Panasonic TH-42PZ85, TH-46PZ85 ja TH-50PZ85 FULL HD plasmat

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana hkj, 14.02.2008.

  1. Squape

    Squape Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2005
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen kävin hakemassa 42PZ85:n. Täytyy kyllä sanoa, että ero vanhaan LCD telkkariini on HUOMATTAVA. 1080p videot kyllä tiputtaa silmät päästä, todella hienon näköistä! :thumbsup:
    Pitää tässä joku päivä vielä hienosäätää nuo kuva-asetukset kuntoon.

    Harmi vain, että minun Xbox360 on VGA versiollinen, niin joudun käyttämään 1280x1024 resoluutiota, mutta kyllä pelit näyttävät silti todella hyviltä. Takaisin Ninja Gaiden 2:n pariin. ;)
     
  2. inf

    inf Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2007
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen vähän ummikko näiden laitteiden kanssa niin millaiset erot Plasmoilla ja LCD-televisioilla oikeastaan on?

    Eli lähinnä ne hyvä ja huonot puolet?

    Tämä panasonicin PZ85 tai PZ800 on nyt alkanut kiinniostamaan ja hintakin on kohtuullinen.
     
  3. niktheblak

    niktheblak Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2008
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kummatkin tekniikat ovat kompromissejä ja kaukana täydellisestä. Valinta näiden kahden välillä riippuu yleensä henkilökohtaisista mieltymyksistäsi ja katseluhuoneen valaistusolosuhteista.

    LCD:

    + Neulanterävä kuva
    + Alhainen virrankulutus
    + Heijastamaton, mattapintainen näyttö. Sopii kirkkaasti valaistuihin huoneisiin (paitsi Samsungeissa)
    - Huono katselukulma, kuva muuttuu katselukelvottomaksi kun mennään keskiakselilta yhtään sivusuuntaan, ts. soffa pitää asemoida tikkusuoraan telkkarin eteen, eikä minnekään muualle
    - Alhainen liikeresoluutio, ts. nopea liike (kameran panorointi tai kuvan poikki liikkuvat esineet) näyttää sumealta ja epätarkalta
    - Huono mustan taso, taustavalo vuotaa läpi saaden mustan näyttämään harmaalta (paitsi ihan uusimmissa Sonyissä ja Samsungeissa)

    Plasma:

    + Korkea kontrasti ja hyvä mustan taso
    + Laaja katselukulma
    + Näyttää nopean liikkeen terävänä (mutta katso miinukset)
    + Joidenkin mielestä plasman kuva on luonnollisempi kuin LCD:n ja lähempänä kuvaputkea
    - Suurikontrastisten, nopeasti liikkuvien esineiden jälkeen jää vihreä/keltainen haamukuva
    - Heijastava lasipinta, näet oman peilikuvasi ja kaikki valonlähteet, ei sovi kirkkaasti valaistuihin huoneisiin
    - Suuri virrankulutus varsinkin Full HD -malleissa
     
  4. yliviiva

    yliviiva Guest Guest

    Liittynyt:
    29.05.2008
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pari päivää olen saanut nauttia 42pz85e:n kuvasta. Ihan perusdigiboksi kuvaa olen tuijottanut. Varsin tyytyväinen olen ostokseeni. Ei kuva nyt mitenkään maaginen ole (odotin kai liikaa), mutta kyllä se silmää miellyttää. Futista katsoessa täytyi ottaa tuo Intelligetn Frame Creation pois päältä tai muuten pallo jätti jälkeensä melkoisen hännän :eek: Kun tuo on pois päältä, niin myös futis on nautittavaa katsottavaa.
     
  5. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä analyysi, joskin tuo LCD:n katselukulman vaikutus on kyllä melko radikaalisti sanottu, suurinta osaa näkemistäni LCD:istä voi aivan mainiosti katsoa kaikista "normaaleista" katselukulmista ilman ongelmia. Toki katselukulma LCD:issä vaikuttaa enemmän kuin plasmoissa, eli se kelpaa hyvin miinukseksi / plussaksi, mutta itselle tuli tuosta LCD:n miinuksesta sellainen kuva, ettei LCD:n kuvaa voisi lainkaan katsoa muuten kuin suoraan edestä ja se ei kyllä pidä alkuunkaan paikkaansa.
     
  6. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Niin ja joissakin plasmoissa on heijastamaton pinta ja 99,98735% ihmisistä ei näe tuota fosforilagia joten oikeasti ainoa miinuspuoli plasmoissa on virrankulutus.
     
  7. Jokke79

    Jokke79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    903
    Saadut tykkäykset:
    2
    Plasmojen miinukseksi voidaan myös laskea image retention ja kuvan kiinni palaminen pysyvästi, toki tässäkin asiassa edistystä on tullut, mutta ainakin lg:ssä tota haamu kuvaa tahtoo jäädä.
     
  8. failure

    failure Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo LCD:n neulanterävä kuva on myös perin näennäinen ominaisuus. Todellisuudesssa kuva on sahalaitainen ja kaikkea muuta kuin luonnollinen. Lisäksi tuota valoisaa katselutilaa liioitellaan, ei se LCD:kään suorassa auringonpaisteessa näy. Nykyinen plasma pärjää jo siinä kuin kuvaputkikin.

    Plasma saa pitkän miinuksen kyllä tuosta tehonkulutuksesta. Plasman lasipinta taas on perin tunteeton naarmuutumiselle. Myös plasman värimaailma ja liiketoisto on ihan omaa luokkaansa.
     
  9. Digwiid

    Digwiid Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2005
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä olen yrittänyt selvittä mitä eroa on 24p Real Cinemalla ja 24p playbackillä ? Jossakin on molemmat ja joissain vaan toinen. Eli kumpi on tärkempi ? Ton Real Cineman mä viellä ehkä ymmärän mitä se tekee mutta toi toinen on mulle mysteeri :OI
    Kertokaa juntille näitten ero:hitme:
     
  10. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Veikkaan, että noin 99,98735% tämän threadin lukijoista olisi hyvillään, jos ei aloitettaisi plasma vs. LCD-sotaa tässä threadissa, vaikka joku erehtyikin mainitsemaan molempien hyviä ja huonoja puolia ja, pahoittelen, siihen vastasin. Toki vielä ei ole mennyt taisteluksi, mutta merkit on ilmassa...

    Eiköhän jokainen pysty osoittamaan useita viestejä, arvosteluja ja vaikka mitä ympäri nettiä, jotka kumoavat listassa esitetyt plussat ja miinukset kummastakin tekniikasta, mutta tuskin kukaan voi väittää, etteikö nuo listassa esitetyt asiat nimenomaan kuvaisi kohtuullisen hyvin tyypillisiä näiden tekniikoiden välisiä eroja, ainakin jos lievennetään hieman näkemyksiä niin, etteivät nuo ole ihan noin ehdottomia. Jätetään sitten jokaisen omaan harkintaan, mikä näistä asioista on olennainen ja omaan tutkintaan, koskeeko kyseiset asiat esimerkiksi sitä itse harkitsemaansa mallia ja kuinka paljon.
     
  11. Pasi85

    Pasi85 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.07.2004
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    2
    No ei varmaan kovin "maagista" kuvaa irtoa millään LCD:llä tai Plasmalla jollain paskalla digisignaalilla.
     
    Viimeksi muokattu: 12.06.2008
  12. failure

    failure Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    24p Real Cinemalla rakennetaan alkuperäisten frame:ien väliin uusia , jollon liikkeestä tulee sujuvaa.
    24p playbackillä toistetaan alkuperäisiä frame:ejä 96Hz nopeudella eli siinä ei kosketa kuvainformaatioon muuten mitenkään.
     
  13. failure

    failure Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    No onhan se vähän näinkin, mutta eikös juuri tämä ole plasma-threadi, jossa plasmaa pitää kehua :D ja sitäpaitsi inf niitä kommenteja asiasta pyysi.
     
  14. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toki, mutta eri tekniikan laitteiden omistajien "kommentit" tuppaavat yleensä olemaan kohtuullisen värittyneitä, oman tekniikan puutteita väheksytään ja toisen tekniikan korostetaan ja toisinpäin plussapuolien suhteen. Siksi tuo esitetty lista oli mielestäni ihan ok ihan vain listana asioista, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, jos siis siitä poistaa nuo asioiden korostukset.

    Mutta tämä tästä, annetaan vielä kysyjälle sellainen neuvo, että tosiaan nuo listatut asiat ovat sellaisia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun televisiota käy itse katsomassa, ei kannata pitää mitään noista aivan ehdottomana totuutena, joka pätee aina kaikkiin LCD:ihin ja plasmoihin.
     
  15. niktheblak

    niktheblak Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2008
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuvailin tässä omia kokemuksiani omistamastani Sony KDL-46W3000-LCD-televisiosta. Olen ihan oikeasti sitä mieltä, että maksimaalisen kuvanautinnon saadakseen pitää istua aivan suoraan keskellä ruutua, ja silloinkin ruudun reunoissa musta alkaa muuttua harmaaksi.

    Ongelma on nimenomaan siinä, että musta muuttuu heti harmaaksi, jos menee vähänkään sivuun kuvan keskiakselilta. Suoraan edestä katsottuna mustan taso on toki tyydyttävä. Tämä on yksi asia, josta olen hieman kateellinen plasman omistavalle kaverilleni, toinen on plasman ärsyttävän upea liiketoisto.
     
  16. prisoner

    prisoner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.03.2003
    Viestejä:
    382
    Saadut tykkäykset:
    6
    Tänään sain 46PZ80 telkkarin. Aluksi arvoin 800 ja 85 mallien välillä, mutta tuo 80 päätyi lopulta kotiin. Kirjoittelen kokemuksia kuvien kera hieman myöhemmin. Mutta erittäin hyvältä vaikuttaa. Sopivasti 42-tuumaista isompi :)

    EDIT: Kas tässä ne lupaamani ensikokemukset.
     
    Viimeksi muokattu: 14.06.2008
  17. peter69

    peter69 Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.09.2002
    Viestejä:
    950
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän täytyy todeta että esimerkiksi jos vertaan Apple Cinema Display 30":sta ja Sonyn 52W4000 TV:tä, niin jälkimmäisen kuva ei näytä mitenkään neulanterävältä. Useimmissa LCD-televisioissa on niin paljon kuvankäsittelyä ja muuta että LCD:n luonnolliset ominaisuudet on vaikea saada näkyville.

    Speksien mukaan 52W4000 vie virtaa 223W (Home/Standard -mode) ja LCD:ssähän se ei juurikaan muutu kuvan mukaan. Panasonicin 50" TH-50PZ800 on varustettu 495W virtalähteellä mutta plasmassahan kuvan sisältö vaikuttaa olennaisesti virrankulutukseen, eli keskiarvo lienee tuolla 250-300W luokassa. Eli ero on loppuen lopuksi pienempi kuin usein annetaan ymmärtää. Sonyn spekseissä muuten 46W4000 vie enemmän virtaa kuin isompi 52W4000 (225 vs 223).

    Itse olin käyttänyt paria eri plasmaa melkein 10 vuotta nyt ja tuorein laite on LCD (em. 52W4000). Hinta/laatu-suhteeltaan uutuus on ollut erinomainen hankinta mutta odotukset kuvanlaadun suhteen olivat osittain aavistuksen korkeammat (mm. tuo neulanterävyys) ja toisaalta matalammat (mustan taso, värit).

    Teknisillä ominaisuuksilla plasma vs. lcd:tä en enää juuri ajattele, molemmissa ollaan jo riittävän pitkällä. Markkinat saavat miinusta sen takia että kaupat ovat pullollaan pieniä, huonolaatuisia lcd-televisioita. Jos joku tekniikka "voittaa", se johtuu eniten siitä että ostajien hintataso ja valmistustekniikan hinta eivät enää kohtaa.
     
  18. gipson

    gipson Guest Guest

    Liittynyt:
    17.05.2008
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mihinkäs hintaan olette ostaneet omanne??itsellä 42:lle haku päällä
     
  19. Tapani68

    Tapani68 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.08.2006
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites tämä Anttilan myymä Panasonic 46", Th-46pz8 ? Onko sama kuin pz80 vai jokin muu? Ainakaan Panasonicin sivulta ei Anttilan kapinetta löydy?

    Hinta olisi lähes kohtuullinen 1899 e.
     
  20. prisoner

    prisoner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.03.2003
    Viestejä:
    382
    Saadut tykkäykset:
    6
    Jaa... Jimmsiltä saa 80-mallin halvemmalla. Itse ostin sieltä.