Hyvä partakone ?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Dereks dont run, 07.01.2003.

  1. Eastwood1

    Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 875
    Saadut tykkäykset:
    1
    Koneet on heikoille, tosimies käyttää höylää. Suosittelen muille itse hyväksi todettua Gilletten Mach 3 Turboa. On hyvä.
     
  2. Mahoney

    Mahoney Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.09.2001
    Viestejä:
    3 826
    Saadut tykkäykset:
    7
    Bingo! Juuri tuota ominaisuutta etsiessäni itsekin siis tein tuon havainnon hinnannnoususta, nyt ei siis noissa sadan euron hintaisissa moista vielä ole (ainakaan omien "kenttätutkimusten" perusteella).

    Mutta eikös tuo ole tosimiehelle turhan hieno ja hellävarainen, mikä vika niissä oransseissa BICeissä tai Pirkka-höylissä on? ;) Ainakin sukulaismiehillä sellaiset pyörivät vuosikausia kesäpaikan saunassa, vaikka ovat olevinaan "kertakäyttöisiä". Ja kyllähän se veitsi olla pitää jos tosimiehistä puhutaan... :)
     
  3. Cochise

    Cochise Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    384
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo onko höylä vai sähköpeli nopeampi riippunee parrasta. Ainakin itse jos kunnolla haluan ajaa, niin ettei leuan alle jää kiusallista minisänkeä, koneella joutuu hinkkaamaan edestakaisin minuuttitolkulla. Terävällä höylällä lähtee todella tarkasti. Höylässä on se vika, että ärsyttää paljon enemmän kuin kone ja näppylöitä tulee. Jos kone ärsyttäisi vielä enemmän kuin höylä, rintakarvat saisivat mukavan verimarinadin. Enpä siis taida Philipsiä lähteä testailemaan, jos ärsytys on edes samalla tasolla kuin höylällä. Vähän sääli, mieluummin ajaisin höylällä hyvän ajotuloksen takia.

    Ja Braunilla ajellaan - hellästi, mutta tarkka ajo vaatii aikaa. Pyöriviä teriä en ole edes testannut. Lähipiiristä on tullut kommenttia, että rankempi iholle kuin teräverkkosysteemit.
     
  4. koomapoika

    koomapoika Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    884
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nostetaas vanhaa topikkia...

    Gigantissa on tuo Philips HQ6645 35€. Onko kokemuksia onko aivan kauhea? Ihmetyttää, että toisen pään koneet ovatkin sitten ~200€...

    Vanha Philips on jo yli 10v vanha ja satunnaisellakin käytöllä tuntuu rutisevan siihen tahtiin, että herättäisi vain koomisia tilanteita jos julkisella paikalla joutuisi käyttämään. :rolleyes:

    Philipsit
     
  5. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä tässä joskus vaihtui Mach3 tuohon Fusioniin, Gilletten laadukkain terä so far, teräskin tuntuu laadukkaammalta kuin ennen, eli ei tunnu tylsyvän yhtä nopeasti. Toki testaisin Braunin (Pulsonic) ja Philishaven (SmartTouch-XL) uutuudet jos siihen tulisi mahdollisuus, viimeksi lukemani testin perusteella eivät pärjänneet kolmiteräisille raaputtimille, mutta ehkä tekniikka on mennyt eteenpäin.
     
  6. Weitec

    Weitec Valvoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    2 363
    Saadut tykkäykset:
    3
    nykynen hiilips repii karvat juurineen, naama q hakatulla ajosession jälkeen :D
    vois katella jotain korvaavaa tuotetta tilalle
     
  7. Asarias

    Asarias Jutsait Tutaa! Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.04.2007
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tosimieshän ei sitten paljoa partaansa ajele, välillä voi vähän tasailla :thumbsup:
     
  8. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Gilletten Mach 3:sta tuli aikoinaan käytettyä kylmän veden kera, nykyään ajellaan trimmerillä.
     
  9. Qube

    Qube Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2002
    Viestejä:
    936
    Saadut tykkäykset:
    0
    Prkl! 2-3 vuotta vanhasta Braunistani hajosi rajaaja. Aiemmin syksyllä katkesi sellainen muutaman millin pituinen muovinen tikku joka työntää/kääntää rajaajan esiin. Muutama kuukausi käytin rajaajaa sitkeästi niin, että sitä piti omalla sormella "näppärästi" tukea, kunnes sitten viikonloppuna itse rajaajan kiinnikkeistä toinen murtui.

    No nyt on uusi kone, Braun sekin. Kaikenkaikkiaan tämä on jo kolmas Braun itselläni ja tyytyväinen olen niihin ollut. Tosin melkoisia äkkikuolemia niille kuitenkin tuntuu tulevan sen parin kolmen vuoden jälkeen vaikka itse käsittelen kaikkia omistamiani laitteita erittäin hellästi ja huolellisesti.

    Uusi kone olkoon Braunin viimeinen mahdollisuus - vähintään neljä vuotta täytyy kestää muuten vaihdan merkkiä.
     
  10. dekerivers

    dekerivers Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.08.2007
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samnlaisia kokemuksia kuin Qubella:

    Minulla on ollut 3 Braunia ennen nykyistä laitettani.Ensimmäinen hajosi n. 2½ vuoden käytön jälkeen,toinen kesti peräti vuoden ja 3kk ja viimeisen Braunin ikä oli n.2v. Kaikki olivat erimallisia koneita,ja perinteisten teräverkkorikkojen (HUOM!Ei lattialle pudotuksia,eikä vasarana käyttöä:D) lisäksi jokaisesta hajosi rajain.Joko rajain ei enää noussut ylös,irtosi kiinnikkeistään tai terät muuten vaan päättivät lakata leikkaamasta.Koskaan ei saanut takuuseen,kun "ei voi tietää,oletko itse pudottanut tahi laitteen muuten hajoittanut".:grr: Kelvollisesta ajotuloksesta huolimatta kolmas kerta toden sanoi ja merkki vaihtui.Nykyisellä pyörivillä terillä olevalla koneella on 5. vuosi menossa.Ajotulos samaa luokkaa B:n kanssa.Tosin nyt syksyn aikana on tämankin rajain alkanut osoittaa väsähtämisen merkkejä... Terä kyllä liikkuu vinhasti edestakaisin,mutta leikkaa yhä useammin huonosti,toisinaan kuitenkin ihan normaalisti.:confused:
     
  11. kaarlos

    kaarlos Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2005
    Viestejä:
    816
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nostetaampas tätäkin. Vanha kones (joku 6-7 vuotias Philishave) alkaa olemaan elinkaarensa loppusuoralla ja uusihan sitä täytyy hankkia. Vanhaan tyytyväisenä pitäydyn Philishaveissa ja NetAnttilasta bongasinkin tällaisen HS8060 -mallisen leikkurin. Helvetti että nuo ovatkin kalliita, mutta tilaukseen se nyt kuitenkin lähti. Täytynee raportoida tänne ajotunnelmat, kunhan laitteen kotiin saan.
     
  12. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    ^ Että oikein vallan kumouksellinen, sivujen mukaan :D
     
  13. Maky

    Maky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2000
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    14
    Joulupukki toi tuosta edullisemman version, eli 8040 taisi olla, muuten sama, mutta ei tuota coolskin telinettä. Tunnelmia: Märkäpesu on pop. Ei avattavia luukkuja, jonka alle ajetut karvat kasaantuvat, vaan tippuvat käsille, lattialle, paidalle, lavuaariin. No ei niin paha miltä kuulostaa, vaan toimii kun olet ajaessa kumartunut kohti peiliä. Coolskin on kaksiteräinen miekka sekin. Toisaalta on todella miellyttävä, mutta kun tuota turauttaa vasemmalle poskelle ja siirtyy oikealle, niin sitä on laitettava lisää tai ajotuntuma muuttuu tahmeaksi. Nappula on minulle hankalassa kohdassa, voisi vaihtaa paikka virtanappulan kanssa, niin olisi helpompi painaa. Ilman coolskiniäkin ajotuntuma on erinomainen, kaarrevakaus hyvä ja jousitus toimii :D Ajelen nykyään melkeen aina kuivalla :) Tuossa on vielä yksi pikku miinus, joka on se, että tuo coolskin säiliö on ohjeen mukaan vaihdettava oliko 3-6kk välein, en ole katsonut mitä maksaa se. Mutta lopuksi olen erittäin tyytyväinen. Akku kestää kuukauden, ajaa hyvin, helppo puhdistaa ja jos kaulan iho on arkana niin coolskin ajo ei ärsytä ihoa.
     
  14. kaarlos

    kaarlos Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2005
    Viestejä:
    816
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omakin kones tuohon kotiutui ja kasvattelinkin puolisen viikkoa sänkeä tarkoituksella, että pääsee leikkuri samantien tositoimiin. :D

    Aluksi kun sain laitteen nyrkkiini, tuntui se jotenkin hämmentävän sirolta, vanha kone kun oli melkoinen mokkula. Positiivisia tunnelmia nostivat jo latausvaiheessa ilmestyneet kolme valoa, jotka indikoivat akun varaustilaa. Aiemmassa koneessa kun oli joku täysin käsittämätön latausledi joka paloi aina.

    Tuntuma koneessa on todellakin hyvä, mutta saman homman itsekin huomasin tuon hoitoaineen kanssa ajettaessa, eli täytyisi melkeenpä kahdesti sitä turauttaa jos koko naaman haluaa rasvata jonka jälkeen ajo on tahmeampaa. Kuitenkin erittäin hyvin ajaa myös kuivana ja ennenkaikkea leikkaa tosi lyhyeksi (vanha kone oli huonompi kuin kuvittelinkaan - sellainen nyppimis-fiilis oli sillä ajettaessa.. taisi olla turhan tylsä jo). Coolskin-himmeli kuitenkin tuntui ihan mukavalta kun kaulan aluetta ajelin, normaalisti tuo kun on tupannut jäämään aavistuksen araksi. Trimmeriä en käytä joten sen toimivuudesta en osaa sanoa sen enempää. Sen verran kannattaa kuitenkin huomioida, että tässä trimmeri ei ole kiinteä vaan se vaihdetaan tuon perus-terän tilalle. Philishavea aiemminkin käyttäneenä en huomannut minkäänlaista ihon ärsyyntymistä. Ajon jälkeen oli mukava huomata että putsaaminenhan onnistuu kraanan alla! Todella näppärää, kun ei enää tarvitse irrotella teriä ja niin edelleen.

    Tässä paketissa tuli todellakin tuo latausteline mikä täyttää leikkurin tarvittaessa hoitoaineella ja lataa akun. Kohtuullisen lujaa ääntä tuo hoitoainesäiliön täyttöprosessi kylläkin pitää, mutta melkoisen nopeasti se hoituu. Mukana oli myös ilmeisesti neopreenista valmistettu kantopussi, joka on ihan hyvä lisä.

    Kaikenkaikkiaan vallan mainio laite, joskin hinta nyt on mitä on. Alkufiilistelyjen jälkeen suuhun jäi kuitenkin hyvä maku ja olen varsin tyytyväinen laitteeseen.
     
  15. Juicce

    Juicce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.10.2001
    Viestejä:
    219
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omalla phillarilla ikää on kolme tai neljä vuotta (imo vasta) mutta akku alkaa olemaan sen verran hyytynyt ja/tai terät tylsät, että leikkuun laatu alkaa pahasti kärsimään.

    Mitenkäs plazalaisilla on kokemuksia näiden philipsin erilaisten terien välillä? Itsellä on tuo uudempi 7000-sarjalainen (Mallikuva) ja se alun jälkeen on ollut pieni pettymys siis. Sen sijaan tämä vanhempi "alkuperäinen" kolmiteräsysteemi on edelleen tänäpäivänä kerännyt minun korviini parempia kokemuksia (Mallikuva2). Onhan sitten vielä tämä kaikkein uusinkin, mutta tapaavat olla aika tyyriitä pelejä sit jo..

    Itselläni siis vaihtoehdot ainakin "perinteinen" vs. 7000-sarja vs paluu brauniin (joka toimi 6v moitteetta kunnes yhtäkkiä meni säpäleiksi). Eli kokemuksia otetaan vastaan, samaten voisi kommentoida mallikuvissakin näkyvää eroa perinteisemmän philipsin sekä tämän uuden solakan mallin (mallikuvassa 2) välillä, jonka pitäisi vääntyä vähän joka suuntaan.
     
  16. Mik@

    Mik@ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli tuossa vähän aikaa sitten hommattua oikea partaveitsi ja kyllä se terävä on, kunhan oppisi vain sillä leikkaamaan. Ensimmäistä kertaa kokeillessa mielessä kävi kaiken maailman partaveitsielokuvien kohtaukset kurkulla :).
     
  17. Juhe

    Juhe Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2003
    Viestejä:
    891
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistäs tuommoisen ostit ja mitä se tuli maksamaan?
     
  18. Mik@

    Mik@ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pari liikettä niitä täällä Suomessa myy tietääkseni. Sen kummemmin suosimatta liikkeitä niin miehenkauppa että top-kosmetiikka ilmoittelee niistä kotisivuillaan. Joistain parturiliikkeistä niitä myöskin saa, kuulemma. Hinnat alkaen 36,50 ja eteenpäin.
     
  19. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itse olen huomannut että nuo sähkökoneiden terät on huippuhyvät ensimmäisen kuukauden - ehkä pari, sitten alkaa tylstyä. Ensimmäinen Philipsin ajo oli parempi kuin höylällä, mutta nyttemmin tuo on samaa jyystämistä kuin ennenkin.

    Jos sitten höyläämisestä haluaa kunnon kokemuksen niin silloin pitää investoida Fusion -höylään. On se kyllä hyvä.

    Jos haluaa optimoida nautinto/kustannuksia niin iso pussilinen BIC keltaisia ja käyttää niitä todellakin kertakäyttöhöylinä :D
     
  20. Kummisetä

    Kummisetä Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2003
    Viestejä:
    173
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei oo tullut kymmeneen vuoteen käytettyä sähkökonetta. Ne kun tahtoi repiä ja raastaa. Herkkä ku oon niin tuo sattui :weep:

    Ekä höylänl oli Gillette Sensor Excel. Nykyisin vetelen mallilla Mach3, kun ylipäätään ajelen höylällä. Yleensä tuo naama venähtää hyvinpitkälle sängen puolelle ja sitten kun päänuppi alkaa näyttää siltä että tarttes ajaa, ajelen myös partavärkin samalla. Harvemmin tulee enää asiasta tehden itseasiassa höyläiltyä.