Samsung A6xx sarja

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana hkj, 19.03.2008.

  1. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näköjään tullut päivitys fokusongelmaan ihan julkisellekin saitille:

    http://ars.samsung.com/customer/ctr..._ID=-1&AT_ID=128203&PROD_SUB_ID=0&PROD_ID=154

    Mallimerkintöjen mukaan ei kannata kokeilla Suomen töllöihin (Suomi-mallin mallimerkintä on käsittääkseni LE46A656A1C), mutta kun tuo jo tuollakin on, niin lienee kohtuullisen hyvä mahdollisuus saada se myös tuohon Suomi-malliin, jos siinä ongelmaa ilmenee.
     
  2. cchaou

    cchaou Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2008
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tätä olinkin jo tulossa kysymään. Eli suomi-malliin tuota ei kannattaisi ajella?`Mistäköhön tähän saisi ns. virallisen kannan? Valtuutetut samsung-huoltoliikkeet suomessa tuntuvat olevan suorastaan pelottavan pihalla.
     
  3. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    ... todennäköisesti myös Samsungin asiakaspalvelu, mutta voihan sitä kysellä. Laittaa vielä linkin tuohon ulkomaan sivun fileen ja kyselee, onko Suomi-mallissa tuota ongelmaa ja jos on, onko siihen päivitystä tulossa milloin.

    Onko sinulla jo tuo telkkari kotona, pääsetkö tarkistamaan service menusta, mikä on tuon Suomi-mallin firmis-tiedot, siitä voisi ehkä päätellä, että onko tuolle päivitykselle tarvetta... Avforumsilta poimittua:

     
  4. cchaou

    cchaou Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2008
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0

    Tv odottelee Expertillä noutoa, noin kuuden-seitsemän pintaan pääsen iskemään tänne tiukkaa kritiikkiä ja tietoa firmiksestä. Toivon mukaan cloudingia ei ole ainakaan enempää kuin vanhassa 46M86-tölsyssä:p
     
  5. Appelsiini

    Appelsiini Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2002
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Anteeksi että hätäilen, mut olis kiva tilata koht puoliin Samsung A656. Joten voiskos joku tietäväinen edes hitusen tuhlata aikaa kertoakseen onko 40" - 8 ms tai 46" - 6 ms käytännössä mitään eroa kuvanlaadussa, liiketoistossa jne...


     
  6. Momaw

    Momaw Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2006
    Viestejä:
    105
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaksi sekunnin tuhannesosaa, en usko että sitä voi huomata. jos ihmisen silmä ottaa 25 kuvaa/s, tarkoittanee se sitä että 1 kuva otetaan 40ms aikana.

    Ostin 2005 monitorini 8ms vasteajalla, silloinen huippu. Eipä sitä pelejä pelatessa huomaa että häntisi tai jotain muuta sellaista. Silloin luin jostain MBn testistä että 8ms on se raja jonka voi hyväksyä pelikäyttöön. Ja jos voi pelata, niin leffat ja teksti-tv varmaan toimii.

    Tottakai nopeampi on parempi. Mutta jos et itse huomaa häntimistä kannattaa varmaan sen 8ms rajan jälkeen keskittyä muihin ominaisuuksiin. Tämä siis vain minun mielipide, ja itse tuota 8ms pidän rajana.
     
  7. Mehu

    Mehu Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2007
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään kävin hakemassa oman 46-tuumaisen telkkarini Gigantista.

    Täytyy sanoa, että erinomainen hankinta. Digikuva näyttää ihan siedettävältä kahdesta metristä ja HD-kuva on todellista herkkua. Minkäänlaista valovuotoa tai muuta häikkää en ole huomannut. Pitää ehkä etsiä tarkemmin. ;)

    Sellaisen asian huomasin, että kun telkkarin sammuttaa usean tunnin käytön jälkeen kuuluu siitä pientä napsuntaa. Tämä ominaisuus on käsittääkseni ollut myös muissa Samsungin telkkareissa ja se ilmeisesti johtuu lämmenneen muovirungon jäähtymisestä, jolloin saumat napsuvat hieman.
     
  8. cchaou

    cchaou Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2008
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm. Ristiriitaisia mietteitä tuota 46A656:ta nyt illan jälkeen.

    En todellakaan sano että tv olisi millään tapaa huono, päinvastoin. Mutta neutraali mielipide syntyy siitä, että tv ei oikeastaan tarjoa paljoakaan uutta 46M86:sen jälkeen. Väittäisin, että säädettynäkin, sd-kuva oli M86:ssa hieman miellyttävämpi. Vaihdoin siis loistavan tv:n yhtä loistavan, jokseenkin katsottuna eri osa-alueita.

    Kuva on siis sd:nä hyväksyttävä, ja hd-lähteillä loistava. Firmis taisi olla 1006,jotain, eli fokusointiongelma löytyy, mutta häiritsee yllättävän vähän. Tämä nyt on ongelma, joka korjaantuu päivityksen saapuessa suomimalleihinkin.

    Tv on muutenkin edeltäjän oloinen, ulkonäkö on hieno, joskaan punaista häivettä ei oikein tarkastelematta välttämättä huomaa. Parantuneita asioita huomaa varsinkin peleissä, 100Hz tuo niihin lisää sulavuutta, varsinkin X0:n nhl08:ssa, joka tikkaa 60fps-vauhdilla.

    Negatiivisena asiana pidän oikealta alhaalta löytynyttä cloudingia, joka kuitenkin ihmeellisesti hetken käytön, sekä mikrokuituliinalla voimakkaasti pyyhkimisen(!) jälkeen clouding tuntui hieman parantuneen.

    Summa Summarum, jos sinulta löytyy M-sarjalainen Samsung, niin vaihto A656-sarjalaiseen saattaa tuntua turhalta, ellet ole himopelaaja ja vaadi täydellistä liiketoistoa. M-sarjalaiset rupeavat olemaan kauppojen hyllyiltä miltei lopussa, mutta hinta-laatusuhteelta tuo sarja on vieläkin lyömätön.
     
  9. cchaou

    cchaou Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2008
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    HEI!! Onko omassa mallissasi kieli mahdollista valita Suomeksi? Itselläni ei suomea löydy maavalikosta, enkä saa kieltä valittua suomeksi. Tv:ssä oli Cable-ready merkit, sekä digitan logo, joten skandinaviamallihan tuon olisi pakko olla.
     
  10. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    mites tän uuden mallin 100Hz liiketoisto toimii? itellä F86 ja olen,erityisesti siis peleissä,"jäänyt koukkuun" ton 100Hz kanssa ja ilman sitä menee vähäsen mössöksi.mutta F86 tekee (kuva materiaalista riippuen) hieman reunaefektiä (sparkling) joihinkin kohteisiin,onko samaa esillä tässä A6xxx sarjassa? ja oliskohan ne keksinyt jo jotain päivitystä F86lle sen suhteen...?

    välillä pistää silmään riippuen tilanteesta,muuten todella loistavaa liiketoistoa,pysyy kuva terävänä :thumbsup:
     
  11. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia ensivaikutelmista, ilmoittele lisää fiiliksiä, kun käyttö etenee. Itse haen telkkarin kaupasta (toiselta paikkakunnalta) tänään, mutta kotiin saan vasta huomenna, joten sen jälkeen voin kertoilla, miltä vaikuttaa. Voisi varmaan sitten porukalla laitella mailia tuonne Samsungille, että saisivat tuon päivityksen tuotettua Suomenkin malliin.

    Noin periaatteessa A656:ssa pitäisi olla jonkin verran parempi mustan taso parantuneen kontrastin ja ultramegahypesuper (mikä siis lienikään)-paneelin takia, mutta toisaalta käsittääkseni mustan taso on jo M86:ssa erinomainen ainakin samaan aikaan ilmestyneitä kilpailjoita vastaan ja ilmeisesti ihan viimeisimpiinkin malleihin nähden. Mutta noin muualtakin luettujen vaikutelmien perusteella voisi tosiaan varmaan sanoa, että jos M86 kotoa jo löytyy, niin tuskin on mitään välttämätöntä tarvetta välittömästä rynnätä kauppaan tähän A-sarjaan vaihtamaan.
     
  12. Mehu

    Mehu Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2007
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suomi löytyy valikosta ihan normaalisti. Ei ole heti ekalla sivulla näkyvissä, vaan pitää selata alaspäin hetken aikaa.
     
  13. cchaou

    cchaou Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2008
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0

    Hmm. Tämä on todella hämärää. Kieli-sekä maavalikoista uupuu Suomi kokonaan. Pitääpä tuosta sarjanumeron kanssa soitella maanantaina Samsungille, että onhan tuo nyt varmasti Suomi-veriso. Kaapeliviritintä pitää muuten testata, sillähän tuon varmistaa.
     
  14. Aakke

    Aakke Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2008
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko ollut kenelläkään kuoleita pikseleitä?

    Nimittäin kiinnostaisi tilata 40" Jimista hintaan 1499€. Siihen ei vaan kuulu nollapikseli takuuta. Kaapeli viritin puuttuu, mutta en sitä kaipaakkaan, kun säästää 400-500€.
     
    Viimeksi muokattu: 31.05.2008
  15. E. P.

    E. P. Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2002
    Viestejä:
    2 780
    Saadut tykkäykset:
    12
  16. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    hdtvtest.co.uk teaser:
    http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40A656/

    Itse olen nähnyt nyt kolme 40" yksilöä, yhdessä niistä huomasin tuon focusongelman ja samaisessa yksilössä myös violetin taustan (taustavalon vika?), toiset kaksi yksilöä ainakin näyttivät moitteettomilta.
     
    Viimeksi muokattu: 02.06.2008
  17. Yakuza333

    Yakuza333 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2006
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset tästä linkistä :)

    Tänään pitäisi viimein tulla omankin television ja pääse sitten illalla kertomaan myös hiukan omia kommentteja kyseisestä televisiosta :)
     
  18. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen tuli siis telkkari taloon. Ensivaikutelmat ovat positiiviset, joskin oma avuttomuus telkkarin säätämisen suhteen tuli kyllä aika karkeasti esiin, kun säätöjä oli hiukan yli sen kirkkaus, kontrasti ja terävyyssäädön verran. Onneksi HDTVtest tulee apuun arvosteluineen, sieltä irronnee kumminkin kohtuullisen pätevät säädöt lopuksi.

    BD-kuva, kuten olettaa saattaa, mahtavaa, mutta se nyt ei sinänsä ole mikään yllätys ja pitää olla tämän hintaisessa telkkarissa jo ihan ennakko-oletus. En kylläkään jaksanut vielä paneutua PS3:n asetuksiin sitä vertaa, että olisin katsonut nuo RGB full yms. asetukset niin kuin ne "pitää olla". Ehkä joku on lueskellut avforumsia tms. sen verran, että voi tänne postata, missä suunnassa mikäkin vipu on hyvä olla PS3-käytössä, jotta töllöstä saadaan kaikki irti.

    SD-kuva (Dreambox, komponentti) vaihtelee katselukelpoisen ja oivallisen välillä (suomen digikanavat - Canal+-kanavat kaapelissa), urheilua ei vielä tullut hirveästi töllättyä, tänään on "tulikaste" Suomi - Valko-Venäjä-pelissä. 100Hz-moodilla todella on dramaattinen vaikutus kuvaan, jo low-asennossa liikkuva kuva tarkentuu selkeästi, mutta kuten useasti on mainittukin, kuva menee sitä "epäluonnollisemmaksi", mitä enemmän isommalla tuo asetus on. Low-asennossa ainakin itse kykenin vielä kuvaa katselemaan (tallennettu Lost, nelosen FC Venus lähinnä oli katselussa), mutta isommilla asetuksilla erityisesti sarjojen ja leffojen kuva ei ole enää oikean näköinen.

    PC:n kanssa oli joku ihme ongelma, töllö ei hyväksynyt 1920x1080-moodia vga:sta, vaikka tein ohjekirjan mukaan, liekö syynä näytönohjaimen ajurit, liian pitkä kaapeli (taitaa olla 20 metriä) vai mikä, pitänee tänään yrittää selvittää.

    Yritin bongailla valovuotoja ja ehkä kykenin huomaamaan pienen epätasaisuuden kummassakin yläkulmassa, mutta se ei kyllä ainakaan omilla taustavaloasetuksillani näy, jos sitä ei erikseen metsästä. Muita bugeja ei vielä tullut noteerattua.

    Tällaista nyt ensi hätään, ilmoittelen, miten homma etenee kun saan asetuksia paremmalle tolalle ja PC-kuvankin toivottavasti näkyviin.
     
  19. Yakuza333

    Yakuza333 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2006
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyselin Suomen samsung asiakaspalvelusta tosta uudesta 1007.2 firmwaresta ja tuli tämmönen vastaus:

    Hei Yakuza333
    Kiitos yhdeyden otostanne Samsungin asiakaspalveluun.



    Kyseinen Firmware on olemassa myös suomessa ja huollolla on se.
    Päivityksen saadaksenne olkaa hyvä ja ottakaa yhteys huoltoon:
    Powermill, puh. 09 561861 30



    Toivon että tästä on ollut teille apua, jos tulevaisuudessa ilmaantuu
    muita kysymyksiä ottakaa toki yhteyttä.

    Ystävällisin terveisin
    Teija


    elikkäs nyt vaan pitäis sit kun tv tulee niin laittaa huoltoon :D:D
    tai kysyä jos vois itse sen päivittää ilman että takuu menee jos vaan saa sen tiedoston :)
     
  20. strokes

    strokes Guest Guest

    Liittynyt:
    12.05.2008
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oisko teillä kellään laittaa teidän hyvät asetukset tänne? kiitti etukäteen!