Harman Kardon AVR 255

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Molder, 01.04.2008.

  1. Tanza

    Tanza Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2008
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten tuo OSD saadaan siirrettyä vahvarilta (AVR230) TV:lle? Nyt on RCA kaapeli vahvistimen monitor outista (mikä valinta se on vahvistimessa??) television komponenttivideotuloon eikä toimi. Mikä on vikana?
     
  2. torkkis

    torkkis Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2002
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuitataampa omaa tilannetta. Harman ei pidä optoma H70:sta, se tulkitsee, että sen paras resoluutio on 1080i ja siten 1080p/24 muuttuu 1080i/50 resoluutioksi. Pieni ikävä fiba. Ilmeisesti muilla näytöillä 1080p/24 toimii.

    Väricroppaus on jo harmanin tiedossa, sille ilmeisesti tehdään jotain. Täytyy toivoa, että samalla päivittyy tuo 60/50hz ongelma. Vahvistin tuntuu lukevan vähän liian innokkaasti hdmi:n tarjoamia näytön resoluutio/virkistystaajuus tietoja. Mahdollisuus ohittaa automatiikka tekisi todellakin hyvää. Nyt vahvistin on vähän liian helppokäyttöinen ja ei anna käyttäjän vaikuttaa toimintoihin.

    Jos oikein natsina speksiä lukee, niin vika voi kai olla näytön puolella, mutta vahvistimessa sen korjaaminen olisi fiksuin vaihtoehto. Ilmeisesti koko riesa johtuu siitä, että toistava laite kysyy näytöltä mikä olisi kiva resoluutio/taajuus ja näyttö vastaa takaisin. Lopputulos onkin mitä on.
     
  3. eddie63

    eddie63 Eddie Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    16.01.2003
    Viestejä:
    1 574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hetkinen.
    Siis jos näytössä on 1080p/24 tuki, niin silloin tuo vahvistin osaa hanskaa homman?
     
  4. 10inch

    10inch Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    1 154
    Saadut tykkäykset:
    0
    Etkös tuolla toisessa postauksessa kertonut että vedit sen nimenomaan komposiittin, ja niin sen pitäisikin toimia. Onko töllön asetukset oikein, että mikään hdmi tms. ei jyrää tuota sisääntuloa? Tai koeta sitä s-video-->scart versiota. Pitäisi sen toimia noilla kertomillasi tavoilla, muistaakseni vahvari antaa osd:n kyllä yhtäaikaa sekä komposiitistä että s-videosta, että näyttölaitteen asetuksia lähtisin tutkiskelemaan...
     
  5. LordQ

    LordQ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.06.2008
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tässä omia kokemuksia nyt kuukauden vanhasta laitteesta.

    1. Vahvistin ei ymmärrä että signaalia tulee HDMI-in linjaan.

    Tehnyt samaa Toshiban HD-EP35KE ja Sonyn BDP-S300 soittimilla.
    Tuntuu takkuavan ainakin valikoihin, tai sitten ei näy edes laitteiden starttilogot. Suoraan telkun HDMI-liittimeen kiinni niin kuva tulee heti.
    Kaapelin irroitus vahvarista ja telkkuun kiinni, kuva ok, takas vahvariin niin sitten kuva näkyy. Ainakin useimmissa tapauksissa.

    2. Topfieldin digiboxista S-videolla vahvariin kuva mustavalkoinen ja rakeinen.
    Komposiitilla kuva värillinen mutta 575p skaalaus 1080p laatu huonompi kuin alkuperäinen.

    Tossa eniten minua haitanneet. Mutta eniten wituttaa tuo pelleily HDMI kaapelien kanssa kun leffa pyörii mutta mitään ei näy/kuulu.
    7.1 äänien saaminen HD-DVD ja Blue-Ray levyiltä on myös tuskaa. Vahvari automattisesti valitsee parhaat äänet ja vaihtoehdot näiden muuttamiseksi rajalliset. Toki HD-äänet voi muuttaa Dolby Didital IIx ääniksi mutta laatu kärsii.

    Kuva on kyllä nätti vaikka kiertää vahvarin kautta, ei ongelmia 1080p tai 1080p/24 tilojen kanssa koska telkku tukee nää kaikki.
     
    Viimeksi muokattu: 23.06.2008
  6. 032260

    032260 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.07.2005
    Viestejä:
    139
    Saadut tykkäykset:
    0
    Re: Harman Kardon Avr 255 Out Now!!!!!

    -----------------------------------------------

    LAST NEWS! IMPORTANT!

    I've just received an email by the product manager of harman group in italy

    He says Harman knows the 60 hz problem, and it will fix as soon as possible with a firmware update conceived with the productor of video chip.

    So this is a really good news!

    -----------------------------------------------
    Itseäni haittaa enemmän toi tuulettimen surina, kuuluu leffan aikanakin. Todella ärsyttävä. Toivottavasti se hiljenee kun se kuluu sopivasti.
     
  7. Mäccäri

    Mäccäri Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2006
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro,

    voisiko joku opettaa tyhmää.
    Kuinka siis käytännössä tälläiset päivitykset asennetaan A/V vahvistimiin? :hitme:
    Itsellä ei ole tietoa tästä aiheesta...

    Mietin vain että jos kerran nämä ongelmat saadaan hoidettua ennemmin tai myöhemmin päivityksellä niin onko mulla mitään syytä pitkittää vahvarin ostoa
    odottaen näitä päivityksiä? tarviiko vahvaria lähetellä jonnekin?

    t:Mäccäri
     
    Viimeksi muokattu: 24.06.2008
  8. LordQ

    LordQ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.06.2008
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    5
    Sarjaportti näkyy olevan vahvarissa, joten tarvitaan tietokone jossa sarjaportti ja kaapeli. Yksinkertaisuudessaan ajataan vain päivitysohjelma.

    Tai sitten HK:n huolto tekee tämän.

    Laitoin HK:lle mailia HDMI ongelmista ja vastaus:
    "AVR255:een on tulossa ohjelmistopäivitys koskien nimenomaan HDMI:ssä olevia ongelmia.

    Palaan asiaan heti kun ko päivitys on saatavissa"
     
  9. Oslak

    Oslak Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2008
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro!

    Pahoittelen omaa tietämättömyyttäni, mutta itselläni on HD-ready tv ja PS3 ja olen hankkimassa nyt kyseistä Hk Avr 255 vahvistinta.....

    ... Skaalaako tämä vahvistin nyt siis esim Blue-ray leffat tuohon 1080p:hen ja jos skaalaa niin mitä se käytännössä tarkoittaa HD-ready teeveessä, koska senhän ei pitäisi "älytä" tätä 1080 resoluutiota????!!!

    Ja voisiko joku ystävällisesti kertoa mitä tuo 50/60 hz ongelma käytännössä tarkoittaa??
     
  10. jkoivula

    jkoivula Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2006
    Viestejä:
    134
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitan itsekin ensivaikutelmiam vaikka säätäminen onkin vielä kesken. 255 tuli vaihdettua vanhan 3000:n tilalle alkuviikosta. Muita komponentteja ovat Medion 4400 digiboksi, PS3 ja LG:n 37 "half HD" telkkari. Mitä olen pleikkaria ehtinyt kokeilemaan niin kaikki toimii, vaikka HDMI-kaapelit on mallia LIDL ja HP :D. TV:lle menevä resoluutio on 1080i, automatiikka valitsi, skaalaus digiboksista toimii hyvin. Ts. mielestäni kuva on parempi kuin aikaisemmin, jolloin kuva meni RGB-scartilla suoraan telkkarille. Vaikka nyt joutui tyytymään SVHS:ään, kun Medionista ei saa komponenttia ulos.

    Tuulettimen ääni ärsyttää minuakin, ihme läpsytystä se pitää... Kuuluu selvästi PS3:n tasaisen hurinan läpi! En ole koko tuuletinta laitteesta edes löytänyt, pitäisikö sinne vaihtaa hiljainen tietokonetuuletin tilalle...

    Oslak, sinulla on sama kokoonpano kuin minullakin, kyllä se toimii :thumbsup: HD-ready telkkari ymmärtää 1080i eli lomitettua kuvaa, tässä tapauksessa 255:n skaalain muuntaa BR-leffan 1080p kuvan telkkarille käypään 1080i muotoon. Full-HD:ta odotellessa...
     
  11. Rikkivety

    Rikkivety Guest Guest

    Liittynyt:
    27.06.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitanpa tähän omia kokemuksia... HK tuli taloon eilen ja korvasi noin 10 vuotta vanhan Sony STR-DE515 -vahvistimen. Samalla korvautuivat UK:n peruskaiuttimet Genelecin 2.1:llä, joten voisin sanoa, että muutos on suuri :D

    Tällä hetkellä AVR255:ssa on kiinni Popcorn Hour A-100 sekä Sony 40V3000 televisio. Popcornin materiaali kulkee HDMI:n kautta 1080p:nä ja hyvältähän tuo näyttää, ja varsinkin kuullostaa. Hyvin pikaisen testin jälkeen voin sanoa, että yllättävän paljon HK lämpenee, mutta en osaa sanoa onko ero suuri vastaaviin laitteisiin. Vanha Sony ei lämmennyt juuri millekään :p Mitä tulee tuulettimen ääneen niin erikoisen särisevää ääntä se pitää. Markkinoilta olisi varmasti löytynyt useita laadukkamman oloisia tuulettimia, joten miinusta tulee hieman häiritsevän tuulettimen valinnasta. Pakko kuitenkin myöntää, että elokuvan aikana ei ääntä todellakaan erota kolmen metrin etäisyydeltä. Tietääkö kukaan, onko vahvistimeen mahdollista vaihtaa suoraan esim Noctuan tuuletin?
     
  12. torkkis

    torkkis Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2002
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harmanilta tuli tänään terveisiä, keskushuolto on suomenpäässä kiinni elokuun alkuun kun lomat alkaa.

    Tässä valitut palat postista:

    "Jos AVR255 ohjelmisto päivitys julkaistaan tänä aikana, ilmestyy se joka tapauksessa www.harmankardon.com webbisivustolle päivitysohjeineen ko mallin ”Product Support” osioon."

    Ja quickfix 60/50hz ongelmaan:

    "Jo nyt voin kertoa havainnostani, että 50/60 Hz ongelma poistunee vaihtamalla PAL järjestelmän näyttötuen NTSC:lle. Tämä tapahtuu seuraavasti:

    1. Kone Standby tilassa
    2. Paina kerran laitteen (tai kauko-ohjaimen) ”Back/Exit” painiketta
    3. Paina välittömästi ja pidä pohjassa sama painike kunnes laite käynnistyy ja ilmoittaa näytössään ”PAL TO NTSC”

    Huomaa, että näytön täytyy tukea NTSC kuvaa, muuten kuva häviää. Laitteen voi resetoida tehdas asetuksiin käynnistämällä laite standby tilasta painamalla pitkään OK painiketta koneesta.

    Kun haluat palauttaa tilan ”NTSC TO PAL”, toista edellä mainitut toimenpiteet."

    Täytyypä kokeilla tuota kikkaa illalla.
     
  13. hhlaine

    hhlaine Guest Guest

    Liittynyt:
    12.06.2004
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi, elikkäs samaa mailia tuli kuin edellä ja ehdin koittaa tuon vaikutusta ja kyllä toimii. Pikaisesti testattu vain se PC GH3, nyt tulee nuotit smoothisti alas. Ei ollut kova homma tuota temppua tehdä, pystyn ehkä jopa elämään tämänkin ratkaisun kanssa jos nyt luvattua softapäivitystä ei jostai syystä tulisikaan.

    Tuosta tuulettimen hurinasta vielä, huriseva tuuletin on malliltaan

    COLORFUL CF12825HS, normaali 12V 8cm laitetuuletin joten vaihto hiljaisempaan onnistunee helposti, tosin kiinnitystä & liitintä ei näy avaamatta muttei liene ongelma. Ohessa linkki spekseihin.

    http://www.colorful-deli.com.tw/proshow1.asp?sn=725&area=65

    Nyt vaan vielä odottelen virallista vahvistusta että HK joko toteaa surinan kuuluvan heidän laitteensa normaaliehin spekseihin ja he ylpeydellä voivat seistä tämän takana (tämän jälkeen nauran aina ja kovaa jos joku viitsii referoida HK:ta Hi-Fi merkkinä) tai he ottavat kiltisti ruuvimeisselin käteen ja vaihtavat kaikki surisevat tuulettimet.

    Tuossa ensimmäisessä tapauksessa otan sitten itse ruuvarin kauniiseen käteen sanoo takuu mitä tahansa ja vaihdan sen rämisijän. Ja muistan kertoa asiasta aina ja kaikille!!!
     
  14. Mäccäri

    Mäccäri Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2006
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    ensimmäisiä testejä tein tossa päivällä eikä minun laitteestani kuulunut kyllä mitään surinaa?? kuuntelin rontti puol tuntia ja koneen vieressäkin kuulostelin mutta en kuullut mitään häiritsevän tapaistakaan...eli ei valittamista. :thumbsup:

    La/su vois keriitä seuraavan kerran säätämään. On siinä ainakin opettelemista yammun jälkeen...
     
  15. hhlaine

    hhlaine Guest Guest

    Liittynyt:
    12.06.2004
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    .. sun tarttee valittaa HK:lle ettei sun laite täytä speksejä ;-)
     
  16. Butcher81

    Butcher81 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2007
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimiikos tässä kuvaruutu valikot hdmi läpi,siis volumet ym. näkyvät?
    Mihin hintaan näitä olette saaneet?
     
    Viimeksi muokattu: 05.07.2008
  17. Tupi

    Tupi Guest Guest

    Liittynyt:
    29.10.2003
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä toimivat.
     
  18. Molle

    Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2000
    Viestejä:
    1 091
    Saadut tykkäykset:
    67
    Hifi Studio 17: €695
     
  19. Nietze

    Nietze Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    1 060
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei kai kukaan ovh:ta maksa vaikka harmaneiden hinnasta ei yleensä kymmeniä prosentteja saakaan pois..
     
  20. eddie63

    eddie63 Eddie Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    16.01.2003
    Viestejä:
    1 574
    Saadut tykkäykset:
    0
    tupla.....
     
    Viimeksi muokattu: 05.07.2008