Harman Kardon AVR 255

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Molder, 01.04.2008.

  1. murk

    murk Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2008
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Edellisessä postissani ehdin jo tätä 255 & 2x683 yhdistelmää musakäytössä hehkuttaa, eikä vieläkään ole sillä saralla itkulle sijaa. Yllätyn erittäin positiivisesti lähes joka kerta, kun tungen lätyn soittimeen. Luulin, että levyhylly on kahlattu jo ulkomuistiin asti läpi, mutta tällä setillä tosiaan kuulee jotain uutta joka kiekolta.

    Testailin myös Amphioneja, Aureliaa, Ushereita ja muita suomalaisten hehkuttamia (osa jopa 2x kalliimpia) kaiuttimia, joissa pitäisi kuulemma olla puhdas ja luonnollinen ääni. Omat korvani kertoivat, että "suomalaisen luonnollinen" tarkoittaa about samaa kuin eunukki. Rokissa pitää olla munaa ja sitähän ei kuohilaista irronnut. B&W 685 -paria kaverilla kuultuani halusin jotain vastaavaa, mutta lattiamallina ja ilman subbaria. 684 paria lähdin sitten kuuntelemaan toiveekkaana ja olin about varma etteivät ne voi hintansa vertaa hävitä 683:lle. Erehdys.
    Kaivoin siis nöyränä kuvetta - tahtiakaan en ole katunut.

    Ja vaikka vahvarin wattimäärät eivät välttämättä paperilla vakuuttaisikaan (HK ilmoittanee suht aidot watit eikä mitään +200W Anttila-sontaa), niin käytännössä tämä kyllä kyykyttää sekä ominaisuuksiltaan että ääneltään molempia testikappaleitani (marantz 5002 ja vanhempi HK 347).

    Päädyin itse stereo setuppiin, koska >5.1 touhut kuuluvat lähinnä leffafriikeille jotka toivovat, että sieltä takaa kuuluisi edes joskus jotain rahojen vastineen kaltaista :) No, ampukaa vaan, mutta en koe itselleni tarpeelliseksi sisustaa suht pientä olkkariani purkeilla joiden lisäarvo jää kuitenkin avuttoman pieneksi epäkäytännöllisyyteensä nähden.

    Pelkkään stereokäyttöön löytyisi toki parempiakin vahvareita kuin tää 255, mutta nykyinen digi-helvetti lähes pakottaa tähän "av-hermokeskus"-mentaliteettiin.

    Valitsin siis vahvistimen joka miellyttää ennen kaikkea korvaa, sit silmää ja bonuksena siitä saa vielä kaikki lelutkin telkkariin asti + suht kivuton hintankin.

    PS. Kysyisin yhä, voiko nuo 683 kajarit saada rikki jopa 255:n alhaisilla taajuuksilla?
     
  2. Jube83

    Jube83 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2007
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moni on kehunut 683:sta munakkaaksi kaiuttimeksi ja sellaista juuri haen, niin kai se täytyy vakuuttua asiasta.
    Potkua pitää nimenomaan olla ja isolla nuotilla :rolleyes:

    Tuo 686:n diskantti ja ylempi keskialue vaan on jotenki hieman riipivä omaan makuuni, vaikka onkin pehmentynyt sisäänajon myötä.
     
  3. Eliytres

    Eliytres Guest Guest

    Liittynyt:
    29.07.2006
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huoh.

    255:n kautta vedettynä komponentilla Wiin Guitar Hero 3 on täysin pelikelvoton, ei tuota nykimistä katso Erkkikään. Jostain syystä 3650-näytönohjaimeni antama äänisignaali HDMIn kautta ei kuulu vahvistimesta, tosin tämän epäilen johtuvan PC-puolen säädöistä -> lisää konffausta.

    HD Ready-ruudulla skaalaimen antama kuva on aikalailla perseestä, ei millään sovi ruutuun. Jos näyttiksen resoluutioksi laittaa vaikkapa 1360x768 niin vahvistin skaalaa sen niin että kuvasta menee useampi sentti reunojen yli, eli PC-käytössä on tällä hetkellä suuria ongelmia. Miksi tässä ei voi olla sitä ominaisuutta että kuva menee skaalaimen läpi täysin muuttumattomana? Ilmeisesti löytyy lähes kaikista muista skaalaavista vahvistimista?

    Laite pitää pienehköä sur-sur-surinaa joka tosin peittyy jo taustaääniin, ei haittaa niinkään ainakaan itseäni. Vahvistin kuumeenee myös aivan helvetin paljon, kättä polttelee vaikka tilaa ympärillä pitäisi olla suht hyvin.

    Tällä hetkellä tuntuu että kyllä on kustu silmään ja lujaa. Aiempi toimiva kokoonpano on nyt vaihdettu kalliimmalla rahalla settiin joka on aiheuttanut sen että musiikkia ei voi kuunnella (äänet ei toimi, ilm. vika PC-päässä), elokuvia ei viitsi katsella (resoluutiot/kuva ihan päin mäntyä) ja pelata ei viitsi (kuva nykii järkyttävällä tavalla). Että se siitä "usealla HDMIllä laitteet vahvistimeen ja yhdellä HDMIllä ruutuun - helppoa ja kaikilla on kivaa". :mad:

    Firmis-päivitystä odotellessa. Vai purkaisikohan sitä kaupan...
     
  4. Juhnis

    Juhnis Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2004
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viikkon verran on täälläkin suunnassa kirottu tuota 50/60hz ongelmaa. Pistin harman consumer finlandille viestiäkin tuosta, vastasivat että eivät ole saaneet vielä mallikappaletta itselleen kovasta kysynnästä johtuen. Suosittelen että kaikki muutkin pistäisivät mailia harmanille koskien tätä videosignaalin läpiviennin pilaamista, mielestäni on täysin käsittämätöntä että kuvaa ei ole mahdollista viedä vahvistimen läpi ilman että vahvistin väkisin muuttaa sitä. Mitä enemmän saavat palautetta tuosta "ominaisuudesta", sitä suuremmat paineet h/k:lla on korjata ongelma fw-päivityksellä. Meikäläisenkin laite muuten surisee, tosin omat vaikkukorvani havaitsevat surinan vasta noin viiden sentin etäisyydeltä laitteesta kun huone muuten täysin hiljainen.

    Äänenlaadullisestihan laitteesta ei huomautettavaa löydy, erinomaiselta kuulostaa. Harmittaa vaan tällä hetkellä että piti mennä viikkoa liian aikaisin sijoittamaan tähän vehkeeseen, nyt en kyllä enää ostaisi näiden ongelmien takia. Mutta minkäs teet kun sain (mielestäni) niin hyvän tarjouksen.
     
  5. Eliytres

    Eliytres Guest Guest

    Liittynyt:
    29.07.2006
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juhnis,

    Minne/mihin osoitteeseen tarkalleen laitoit palautetta asiasta?

    http://www.harmanconsumerfinland.fi/yhteystiedot/ , jokin noista? Muut laitteen hankkineet myös palautetta laittamaan!

    Äänenlaatu on kyllä hyvä ja laitteen käyttöönotto esimerkillisen helppoa, mutta tässä on muutama niin perustavan laatuinen bugi tässä laitteessa että kyllä harmittaa.
     
  6. Juhnis

    Juhnis Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2004
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jälkimarkkinointiin ja huoltoon.

    Avsforumsilla muutamat muutamat jenkit ovat myös ottaneet h/k:hon yhteyttä mutta vielä ei ilmeisesti ole valmistajan puolelta myönnetty suoraan että kyseessä on virhe. Olipa joku avforumsilla saanut brittien h/k:lta vastauksen että 50/60hz toimii kuten suunniteltu eli olisi muka tietoinen valinta tuo 60hz signaalin (=konsolipelaaminen) tuhoaminen. Toivottavasti ei kuitenkaan. Ei luulisi olevan teknisesti kovinkaan mahdotonta antaa signaalin kulkea läpi koskematta siihen mitenkään.
     
  7. hhlaine

    hhlaine Guest Guest

    Liittynyt:
    12.06.2004
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikkio jota 50/60Hz häiritsee - laittakaa tulista palautetta em. jälkimarkkinointiin!!

    Sen verran ihmetyttää että miten jenkit tästä välittää ??? Heillähän luulisi jokatapauksessa olevan 60Hz/60HZ sisään ja ulos NTSC standardin myötä mutta jos heilläkin muuttuu signaali 50Hz:n niin sitten on ihme!!!!!!!!!!!! ja HK:n on PAKKO tulla vastaan
     
    Viimeksi muokattu: 14.06.2008
  8. eddie63

    eddie63 Eddie Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    16.01.2003
    Viestejä:
    1 574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo ongelma olisi hyvä saada korjattua ja jos saadaan, niin sitten ostan tuon vahvistimen.
    Täytyy seurata tilannetta...
     
  9. aapinen

    aapinen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.12.2004
    Viestejä:
    131
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos joku on erittäin tyytymätön vahvistimeen ja haluaa siitä luopua sopuhintaan niin viestiä mulle sillä itseäni nuo mainitut viat ei haittaa.
     
  10. torkkis

    torkkis Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2002
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekkin laitoin harmanille kitinää. Out of officea tuli takaisin, mutta kyllähän tuo on jenkkiversioon viimeistään korjattava. Nehän taitaa saada 254 mallina tuon itselleen. Harman on ilmeisesti ennenkin paikkaillut firmwarea julkaisun jälkeen.
     
  11. Eliytres

    Eliytres Guest Guest

    Liittynyt:
    29.07.2006
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
  12. Mikkeli13

    Mikkeli13 Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.06.2008
    Viestejä:
    592
    Saadut tykkäykset:
    97
    Itellä myös tuo AVR255. Laitoin jo noottia tuosta 50/60 muunnoksesta jälkimarkkinointiin/huoltoon. Lisäksi oma vahvari pitää tuota sursur ääntä. Kuuluu sohvalle hiljaisissa kohdissa.
    Omaan tietsikkaan tulossa Asus EAH3650 SILENT/HTDI/512M kortti tällä viikolla. Toivottavasti tuosta kulkee ääni AVR255 vahvariin kiltisti HDMI piuhaa (10m) pitkin... Piuha testattu toimivaksi PS3 AVR255 yhdistelmällä.
     
  13. Mellikki

    Mellikki Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2006
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olivat jossakin juuri testanneet noita piuhojen pituuksia, kuulemma 20m on jo liian pitkä matka ilman vahvistuksia. 15m menee hienosti vielä läpi.
     
  14. torkkis

    torkkis Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2002
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suomen Harmanin terveiset 60/50hz ongelmasta:

    "Ongelma on tutkittu ja sen olemassa olo todettu ja raportoitu eteenpäin. Pidämme ratkaisun löytymistä ongelmaan erittäin kiireellisenä, joten uskon voivani palata asiaan mahdollisimman pian."

    Eipä tietty lisäkitinä Harmanille pahaa tee. ;-)
     
  15. Eliytres

    Eliytres Guest Guest

    Liittynyt:
    29.07.2006
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama viesti oli tullut myös omaan spostiini.

    Muutkin laitteen hankkineet tai sitä suunnittelevat, laittakaahan palautetta!
     
  16. torkkis

    torkkis Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2002
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suomen Harman oli raportoinut tuosta väricroppauksestakin eteenpäin, tuurilla korjaavat senkin.

    Jenkkimallin takia tuo 60/50hz ongelma tulee kyllä taatusti poistumaan.
     
  17. Mikkeli13

    Mikkeli13 Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.06.2008
    Viestejä:
    592
    Saadut tykkäykset:
    97
    Joo, myös tänne saapui sama viesti. Toivottavasti korjaavat asian pian.
     
  18. hhlaine

    hhlaine Guest Guest

    Liittynyt:
    12.06.2004
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saman palautteen minäkin sain liittyen 60Hz juttuun mutta lisäksi olin huomauttanut tuosta surinasta johon vastaus oli - "se on normaalia".

    Hmmm, palaan tuohon paremmalla ajalla mikä on normaalia ja mikä ei.....
     
  19. lehis

    lehis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    3
    Eli 1080p/60 passthrough ei toimi, mutta entäs 1080p/24? Mitä kaikkea vahvain sille signaalille tekee?

    -Värit ilmeisesti croppaa mutta onko sillä väliä HD-leffoja katsottaessa kun BD ja HD-DVD levyillä käytetään muutenkin limited tasoa ?
    - meneekö 1080p/24 läpi sellaisenaan vai muuttuuko esim 1080/60p tai 1080/50p:ksi?
    - kosketaanko kontrasti, brightness yms kuvanparannussäätöihin vai saako ne kaikki pois päältä?
    -hakeeko vahvain jatkuvasti/liian kauan kuvasignaalia jos HDMI signaalin muoto muuttuu?

    On se kumma jos budjettivehkeisiin ei softaa saada kuntoon vai tehdäänköhän se vasurilla puoleen hintaan ja kalliimpiin malleihin panostetaan enemmän?

    Mites HD-levyjen äänipuoli, löytyykö sieltä puutteita esim Bass managementista, rutinoista tai remixauksesta?

    Kiitokset etukäteen jos joku ehtisi noihin kommentoida:D
     
  20. hhlaine

    hhlaine Guest Guest

    Liittynyt:
    12.06.2004
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    sitä ei saa valitua automaattisesti eikä silloin kun tuleva signaali on esim 60Hz, eli käytännössä laitat ensin BD:n pyörimään (ps3:lla toki 24Hz tilassa) ja sen jälkeen menet HK:n valikkoon valitsemaan ulosmenevän signaalin 24:ksi. Lisäksi mikäli pysäytät elokuvan, ja esim PS3 alkaa suoltaa 60Hz kuvaa kun leffa pysähtyy ruutu pimenee (etkä saa edes HK:n valikkoa näkyviin) sillä hk ei osaa muuttaa 60Hz 24:ksi eikä myöskään vaihtaa outputtia takaisin 50Hz:lle... eli et saa mitään ulos enää tuosta liitynnästä ja ratkaisu jonka jouduin tekemään oli että ps3:lle buutti jolloin se käynnistää leffan automaattisesti ja myös 24Hz signaalin jolloin kuva palaa ruudulle. huh. 24 kuvan läpimenossa ei ollut moittimista ja sisääntuleva meni ulos 24:na, ei tietoa cropeista etc. Kuvasäädöt saa pois päältä.