Iron Man (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Sgt.Granite, 16.02.2007.

  1. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Ahaa, ookoo! Kyllä minua vähän yllättää elokuvan suosio, ei kai Rautamies niin tunnettu jenkeissäkään ole? Tai aika harvan lemppari ainakin kuvittelisin olevan. Mutta sen parempi, jos hyvälle elokuvalle on katsojia löytynyt. :thumbsup:

    Ja huomasinpa vasta nyt, että ohjaajana on toiminut Frendien Monican ultimate fighter-poikaystävää Pete Beckeriä esittänyt kaveri.
     
  2. Jiii

    Jiii Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.11.2005
    Viestejä:
    381
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen illasta tuli käytyä katsomassa, ja ei ollut aivan niin äärettömän hyvä kun odotin. Robert Downey Jr ja Gwyneth Paltrow olivat erittäin hyvät valinnat pääosiin, ja vitsitkin olivat ihan meneviä. Petyin kuitenkin toiminnan yksitoikkoisuudesta, mitään älyttömän upeita kohtauksia elokuva ei sisältänyt, trailereissakin on tullut nähtyä suuri osa lentokohtauksista. Lopputaistelukin tuntui hieman vanhanomaiselta, onhan tällaista tehosterymistelyä nähty jo Transformersissa ja muissa supersankarileffoissa. Myöskin musiikki oli turhan latteaa, olisin kaivannut paljon räjäyttävämpää musiikkia varsinkin toimintakohtauksissa. Kokonaisuutena Iron Man on erittäin katsottava elokuva, mutta X-Menien tasolle se ei yllä.

    Arvosana: 3/5
     
  3. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Iron Man oli harvinaisen viihdyttävä elokuva, enkä yleensä ole hirveästi välittänyt supersankarielokuvista. Downey Jr. oli loistava valinta päärooliin ja suurin kiitos leffan toimivuudesta lankeaa hänelle. Juoni oli kaikessa tyhmyydessäänkin ihan kiinnostava ja sopivan suoraviivainen. Varsinkin elokuvan alku tykitti hienosti vaikka lopussa sitten sorruttiinkin taas sille perinteisemmälle mättölinjalle.

    3/5
     
  4. RobanHood

    RobanHood Guest Guest

    Liittynyt:
    14.10.2002
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sehän näki varmaan Daredeviliä tehdessä hyviä vinkkejä! :D

    Ei vaan, kirjoitettuaan ja näyteltyään Swingersin (täysin eri tyylilajia toki) hän on ollut minun kirjoissani mies, joka ei voi mokata.
     
  5. kuparipää

    kuparipää Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2008
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    joo, tämä yllätti positiivisesti. Siis en uskonut elokuvan olevan mitenkään hyvänlainen, hahmona Ironman ei ole meikäläistä ikinä oikein kiinnostanut, trailerit olivat hyvin "aijaa"-tyyppisiä, jne.

    Elokuva oli loppujen lopuksi piristävää seurattavaa, ja Robert Downey Jr. teki mehukkaan roolin itsekeskeisenä biljonäärinä, joka kokee "herätyksen".

    Paltrow oli myös hieno supportti.

    toimintahan jäi pikkuisen puolitiehen, mutta niinhän näillä marvelin ensimmäisillä onkin yleensä tapana: Jatko osissa rymistelläänkin jo vähän onnistuneemmin. Tosin sen verran hahmon synnyintarinan tieltä saakin karsia.

    kyllähän sitä tiedosti kokoajan elokuvan edetessä että
    robocop/transformersmainen mättöhän sieltä viellä tulee
    .

    Eipähän tästä jäänyt mitenkään yltiö-uber-mahtava tunne, kun leffasta lähti, mutta pelkästään se, että ennakko odotukseni osoitautuivat suurimmilta osin vääriksi, oli positiivista ja eipä rahatkaan mennyt siis kankkulan kaivoon.


    antaisin kiikun kaakun 3/5.
     
  6. hemitys

    hemitys Guest Guest

    Liittynyt:
    20.12.2005
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
  7. Ritchie

    Ritchie Guest Guest

    Liittynyt:
    11.01.2007
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli muuten lähes identtinen kohtaus erään toisen elokuvan kanssa:
    Kun Stark tulee luolasta ensimmäistä kertaa Iron Man -puvussa ja pahikset täräyttää aseidensa lippaat tyhjiksi, Stark toteaa: "My turn." Nokkelimmat pokkelimmat varmaan huomasivatkin, että elokuvassa V niin kuin Verikosto on tismalleen samanlainen kohtaus.

    Pääsinpäs pätemään.:p

    Ihan passeli raina.

    :thumbsup::thumbsup::thumbsup:
     
  8. Solo

    Solo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.06.2003
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tiiä mainstreamista, mutta onhan siellä noita sarjisimmeisiä enemmän. Omasta mielestäni Rautamies on aina ollut yksi Marvelin isoimmista hahmoista, mutta tiiä sitten.
     
  9. Mark Lee®

    Mark Lee® Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.05.2003
    Viestejä:
    1 076
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eipä näytä olevan kovinkaan suuri hitti tämä Iron Man, jos kattoo Suomen box office lukuja. Tosin julkaisukin oli yllättävän pieni (25 kopiota). Yllättävää, that's all.
     
  10. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Noo, ei suomessa tarvi kaikesta tykätä, mikä on jenkeissä kova juttu. Saa olla omaakin mieltä.
     
  11. dille

    dille Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jenkkilässä nuo omien poikien piirroshahmot (Spider Man, Iron Man yms.) ovat vähän kuin Kalevala suomalaisille. Jenkeistä kun ei löydy juuri mitään amerikkalaisempaa, kuin sarjakuvahahmot ja hampurilaiset. Myös Heroesin suosio USA:ssa on osittain tästä lähtöisin.

    Leffa oli huippuluokan viihdepläjäys. Downey Jr. oli juuri sopiva heppu Starkin rooliin. 3½/5
     
  12. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Väittäisin että parasta sarjisleffaa sitten Tim Burtonin Batmanin? Oikeastaan vaan lopputaistelun kohdalla mentiin sinne hyvin tavainomaisiin rymistelyihin, mutta muuten varsin oolrait pätkä.

    Niin, ja Audi on ihan kiva auto, I get it! :)
     
  13. sarrad

    sarrad Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2005
    Viestejä:
    757
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jepulis, alkaa pikkuhiljaa kehittyyn jonkinlaista uskoa sarjis/supersankarileffojakin kohtaan kun tällasia näppäriä teoksia tulee vastaan. Rautamieshän ei koskaan itelle oikein kolahtanut sarjiksissa, mikä tietysti edesauttoi sitä että elokuva toimi. Ei ollut korkeita ennakko-odotuksia.
    Aika selkeästi tästä pystyi erittelemään kolme seikkaa joiden ansiosta leffa oli niin hyvä kuin oli: 1. Robert Downey Jr. 2. Huumori 3. Jollain ihmeellisellä tavalla Rautamies oli onnistuttu saamaan näyttämään coolilta, eikä naurettavalta. Ilman näitä seikkoja Iron Man olisi jälleen yksi epäonnistunut yritys saada Marvelin magiaa siirrettyä kankaalle.
    Tony Starkin hahmo on parasta aikoihin, varsinkin Downeyn herkullisella tulkinnalla höystettynä. Muut henkilöt olivatkin sitten täysin yhdentekeviä, mutta eipä se menoa haitannut. Kuten ei myöskään juonen tavanomaisuus; kerronnan kepeys ja asenne riittivät kantamaan tarinaa.
    Tekijät eivät ole yrittäneet liikaa, niinkuin ehkä X-Men -trilogian kanssa kävi, ja näinpä Rautis ponnahtaa toiseksi parhaimmaksi Marvel-filmatisoinniksi tähän mennessä, heti Hämiksen jälkeen.
    Mitään syvällistä tai ajatuksia herättävää leffasta ei löydy, ellei ota huomioon pieniä viitteitä pasifismiin. Iron Man on puhdasta poppariviihdettä ja kesäelokuvaa parhaimmillaan.

    ****/*****

    Ps. lopputekstien jälkeinen pätkä olikin odotettua kivempi:
    Paljon on ollut spekulaatiota Kostajat -leffasta, kuka sen tekee, ketkä siinä näyttelee tai että tuleeko sellaista ylipäätään. Ja sitten ihan puskista pamahtaa Samuel L Jackson Nick Furynä :cool:
    Tosin itse olin aina kuvitellut George Clooneyn näyttelevän kyseisen roolin:
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  14. Juhe

    Juhe Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2003
    Viestejä:
    891
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kommentoidaanpa nyt itsekin. Viikko sitten torstaina tämä tuli käytyä katsomassa, vitosen päivä kun finnkinossa oli. Iron Man sarjakuvia en ole koskaan lukenut, enkä muutenkaan oikeastaan mitään Iron Manista tiedä. Kaverin ollessa kuitenkin suuri Marvel -fani, ajattelin lähteä mukaan katsomaan minkälainen leffa on kyseessä.

    Tämähän oli varsin positiivinen yllätys. Alkuasetelmaltaan verrattavissa Transformerssiin omalta kohdaltani, kummastakaan ei ollut oikeastaan minkäänlaista tietoa etukäteen mutta molemmista pidin. Kuten monet ovat tässä sanoneetkin, omasta mielestänikin Robert Downey Jr. veti loistavan roolin Tony Starkkina. Elokuva sisälsi myös hyvää huumoria juuri sopivissa määrin, mutta ei mennyt missään vaiheessa yli.

    Hyvä kesäräime ja omasta puolestani sopii tehdä lisää Iron Man leffoja.

    ****/*****

    Tulipa istuttua teatterissa lopputekstit ihan loppuun asti, kun muistin täältä jonkun kertoneen että kannattaa odotella. Mielenkiinnolla jäädään odottamaan jatkoa. Samuel L. Jackson oli taas selvästi omanlaisessaan roolissa.
     
  15. visionary

    visionary Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.07.2007
    Viestejä:
    207
    Saadut tykkäykset:
    0
    Leffa tuli käytyä katsomassa, mutta pahus että tuli missattua lopputekstien jälkimainingit. Loistava leffa mielestäni, yksi parhaiten toteuttuja pätkiä sarjiksen pohjalta.
     
  16. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oikeastaan yks ainut huono asia leffassa oli ... Terence Howard oli haaskattu aikalailla yhdentekevään tusinarooliin ... ei sillä, kyllä mies varmaan hyvän työn liksan siitä on saanut epäilemättä. ;)
     
  17. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0

    Lol, niin eihän se Jon Favreau kai muuta ole tehnykään ... Ei sillä, itse muistan kaverin vaan yhtenä niistä sen Very Bad Things -leffan äijistä...
     
  18. Moloch

    Moloch Guest Guest

    Liittynyt:
    09.06.2005
    Viestejä:
    325
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, ilmeisestikin Nick Furyn malli on otettu Marvelin Ultimate sarjoista, missä Fury on itseasiassa viiksekäs ja kalju musta mies.

    [​IMG]
     
  19. Miikka720

    Miikka720 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0

    Niin ja siis Ultimate-Furyynhan on otettu Jacksonista mallia. Ympyrä sulkeutuu.:thumbsup:
     
  20. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Ai ni, unohdin antaa tälle pisteet ja kommentin, mutta näin lyhyesti sanottuna yksi parhaista sarjisleffoista tähän mennessä:D

    4/5