PS3 Bluray-soittimena

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana Temppu84, 11.11.2006.

  1. janolle

    janolle Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    1 046
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei se mikään pakko olekaan käyttää sitä, kunhan tässä tutkin ja tutustun.

    Netistä tuli luettua että tuo RGB Full ei ole ihan sama asia kuin vanhemmat DVI liitäntäisten DVD soittimien vastaava. Sen sijaan että se antaisi ulos suoraan 0-255 tasot se taitaakin vaan venyttää 16-240 tasot isommalle skaalalle. Näin ainakin joku brittimies oli tutkinut (siltä se minustakin näyttää, Full moodi syö pois paljon enemmän mustia kuin DVD soittimen vastaava säätö.). Se olisi pitänyt varmistaa ennen kuin myin DVD soittimen pois jotta olisi varma tieto.
     
  2. ohis

    ohis Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2003
    Viestejä:
    400
    Saadut tykkäykset:
    0

    Juu en kyllä itse saa täyttä skaalaa ps3 ja rgb signaalilla. Täytyy käyttää Y Pb/Cb Pr/C jos haluaa koko skaalan. Hdmi on liitäntä tyyppi toki
     
  3. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Herää tosin kysymys onko vika pleikkarin rgb-ulostulossa vai telkkarin rgb-sisääntulossa... Minä veikkaisin telkkaria, kun avs-forumia selaamalla ei löydy mölinää pleikkarin rgb-ulostulon toimimattomuudesta. Tosin toimivuutta taas kehutaan ihan yleisesti. Mutta mitäpä tuosta tietäisi, ois kiva, jos joku sopivan laitteiston omistava nappais screenshotteja leffoista eri asetuksilla suoraan hdmi:sta ja analysoisi mitä tulee ulos.
     
  4. Erasmus

    Erasmus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2006
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    2
    Nyt meni kesämiehellä sormi suuhun kun lueskelin tätä kuvan asetus keskustelua. Ps3 on taustaprojussa kiinni hdmi-johdolla ja äänet menee vahvarille optisella johdolla. Millä Ps3:sen asetuksilla saan kaiken irti kuvasta ja äänestä?

    Vahvistimessa ei ole uusia ihmellisiä dekodereita dts ja dd toki löytyy.
     
  5. janolle

    janolle Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    1 046
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laita vaan Y Pb/Cb Pr/C ja Super white jos se toimii. Äänikoodekiksi valkkaat DD ja DTS. Ei sen kummempia paitsi jos telkkarisi ei tuota Y Pb/Cb Pr/C moodia näytä vaan kuva menee kummallisen väriseksi, tällöin laitat RGB:n päälle ja sen jälkeen katsot onko kuva parempi tuolla Full moodilla vai ei.
     
  6. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos taustaproju tarkoittaa sonyn 720p taustaprojektiotelevisiota niin sille paras on limited range, koska ko. televisio ei fullrangea tue. 1080p sonyn taustaprojektioista en osaa sanoa.
     
  7. Simplicitas

    Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    1 163
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onkohan kellään vastaavaa ongelmaa / mahdollisesti tietää ratkaisun. Eli tänään asentelin uuden vahvistimen (Onkyo TX-SR705). Nyt kun PS3 on kiinni HDMI:llä ja valikoista valittu äänen ulostuloksi HDMI ja automaattisella haulla ne tuetut formaatit. Sitten BD/DVD- valikoista äänen ulostuloksi "linear PCM". No BD ja DVD äänet tulee normaalisti PCM:nä ja Onkyo näyttää äänen formaatiksi esim. "multichannel PCM 5.1". MUTTA, kun soitan pleikalla musiikkia (streamaan serveriltä, TVersity) tai katson tietokonella tehtyjä TV tallenteita, joissa siis pitäsi äänen olla 2-kanavaista PCM:ää, niin Onkyo näyttää pleikkarilta tulevan "Multichannel PCM 7.1". Surround kanavat ovat kuitenkin täysin mykät, luonnollisesti. Mitä tuo pleikka siis tekee tuolle äänelle? Kukaan muu kokenut vastaavaa? Häiritsee, kun nyt ei voi tehdä PL II prosessointia tuolle äänelle (esim ne 2 ch leffat) kun Onkyo luulee sen olevan 7.1 :confused:
     
  8. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo vaikuttaa suoraan sanoen paskapuheelta. Olisko linkkiä ko. brittimiehen tutkimuksiin?

    Alla linkki ihan relevanttiin ja uuteen säätöön. Grandmasterilla, joka alla olevan threadin pohjalla on postannut on vekottimet jolla saa napattua suoraan hdmi:sta bufferin bitilleen ilman että telkkari tms. välissä pilaa. Ainakin pelikuvat näyttäs, että koko rgb-alue on käytössä eikä venytetä. Joskohan tuo tyyppi saisi leffoista samanlaiset verrokkikuvat otettua niin asia lienee sitten 100% varmuudella selvä. Jos leffat venytetään ja pelejä ei niin kyseessä lienee softavika minkä sony voisi triviaalisti korjata.

    http://forum.beyond3d.com/showthread.php?t=45812
     
  9. janolle

    janolle Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    1 046
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eihän nuo kuvat todista tästä mitään. Tietenkin koko RGB alue on käytössä Full moodissa mutta onko se muuta kuin venytettyä 16-240 moodia on vaikea noista kuvista sanoa. Se venytyshän voi tapahtua ties millä algoritmilla ja onnistua todella hyvin. Jos Full moodi tehdään venytyksellä on kuitenkin kuvainformaatio sama vaikka skaala on toinen, eli pelkkä kalibrointikysymys.

    EDIT:
    Tuolla pelimoodillahan ei toisaalta ole mitään merkitystä vaikka siinä käytettäisikin 0-255 signaalia alusta asti sillä peleissä kuva luodaan lennossa joten kuvan voi tehdä molemmille moodeille koko kaistaa käyttäen. Leffakäytössäkään sillä ei ole merkitystä sillä BTB:tä käytetään vain kalibroinnin apuna ja WTW on aina sellaisella tasolla että sen näkymättä jäämistä ei yleensä huomaa ilman mittalaitteita, RGB Full ei tuo lisäinformaatiota leffakuvaan. PS3 on pelikone jota suurin osa käyttää telkkarin kanssa joten voisi olettaa sen toimivan kuvanlähteenä pelikäytössäkin samalla viivalla kuin elokuvateollisuus on standardit tarkoittanut. Jos tuo DVD ja Blu-ray käytössä toimii niin kuin arvelen (ja pelikäytössä 0-255 olisi aito) tekee se asiasta kiusallisen: moodia pitäisi vaihtaa aina leffan ja pelaamisen välillä jos telkkari ei tue Y Pb/Cb Pr/C moodia.
     
  10. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Limited rangea tukevassa telkkarissa blacker than black ja whiter than white toimivat sillä tavalla, että limited rangella näkyy testikuvilla enemmän sävyjä. Jos iskee full rangen päälle niin sekä alapäästä, että yläpäästä katoaa värejä ja kuva näyttää harmaammalta. Ei tarvi mitään kalibrointilaitteita huomatakseen kumpi moodi sonyn 720p taustaprojisiossa on parempi. Pelkkö testikuva ja terveet silmät riittävät. Täyden reson telkkarissa tokikin päinvastoin ja homma on taas helppo todeta testikuvalla. Toki noita moodeja vaihtaessa pitää kalibroida näyttö kohdalleen.

    Jos PS3:en hypoteettinen rgb full algoritmi olisi niin hyvä venyttämään ettei photarilla väriliukuja ja vierekkäisten pikseleiden arvoja tutkimalla eroa huomaisi niin käytännössä liikkuvasta kuvasta ei kyllä sitten pystyisi sanomaan onko full vai limited ja sitä kautta myös koko argumentti värien huonoudesta haudattu.

    Jos taasen venytetään ja sen huomaa niin sitten laiteetaan itkuvinkua sonylle , että korjaavat softansa. Pelikuva selkeästi kuitenkin todistaa, että full rgb ulostulo on toimiva ja ongelmat on softassa/kodekissa jotka on ps3:ssa ohjelmallisesti tehty ja sitä kautta korjattavissa(toisin kuin jos olisi kiinteä purkurauta jota ei voi säätää tarpeeksi).

    Mutta tämä lienee tästä jauhannasta tarpeeksi minun osalta. Jahka tulee verrokkikuvat leffoista niin rgb-arvoja tutkimalla on aikas helppo sanoa venytetäänkö se 16-235 koko alueelle vai eikö ja asiaan voi palata ilman, että tarvii akateemisesti paukutella henkseleitä.
     
  11. Temppu84

    Temppu84 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2003
    Viestejä:
    139
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaahas sattu mielenkiintoinen ongelma katellessa uutta Terminator 3-bluray levyä. Äänet optisella vahvistimeen ja levyllä on perus dd5.1-äänet, jotka oma sony str-db870 vahvistin osaa hoitaa.

    Äänet toimii hyvin paitsi kohdissa, joissa pitäisi äänten koventua esim räjähdykset jne. Näissä vaiheissa äänet pätkii. Koitin kelata uudestaan ni ongelma vaikutti tapahtuvan aina samoissa kohdissa.
    No säädin sitten asetuksien kanssa ja kun laitto pcm 2-kanavaa hdmi kautta telkun kajareihin niin äänet ok, samoin myös pcm 2-kanavaa optisen kautta vahvariin. Ei ole mahollisuutta koittaa toisella vahvarilla niin en tiiä sitten onko oman vahvarin dd5.1 toistossa jotain vikaa.
    Ei oo ainakaan ennen tullut vastaavaa vastaan.

    Levy on uudempi korjattu-versio tuosta Terminator 3 leffasta. Vaikuttaa ettei olis levyssä vikaa kun kerta kuuluu oikein eri asetuksilla. Eli vika ps3 vai vahvistimessa???

    Pitää tesmailla vähän lisää eri levyillä ja dvd-soittimella.

    edit:
    Noniin eli testasin uudestaan T3 levyä ja äänen pätkiminen sattuu joka kerta samoissa kohdissa läpi elokuvan.
    Testasin myös Die Hard 3 -dvd levyä jossa dd5.1 äänet pleikkarilla ja muutamissa räjähdys kohtauksissa äänet toimi kyllä täysin oikein.
    Toinen testi Children of men -bdlevy jossa myös dd5.1 äänet ja äänet toimi normaalisti.

    edit2:
    nettiä selattuani löysin ketjun jossa muillakin ilmeisesti samoja ongelmia. Joku saanut sonylta vastauksen, että vahvari on liian vanhaa teknologiaa ja että pitäis ostaa uusi. Ilmeisesti "When I asked him for a technical explanation he said the bitrate being output is too high for my receiver to decode." Vähän ihmetyttää tommonen, miten ees mahollista syöttää liian isoa kaistaa???
     
  12. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    DVD:lla maksimi bitrate dd:lla on 448kbps ja blu-raylla 640kbps. Ilmeisesti kaikki vahvistinmallit ei kestä tuota blu-raylla olevaa isompaa bitratea.
     
  13. Crafin

    Crafin Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2008
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onks muillaki sillee ku soittaa noit bd -leffoja tossa ps3:ssa nii leffa pyörii iha oikees resos mut menee niit kaikkii extroi kattoo esim die hard 2 nii se muuttaa resoo tosi pieneks ikkunaks ja tosi ikävä kattoo. Saaks jostai muutettuu et skaalaa vaiks koko resoks vaikka ei ookkaa 1080i/p kuvaa?! Thx :hitme:
     
  14. mot67

    mot67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2001
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
  15. Leju

    Leju Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2007
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jostain ihme syystä PS3 näyttää koko ajan DVD tai BD leffoja katsellessa television vasemmassa ylälaidassa "AV4 (jonka vasemmalla puolella nelikulmio, jonka sisällä kolme pientä palloa) ja alapuolella DVD/BD".

    Koskaan ennen tätä päivää se ei ole kuin vilahtanut siinä n. pari sekuntia, jonka jälkeen hävinnyt. Mutta nyt elokuvia katsottaessa se hieman häiritsee, koska on siinä koko ajan. Ainoa asia mikä siinä vilahtaa on se 1080/24p, mutta se onkin ainoa mikä myös lähtee siitä pois parin sen sekunnin kuluttua.

    Televisiona on Sony 40V3000, soitin PS3 ja vahvistin H/K AVR-247.

    En tiedä liittyykö tähän samaan asiaan millään tavalla, mutta television asetuksista HDMI-laiteluettelosta ei löydy mitään laitetta. En ole kyllä aikaisemmin tätä kokeillut, mutta nyt tuntuu, että olen kaikkeni antanut. Turhia en täällä (ainakaan omasta mielestäni :)) kysele.

    Olen nyt yrittänyt lukea ja kokeilla kaikkea, mutta tuloksetta... Kiitos etukäteen vastanneille!

    EDIT: Ongelma ratkaistu, kuten Butcher81 kehotti :) Kiitos vain. Ja kysymys oli turha.
     
    Viimeksi muokattu: 25.06.2008
  16. Butcher81

    Butcher81 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2007
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    0
    Painas kakesta info nappia,voi auttaa suruun.
     
  17. Laza

    Laza Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2006
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo on kyllä telkkarin näyttö. Sonyillä on tapana näyttää sisääntuleva signaali tuollasilla symbooleille, S-videolle on "<-S" ja esim. komponentille / RGB:lle "<-..." eli juuri nuo kolme pistettä.

    Pleikkari ei kyllä mitään AV4:sta näytä millään.
     
  18. Kalunki

    Kalunki Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2007
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osaako joku sanoa jotkin ohjeet mihin asentoon mikäkin asetus kuuluu kääntää Pleikkarin kuva valikoista, että saa parhaan mahdollisen kuvan dvd/peli käytössä.
    Televisiona on 40" m86 samsung joka kiinni hdmi kaapelilla...
     
  19. Kolli

    Kolli Guest Guest

    Liittynyt:
    20.03.2007
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Telkku sony 40"w3000 ja ps3 kiinni siinä hdmi piuhalla.Telkusta menee optinen kaapeli vahvistimelle.Ongelma se että en saa ääniä tulemaan 5.1 vaan kaiken puhaltaa stereona. Vahvistimessa kyllä dd ja dts mut kun ei niin ei.:OI
     
  20. isalminen

    isalminen Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2005
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksi se optinen piuha menee telkkarin kautta vahvistimelle? Kokeile kytkeä se suoraan vahvistimeen PS3:sta.