Hitachi PJ-TX200

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Skatti, 25.08.2005.

  1. Rysty

    Rysty Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on nyt 2500h ja dynaaminen iiris rutisee, ilmeisesti se on rikki jotenkin. No ei sitä ole ollut käytössä edes, ainoastaan käynnistyksessä kuuluu rutinaa ja jos sen laittaa päälle.

    Lamppu on edelleen kirkas, välkkymistä oli joskus vähän aikaa mutta se meni ohi. Kyllähän tämä varmaan pitäisi huoltoon viedä lampunvaihtoon yms. mutta ei vaan ole jaksanut kun edelleen toimii..
     
  2. LoilaX

    LoilaX Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2007
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuvassa on pölypalloja onko kenelläkään vinkkejä tai linkkejä miten ne saisi itse helposti poistettua?

    Voiko pölynimuria käyttää puhdistamiseen?
     
  3. Xinot

    Xinot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.11.2005
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän tuota imuroida voi järjellä ja toimenpiteen vaatimalla varovaisuudella. Pölypalloja tuskin kuitenkaan ihan helposti pois saa joten jollei itsellä ole kokemusta/puhdistuksen vaatimaa varmuutta hommaan, suosittelisin antamaan tämän homman suosiolla jollekkin kokeneemmalle henkilölle/firmalle. :rolleyes:
    PJ-TX200 sisukalut
     
  4. Holden

    Holden Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.09.2005
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen kahteen kertaan pistänyt paineilmaa siitä filtterireiästä sisään (filtteri pois edestä toki). Ekalla kerralla palleroita ilmestyi aika yhtäkkisesti moneen kohtaan kuvaan ja päätin tehdä jotain. Vähän jännitti että paineilma joko vahingoittaa kennon tai sitten puhaltelee vaan lisää pölypalleroita kuvaan. Vaan toisin kävi - lähes kaikki pölypallerot hävisivät. Yksi melko huomaamaton ja himmeä siellä edelleen on, ja senkin huomaa vaan jos osaa katsoa tummaa vasten. Sitä sitten toisella kerralla filtterin imuroinnin yhteydessä yritin puhallella paineilmalla pois, mutta tuloksetta.

    Omalla tykillä on nyt ikää n. 2v ja tunteja lampussa vajaat 1200h. Tyytyväinen olen ollut, vaikka kyllä mustan taso ja tumman pään erottelu toisinaan vähän nyppiikin. Kuvan kirkkaus myös pumppaa toisinaan useinkin (dynaaminen iiris on pois päältä) ja toisinaan kuva on vakaa. Samaan aikaan kun kirkkaus muuttuu, tuntuu muuttuvan myös valkotasapaino. Valkoinen tuntuu sinertävän kun kirkkaus laskee... En tiedä lakkaisiko kirkkauden pumppaaminen lampunvaihdon myötä. Minulta kun löytyy onneksi iskemätön lamppu vielä hyllystä, kun sellaisen sai kaupan päälle pari vuotta sitten Videotykistä. :thumbsup:
     
  5. maxios

    maxios Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2004
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko muilla ollut samaa ongelmaa: jo kaksi lamppua mennyt - eka 299h, toinen 345h. Kalenteriaikaa moiseen meni yhteensä 2v. ja 4kk. Ensimmäinen korvattiin takuuna, koska meni alle vuodessa. Toisen kohdalla keskustelut käynnissä.:OI
     
  6. CamoN

    CamoN Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2005
    Viestejä:
    160
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei todellakaan ole normaalia. Näistähän oli Kuningaskuluttajassa vähän aikaa sitten juttua. Eikös sekä TX100:lle että TX200:lle luvata lamppuikää ainakin 2000 tuntia, jos käytännössä päästään viidennekseen tuosta niin voisi vihjata kauppiaalle kuluttajan suojalaista. :rolleyes:

    Vaan onpa aika erikoinen tapaus. Yleensä varmaan tuollaiset ennen aikaiset lampun vikaantumiset johtuvat lampun viasta, mutta tuo näyttäisi johtuvan tykin viasta. Ovatko lamput oireilleet mitenkään vai ovatko vaan kajahtaneet laakista?

    Minulla on nyt TX100:n mittarissa 1442 tuntia (yhdellä ja ainoalla lampulla), joista noin 650 ovat tulleet viimeisen vajaan 2,5 vuoden aikana minun käytössäni ja aiemmat 800 tuntia edellisellä omistajalla. Yksi haalea pölypallo kuvassa on ollut koko ajan (vai mikä lie violetiksi värjäytyvä roska siellä paneelilla on) mutta en ole antanut sen häiritä, kun tykki on muuten antanut erinomaista kuvaa. Vähän vaikea uskoa että uudemmatkaan tykit tarjoavat merkittävästi parempaa kuin ehkä kontrastin ja kirkkauden osalta. Ja melutaso on uudemmissa varmaan vähän kohtuullisempi. :p
     
  7. Holden

    Holden Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.09.2005
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    2v 2kk ja 1240h kesti ensimmäinen lamppu. Posahti juuri kesken hyvin menevän GTA IV -tehtävän, mutta ei voi mitään :)

    Onneksi kaupan päälle tuli varalamppu, ja kylläpä kuva näytti kirkkaalle ja hyvälle uuden lampun myötä :naminami:
     
  8. Jama

    Jama Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen rakentelemassa HTPC-kokoonpanoa tälle tykille, mutta törmäsin esteeseen nimeltä HDCP. PowerDVD ohjelmisto väittää, että HDCP linkkiä koneiden välillä ei saa muodostettua.

    Haluaisin kuulla varmistuksia, että tämä tykki on tosiaankin HDCP valmiudella varustettu, koska netistä löytyy vaikka kuinka monta paikkaa, jotka niin väittävät. Jos olet saanut tämän tykin toimimaan teräväpiirtoformaattien kanssa, niin kerro ihmeessä, vahvistus asiasta olisi :naminami:

    HTPCssä käytän asuksen emolevylle (M2N-VM DH) integroituja näytönohjaimia, liittimenä DVI. Itse epäilen, että ongelma on tietokoneessa (vaikka tietojen mukaan pitäisi olla kanssa HDCP valmius).
     
  9. Valhalla

    Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 543
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kyllä ainakin minulla näkyi canal:in hd (silloinen demokanava), kun tuollainen tykki oli käytössä.
     
  10. aleksiet

    aleksiet Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2006
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikähän vois olla päivän hinta tällaiselle. Vähän käytetty mutta alkuperäisellä lampulla.
     
  11. Jama

    Jama Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kertokaappas, te jotka olette saaneet iiriksen rutisemaan, että millä tavalla olette päässeet siitä eroon. Itse pidin sitä ensiksi poissa käytöstä, mutta omituisen lyhyen käyttöajan jälkeen omanikin alkoi pitämään rutinaa.

    Noh, otin pois käytöstä, niin ei pahemmin häiritse, mutta meneeköhän vain pahemmin hajalle, jos antaa asian olla vai kannattaisiko kiikuttaa huoltoon tai tehdä itse jotain.
     
  12. janis75

    janis75 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2009
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä on lampussa tunteja ~2800 eikä mitään ongelmia ole ollut. Ostin pari vuotta sitten esittelykappaleen ja käyttämätön lamppu sekä suodatin vielä odottamassa. Erittäin tyytyväinen olen ollut ja HDMI sekä linssin siirto plussaa.

    Saattaisi muuten olla myynissä kyseinen yksilö kun joudun luopumaan kotiteatterihuoneesta.. *wink*