PS3:n äänettömyys - legendaako?

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana zeipiii, 12.06.2007.

  1. JuKo

    JuKo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma 60 gigan malli ei myöskään hiljentänyt tuulettimen kierroksia missään vaiheessa. Vaikkei kauhean äänekäs ollutkaan niin tää 40 gigainen on kyllä huomattavasti hiljaisempi ja laskee tuulettimen nopeutta kun prosessorin kuorma tippuu ja järjestelmän lämpötila laskee.
     
  2. Akustik

    Akustik w/ Active monitoring Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.08.2006
    Viestejä:
    580
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä on tv-tason hyllyllä lasiovien takana 40GB versio tätä nykyä. Joskus kun sattuu ovi jäämään kiinni esim. pelisession ajaksi niin rupeaa puhaltamaan ja lujaa. Tähän auttaa oven aukaiseminen ja noin 10 minuutin jälkeen kone hiljenee "normi " tilaansa. 60GB versio ei palautunut kuin juurikin vain ja ainoastaan tuosta virtanäppäimestä.
     
  3. ljpp

    ljpp Guest Guest

    Liittynyt:
    23.02.2005
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0
    PS3:ssa tuntuu olevan aivan järjettömiä yksilöeroja äänekkyyden suhteen. Googlettamalla selvisi, että ainakin paria eri tuuletinmallia noiden sisältä on löytynyt, mutta se ei kyllä yksistään selitä miksi toiset laitteet ovat hiljaisia (kohtalaista hurinaa pitkäkestoisessakin pelaamisessa) ja toise taas pitävät helvetillistä puhallusta.

    Itse sain eilen jälkimmäiseen kastiin kuuluvan, ja lähti kyllä saman tien Nordisk Filmille.

    1) Kun koneen käynnisti, niin 5 minuuttia tästä nousi tuulettimen taso vaimeaksi hurinaksi - ei vielä häiritsevää, mutta kuultavissa
    2) 10min päävalikossa tekemättä mitään, niin tuulettimen äänet nousivat jo suunnilleen kuumana käyvän läppäri tietokoneen tasolle. Kuului jo hyvin 3m päähän soffalle
    3) mutta sitten se varsinainen järkytys 5min pelaamista, tai 30 min AVC HD videoo, tai 15min upscaled DVD katselua ja laite yltyi hirmuiseen hiustenkuivaajaa tai pientä rikkaimuria muistuttavaan meteliin.

    Tuolla kohdan 3 melutasolla laite oli täysin käyttökelvoton mediakeskuksena ja erittäin häiritsevää oli meteli pelatessakin. Itse tulee usein pelailtua tai katseltua jotain myöhään loppuillasta (kerrostalossa) muiden jo nukkuessa, mutta tuolla tuulettimen huminalla ei kuule edes elokuvien ääniraitaa "yö volumella".

    Parilla kaverilla on sama laite, siis uudehko 40gb malli ja kummallakin laite on erittäin hiljainen. Saavuttavat suunnilleen tuon tason 2 metelin pidemmässä pelisessiossa.
     
  4. Eugen

    Eugen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2008
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilmoittele sitten kuinka kävi. Vaihtoivatko laitteen vai tehtiinkö jonkinlainen huolto? Minulla itselläni on aivan samanlainen. Meteli on kovempi kuin XO:ssa koskaan.
     
  5. ljpp

    ljpp Guest Guest

    Liittynyt:
    23.02.2005
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, otin sarjanumeron ja mallinumeron ylös ennen lähettämistä.

    Mulla on jo aika hyvä otanta melutasosta. Lähipiirissä on nyt 5 PS3:sen omistajaa ja minun on ainoa humiseva yksilö. Tätä vasten tuo humina on ehdottomasti epänormaalia ja Sonyn/maahantuojan tulee asialle jotain tehdä. Ero äänettömän ja meluisan yksilön välillä on todellakin korviahuumaava.

    Toivottavasti vaihtaisivat koko koneen, sillä Helmikuussa viimeks vaihtoivat PS3:sen prosessorin vähemmän virtaa kuluttavaan ja lämpenevään versioon. Nordiskin asiakaspalvelijasta kyllä mielestäni pystyi kuulemaan, että ei ollut ensimmäinen valitus äänekkäästä laitteesta. Puhelinhenkilö varsin ystävällisesti varmisti ensin, miten laitteeni on sijoitettu ja että ilmankierto on vapaata. Kun nämä asiat oli käyty läpi, niin hän pyysi palauttamaan laitteen.
     
  6. naappa

    naappa Guest Guest

    Liittynyt:
    12.07.2006
    Viestejä:
    179
    Saadut tykkäykset:
    0
    Helmikuussa julkaistiin 45nm CELL, mutta eikai sitä vielä käytössä ole?

    45nm PS3 + PlayTV on kyllä vahva ehdokas korvaamaan oma Nokia 260T.
     
  7. ljpp

    ljpp Guest Guest

    Liittynyt:
    23.02.2005
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaa-a, hyvin mahdollista. Olen ehkä tulkinnut uutisen otsikot liian positiivisesti, sillä aiheesta raportointiin kertomalla kuinka "PS3 saa uuden prosessorin".
     
  8. arkom

    arkom Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2007
    Viestejä:
    95
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo no täälä ainakin yksi tuollaisen äänekkään 40gigan ps3:sen saanut. Lähes kuukauden odotin omaa modattua malliani verkkokaupasta, ja nyt päivän käytön jälkeen huoltoon ja joku pari viikkoa varmaan ainakin menee. Varsinkin kun uusi kone jää tulematta, kun minulla tosiaan on tuo väriltään customoitu malli. Että sellasta. Just joku 5-10 min pysy melutasot normaalina, mutta sen jälkeen teki mitä tahansa, niin kone kävi kuin pesukone ikään :hitme: ...

    Toivottavasti ei nyt sitten huollon jälkeen ole joku muu osa ps:stä paskana :eek: :D
     
  9. Brennick

    Brennick Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.08.2006
    Viestejä:
    322
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viallinen yksilö täälläkin. Eilen tuli haettua verkkokaupasta Gran turismo 5 prologue paketti ja pettymys oli valtava kun laitteen käynnisti: puhallin käy koko ajan vaikka laitetta pitäisi missä paikassa tahansa, pystyssä tai poikittain. Äänen kuulee selvästi katselupaikalle 3 metrin päähän ja se peittää alleen pc:n keskusyksikön ja digiboksin kiintolevyn rutinat sun muut. Tuo puhallin käynnistyy heti kun virran laittaa päälle eikä hiljentynyt vaikka pidin parvekkeen ovea auki tunnin ajan ja laskin huonelämpötilan 15 asteeseen.
    Kyllä se vaan täytyy uskoa, että 40 gigan malleissa on täysin arpapeliä saako toimivan vai rikkinäisen laitteen. Omani lähtee takaisin välittömästi.

    Ps. GT5 prologue tarjoili kyllä sellasta silmäkarkkia että......
     
  10. PeteT

    PeteT Guest Guest

    Liittynyt:
    15.05.2003
    Viestejä:
    224
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on myös uusi ja äänekäs pleikkari. Niin moni on nyt raportoinut äänekkyydestä, että pikkuhiljaa alkaa heräilemään epäilys siitä, että kaikki uudet 40gt:set ovat äänekkäämpiä - tai ainakin ne, jotka ovat bundlattu prologuen kanssa. Näinköhän tämä olisi ominaisuus, eikä vika.
     
  11. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tai sitten vain pleikkarin myynti on piikannut prologuen myötä ja tunnetusti tyytymättömät ovat kovaäänisimpiä.
     
  12. PeteT

    PeteT Guest Guest

    Liittynyt:
    15.05.2003
    Viestejä:
    224
    Saadut tykkäykset:
    0
    Totta, hyvinkin mahdollista.

    Käsi ylös, jolla on mielestään hiljainen prologue ps3 -paketti.
     
  13. Brennick

    Brennick Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.08.2006
    Viestejä:
    322
    Saadut tykkäykset:
    0
    jos tuo on uusien ps3:ien ominaisuus niin ostan xboxin ja muutan ruotsiin...
    Ei hemmetti voi olla ominaisuus, koska niin häiritsevää se puhina on että normaali ihminen ei opi sen kanssa toimeen tulemaan.
    Jos verkkokaupassa rupeavat väittämään että kyseessä on ominaisuus eikä vika niin myyjä löytää legonsa hyvin äkkiä kaupan lattialta. Eikä silloinkaan kyseessä ole minun vika vaan ominaisuus...
    (Brennick alkaa ottaa lämpöä kun aina näissä nykylaitteissa on jotain häikkää, purppuramatoja ja sirinää plasmoissa, virtalähteet paukkuu digibokseissa, kuolleita pikseleitä lcd-näyttö täynnä, modeemit laukee ukkosella, virus- ja palomuurisuojauksista huolimatta käynnistyssektorilla viruksia, dvd-soittimen lukupää reistailee, subbari ottaa häiriötä gsm-verkosta vaikka kännykkä on 10 metrin päässä, pc:n tuulettimet hönkää kuin lehtipuhallin vaikka kuormitus koostuis vaan vistan shakista ja nyt uusimpana herkkuna tää ps3, joka tekee pilkkaa "enjoy the silence"-sanonnasta.) -This is living...
     
  14. ljpp

    ljpp Guest Guest

    Liittynyt:
    23.02.2005
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvinhän siinä kävi. PS3 oli Nordiskin hallussa 2 vuorokautta, vaihdettiin ja tuli takaisin - koko prosessi alle viikossa. Ei voi kuin kiittää NF:n palvelua tässä tapauksessa.

    Takaisin tuli siis kokonaan eri kone. En voi tätäkään sanoa 100% äänettömäksi, mutta hyvällä/siedettävällä tasolla nyt ollaan. Pelaamisessa puhina nousee selvästi kuultavalle, mutta ei häiritsevälle tasolle -- pakkohan se on nousta kun kone kuumenee. Nähtäväksi jää miten leffakäytössä, kun saan enemmän kokemuksia.

    Ihme spekulointeja ongelmasta täällä ja muuallakin. Osa vähättelee, vaikka fakta on että markkinoilla on susia/äänekkäitä koneita. Ei liity GT5 bundleen mitenkään - itselläni on Starter Pack paketti.

    Eli reklamoikaanhan "pölynimurinne" pois.
     
  15. seppoi

    seppoi Guest Guest

    Liittynyt:
    29.07.2005
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä että ovat muuttaneet politiikkaansa. Valitin viime marraskuussa heti oman hiustenkuivaaja-PS3:n oston jälkeen ja sain ensin Verkkokauppa.com:lta ja sen perään Nordisk Filmiltä hyvin tylyt vastineet. Minulla on jo ilmankiertomodauksen seurauksena "warranty void", joten eipä taida auttaa enää.
     
  16. allapo

    allapo VICE PAL, VICE! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.10.2000
    Viestejä:
    296
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koska Xbox360 pitää vielä kovempaa meteliä ja yrität säästää suomalaisten ystäviesi korvia?
     
  17. Woge

    Woge Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2005
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on hiljainen.. ostin viikko sitten. Ainakin xbox360:seen verrattuna (joka mulla oli tuossa vajaa vuosi sitten) tämä on todella hijainen... Perjantaina tuli otettua useamman tunnin pelisessiot eikä hurina häirinnyt missään vaiheessa. muutaman kerran piti oikein mennnä kuuntelemaan että joko se olis alkanut pitämään meteliä, mutta ei... sellainen todella hiljainen hurina kuuluu kun on pari tuntia pelannut mutta ei todellakaan mitään 360:sen veroista...
     
  18. zeipiii

    zeipiii Guest Guest

    Liittynyt:
    20.06.2006
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viime viikolla sain ensimmäistä kertaa oman 40gb:n "huutamaan". Mikä lienee tuulettimien pyörimisnopeustaso, mutta ääni vastasi hiljaista hiustenkuivaajaa. Katsoin DVD-leffaa ja about puolessa välissä masiina alkoi huutamaan. Vedin laitteen pois laitetelineestä ja ehkä 20min päästä meteli hiljeni ja katsoin leffan loppuun ja vielä BD-leffan perään, eikä taso noussut.

    Olen tähän mennessä katsonut muitakin dvd-leffoja, enkä ole muutosta huomannut. Ainoa asia, mikä on muuttunut on viime viikolla päivitetty softa 2.10 => 2.20. Toivottavasti tällä ei ole mitään tekemistä asian kanssa. On nimittäin totta, että tuolla kovimmalla melutasolla ei kyllä juurikaan voi leffoista nauttia.. eikä varmasti peleistäkään.
     
  19. Jorka

    Jorka Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2007
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on 40gb PS3 AV-tasossa välittömästi vahvistimen yläpuolella olevalla tasolla, ja oli todella suuria ongelmia ylikuumentumisen kanssa. Huusi todellakin kuin syötävä. Tässä tänäaamuna välähti ja keksin sellaisen ratkaisun että laitoin PS3:n alle PC:n emolevypakkauksesta vohkitun profiloidun vaahtomuovilevyn joten sen alle jää ilmataskuja eikä enää ole välittömästi kiinni tuossa puisessa tasossa. Vaahtomuovi kun tunnetusti johtaa huonosti lämpöä. Tällä yksinkertaisella ratkaisulla PS3 pysyy sen verran viileämpänä ettei flekti lähde maksimikierroksilla pyörimään enää raskaammassakaan käytössä. 3 tuntia pelailtu eikä itseasiassa huuda lainkaan :thumbsup:
     
  20. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja Mielenräjäyttävä tapa siivota pölyt pois ps3:en sisältä :D Selviää ainakin mikä se on maksimitason metakka, jos ei muuta.

    edit. Ja näyttää ettei sony oikein suosittele tuon tempun tekemistä, voi rikkoa pleikkarin.