Sony MDR-DS7000 langattomat kuulokkeet

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana hkj, 18.03.2008.

  1. KLaakso

    KLaakso Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2008
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, sain ilmoituksen että paketti olisi matkalla ja seurantakoodin mukaan onkin eilen lähtenyt liikenteeseen ja viimeisimmän merkinnän mukaan ulkomaanterminaalissa Japanin päässä. Vähän näyttäisi kyllä siltä, ettei ihan tällä viikolla ehdi omiin käsiin asti, ellei ihmettä tapahdu.

    Olivat muuten PriceJapanin mukaan laittaneet paketin arvoksi huomattavasti vähemmän kuin oikea arvo, joskin edelleen selvästi tullirajan yli. Saapahan nähdä, meneekö tullissa läpi ja tuleeko hieman ylimääräistä alennusta kokonaiskustannuksiin. Sinänsä tuo ilmoitettu arvo olisi kyllä jo sellaisen realistisen sisällä eikä kuulosta erityisen epäuskottavalta...

    Tämän puolen hoidinkin jo ennakoivasti kuntoon paikallisesta Biltemasta.
     
  2. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa ottaa heti yhteyttä Itellaan kun paketti näkyy Suomessa ja ilmoittaa että haluat sen lähetettävän paikalliseen tulliisi (jos et halua Itellan hoitavan asiaa ja olettaen että jää tullitarkkailuun), muuten käsittely kestää pitkään.

    Jep, jep, riippuu vähän tullivirkailijasta. Aika harvoin näyttää nykyään menevän noista tutummista firmoista tulevat kalliimmat paketit tullin ohitse, siis jos ilmoitettu arvo ylittää kohtuullisesti tullirajan.
     
  3. ReinRaus

    ReinRaus Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2008
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    PS3:n kaveriksi tätä ajattelin...

    Onko sillä käytännön merkitystä, että 5.1:stä (optisen piuhan limiitti) luodaan virtuaalinen 7.1?
     
  4. KLaakso

    KLaakso Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2008
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kerron, kun saan kuulokkeet käsiini. Hankin nimittäin ne ennen kaikkea PS3:sta varten itsekin peli- ja elokuvakäyttöön. Luulisi kyllä homman toimivan, kerta Sony on tehnyt tähän Game-tilan varta vasten PS3:sta varten.

    Omat kuulokkeet ovat näköjään viime yönä rantautuneet paikallisen tullin varastoon. So close, yet so far.

    Tarkoitin siis sitä, että paketti jää kyllä ilmoitetun arvon perusteella varmaankin tulliin, mutta jos se menee läpi tullivirkailijalle, ovat kulut minulle selvästi niitä oikeita pienemmät. Olen kyllä valmis maksamaan todellisten kulujen mukaan, joten terveisiä vain sinne Jyväskylän tullin väelle. :)
     
  5. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tätä on vaikea sanoa koska kyseessä on kuulokkeet, itse en näissä kuulokkeissa huomaa tätä eroa, tilavaikutelma on kuitenkin hyvä, eli ainakaan haittaa ei pitäisi olla (ei tule viivettä). PS3n kaverina ovat erinomaiset kuulokkeet jos et langallisia harkitse, ehkä jopa parhaimmat langattomat.

    Jos pään laen ja korvien väli on todella pieni tai kahden käyttäjän välillä on todella suuri kokoero, niin tällöin automaattisen katkaisun säädön ruuvimenetelmän säätövara voi loppua kesken ja jatkuva säätäminen ei ole kovin helppoa.

    KLaakso:
    Tätä juuri tarkoitin, eli kuinka tarkka tullivirkailija on kyseessä.
     
  6. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tapahtunut edistymistä kuulokkeiden suhteen?

    Itse huomasin juuri eilen, että oikeasta korvasta on näköjään kuulo heikentynyt, mahtaakohan tähän olla syyllinen yleensä oikealla puolella huriseva tietokone? Tämän huomasin kun testailin MDR-DS7000 toistoa ja ihmettelin kun oikea kanava vaikutti täysilläkin akuilla olevan ainakin desibelin vasenta alemmalla tasolla, no asiahan selvisi kun käänsi kuulokkeet väärinpäin, jo oli oikean kanavan desibelit kohdillaan :D Kuulokkeilla en ole koskaan käyttänyt mitään suuria äänenpaineita kuin aivan muutamia sekunteja ns. testimielessä ja tällöinkin aivan järjellisiä tasoja ja vielä kuppikuulokkeilla, nappien kanssa olen ollut hyvin varovainen. Voihan siellä toki olla joku vahapaakkukin tai muuten korva lukossa...

    Olen edelleen hyvin tyytyväinen tähän hankintaan, toivottavasti tuo akku on kestävää laatua tai sen voi vaihtaa kohtuullisella vaivalla itse. Jos miettii noiden akkujen yleistä kestoa, niin 3 vuotta on kyllä ihan maksimi hyvälläkin akulla, sitten alkaa olla aika vaihtaa uuteen.

    Vanhuus ei näköjään tule yksin, kohta ei kuule enää heinäsirkkojen tai plasmojen sirinääkään ;) Seuraavaksi menee varmaankin näkö niin ei sateenkaaret ja muut kuvan heikkoudet enää niin haittaa :D

    Nyt pitäisi ostaa uusi kuuloke/mikrofoni yhdistelmä, vanhasta on nähtävästi mikki mennyt ns. paskaksi. Pitänee katsella löytyykö näistä mitä juttua netistä, pitäisi toimia ainakin PCn ja PS3 kanssa, mieluusti myös XBox360 ja kännykkä.

    Sony saanut yhden tyytyväisen käyttäjän lisää Audiocubes-sivustolla (tulli ottanut päähän ;) ):
    http://www.audiocubes.com/category/...DS7000_Digital_Wireless_Headphone_System.html

    Kakakun myyntilistalla edelleen ykkösenä ja arvosanojen keskiarvo pysynyt tuossa 4.3 paikkeilla:
    http://kakaku.com/item/20466511080/
     
  7. p00kaju

    p00kaju Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.10.2007
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänä aamuna sain viestin että kuulokkeet ovat lähteneet matkaan. Menihän tuossa vähän kauan ku maksoin tilisiirrolla, mutta hyvää jaksaa odottaa :thumbsup:
     
  8. KLaakso

    KLaakso Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2008
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse asiassa eilen sain kuulokkeet tullista noudettua ja hieman testailtuakin. Ja sanottakoon heti tähän alkuun, että olen tyytyväinen. Kiitokset hkj:lle avusta, tuskin olisi muuten tullut lähdettyä tilailemaan!

    Tosiaan en hirveästi ehtinyt vielä tyypittämään ja esimerkiksi kokonainen leffa on katsomatta kuulokkeet päässä. Mutta seuraavanlaisia huomioita nyt ainakin tuli tehtyä.

    + Äänenlaatu on oikein hyvä, ei mitään valittamista
    + Äänen toisto ei ole ollenkaan kuulokemainen vaan tilantunne on vahvasti mukana, kuuntelukokemus siis hyvin kaiuttimilla kuunteluun verrattavissa
    + Bassoa riittää ja se on asiallisen tarkkaa musiikkia ajatellen ja räjähdyksissä tosiaan paukkuu kunnolla
    + Kuulokkeet ovat kokoonsa nähden kevyet ja erittäin mukavat päässä
    + Tilaefektit eivät luonnollisesti toimi yhtä hyvin kuin oikealla 5.1-setillä, mutta ne efektit ovat kyllä siellä (pitää jollain leffalla tämä vielä paremmin fiilistellä)
    + Suhinoita tai muitakaan ylimääräisiä ääniä ei kuulu tai sitten ne ovat hiljaisempia kuin hiljaisen asunnon normaali "taustamelu"
    + Läpivienti mahdollistaa helpon sijoittamisen osaksi normaalia äänentoistojärjestelmää, ei tarvitse olla kuulokkeita repimässä irti tai liittämässä
    + Tukiaseman saa sammutettua ja pistettyä päälle myös kuulokkeista käsin
    + Kantama kahden betoniseinän läpi n. 10 metriä, joten musiikin kuuntelu vaikka imuroidessa onnistuu

    - Mukana tullut kuuloketeline on vain muovikaukalo, telineeseen liitetty lataussysteemi olisi ollut erittäin hyvä lisä
    - (Ei pidä paikkaansa tarkemmin testailtuani) Läpiviennit ovat inputkohtaisia, joten se pitää kääntää käsin ennen kuin kaiuttimien vahvistin saa signaalia
    - Tukiasema on vähän lelumaisen muovinen, tosin eipä tuota tarvitse enää alkusäätöjen jälkeen näpräillä

    Tuon läpivientihomman saattaisi saada ratkaistua optisen liitännän haaroittimella. Pitänee käydä Biltemasta hakemassa sellainen muutaman euron palikka ja testailla.

    Juu, voin suositella. Eipä tällä rahalla varmaan parempaakaan saa. Paitsi tietysti sitten se vielä julkistamaton MDR-DS8000, jossa nuo puutteet on korjattu...

    Hintaa tälle seikkailulle tuli kaikkineen (ostohinta + postitus + paypal-kulut + tullaus) aika tarkalleen 240e ja aikaa vierähti n. viikko.
     
  9. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    MDR-DS8000 huippumalli on olemassa, mutta alkaa olla jo aika vanha tuote ja kalliskin vielä.
    http://buyriteelectronics.com/Merchant2/merchant.mv?Screen=PROD&Product_Code=MDRDS8000

    Tästä kehityslinjasta puuttuu siis tämä uusin MDR-DS7000.
    http://www.sony.net/Products/vpt/overview/index.html

    Samaa mieltä noista puutteista, tuo latauskaukalopettymys oli suuri :) Olisihan se hienoa jos tuo tukiasema olisi alumiininen ja täysleveä :p lisäisi katu-uskottavuutta... Mitä tarkoitat tuolla läpivientien inputkohtaisuudella, sitä tuloahan voi vaihtaa kuulokkeissa olevalla nappulalla? Kokeilitko jo sitä kompressionamiskaa, antaa mielestäni lisää ns. amisbassoa vaikkakin kohtuullisen tyylikkäästi toteutettuna, pitkäaikaisessa käytössä tuntui kyllä rasittavalta?

    Saa nähdä näkeekö MDR-DS9000 HiFi/HE malli koskaan päivänvaloa.

    Täältä tuon MDR-DS8000 ohjekirja jos kiinnostaa (liitännät 2x digital in, 1x stereo in, headphones out):
    http://www.nodevice.com/user_manual/sony/headphones/mdr-ds8000/download.html
     
  10. KLaakso

    KLaakso Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2008
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Otanpa sanojani lisää testailtuani takaisinpäin. Toden totta, läpivienti esimerkiksi input 2:sta output 2:een toimii riippumatta siitä, että onko itse tukiasemassa valittuna input 1 vai input 2. Mitä lie töhöilin eilen... Joka tapauksessa tässä asiassa ei siis ole mitään puutteita, korkeintaan noita liitäntöjä saisi olla enemmän.

    Kompressointi tappaa musiikista kaiken dynamiikan ja toisaalta kuulokkeilla ei tarvitse välittää sivullisten kiusaamisesta äänisaasteella, joten aika hyödytön ominaisuus. No ehkä jollain todella huonolaatuisella lähdemateriaalilla tuosta voisi olla hyötyä.

    Toivottavasti ei ainakaan vielä tänä vuonna... ;)





    Tietysti jos nuo pikkupuutteet korjataan, niin pakkohan se olisi testata.
     
  11. p00kaju

    p00kaju Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.10.2007
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, nyt alkaa kuulokkeet lähestymään määränpäätä. Kuulokkeet oli seurantanumeron mukaan postin logistiikkakeskuksessa Helsingissä ja seuraavana lähdössä Ouluun päin, ainakin niin postista kertoivat kun soitin.

    En sitten tiedä että meneekö Oulussa tulliin vai kävikö uskomaton tuuri. Ainakin se oli Helsingin päässä jo käynyt tullin kautta.
     
  12. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oliko sinulla mikä postitustapana?

    Juha Kalaja:
    EMS oli, silloin tullaus ei ole automaattinen.
     
  13. p00kaju

    p00kaju Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.10.2007
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    EMS:n valitsin koska sehän oli halvempi toimitustapa. Sullahan tais olla sama?
     
  14. p00kaju

    p00kaju Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.10.2007
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, nyt on kuulokkeet haettu. Tulliin menivät loppujen lopuksi mutta kokonaishinnaksi muodostui maltilliset 204,40e postikuluineen. Tietenkin nyt pitää vielä hakea biltemasta ne muuntimet jotka tais olla noin 7,00e/kpl.

    Onko muuten alkuun hyvä suorittaa jonkin sortin esilataus eli pitemmän aikaa antaa ladata?
    Liekkö malttaa edes ku hirvee tarve ois päästä jo testaamaan tänä iltana :)
     
  15. ReinRaus

    ReinRaus Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2008
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilasin 9.4 eivätkä ole edes lähteneet vielä Suomeen.

    Yrittävät tällä viikolla saada lähtemään :grr:
     
  16. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täyteen kannattaa antaa mennä, mutta ei suurta väliä kun ovat Li-Ion akulla.
     
  17. p00kaju

    p00kaju Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.10.2007
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on "ensipuraisu" suoritettu ja on kyllä ihan pirun hyvän oloiset kuulokkeet :thumbsup:

    Muutamia kysymyksiä on tullut mieleen:
    - Pitäisikö kuulokkeista palaa joku merkkivalo silloin kun laittaa lataukseen?
    - Miten olette ohjausyksikön kytkeneet omaan viihdejärjestelmään?

    Itselläni on PS3 sekä topparin boksi kytketty hdmi-johdoilla viritinvahvistimeen ja siitä töllöön. Ennen kuin alan ostamaan hirveätä määrää optisia johtoja niin haluaisin mielipiteenne.

    Ainut asia mihin en ole tyytyväinen on nuo saatanan bilteman muuntajat joissa on onnettoman löysä tuo liitin :grr:
     
  18. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitäisi palaa punertavan oranssi merkkivalo joka sammuu kun kuulokkeet on täynnä. Itsellä kuulokkeet kiinni viihdejärjestelmässä optical out-liitännässä ja muut vermeet sitten vahvistimessa erinäisin johdoin, eli läpivientiä ei juuri nyt tarvitse käyttää.

    Hitto kun unohdin mainita tästä, eli osassa Bilteman muuntajia on se suurempi keltainen liitin ja joissain pienempi joka ei ole aivan oikean kokoinen. Bokseja pitäisi siis aukoa ja katsella missä erässä ovat tulleet, vaihtelee ihan saman mA:n omaavien laitteiden kesken. Yksi vaihtoehto on hieman kolvailla, eli ottaa niistä Japsilaitteista sen kärjen ja kolvaa kiinni Biltemasta ostettuun vehjakseen, napaisuus pitää muistaa pitää oikeana.

    Juha Kalaja:
    Ehdottomasti varmista vielä kolmanteen kertaan että napaisuus on oikea!!!
     
  19. p00kaju

    p00kaju Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.10.2007
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli näköjään samat päät molemmissa muuntimissa mitkä ostin ja molemmat kävivät ohjausboksiin.

    Pitääpä käyttää vähän aikaa noita kuulokkeita jos virta vähenis sen verran että saa valon syttymään. Toivottavasti ei ole se kuulokkeen virtaliitin ainakaan rikki :weep:
     
  20. Maxxtazy

    Maxxtazy Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2005
    Viestejä:
    138
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos hkj:n ja muiden keskustelijoiden, wiretin minäkin teidän rohkaiseminanne (olikohan tuo suomen kielen sana?) kolmisenkymmentätuhatta jeniä Japanian suuntaan. Olen täysin varma, että kuulottimet täyttävät vaatimustasoni erinomaisesti ja enemmänkin.

    Yksi n00b:in kyssäri kuitenkin, jota on täällä jo aikaisemminkin hieman sivuttu: vahvistimena toimii Sony STR-DB 795 ja tarkoitus olisi liittää tietokone ja PS3 optisesti niin vaffariin kuin myös kuulokkeisiin ja optimitilanteessa sitten vain vaihdella outputtia (kaiuttimet/kuulokkeet) kaukkarista.

    Mutta vahvistimen takapaneelia tutkiessani poksahti mieleen, että mahtaakohan tällainen tilanne onnistua ensinkään tuolla vahvistimella vai pitääkö (tietokoneesta/PS3:sta tulevat) piuhat vain aina repiä vahvarista dekooderiin aina kun haluaa käyttää kuulokkeita? Digitaalisia optisia liitäntöjä takapaneelista löytyy 4 kappaletta: DVD in, TV/sat in, MD in ja MD out.

    Osaakohan joku auttaa?

    Edit: Löytyyhän sieltä ilmeisesti ihan pätevät läpiviennit signaaleille kuten threadissa on selvästi tullut ilmi eli kysymys takaisin ja alan opetella lukemaan tarkemmin. Palataan asiaan kun saan Sonyt käsiini. :)