Millaisen television playstation 3 vaatii

Keskustelu osiossa 'Sony Playstation - konsolit' , aloittajana Petku, 23.04.2008.

  1. Petku

    Petku Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2005
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys.

    Tuttuni on hankkimassa Playstation 3:sta omalle lapselleen ja itselläni on pieni epäilys, että hänen telkkarinsa ei taida olla tarpeeksi uusi. Miten on, televisio on vanha ehkä noin 17-tuumainen putkivehje. Helposti yli kymmenen vuotta vanha. Siis perinteinen eilisen päivän matkatelkkari. Mahtaakohan playstation 3 tässä toimia?
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Oletan, että tämä kysymys on tosissaan kysytty. Asia kai selvinnee helpoiten, jos vain katsoo, että siellä töllön takana on Scart-paikka (muuta ei kai vaadita minun tietääkseni).

    Ihan OT:nä on pakko sanoa, että onpas mainitsemasi tilanne aika erikoinen. Tuttusi on hankkimassa siis lapselleen hienoa ja kallista viihdekonsolia, joka on parhaimmillaan yhdistettynä moderneihin laitteisiin, ja sitten kuitenkin ajattelee sen sopivan hyvin yhteen yli vuosikymmenen vanhan erittäin pienikokoisen kuvaputkitelevision kanssa -- joka sitäpaitsi on mahdollinen paloriski. Niin no, voisihan sitä itsekin tietenkin alkaa käyttämään vaikkapas no-brand soittimienkin mukana tulevia nappikuulokkeita Cordan vahvistimeni kanssa. :hitme:
     
  3. erep

    erep Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2006
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    0
    jos ei ryhdyttäisi moralisoimaan!

    Kyllä se telkkari näyttää ps3:n kuvaa, jos siinä vaan on joko scart tai edes videoliitäntä (videoliitäntä on pyöreä yleensä keltainen RCA-naarasliitäntä). Se ei vaan näytä teräväpiirtoa. Tosin standardipiirtokin näyttää aika terävältä tuollaisella 17 " ruudulla.
     
  4. Filmy

    Filmy Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2005
    Viestejä:
    144
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän kysymykseen on monta vastausta, ja se riippuu siitä mitä PS3:lta vaaditaan.

    Jos haluaa kaiken hyödyn irti koneesta, täytyy ostaa vähintään 40" FULLHD televisio 24p-tuella. Tällöin telkkari liitetään HDMI-piuhalla.
    Jos pleikkari vain pienten lasten pelikoneeksi, täytyy iskän kysyä lapsilta kuinka ison ruudun he tarvitsevat, jotta he näkevät pelihahmonsa ruudulta. Teinithän osaavat jo vaatia oikeita laitteita :D Ilkeä isä ei ostaisi uutta vaan tyytyisi tuohon 17" näyttöön. Komposiitti käyttöön kuvan saamiseksi ruudulle.

    Itse en omista PS3:sta, mutta kaverilla kyseinen verme on liitettynä 36"(+/-1") kuvaputkeen komponentilla, ja täytyy sanoa että hukkaan menee koko laitos, sillä kuva on pehmeä, epämiellyttävä ja rauhaton. Pikaisella vilkaisulla ps2:n kuvaan ei välttämättä huomaa suurta muutosta.

    Meinasin ostaa ps3:n, mutta nähtyäni sen juuri tuolla kaverini käytössä, lykkään tapahtuman siihen asti kunnes käytössäni on FullHD-tv. (nyt 42" HDready, jolla en usko ps3:n pääsevänsä oikeuksiinsa)
     
  5. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Full-HD:n ja HD-readyn erohan onkin niin valtava. Noh, kyllä sen sentään tietokonekäytössä huomaa.
     
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Höpön löpön. Siis tietenkin jos sulla on joku lähes no-brand HD-ready malli, niin sitten ymmärrän yskäsi, mutta kyllä 42" on vielä sen verran "pieni" tuumakoko, että Full HD ei tee mitään huikeaa eroa ruudulla plasma-HD-Readyyn (oletan tuosta 42":sta päätellen, että töllösi on plasma-TV), ellet istu sitten todella lähellä sitä. Jep, Full HD on tänä päivänä oikeastaan ainoa oikea valinta, mutta ei se sitä tarkoita, että vanhat HD Readyt joutaisivat roskiin. Jopa kunnioitettu ja ylistetty Pioneer on ottanut kantaa asiaan toteamalla, että kyllä se kuvanlaatu (eli kuinka hyvin töllö on toteutettu kuvapiirien yms. suhteen) on edelleen se millä on eniten väliä, ei resoluutiolla.

    Mutta ymmärrän kyllä, että tämä yhteiskunta toimii ihmisten tuhlaamisalttiudella. Tässä asiassa vaan minä pysyttelen HD Ready -Sonyssani ja SD-Wiissäni, ja olen enemmän kuin tyytyväinen.
     
  7. Scaha

    Scaha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2002
    Viestejä:
    955
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyllä nyt suosittelen että lainaat vaikka tältä kaveriltasi sitä pleikkaria.Ei se kaverin hyväkään putkitv kerro sinun tv:n kuvasta yhtään mitään. Oli se sinun hdready littu sitten minkälainen tahansa.
     
  8. Filmy

    Filmy Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2005
    Viestejä:
    144
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä että tuli aiheutettua keskustelua.

    ElvisThePelvis hyvin arvattu. Kyseessä on LG:n plasma ja resoluutiota siitä löytyy 1280*768. Mallia en nyt muista(PY tai PX jotain taisi olla), mutta monen vuoden takaa on jo laitos. Oli näitä ensimmäisiä HD-ready LG:tä, jos oikein muistan. Liitäntänä on DVI, joten vähän on välillä epäilyttänyt onko telkkarissa HDCP:tä.

    Rela: Kyllä siinäkin on jo huomattava ero. Tosin ei sitä kaikki näe, ja voi olla että tietyllä materiaalilla pitää päästä vertaamaan molempia resoluutioita vuorotellen/samanaikaisesti eron huomatakseen.

    Ehkä hieman kärjistin tuota ps3:n ostamattomuutta. Syinä ovat plasma tekniikka(NHL:ää pelasin koneen kautta joskus, ja tunnin pelin jälkeen pieniä palamiskuvia, jotka tosin häipyivät muun käytön jälkeen.) Toinen on epävarmuus tuosta HDCP:sta. Kolmas telkkarin resoluutio. Ja viimeisenä ehkä se tärkein. Kesällä lähtö inttiin, joten ei laitetta tulisi käytettyä tarpeeksi hintaansa nähden :)

    Mutta kaikille epäiliöille. Jos siitä pleikkarista haluaa ottaa kaiken irti(kuten minä haluaisin), on FullHD ainoa vaihtoehto. Sitten tietenkin vielä äänipuolta pitäisi parantaa huomattavasti. Tähän tuskin kukaan väittää vastaan? Senpä takia sanoinkin topicin aloittelijalle, että kaikki riippuu siitä mitä haluaa. Niin ja vielä eihän niitä vanhoja telkkareita roskiin kannata heittää. Varatelkkareiksi vaan tai sukulaisille nurkista pois pölyttymästä. :thumbsup::D
     
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ei se kuule ole, ei ainakaan jos ruudun koko ei ole tarpeeksi iso ja/tai katsoja ei istu tarpeeksi lähellä. Totta kai nykyään muuta kuin Full-HD -mallia ei kannata paljon ostaa, ellei sitten katso sillä pelkästään SDTV:tä (jolloin esim. HD Ready -plasma vaikkapa Panasonicilta on hyvä valinta). Ei muutaman vuoden vanha HD-Ready plasma (kuvankiinnipalamisongelmineen) ole välttämättä se paras kumppani PS3:lle (kuinka sattuikaan, niin kaverillani on muutaman vuoden vanha 42" LG-plasma, ja kun olen PS3:sta hänen luonaan pelannut, niin kuva on kyllä ollut erittäin hyvä), mutta kuten sanottu, niin resoluutio ei todellakaan ole se millä on eniten väliä.

    Toisaalta... Kuten ehdin aiemmin jo sanoa, niin tänä päivänä Full HD -mallit ovat niitä ainoita oikeita valintoja oikeastaan. Mielestäni vaan teet väärin, jos ajattelet, että PS3-kokemuksesi tulee olemaan erittäin vaillinainen, ellet heitä plasmaasi roskikseen ja osta Full HD -mallia.

    Lopuksi vielä sellainen tarkennus (no pun intended :D) on paikallaan, että ehkä sitten tämä plasmasi on kuvanlaadullisestikin huono malli, ja taas mahdollisesti tulevaisuudessa ostamasi Full HD -malli on kuvanlaadultaan erittäin hyvä. Tällöin varmasti PS3-kokemus parantuu. Toki tekniikkakin menee koko ajan eteenpäin, ja skaalaimet/kuvanparannuspiirit yms. vippaskonstit tekevät kuvasta parempaa ja parempaa. Se nyt vaan on ihan todettu juttu ihan teoriassa että itse koettuna, että kun normihenkilö istuu kuvaruudusta yli 2 metrin päässä, niin se 40"-42" ruutu ei vielä tee Full HD:n eroa HD Readyyn niin suureksi, että televisionvaihto olisi täysin selvä juttu. Jos on rahaa millä mällätä, niin anna mennä vaan (totta kai uudet tekniikat ja mallit aina ovat mahtava juttu), mutta älä nyt vaan sillä periaatteella mene ostamaan, että se pelkkä resoluution korotus jotenkin maagisesti tekee PS3:sta jumalaisen laitteen.
     
  10. Filmy

    Filmy Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2005
    Viestejä:
    144
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämähän meinaa mennä väittelyksi, mutta antaa mennä vaan :)

    Kylläpäs on. Toki tuolla mainitsemallasi koolla ja katseluetäisyydellä on väliä ja varsinkin niiden suhteella. Kuvassa en ole huomannut mitään vikaa(tosin huono materiaali korostuu) ja työpöydän kuva oli erittäin tarkka ja hyvä, kun sitä pystyi tuottamaan natiiviresoluutiolla. Myös NHL näytti hyvältä.

    No hieman vaillinainen kuvaa paremmin. Plasma ei menisi roskikseen vaan siirtyisi kakkostöllöttimeksi. Tällä hetkellä en kyllä ole vielä uusimassa televisiota. Olet aivan oikeassa että Full HD on tällä hetkellä ainoa oikea vaihtoehto.

    Nykyisiin laitteisiin verrattuna voi hyvinkin sanoa että laite on "huono". Tekniikka menee eteenpäin ja muutaman aikaisemman vuoden aikana on litteiden televisioiden tekniikka ottanut huimia harppauksia. Aikanaan tosin tämä oli laadukas malli. Sonyn silloiseen plasmaan verrattuna hävisi vain hitusen kuvassa, mutta LG:ssä ominaisuudet olivat paremmat ja eritoten koko, joten se lähti mukaan. Ei Full HD sentään jumalaista PS3:sta tee, mutta on se silti tämänhetkisistä laitteista kehityksen kärkipäätä.

    Mitäs Elvis siihen sanot että ilman Full HD:ta osa kuvasta jää saamatta? Vaikka se nyt ei sitten sinun mielestäsi merkittävästi näy ulospäin, jää kuitenkin laitteen potentiaali käyttämättä. Onko järkevää katsoa 1080p elokuvia vain 720p, kun voisit katsoa niitä 1080p tarkkuudella? Hyppäys DVD tarkkuudesta 720p vai 1080p? Kumpaan huomaat suuremman eron?
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No sanon siihen näin, että totta kai tämä totta on. MUTTA... Jotta näitä eroja voi kunnolla todeta, niin tarvitaan sitten asianmukaiset laitteet, mikä tarkoittaa näytön kohdalla sitä, että sen tulee olla tarpeeksi suuri. HD Ready ON resoluutiona epäideaalinen, mutta edelleen tarvitaan tarpeeksi suuri näyttö ja tarpeeksi lähellä istuva katsoja, että se on ero on todella käänteentekevä.

    Uskoisin tässä (väittelyssä) olevan kyse siitäkin, että itse koitan antaa vastauksia maallikon näkökulmasta, eli siitä näkökulmasta, että epäideaalisiakin laitteita kannattaa omistaa ja ostaa, kunhan se virhemaginaali johtuen niiden epäideaalisuudesta on riittävän pieni. Sinä taas tunnut suhtautuvan asiaan kuin kotiteatterialan ammattilainen, joka matemaattisesti toteaa asian eikä hyväksy kompromissejä. Kaipa se totuus löytyy sitten ihmissilmästä, joka tekee sen kompromissin, halusit tai et, ja niimpä edelleen pysyn siinä kanssa, että jos nykyinen plasmasi on muutenkin vain menettelevä, niin uuden töllön osto on paikallaan. Jos taas ainoa syy ostaa PS3:n pariksi Full HD -malli on se, että 42" HD Ready -plasmassa on liian vähän pikseleitä, niin minusta se on vähintään pienimuotoista turhuutta (ostaa Full HD -malli).
     
  12. Noisepurge

    Noisepurge Captain f*cking Magic! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    25.05.2007
    Viestejä:
    242
    Saadut tykkäykset:
    0
    42" HD-ready riittää mainiosti pelaamiseen, 90% PS3 peleistä on kuitenkin vain 720P. Bluukkarileffoja katsoessa eron voi jo huomata. PS3:han ei _vaadi_ minkäännäköistä telkkaria ja monet pc-monitoritkin käyvät! rca-video kiinni vaikka 12 vuotta vanhaan panasonicin matkatelkkariin.
     
  13. TheJambo

    TheJambo Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    2 272
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tuli mieleen että GTA IV:n resoluutio on kai 1020x630p josta se skaalataan ylöspäin..tuo on kyllä totta että suurin osa peleistä on vain 720p. Näyttää aika surkealta esim Guitar Hero kun kokeilin äsken 1680x1050 resoluutiolla
     
  14. hartzu

    hartzu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.12.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    4
    Gran Turismo 5 jo yksinään riittää syyksi ostaa PS3:n kaveriksi FullHD ruutu. Sitten on tietysti lisää syitä, kuten muut 1080p pelit, BD leffat ja vehkeen käyttö nettiselailuun tai Linuxin pyörittämiseen, jotka kaikki puoltavat 1080p ruudun hankintaa.

    Kaikki 720p pelit näyttävät hyvältä myös 1080p ruudulla, mutta 1080p pelit eivät näytä yhtä hyvältä 720p ruudulta.

    Jos budjetista ei ole kiinni, niin riittävän iso (40" tai mieluusti suurempi) 1080p ruutu on mitä mainioin kaveri PS3:lle. Liian isoa ruutua ei ole olemassakaan :D
     
  15. TKH

    TKH Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    471
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jotenkin huvittavaa, että juuri kukaan ei tunnu millään tavalla noteeraavan pelejä syyksi ostaa PS3:sta, eli pelikonsolia. Ketjun aloittajakin tyrmättiin täysin. Ei muka kannata ostaa jos ei omista huippumodernia tv:tä... Noh, tämä ilmeisesti sitten kertoo jotain nykyisten pelien laadusta...
     
    Viimeksi muokattu: 18.06.2008
  16. TheJambo

    TheJambo Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    2 272
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyllä toisaalta jotkut pelit esim GH on vielä multiplattareita...tosin aika heikosti taitaa vanhoille alustoille enää pelejä tulla
     
  17. Kopsa

    Kopsa Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omakohtaisesti voisin sanoa että tuli hommattua PS3 Yli vuosi sitten. Se oli vajaan vuoden kiinni 32" CRT Thomsonissa. Ja kyllä ero PS2:een oli selvä PS3:n hyväksi.

    ostin sitten kesällä 37" LG HD ready (1366*768) lcd telkkarin.
    Ero 32CRT:n ja 37"HDready LCD töllön oli huikea.
    Pelit ja Blue Ray leffat näyttää pirun hyviltä.
    Eli en allekirjoita väitettä että pitää olla vähintään 42 FullHD.

    Media PC:n näkyy myös komeesti tuolta LG:ltä vaikka kaikkia fontteja on pitänyt reilusti suurentaa että näkee textit sohvalta saakka.
     
  18. Thezeus

    Thezeus Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2008
    Viestejä:
    344
    Saadut tykkäykset:
    0
    En oikein ymmärrä tuota eroa FullHD:n ja HDreadyn välillä. Itelläni on 42" Samsung plasma ja 1080p näyttäisi pelaavan aivan hyvin.

    Plasma TV:thän ovat muuten herkkiä palamaan kiinni, joten kannattaisiko asiaa harkita siltäkin kantilta. Omasta plasmasta löytyy av:n ja HDMI:n kohdalla erillinen "pelitila", jonka pitäisi poistaa tämä ongelma.
     
  19. kynäniska

    kynäniska Guest Guest

    Liittynyt:
    05.05.2008
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Haluaisin huomauttaa, että monet PS3-pelit ovat ilmeisesti suunniteltu pelattavaksi vähintään jostain kohtuullisen kokoisesta HD Ready -laitteesta. Itselläni on ollut PS3 kiinni 28-tuumaisessa kuvaputkitelevisiossa ja useissa peleissä osa teksteistä on niin pientä, ettei sen lukeminen välttämättä onnistu ollenkaan. GTA4:ssa kartan katsominen on erittäin vaivalloista, pelissä on kännykkä jonka tekstiviestejä on vaikea lukea (pelin kulun kannalta oleellisia!), pelin tietokoneilta ei pysty lukemaan kaikkia tekstejä. Jostakin 17" matkatelkkarista pelien pelaaminen olisi niin täyttä tuskaa, että vastaisimpa melkein alkuperäiseen kysymykseen; ei mahda toimia.
     
  20. vipeer

    vipeer Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2005
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä tietää. Itse kun olin rahapulassa hankkimassa ensin PS3:ta nykyisen 28" kuvaputken kaveriksi ja päivittelemässä telkkarin sitten myöhemmin, mutta taidanpa suosiolla odottaa, että saan myös televiision samalla kertaa. Tässä voi nyt rauhassa kerätä rahaa myös telkkariin pleikkarin mahdollista huhtikuista hinnanalennusta odotellessa.