Panasonic TH-42PZ85, TH-46PZ85 ja TH-50PZ85 FULL HD plasmat

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana hkj, 14.02.2008.

  1. Kolvi

    Kolvi Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2007
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tottakai voi kääntää. Koko juttu siitä, että plasmaa muka voisi kuljettaa vain pystyasennossa on täyttä humpuukia. Vaaka-, sivu, vino- ja miksei vaikka kenokuljetuskin ovat kaikki ihan yhtä ok. Kysymys on vain siitä, että plasman ruutu on lasia, joten sen kuljetuksessa on oltava varovainen samalla tavalla kuin mitä tahansa lasiruutua kuljetettaessa.

    Käytännössä se tarkoittaa, että sitä on turvallisinta kuljettaa pystyssä, jos kuljetuksen aikana voi olettaa tapahtuvan tömähdyksiä, iskuja ym. Vaaka-asennossa lasilevy kun on luonnollisesti alttein hajoamaan. Siksi pitkä matka tehtaalta (joka sisältää kaikenmoista käsittelyä) on järkevintä tapahtua pystyasennossa.

    Mutta kokonaan toinen juttu on oma, varovainen kuljetus kaupasta (tai tässä tapauksessa vain rappukäytävästä) hissin kautta kotiin. Aika kovaa penalttia pitää paketille antaa, jos meinaat sen siinä vaiheessa hajottaa. Ihan rauhassa voit ajaa lootan vaaka-asennossa kotiin tai kääntää hississä vinoon, kunhan et nyt kurvaa kaasu pohjassa joka kuopan kautta tai änge kiimaisia virtahepoja samaan hissikoriin.

    Joskus ihmetyttää, miksi juuri plasmoihin liittyy niin monta pelottelevaa legendaa (pystyasento, "sisäänajo", kiinnipalaminen). Olisiko sana plasma sinällään jotenkin niin mystinen, että se vaikuttaisi tähän? En tiedä.

    Tottakai normaalia järkeä pitää käyttää, sillä kuten edellisestäkin kävi ilmi, eiväthän nuo legendat tietenkään täysin ilman pohjaa ole. Mutta ei todellisuus myöskään tue niiden syvällä istuvien uskomusten laajuutta ja ennen kaikkea sitkeyttä...
     
  2. Kleberson

    Kleberson Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2005
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Et näytä tietävän tästä asiasta yhtään mitään. Plasmojen paneelit ovat niin painavia että mikäli niitä kuljettaa vatsallaan tai selällään, on todella suuri riski että perillä odottaa ikävä yllätys. Pienikin tärähdys aiheuttaa valtavan painon tuohon paneelin keskiosaan mikäli sitä kuljetetaan jossain muussa asennossa kuin pystyssä.

    Voit vaikka soitella ja kysellä asiasta Turun huoltoexperteiltä, heille tulevista plasmoista n. 90% on mennyt rikki kuljetuksen aikana.
     
  3. Ihminen

    Ihminen Guest Guest

    Liittynyt:
    07.10.2007
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alkoi hienosti ainakin, 7kk pähkäilly minkä telkkarin hommais ja nyt kun saapui tää 46pz80 kotiin niin se ei toimi. Kytkinvika eikä pysy päävirtakytkin pohjassa. Saa venailla ny sit taas 3vko varmaan, että saa korjattuna, kun viikko menee jo odotellessa, että tulevat hakemaan huoltoon.
     
  4. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Tästä tulikin mieleeni että millä ilveellä te näitä isompia plasmoja olette kotiinne noutaneet, onko esim. Jimm´s:llä tai Marekilla jotain edullista rahtipalvelua joka toimittaa kotiovelle? Ei taida edes 42" enää mahtua tavallisen henkilöauton kyytiin?
     
  5. Kolvi

    Kolvi Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2007
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Okei okei, ehkä minulla on sitten vain käynyt uskomaton tuuri. Myönnän kyllä, että taatusti järkevintä on kuljettaa plasma aina pystyasennossa, vaikka olisi kuinka varovainen ja tiet miten sileitä tahansa. Mutta kai sinäkin sentään sen myönnät, että laitteen voi varovasti kääntää pystyasentoon hissimatkaa varten?
     
  6. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Kaverin pakulla noi menee. Arabian rannassa oli ainakin ennen joku posti / sekaviritysmyymälä TaiK:n vastapäätä mistä saa pakettiautoa lainaan päiväksi ;) (jos nyt jimmsiltä sattuu hakemaan)
     
    Viimeksi muokattu: 02.07.2008
  7. Stringer

    Stringer Guest Guest

    Liittynyt:
    05.09.2005
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään juuri vein tuollaisen 42" television Expertiltä kotiini. Ensin yritettiin tunkea se Priuksen takapenkille, mutta ei se ihan sinne mahtunut. Saatiin noin niin kuin muuten se kyllä sisälle, mutta vähän jäi oven rakosesta leveytensä puolesta ulos :( Sitten yritettiin tunkasta sitä siitä penkiltä jalkotilaan, mutta keskikonsoli (vai mikä se käsinoja onkaan) otti syvyyssuunnassa kiinni. Lopuksi sitten tempastiin laatikon yläosa pois ja niinhän se nätisti sinne takapenkille asettui. Mitään naruja ei tietenkään ollut, joten taiteltiin se yläosa penkin ja laatikon ala-osan väliin tukemaan sitä että se pysyy pystyssä. Siinä se varovasti ajaen kiikkui kotiin asti ja hyvin toimii :)

    Tuskin olisi yhtään isompi mennyt enää leveytensä puolesta vaikka miten olisi asetellut ja pakkauksia ottanut pois.
     
  8. dreamk

    dreamk Guest Guest

    Liittynyt:
    29.02.2008
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ite Marekilta tilasin tuon 46" Panan toukokuussa ja DHL:llä se tuli
    kotiovelle 35e lisähinnalla, jota pidän ihan kohtuullisena hintana.

    Tuo DHL optiohan on siis ihan Marekilla valittavissa siitä tilaussivulta, kun ostoksia on tekemässä.
    Tosin se on vähän oudosti nimetty siinä Marekin toimitustapa valikossa nimellä
    "TauluTV-ISO >32" 35.00e"

    Itsekin joudun sähköpostilla vielä varmistaa, että tuo tosiaan on DHL kuljetus kanssa kotiovelle ennen kuin uskalsin tilata, kun eipä olisi itsellänikään ollut keinoa saada telkkua noudettua jostain lähipostista/matkahuollosta :)
     
  9. dreamk

    dreamk Guest Guest

    Liittynyt:
    29.02.2008
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään (2.7) ilmestyneessä Tekniikan Maailmassa nyt oli sitten myös tuo 46" televisioiden testi, jossa mukana seuraavat:

    LG 47LG6000
    Panasonic TH-46PZ85E
    Samsung LE46A656A1F
    Sony KDL-46W4000

    Sony vei testivoiton ja 5 tähteä 8.8:lla pisteellä, toinen Panasonic 4 tähteä 8.6 pistettä, kolmas LG 4 tähteä 8.5 pistettä ja viimeinen Samsung 3 tähteä ja 8.0 pistettä.

    Kivana asiana ainakin itselleni joka vielä oon aika "newbie" oman plasmani kanssa niin Tekniikan Maailman nettisivuille on myös laitettu televisioissa testissä käytetyt ns. hyvät kuvasäädöt muille jakoon.
    http://www.tmnet.fi/kuva-ja-aani/vertailut/tm-vertailu-46-tuumaiset-teravapiirtotelevisiot
     
  10. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Mitäs oli mainittu hyvinä ja huonoina puolina tuosta Panskusta? Verrattuna Sonyyn?

     
  11. Pallero

    Pallero Guest Guest

    Liittynyt:
    09.04.2008
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heikkoutena Panasonicilla
    -viritin ainoastaa maanpäälliseen verkkoon
    -virrankulutus

    Omasta mielestäni testissä Pana ja Sony olivat kyllä ihan rintarinnan.

    Itse olen erittäin tyytyväinen 42":sen omistaja.
     
  12. KMS

    KMS Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 261
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni artikkelista huokuu tyypillinen TM-ideologia, Sony tai Volkswagen on saatava voittajaksi. Tekstin perusteella Panan kuvaa kehutaan selvästi Sonya enemmän, mutta niin vain kuva-arvostelussa pisteet menevät tasan. Käytettävyydessään Sony saattaa voittaa Panasonicin, sillä saralla Sony on aina ollut erinomainen.

    En myöskään ymmärrä sitä, että testeissä on kerta toisensa jälkeen yhdeksi kriteeriksi otettu käyttöönotto. Se tehdään korkeintaan joitakin kertoja laitteen koko elinkaaren aikana, usein vain kerran, ja se, meneekö siihen minuutti vai 15 minuuttia on aika lailla sama.

    TM on ihan viihdyttävälehti lukea kuntopyörää polkiessa, mutta sisältö ja testien taso on kyllä valitettavan ohutta ja osin jopa surkeaa. Itse en kauheasti panisi painoa ainakaan kyseiselle testille telkkaria ostaessani.

    Sorry OT :thumbsup:
     
  13. dreamk

    dreamk Guest Guest

    Liittynyt:
    29.02.2008
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sony:
    hyvää
    -kuvanlaatu
    -hybridi- ja mpeg4-viritin
    -päivittäinen käyttö
    -kohtuullinen virrankulutus

    huonoa
    -kaiuttimien ääni

    Panasonic:
    hyvää
    -kuvanlaatu
    -päivittäinen käyttö

    huonoa
    -suurehko virrankulutus
    -kaiuttimien ääni

    Joku jo TM:ää arvostelikin ja itse vaan sanoisin, että en ole samaa mieltä asiasta.. enkä ainakaan Sonyn väkisin voittajaksi saamisista onhan aiemmin noissa TM vertailuissa sekä Pioneerin ja Panan plasmat olleet eka ja toka sitten vasta seuraavina tulleet Sonyn ja muiden LCD:t.

    Käyttöönoton painoarvo tossa testissähän oli 5% ja kuten he ovat jo aiemminkin joskus vastaavissa tilanteissa lehdessä maininneet jokainenhan voi painottaa tiettyjä osa-alueita mielensä mukaan, kun siinä taulukossahan ne pisteet ja vaikka käyttöönoton jättäisi kokonaan pois eipä se tuloksiin minun käsittääkseni vaikuttaisi eli televisioiden järjestys pysyisi samana edelleenkin.
     
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Myöskään minä en ole tästä samaa mieltä, vaikken kyllä ikinä katsoisikaan osviittaa television ostoon TM:n testeistä (paljon parempaa osviittaa saa vaikka tätä ja AV-forumia lukemalla). Itse asiassa olen yllättävän monessa TM-testissä nähnyt Sonyn töllön olevan häntäpäässä.
     
    Viimeksi muokattu: 03.07.2008
  15. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    En osaa sanoa Panan puolesta, mutta ainakin nuo Sampan "hyvät säädöt" ovat sen verran metsässä, että eipä ole ihme, jos töllö ei testeissä pärjännyt. Esim taustavalo täysillä HDMI:llä? Testivoittaja Sonyllä oli näköjään 3, vaikkeivät varmaan ihan vertailukelpoisia nuo arvot olekaan, niin mahtoi olla hyvä mustan taso Sonyssä verrattuna Samsungiin :D

    Eli ainakin siis Sampan säädöt katsottuani en kyllä koskisi noihin pitkällä tikullakaan, jos haluaa oikeasti hyvät säädöt televisioon. Ehkä muiden osalta on osuttu paremmin kohdalleen...
     
  16. ManBearPig

    ManBearPig Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2008
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt sain itsekin hyvän kuvan, vaihdoin paremman Scartin entisen pillin tilalle :thumbsup:
    Harkitsin jo vaihtoa W4000:een, mutta scartin vaihdon jälkeen kävin vertaamassa kuvaa Sonyyn, ja kyllä Pana omaan silmään paremmalta näyttää.

    Vielä kun saisi itseni vakuuttuneeksi ettei kiinnipalamisesta tarvitse murehtia :OI
     
  17. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Itselläni on usea vuotta vanha Medionin silloista hintaa 2000 euroa gigantista oleva plasma tällä hetkellä. Aluksi olin aika varovainen kiinnipalamisen suhteen (ensimmäiset 100 tuntia).

    Tämän jälkeen olen kyllä useasti nukahtanut tuossa 2 maissa yöllä leffaa katsoessani ja herännyt 6 maissa sohvalta kuolaamassa ja DVD:n alkumenu on pyörinyt 3 tuntia putkeen telkkarissa. Hetkellinen kiinnipalaminen näkyy, mutta aamulla kun telkkarin pistää päälle no problems.

    Uskoisin, että näissä usean vuoden uudemmissa malleissa ollaan kehitytty tuostakin tilanteesta. :thumbsup:
     
  18. yliviiva

    yliviiva Guest Guest

    Liittynyt:
    29.05.2008
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minkälaisia säätöjä käytätte? Tai jos on linkkejä säätöihin, niin otan kiitollisena vastaan.
     
  19. Blaaor

    Blaaor Guest Guest

    Liittynyt:
    28.07.2007
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä asia kannattaa tosiaan muistaa kun töllöä lähtee noutamaan, sillä kuljetuslaatikko on melkoinen möhkäle. Itse sain tungettua paketin juuri ja juuri vanhan Toyotan takapenkille. Tosin silloinkin piti takapenkin istuinosa ottaa pois ja toinen ovi mahtui kiinni kun ikkunaa vähän avasi.

    Kyseistä aparaattia on tullut katseltua noin kuukausi, ja vieläkin pitää olla tyytyväinen valintaan. Ainut ominaisuus mikä joskus pistää haromaan päätä on se, että kun katselee hdmi:n kautta vaikka leffaa ja sen jälkeen yrittää katsoa televisiota, väittää tv että ei dvb-signaalia. Tämä ei tule läheskään joka kerta, mutta joskus kuitenkin. DVB on alkanut taas näkymäään kun tv:n on antanut olla kiinni pari minuuttia. Onkohan muilla käynyt vastaavaa tilannetta?
     
  20. Okkraj

    Okkraj Guest Guest

    Liittynyt:
    04.05.2005
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Testissä kuitenkin kerrottiin, että kaikki televisiot kalibroitiin _aluksi_ mittarilla "HDTV-väristandardin mukaisiksi" (wtf on oikea termi) HDMI:lle ja TV:lle sitten analogiseen liitäntään omat säädöt mittarilla käyttämällä TV:n normisäätöjä.

    Tuskin yhtä laitetta on paskemmaksi kalibroitu kuin muita, joten oletko varma että itselläsi on "standardin" mukaisesti säädetty vehje (ja paljonko on samanlaisten aitteiden välillä "laatueroja")? Se on sitten eri asia ovatko omat säätösi paremmat, mutta eihän laitteita voi keskenään vertailla elleivät ne ole samoissa säädöissä...

    PS. panskustakin valitettiin (ja näytettiin kuvana), että vihreän taso on aivan liian korkea ja tätä ei voi säätää -> käsittääkseni huoltovalikosta kyllä onnistuu mikäli motivaatiota löytyy...
     
    Viimeksi muokattu: 04.07.2008