Sony KDL-46X3500

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Gergo, 05.09.2007.

  1. wiuhtola

    wiuhtola Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2008
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä uutinen niin sinulle,kuin meille muillekkin.Ainakin näyttää nyt pitävän aika hyvin paikkaansa noi ennusteet päivämäärien suhteen.Itelle tulossa telkku ens viikon erästä,toivottavasti sen kans sais ens viikolla.En muista millon viimeks olisin odottanut jotain näin kovasti.Pakko myöntää,että odotukset on aika lailla tapissa tän telkun suhteen.Jos viitit laittaa vielä omakohtaisia kokemuksia,kun saat sen tulille?

    :D
     
  2. WillieGarvin

    WillieGarvin Guest Guest

    Liittynyt:
    15.12.2007
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onneksi olkoon vain pitkän odotuksen jälkeen TV:n saaneille ja tsemppiä niille, jotka vielä odottavat. Odottaminen kyllä kannattaa. Olen samaa mieltä s.31 "nautserin" kanssa. En ole koskaan nähnyt parempaa kuvaa TV:ssä. Sain omani (46x3500) jo ennen joulua, mutta vieläkin ihastelen naama virneessä kuvan laatua ja kokoa joka ilta kun istun laitteen eteen. Varsinkin luonto-ohjelmien maisemat: vuoristot, autiomaat... tuntuu, kuin olisi itse paikan päällä, upeeta.:king:
     
  3. nami

    nami Guest Guest

    Liittynyt:
    02.08.2007
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos kannustuksesta, jos SEN huomenna jo sais tänne korpeenkin, että pääsis ihastelemaan. Odottovan aika on pitkä, varsinkin nämä viimeiset päivät.
     
  4. Bum

    Bum Guest Guest

    Liittynyt:
    28.03.2006
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain itsekin omani eilen, kiitokset marekille :) Ainakaan ensimmäisen illan ihmettelyn ja säätämisen jälkeen en huomannut ylimääräistä hurinaa tai muuta häiritsevää sivuääntä telkkarista. Tosin heti jos pistää esim. 360:n päälle niin sen hurina peittää alleen kyllä kaiken muun.. säädöt vedin hd-testin mukaisesti ja niitä hieman muutellen omaan silmään ja valaistukeen sopivaksi. Pelit näytti todella upeelta!
     
  5. Haki

    Haki Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2008
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain itsekin telkun eilen illalla, kiitos vain Marekin ovelle saakka tuonnista :) Töllö on kyllä erittäin hyvä..huh huh! meni mullakin ilta säätöjä tehdessä. PS3 vääntyy kyllä mahtavasti tuossa töllössä.

    Muutama kysymys heräsi: En saanut Chanal HD näkymään. TV:ssä pitäisi olla HD viritin mutta tietenkin kyseinen kanava on maksullinen. CONEX kortti löytyy mutta saako sitä millään TV:seen kiinni?? takanahan on kortti paikka..
    Digiboxina löytyy procaster 6200c HDMI liitännällä..mutta se ei taida HD kanavaan vääntyä. Joutuuko tässä vielä HD digiboxiakin welholta kysellä että saa HD kanavat näkymään?

    Sitten tyhmä kysymys HD-testistä. Eli sieltä löytyy SD osuus. SD=Signal Digital?! = Digiboxi vai tv säädöt?
     
  6. samppa76

    samppa76 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.06.2007
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sitten tyhmä kysymys HD-testistä. Eli sieltä löytyy SD osuus. SD=Signal Digital?! = Digiboxi vai tv säädöt?[/QUOTE]

    SD "Standard Definition" eli TV:n oman virittimen säädöille, toimii tietty myös digiboxin kanssa.
     
  7. Jayl

    Jayl Guest Guest

    Liittynyt:
    19.10.2005
    Viestejä:
    218
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarvitset siihen televisioon sen CA-modulin, johon se kortti laitetaan. Lisätietoja tästä.
    Canal+ HD näkyy kyllä tuolla Sonyn virittimellä, olettaen tietenkin, että olet Canal+ tilaaja.
     
  8. Haki

    Haki Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2008
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos paljon vastauksesta. Eli suuntaanpa nyt sitten Sony Centeriin ostoksille :) :thumbsup:
     
  9. WillieGarvin

    WillieGarvin Guest Guest

    Liittynyt:
    15.12.2007
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    HD-säädöt teräpiirtokuvaa varten ja SD-säädöt normaalia kuvaa varten.
     
  10. rut1na

    rut1na Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2008
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on sellainen ongelma ilmennyt muuton jälkeen omassa 40X3500-telkkarissa, etten enää saa tietokoneelta kunnolla kuvaa telkkariin. Tietokone siirtyi toiseen huoneseen, joten jouduin ostamaan uuden 10m pitkän VGA-kaapelin, jota sitten on seiniä pitkin vedetty telkkariin. Olen nyt yrittänyt saada kaiken maailman asetuksilla kuvan tulemaan kunnolla telkkariin, mutta ei. Vaikka resoluutio olisi 1920x1080, jää telkkariin sivuille joskus isompi ja joskus pienempi musta palkki, eli kuva ei ole koko ruudussa. En myöskään ole ihan varma kuvan suhteesta, koska se näyttää hiukan venytetyltä jollain tavalla. Välillä myös telkkariruudun alareunassa esiintyy eräänlaista "värinää", eli valkoisia raitoja tms. vilkahtelee ruudussa. Olisikohan tähän jotain korjauskikkaa, vai onko ostamani kaapeli vain liian pitkä, eikä toimi kunnolla?

    Toinen "ongelma" vielä koskee valovuotoa. Miten paljon sitä normaalisti pitäisi esiintyä? Vähän paha sanoa, kun ei ole vertailukohteita, mutta omasta mielestäni valovuoto on varsin suurta etenkin yläkulmista. Ovatko muiden ruudut ihan mustia ruudun ollessa mustana, vai näkyykö valovuotoa?
     
  11. Gergo

    Gergo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.11.2004
    Viestejä:
    610
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo ylempi teksti on suoraan kuin olisin itse kirjoittanut ;) Eilen tappelin ihan saman asian kanssa n. 5h. Tähän asti kuva on tullut muitta mutkitta koko ruudulle Full HD resoilla mutta eilen ei millään. Telkkarin reunaan jäi yleensä 1:4kokoinen musta osa näytön koosta ja alareuna väreili kuvailemallasi tavalla. Mulla on 5m VGA veto.

    No illan mittaan asentelin eri ajureita Vistaan näyttikselle ja millään ei tullut mitään. Käytin myös kaapelia irti telkkarin päästä ja läppärin ja boottailin laitteita mutta mikään ei tuntunut auttavan.

    Loppujen lopuksi illan pimeinä tunteina etsin varastosta toisen VGA kaapelin ja testasin sillä. Kuva tuli samantien koko ruudulle!! Tämän jälkeen laitoin sen alkuperäisen 5m kaapelin kiinni ja silläkin homma rupesi toimimaan! Eli vaati tämmöisen resetoinnin tällä kertaa. Tänään on toiminut moitteetta.

    Kerrohan auttaako sulla vastaava temppu?

    Pilvisyyttä esiintyy kulmissa jonkin verran. Huomaa täysin mustalla ruudulla, ei muuten eikä häiritse.
     
  12. rut1na

    rut1na Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2008
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    No, nyt tuli sitten kokeiltua kyseistä vinkkiä. Toisella kaapelilla (oliskohan tuo 1.5m tjsp.) homma skulasi loistavasti ja kuva tuli pienten säätöjen jälkeen koko näytölle juuri oikein (Jippii). Tämän jälkeen rahtasin koneen takaisin omalle paikalleen ja laitoin 10m letkun kiinni ja kokeilin sillä, mutta ei mitään, kuva on edelleen samanlainen kuin ennen toisen kaapelin kanssa kokeilua. Tämä todistanee, että ostamani kaapeli on susi, vai? Koneeseen on asenneltu uusimmat ajurit ja kaiken pitäisi koneen osilta olla kyllä kunnossa. Telkkarissa on ennen käytetty läppäriä VGA-kaapelin kanssa useasti ja toiminut ihan moiteettomasti. Nyt ei enää ole läppäriä, joten pitäisi tämä pöytäkonekin saada telkan kanssa toimimaan kunnolla. :(
     
  13. Sia

    Sia Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2007
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on ollut 40X3500 malli nyt nelisen kuukautta ja olen kyllä koneeseen monessa suhteessa oikein tyytyväinen, mutta en silti malta olla urputtamatta lukuisista "pikkuseikoista", jotka ajoittain ottavat päähän. :hitme: Nämä ovat lähinnä käytettävyysasioita, jotka ovat minulle tulleet sikäli yllätyksenä, että Sonyn monien aiempien mallien kohdalla nimenomaan käytettävyyttä on kehuttu. Erityisen pettynyt olen kauko-ohjaimen älyttömyyksiin.

    Viritys ja asennus
    • Ei osaa hakea pelkästään ilmaiskanavia. Kun valitaan pikahaku, haetaan kaikki kanavat myös radiokanavat ja salatut kanavat, vaikka vain ilmaiskanavia olisi pyydetty hakemaan
    • Kanavahaun jälkeen mistään ei saa valittua listaa, joka näyttäisi vain ilmaiset, tv-kanavat, radio-kanavat, HD-kanavat tms.
    • Kavavien pikaviritys tyhjentää kaikki suosikkilistat – minkä ihmeen takia? Tämä pilaa täydellisesti suosikkilistojen idean. :OI
    • Suosikkilistojen teko on työlästä.
    • Jos maksukanava muuttuu ilmaiseksi tai päinvastoin, Sony ei huomaa sitä.
    • Kanavien järjestely on todella hidasta, kun halutun järjestyksen muodostamien edellyttää kanavien yksittäin siirtelyä jopa satoja kanavapaikkoja suuntaan tai toiseen
    • Äänenvoimakkuuden suhteita ei voi säätää kanavakohtaisesti. Tätä varten on automatiikkaa, mutta se ei toimi kunnolla: HD ja SD kanavien äänenvoimakkuustasot ovat häiritsevän erilaiset.
    • Valikoissa on virhetoimintoja – esim. joskus opastetekstit katoavat.

    Kaukosäädin (RM-ED010)
    • Keskellä olevat nuolinäppäimet, jotka monissa muissa kauko-ohjaimissa vaihtavat kanavaa ja säätävät äänenvoimakkuutta, eivät Sonyssä tee mitään järkevää normaalitilassa (vertikaaliset näppäimet hienosäätävät kuvasuhdetta - mikä on täysin hyödytön toiminto - ja horisontaaliset eivät tee mitään!!). Näin siis näppäimet, jotka ovat aivan keskeisellä paikalla.
    • Monet toiminnot ovat erittäin epäloogisia. Tämä koskee erityisesti teksti TV:stä ja EPG:tä, mutta muutakin. Ohjaimessa on esim. Return –näppäin, mutta joskus paluu edellyttääkin vaikkapa Menu tai Teksti TV –näppäimen painallusta.
    • Jostain syystä tässä kauko-ohjaimessa Return, Menu, Tools ja EPG –näppäimet on sijoitettu nuolinäppäimien ympärille isoina kaarina ikään kuin ulkokehäksi vaikka näppäimillä ei ole mitään loogista yhteyttä nuolinäppäimiin. Edullisempien Sonyjen kauko-ohjaimissa vastaavat näppäimet on esitetty paljon loogisemmin.
    • Suuri osa näppäimistön keskellä olevista painikkeista on sellaisia, että niillä ei ole kauko-ohjaimen normaalitilassa mitään toimintoa tai sellainen toiminto, jota tarvitaan vain harvoin. Useimmin käytetyt näppäimet ovat alaosassa tai yläosassa kaukana toisistaan.
    • Ne muutamat näppäimet, joita teksti TV:n ja EPG:n ohjaamiseen tarvitaan, on siroteltu aivan päättömästi ohjaimen äärimmäiseen ylä- ja alalaitaan sekä sinne tänne muualle. Onneksi edes osa Teksti TV:n näppäimistä on merkattu vihreällä värillä.

    Kaikenkaikkiaan tähän ”huippumallin” kauko-ohjaimeen tehdyt lisäykset ja muutokset verrattuna edullisempien mallien erittäin hyvään kauko-ohjaimeen on tehty todella surkeasti. Tuloksena on kauko-ohjain, jonka käytettävyys on huonompi kuin neljän aiemmin omistamani perusdigiboksin.

    Muuta
    • Teksti TV:n käynnistäminen ja sieltä poistuminen ovat hitaita ja kuvan lisäksi myös ääni katoaa siirron ajaksi.
     
  14. cman

    cman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2003
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tsekkaa nämä, ei mitään himo kalliita kaapeleita.
    HT260-10M

    Parempilaatuinen kuin edellinen mutta 15m
    HC260-15M

    Samaa laatua kuin edellinen, mutta 7,5m jos pituus riittää
    HC260-7.5M
     
  15. wiuhtola

    wiuhtola Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2008
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisiko aika laittaa kuva asetuksia digikuvalle.Luin koko ketjun läpi ja tais olla 2 eri asetukset,koko ketjussa. Nyt kun näitä töllöjä on viimein tullut ja tulossa enemmän,niin olis kiva saada omistajilta omakohtaisia asetuksia digikuvalle,niin olis itsekkin kivempi alkaa säätämään.
    Marekilta eilen kyselin ja kovasti perjantaille lupaili seuraavaa erää. :thumbsup:
     
  16. Juninho

    Juninho Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2005
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, samaa mieltä minäkin. Pistäkäähän television pidempään omistaneet kuva-asetuksia varsinkin digikuvalle tulemaan. Itsellä on ollut töllö nyt reilun viikon käytössä ja asetukset on laitettu suoraan tuon HDTV:n testin mukaan.
    Tosiasia taitaa olla se, että minkäänlaisilla asetuksilla ei tämä töllö näytä Suomen paskaa digitv kuvaa edes hyvin. No, toki poikkeuksiakin on. Ainakin Lost on pirun komeata katsottavaa.
     
  17. aarrgghh

    aarrgghh Guest Guest

    Liittynyt:
    02.05.2005
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei

    Tuli tilattua tollanen 52x3500 Saksasta puulaakista http://www.my-solution.de ja nyt on härveli jo seinällä. Tuli paketti siistissä kunnossa hyvin pakattuna ja rahti kesti n. reilun viikon kunhan oli odoteltu pari viikkoa varastoon tuloa (mistä varastosaldo kyllä varoitteli kaupassa). Hinta tosin ehti jo laskea 50 egeä tällä välin ja jostain muualta olisi saanut 100 halvemmalla jo nyt mutta ei voi valittaa. Ei ole näkynyt viallisia pikseleitä eikä muuta valittamista eli ilmeisesti hyvä säkä (koputtaa puuta). Antavat mukisematta myös 14 päivän palautusoikeuden jos tulee katumapäälle. PS3:lta kuva ja pelit aika nannaa vaikka on vielä ihan kaupan asetuksilla. SD lähetykset tietysti välillä aika kuraakin. Pitää kai alkaa selailla asetusviestejä netistä. Jos joku muistaa hyvän linkin niin kiitollisuudeslla otetaan vastaan.

    Onko jollain muuten kokemuksia digikortin jakajasta tällä härvelillä, Handan 7700digiboxilla ja verkkkokaupan kansanboxilla. Toimisiko oongelmitta. Saisi sitten Canal+ HD lähetykset sitten kai näkyviin kun tuli sellainen lisäkorttikin töllöön hankittua?
     
  18. nami

    nami Guest Guest

    Liittynyt:
    02.08.2007
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onnittelut sinnekin. Tuosta ainakin pääset alkuun HDTVtest
    Ja jossain tässä ketjussa löytyy lisää asetuksia en muista sivua/jaksa hakea...
     
  19. arskas_s

    arskas_s Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.10.2007
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä on ohjelma versio 2.14.58x ja valmistus viikko?:)

     
  20. matti lammikko

    matti lammikko Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    397
    Saadut tykkäykset:
    3
    Itse opin vahingossa säätelemään vinkunan voimakkuutta eli sain säätämällä sen katoamaan. Kyse on todennäköisesti liian voimakkaasta antennisignaalista. Itsellä on käytössä välillä -6dB - +24dB säädettävä antennivahvistin, joka oli "täysillä". Kääntäessäni kuvan häiriöiden takia vahvistusta pienemmälle, katosi myös vinkuna. Josko tämä auttaisi myös muissa vastaavissa tapauksissa? Tuntuu olevan herkkä laite kaikelle sisääntulevalle signaalille liitin- ja signaalityypistä riippumatta.