentoiston kanssa (kyse siis urheilusta, tennistä, jalkapalloa, jääkiekkoa jne), vaivaako jotakuta w4000:n tai a656:n omistajaa tämä liiketoiston "huonous" vai ovatko nämä molemmat kuitenkin sillä tasolla ettei "normaalikatsomisella" vikaa tai vajavaisuutta huomaa?
     
  9. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikkeen tottuu. Itse en kyllä ole oman Samsungini liiketoistossa missään vaiheessa nähnyt mitään vikaa ja sillä ihmettelenkin, mistä TM:n testissä puhutaan, mutta kuten sanottua, kenties 40" ja 46" malleissa on eroja. Mutta kyllähän tuon LCD-televisioille tyypillisen resoluution tippumisen nopeassa liikkeessä huomaa televisiosta kuin televisiosta, jos siihen haluaa kiinnittää huomiota. Mitä enemmän asiaa ajattelee, sen paremmin sen huomaa ja päinvastoin. Nyt vain en tiedä, puhutaanko esim. TM:n testissä liiketoiston ongelmissa nykimisestä vai liikeresoluution ongelmista (kuva sumenee nopeassa liikkeessä), mutta puhuttiin nyt kummasta hyvänsä, niin ihmettelen Samsungin kohdalla moista mainintaa ainakin.
     
  10. Scream

    Scream Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2007
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    656 Sampan omistajana kommentti tuohon liiketoistoon Sampan osalta on se, että pirun tyytyväinen olen ollut ja melkein kaikki EM futispelit tuli telkkarista katsottua ja kaapelin kautta tuleva digikura oli kerrassaan loistava. Jopa yllättävän hyvä isommankin kisaraadin mielestä. Ei pikselöitymiä tai mitään muutakaan nykimistä tai häröilyä. Liiketoisto loistavaa.

    Itse päädyin Samppaan katsomalla sitä vierekkäin Sony W4000:n kanssa (40 tuuman koossa molemmat). Testiohjelma oli ratamoottoripyöräilyä ja mielestäni Samppa tuon vertailun vei selkeästi terävämmän kuvan ja varsinkin häiriöttömämmän liiketoistonsa osalta. Säädöistä on paha sanoa mitään eli voipi olla, että Samppa oli säädöissä ja Sony ei. Kuvalähde oli sama jaettu kaapelifeed eli varsin paskaa signaalia telkkareihin syötettiin.

    Ero tuli esiin varsinkin nopeissa kamera-ajoissa (panorointia vai mitä lie) joissa pyörien takana maisema meni Sonyssa ihan mössöksi siinä missä Samppa vielä toisti taustaakin kohtuu hyvin.

    -S.
     
  11. atrrr

    atrrr Guest Guest

    Liittynyt:
    17.11.2005
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämän saatavuus näyttää heikolta Suomessa, ajan hukkaa kysellä liikkeistä ja verkkokauppa.comin saldo -21 kertoo myös jotain. Ovatko Saksan mallit täysin samat kuin Suomessa eli esim. olympialaisten T-testilähetys näkyy ok? Melkein voisi tilata tämänkin Saksasta (kuten lähes kaikki kalliimpi elektroniikka ja autonrenkaat ja Dr Pepperit).

    Edit: heikko saatavuus näköjään myös Saksan verkkokaupoissa.
     
    Viimeksi muokattu: 07.07.2008
  12. J_Kaimaani

    J_Kaimaani Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2008
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, aika heikolta saatavuus kyl vaikuttaa. Itse olen idealo.de palvelusta katsellut ja tuon HoH.de firmankin saldot jotain "lieferzeit unbestimmt" Olen kuitenkin useampaan otteeseen ollut sähköpostilla yhteydessä ja viime tiistaina tuli et töllönne on lähetetty. 7-14vrk sanottiin DHLlän puhelinpalvelussa.
    Niinkun jo sanoinkin, on kyllä ollut tosi hyvä palvelu tähän saakka. Koskaan ei ole kahta päivää kauemmin kestänyt sposteihin vastata, eikä mitään epäselvyyttä mistään tähän liittyvästä asiasta. Summa summarum on 1 719,00 eskoo, josta 167 rahtia. Vähän kirpaisee tuo rahti, mut 46" ovelle toimitettuna ...ei ylitsepääsemätön.
    Noista malleista en tiedä miten saksa VS suomi, tai edes onko kaikki kotimaassa myytävät samoja, esmes Anttila VS Verkkokauppa.com... Speksit on ainakin 1=1. Tuo AEP, K, E on kyllä vähän hämäävää kaikkineen, mut luulen et W4000 on W4000 jos paperissa niin lukee ja jos ei sieltä manuskaa selvällä suomella löydy ni support.sony-europesta.comista lataamaan. Tärkein ominaisuus itselle oli:
    text menu Finnisch=JA
     
    Viimeksi muokattu: 08.07.2008
  13. Ramma

    Ramma Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2004
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jokunen päivä sitten kävin muuten paikallisessa liikkeessä katselemassa töllöjä ja mm. W4000:sta sanottiin, että sonylla on toimitusvaikeuksia joten sen takia heilläkään sitä ei tällä hetkellä ole. Lisäksi kysyin telkkareiden säädöistä ja hän sanoi että aivan kaikki ovat suoraan paketista otettuja ja mitään säätöjä ei ole tehty yhteenkään. Se että kuinka merkityksellistä on sitten vertailla tälläisiä televisioita joissa säädöt saattaa olla erittäin kaukana optimeista on sitten asia sinänsä. Tästähän TM:n jossain lehdessä kirjoitteli että kaupan näyttömallit eivät välttämättä paljoa kerro todellisuudesta.
    Sen verran vielä tästä kohutusta TM:n testistä että yleensä kyllä olen pitkäaikaisena tilaajana luottanut näihin mutta kieltämättä hieman ihmetyttää nämä hyvinkin erilaiset säädöt verrattuna hdtvtest sivuston säätöihin ja tuo että tämä 100Hz motion juttua ei käytetty sampassa, ehkäpä heillä on tarkoitus testata "pelkkiä" töllöjä ilman mitään parannus systeemiä, kaikkihan ne eivät kyllä sinänsä paranna mitään...
     
  14. Zerr

    Zerr Guest Guest

    Liittynyt:
    19.05.2008
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä Sony W keskusteluketjussa tuon TM lehden testivoiton jälkeen, on sekin kohtuutonta mollata Sony täysin "mössöksi" ja "paskaksi". Kyllä tosiasiassa TM Ja HDTV testien ja monien käyttäjä kommenttien perusteella Sony on huipputelkkari!!! Jos Samsungia testattiin väärin TM:ssä ei se Sony tästä johtuen huonompi silloin ole.
     
  15. J_Kaimaani

    J_Kaimaani Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2008
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täysin samaa mieltä! Sitäpaitsi itse suhtaudun aika kriittisesti TMmän testeihin. Yleisesti itse uskon, että tuo 100Hz motionflow ei ole mikään ihmejuttu ja mahtaako monikaan erottaa sitä, tai sen puutetta, ellei laitteen kylkitarra kerro totuutta.
    Oma kokemukseni 100Hz tekniikasta on pikemminkin negatiivinen. Aikanaan putkia tällä markkinoitiin. Vanhassa Trinitron WEGAssa ei tätä ollut, mutta kun katsoin kamun vastaavaa 100Hz:tä ni pehmensi ääriviivat suorastaan suttuiseksi. Lisäksi väriliu'ut oli niin ja näin. Lähetystaajuus on 50Hz joka tapauksessa, niin lienee turhaa prosun kiusaamista laittaa se skannaamaan joka frame x2. Lisäksi, taustaprojisiot toimii 300Hz enkä ole kenenkään kuullut mitenkään ylistävän niiden kuvaa tai liikejouhevuutta.
    Suurempi kysymys mielestäni on: Onko sampan A656ssa HD viritintä? Vaikka paneelireso riittää vaiks kuin kovaan FullHD jyystöön, ni mitäs kun kuvalähde ei skaalaa siihen valmiiksi. Nimittäin paikallisen elektroniikkapuljun myyjä sanoi, että W4000 viri, niinkuin jo W3000, ymmärtää mpeg-4 signaalia mut viereisen vastaavan samun ei. En kyl muista oliko tuo A656 sarjalainen. Samun nettisivuilla A656:n spekseissä lukee joku outo HD ready 1080p :confused: mutta missään ei suoraan sanota tulkkaako viri mpeg-4:sta. Ei meinaan motionflowt paljoo lämmitä jos 1080 lähetysten kanssa (hamaassa tulevaisuudessa) tulis digiboksin osto eteen
     
  16. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
  17. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    W4000:n omistajat saavat samalla tavalla jännittää näkyykö siellä hamaassa tulevaisuudessa HD lähetyksiä ilman boxia vai ei.

    Omat sormeni tulee olemaan ristissä, koska taidan tähän otsikon Sonyyn kallistua.. ehkä. :)
     
  18. J_Kaimaani

    J_Kaimaani Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2008
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaijaijai, eipä ole sampassa HD viriä. Vrt HD ready 1080p VS. HD TV 1080p:
    http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/11155.cfm
    Se on sitten 2010 digiboksikaupoille, varokaa ettei scartin paikat lopu AV miehiltä kesken:p
    Täälläkin foorumilla oli aika hyvä heitto tuosta 100Hz tekniikasta:
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=26522
    suoraan lainatakseni nimim. kurg:ia samaisesta threadistä:
    Seuraavaksi joku markkinaosasto keksii varmaan 100hz:n hdtv:n (varsinkin kun nykyiset 100hz:n tv:hän ovat lomiteltuja, niin soppa on valmis).

    Että siitä vaan lomitettua kuraa katsomaan... :sick:
     
  19. J_Kaimaani

    J_Kaimaani Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2008
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan kyllä sony.fi katsomalla selkiää, että W4000, niinkuin jo ammoisesta W3000 kyllä löytyy MPEG-2 ja MPEG-4 digiviri.
    Tuon W3000 "logovalikoimassa" on kylläkin HD ready 1080p, tai sitten spekseissä virhe.
    Jokatapauksessa uskon ettei W4000 miehet ole 2010 kodinkonekaupoilla:D
     
  20. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Uskoa on paljon, mutta mikään ei ole varma ennenkuin se on varma. Siihen asti kun virallisia tiedotteita ei ole niin kaikki on Herran hallussa. :rolleyes: