Indiana Jones IV eli Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Samppa, 04.12.2001.

  1. Hynkel

    Hynkel Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2004
    Viestejä:
    235
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuntuu olevan arvosteluissa huikeat erot rapakon tuolla- ja tällä puolella.. Suomeksi ei ole kyllä saanut hyviä arvosteluja lukea, mutta esim. Rotten Tomatoes näyttäisi edelleen 80% fresh ja 7.1/10 pistettä... Alkoi kuitenkin hieman pelottaa että onko tässä sittenkin menty liikaan bluescreenin käytöön ja actionin ylilyönteihin.

    Vielä kautiumin kommenttiin seniileistä papoista; en kyllä itse menisi Spielbergia sellaiseksi haukkumaan, kun katsotaan esimerkiksi pelkästään miehen tuotantoa 2000-luvulla (Minority Report, Catch Me If You Can, Munich)... Hienoja elokuvia seniilin papparaisen tekosiksi... Lucasiin en ota kantaa. :D
     
  2. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
  3. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 193
    Saadut tykkäykset:
    1 329
  4. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Itse pidän A.I.:ta kohtuullisen hyvänä. Ehkä noin kolmen tähden arvoinen pätkä siis kyseessä. Mm. Hook sekä Always ovat (IMO) kaikin puolin heikompia teoksia kuin A.I.
    Typeräähän tuo, mutta leffa kuitenkin edelleen ok.

    Kuten jo ilmi tulikin, leffoja on tosiaan tehty tuo kolme ja niistäkin viimeisen ohjasi Joe Johnston, ei Spielberg, joten Spielbergin omaatuntoa painaa kaksi ensimmäistä, joista toinen on heikko, mutta ensimmäinen varsin viihdyttävä tieteisseikkailu.

    Uusimmista esim. hienosti toteutettu ja muutoinkin etevä Munich on jäänyt aika vähälle huomiolle ja syy lienee poliittinen: Spielberg teki varsin neutraalin elokuvan ja halusi osoittaa, ettei jatkuva järjettömän väkivallan ja koston kierre voi johtaa positiiviseen lopputulokseen. Kenties etenkin rapakon takana odotettiin Israelin sädekehän kiillotusta ja Palestiinalaisten toimien järjestelmällistä tuomitsemista.
     
  5. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 649
    Saadut tykkäykset:
    64
    Nyt tuli leffa nähtyä ja ei ollut kyllä mikään hyvä. Tosiaan parempi unohtaa tämä suosiolla jos 3 ekasta indystä tykkäsi. Ihan vieraalla alueella indy parka liikkuu. Kyllä ei nahkaruoska enää soi kuten ennen. 2 tähtee viidestä.
     
  6. byte

    byte Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.04.2002
    Viestejä:
    306
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mielestäni elokuva pääsee hyvin vanhaan kunnon "Indy-henkeen". Loppukohtaus on huikea ja on mukava huomata kuinka lavasteina voi käyttää muutakin kuin tietokone-efektejä. En ole mikään suurensuuri Indiana Jones -fani, mutta tämä kyllä kolahti!

    4- / 5
     
  7. srytsy

    srytsy Guest Guest

    Liittynyt:
    24.02.2004
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vanha ukko jaksoi edelleen. Jo alusta asti mukaansa vetävä elokuva, kuten pitääkin. En muistanutkaan, miten viihdyttäviä elokuvia Indyt ovat, kun ei vuosiin ole tullut vanhempia katsottua...mut minusta tuli fani uudestaan.

    Kiitos tekijät ja kiitos yhteistyökumppani, joka tarjosi mahdollisuuden nähdä elokuvan. Suosittelen, toimintaahan elokuvassa riittää ja tehosteita mielin määrin, mutta Indyn kuiva huumori ja repliikit uppoaa hyvin vastapainoksi.

    4,5/5 ;)
     
  8. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pääsin myös leffan näkemään ennakkoon ja mielestäni todella huono kokonaisuus. Pistetään nyt spoilereihin vielä tässä vaiheessa loput marinat, vaikkei mitään TOSI tärkeää paljastukaan:

    Alun Nevadaa ja muutamaa muuta kohtausta lukuunottamatta koko leffa näytti tosi kummalliselta. TV-sarjamaisen oudosti studion ja bluescreenin välimaastossa. Leffasta puuttui kokonaan muiden osien hieno fiilis, että tosiaan reissataan eksoottisissa paikoissa.

    Telkkarifiilis tulee siitäkin, että leffassa ei ole yliopistokohtauksia lukuunottamatta varsinaisia ihmisextroja juuri ollenkaan. Missä komeat joukkokohtaukset?

    Muutoin jengiä kameran edessä piisaakin, vaikka Indynhän pitäisi olla pohjimmiltaan yksinäinen susi? Suurin osa sivuhahmoista on todella ala-arvoisesti kirjoitettu. John Hurt, Jim Broadbent, Karen Allen, Ray Winstone, etenkin Cate Blanchett.. yllättäen Shia LeBeouf vetää leffan parhaimman roolin ja on ainoa joka tuntuu ottavan homman tosissaan. Harrison on tietty Harrison, se ei siitä miksikään onneksi muutu.

    Ehkä ärsyttävin pikkuseikka on leffan toisen nimipääosan esittäjä. Kristallikallo nimittäin näyttää todella halvalta akryylivalokselta. Olisivat tehneet siitä edes oikeasti painavamman, kun nyt näyttelijät pompottelevat sitä sormien päillään, kun se painaisi parisataa grammaa.

    Alku on lupaava, keskivaheilla menee täysin koheltamiseksi ja loppu on todelinen antikliimaksi "opettavuudessaan".. hohhoijaa, tämän olisi todellakin voinut jättää tekemättä. Harmi sinänsä.
     
  9. Vekka

    Vekka Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    1 022
    Saadut tykkäykset:
    8
    Laitetaan nyt vielä Pravdan virallinen arvio.
     
  10. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    Täysin mitäänsanomaton, lähempänä Tomb Raidereita kuin alkuperäisiä. Toimintakohtaukset tulivat ja menivät, mikään ei herättänyt minkäänlaisia tunteita. Ja se juoni, aaargg. Loppuratkaisu täysi torso. Ei nyt herättänyt minkäänlaisia vihanpurkauksia (kuten SW aikoinaan), mutta ei mitään muutakaan. Indiana nelosesta tuli vain yksi epäonnistuneista Indiana Jones -ripoff -elokuvista muiden 2000-luvun vastaavien seikkailujen seuraan.
     
  11. Zardoz

    Zardoz Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2004
    Viestejä:
    827
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama juttu täällä ja samoilla linjoilla Reiskan kanssa. Laitetaan kommentit piiloon eli katsokoon ketä kiinnostaa.

    Alun pari minuuttia olivat lupaavat, avaraa erämaamaisemaa Nevadan laulumailta. Mutta alamäki alkoi kun ryssät osoittautuivat leffan pahiksiksi. Blanchettin veli-venäläis-aksentti oli ihan ok, mutta polkkatukkaperuukki oli aika päälleliimatun oloinen. Ehkä eniten itseäni tässä leffassa vaivasi sen studiomaisuus mikä näkyi selvästi valaistuksen johdosta. Fordin karisma oli oikeastaan ainoa positiivinen asia leffassa. Kekseliäs dialogi ja nokkelat one-linerit loistivat poissaolollaan. Jatkuvat taistelut ja takaa-ajokohtaukset alkoivat väsyttää sen verran että meinasin nukahtaa ehkä 15 kertaa (osansa oli toki pitkään jatkuneella univelalla joten kaikki ei mene leffan piikkiin). Kristallikallo ja Aliens leffan avaruusmörkö ovat kuin kaksi marjaa, muodot on sen verran lähellä toisiaan. Arvosanaksi annan 2/5, toinen tähti tulee armosta, lapsuuden sankarille.
     
  12. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllä, jos tuosta tosiaan vielä jatkaa, niin

    viidakkotakaa-ajokohtauksen jatkuessa jatkumistaan (en itseasiassa edes muista kuka ajoi ketä takaa ja miksi) aloin vain odottelemaan leffan loppumista. Toiminnassa ei sinällään ole mitään vikaa (vrt. esim. tuore Transformers), mutta Indyssä oli rytmitys täysin hukassa.
     
  13. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Pisteet selvästi jälleen kerran Lucasille :p
    Oi millanen se Darabontin versio olisikaan ollut...
     
  14. Mörris

    Mörris Guest Guest

    Liittynyt:
    15.12.2006
    Viestejä:
    353
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kristallikallo oli sentään parempi kuin Tuomion temppeli, mutta Kadonneen aarteen metsästäjille ja Viimeiselle ristiretkelle se ei pärjää.

    Plussat Fordin karismasta joka ei ole iän myötä kadonnut mihinkään sekä Karen Allenin saamisesta mukaan menoon.

    Miinukset överitoimintakohtauksista; esim. viidakkomiekkailu kahden auton välillä ja ohuista henkilöhahmoista jonka vuoksi neukut tuntuivat hohhoijaa-luokan vihuilta. Välillä myöskin tuntui masentavalta kun kamera siirtyi jonkin hahmon luokse ja mieleen tuli "no, sano nyt jotain!"; sitten kun hahmo tokaisi jotain, reaktiokseni tuli "aha, siinäkö se oli...blah".

    Mutt sidekickinä juuri ja juuri menetteli, jatkuva hiusten sukiminen varsinkin kokiskohtauksessa huvitti lievästi.
     
  15. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Ei tämä nyt paskaa ollut, muttei yllä samoille sfääreille Kadonneen aarteen metsästäjien, tai Viimeisen ristiretken kanssa. Pieksee silti Tuomion temppelin, joka vuorostaan, vaikka heikoin Indy-elokuva onkin, on silti huomattavasti parempi kuin Star Warsin osat 1-3. Enhän mä tästä nyt mitään huippuluokan mestariteosta odottanutkaan, mutta onneksi viihdearvo on silti kohdallaan.

    3/5
     
  16. ForAnAngel

    ForAnAngel Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2003
    Viestejä:
    385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt se on nähty. 18 vuotta siinä meni ja tämä saatiin.. :weep:

    Indy fiilis oli kateissa koko leffan ajan. Harrison oli ihan hyvässä vedossa mutta se käsikirjoitus.. Suurin osa elokuvan hahmoista jäi paperin ohuiksi ja tuntuivat turhilta. Marion ja hänen kemiansa Indyn kanssa ei toiminut tässä elokuvassa. Väkinäisiä vitsejä ja kohtauksia oli pakotettu mukaan. Välähtipä ruudulla muutaman kerran jopa surullisen kuuluisaa Lucas dialogia. Elokuvan toiminta ampui usein yli eikä temmannut mukaansa tai saanut aikaan samanlaista tunnelmaa kuin sarjan aikaisemmissa osissa.

    Yhteenveto: Indiana Jones sarjan selvästi huonoin osa. Hengetön tekele joka tuntui enemmän National Treasuren ja Pirates of the Caribbean sekasikiöltä kuin Indyltä.
    2½/5 (Indy-lasit päässä)

     
  17. Hojis

    Hojis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2006
    Viestejä:
    403
    Saadut tykkäykset:
    9
    Ihan menevää viihdettähän tämä oli. Ei pärjää aikaisemmille Indyille, mutta pistää kampoihin nykyelokuville niiden omilla aseilla sekä myös pussillisella vanhoja. Viittauksia vanhoihin Indyihin vilahteli siellä täällä kuten myös kunnianosoituksia leffahistorian merkkiteoksille. Ei siis mikään mestariteos, mutta ei mennyt pari tuntia ainakaan hukkaan. Kyllä tämä blurayllä ostetaan.

    Varovainen 3/5.

    Yksi asia vain ihmetytti:

    miksi Indy ei käyttänyt kertaakaan asettaan? Vai käyttikö? Sen ääni on kuitenkin yksi sarjan tavaramerkeistä, kuten messevät nyrkiniskujen äänet. Niitä sentään sai kuulla paljon :)
     
  18. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Kävin kanssa katsomassa. Ensimmäinen puolisko oli vielä hyvää menoa
    mutta sitten mentiin viidakkoon, tuli Kolmannen Asteen Yhteys ja lopun CGI-rähinästä tuli mieleen Muumion paluu, jossa temppeli imaisi viidakon sisäänsä. Ehkä kesän ykkösseikkailu onkin Muumio Kiinassa
     
  19. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 649
    Saadut tykkäykset:
    64
    Ampuihan se sen yhden roiston siellä jossain puun sisästä kun tuli niitä ukkoja. No toivottavasti indy Vssä on se nuorin sälli pääosassa.
     
  20. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 993
    Saadut tykkäykset:
    265
    Lyhyestä virsi kaunis. Meinasi nukahtaa kyseistä rainaa katsoessa. Yksinkertaisesti huono leffa.