Sweeney Todd (Tim Burton, Johnny Depp, 2007/8)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Jorse, 14.06.2006.

  1. EdWood

    EdWood Guest Guest

    Liittynyt:
    16.07.2005
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    VET:in alkuperäset perusteluthan oli:
    Kauhuväkivaltamusikaali, jossa tyyliteltyä, mutta yllättävää, shokeeraavaa, raakaa ja erittäin veristä väkivaltaa.

    En nyt tiedä, ansaitsiko toi ikärajaksaan K18. Vaikea arvioida, kun ihmiset kestää eri tavalla tollasia juttuja iästä riippumattakin. Veren väri on kyllä sellainen, ettei se aivan aidolta näytä. Mutta toisaalta, veri kuin veri. :D

    Vaikuttava leffa kyllä, niin visuaalisesti kuin kerronnallisestikin. Epäilemättä Burtonin parhaimpia! Minusta nuo laulut oli saatu hyvin osaksi kerrontaa, dialogi soljui sujuvasti ja luonnollisesti puheesta lauluun. Tällaista upeaa jälkeä saadaan vain, kun oikea ohjaaja, oikeat näyttelijät, oikea materiaali ja kaikki muut elementit osuu kohdilleen täydellisesti. Pakko mennä kyllä katsomaan teatteriin useammankin kerran. Kuulemma vain paranee joka katselukerran jälkeen. ;)
     
  2. Jiii

    Jiii Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.11.2005
    Viestejä:
    381
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sweeney Todd on erinomainen elokuva, vaikka alun laivakohtaus hiukan sai pelkäämään mitä elokuvasta voi tulla. Helena Bonham Carter oli kerrassaan loistava roolissaan, mutta ei Deppiäkään voi haukkua. Osa laulukohtauksista nostatti kyllä hymyn huulelle, mutta mukana oli kyllä ehkä turhan monta latteaa lauluakin. Parhaimmat laulukohtauset olivat kyllä Carterilla, ei Deppillä. Elokuvan värimaailma oli mukavan tumma, mutta verenlennätyksestä on tehty turhan luonnottoman näköistä. En oikein keksi miksei Sweeney Toddille olisi voinut antaa K15, koska muuten elokuvassa ei oikeastaan ole mitään raakaa kuin tuo asiakkaiden tappaminen... Ja sekään ei nyt kovin uskottavalta näytä kirkkaan punaisen ketsupin lentäessä.

    Tim Burtonilta taas yksi erinomainen elokuva, joka onnistuu nostattamaan hymyn huulelle useaan kertaan. Ehdoton hankinta muiden Burton elokuvien rinnalle!

    Arvosana: 4/5
     
  3. Tonza

    Tonza Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.12.2000
    Viestejä:
    379
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tämä ilta oli pyhitetty leffateatterille ja Sweeney Todd oli illan toinen elokuva. Illan ensimmäisen elokuvan, Cloverfieldin, aiheuttaman pettymyksen jälkeen toiveet kohdistuivat Tim Burtonin mielikuvituksen tuotteeseen.

    Burtonille perinteinen synkän goottimainen fiilis vakio castingilla puri yllättävän hyvin. Erityisesti Timothy Spallin näyttelemä hykerryttävän niljakas Beadle Bamford, jolle olisi toivonut enemmänkin valkokangasaikaa ja Helena Bonham Carter laulukohtauksineen olivat mieleenpainuvimpia hahmoja.

    Ensimmäinen musiikkikohtaus tosiaan nosti pieniä epäilyjä pinnalle, mutta ne epäilykset hävisivät hyvin pian elokuvan päästessä vauhtiin. Elokuva ylitti odotukset moninkertaisesti koska olin lähes varma, että tämä leffa floppaa ja lujaa. Voin suositella ja must-to-see Burtonin tyylistä pitäville.

    :thumbsup:

    Unohtui melkein mainita Herra Deppin roolisuoritus. Jäätävä... ymmärrän täysin miksi Burton ei hevin tästä näyttelijästä päästä irti.
     
  4. JRepo

    JRepo Mitään en tunnusta. Tukijoukot

    Liittynyt:
    18.03.2006
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Leffan arvostelu tuli kirjoitettua toisaalle jo reilu kuukausi sitten. Tämän ketjun innoittamana palasin jälleen elokuvan pariin ja eihän se ollut muuttunut kuin paremmaksi.

    Aiemminkin totesin sen, että alku laahaa hieman pitkään, mutta kun vauhtiin päästään ja ihmisiä alkaa tippumaan, niin katsetta ei tule irroittaneeksi hetkeksikään.

    Mutta enpä nyt tänne enempiä jaarittele, kun samoja kommentteja ovat jo monet muutkin sanoneet. Loistava elokuva ja yksi parhaimpia musikaaleja koskaan. Jokaisen Burton ja/tai Depp fanin on tämä pakko nähdä, muillekin suosittelen, mutta sillä varauksella, että laulaminen ei häiritse (tunnen useita, jotka eivät osaa uppoutua elokuvan maailmaan jos roolihahmot kajauttavat kommenttinsa ulos laulaen).

    5 / 5
     
  5. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Sweeney Toddilla Tim Burton on palannut takaisin ruotuun. Elokuva oli varsin onnistunut, ja piti otteessaan (joskin väsyneessä mielentilassa saattaa muutaman pidemmän laulukohtauksen aikana saattaa tapahtua pienoista nuokkumista). Ennen kaikkea sitä sielua oli.

    Tällainen teatterin ja elokuvan yhdistelmä toimii loistavasti Burtonin ohjaamana. Lontoon synkkyys, demoniparturi ja väkivalta vain toimivat tällaisessa muotissa. Tuosta väkivallasta sen verran, että vaikka se oli hetkittäin aika graafista, niin silti enimmäkseen teatraalista. Näyttelijät suoriutuivat lauluosuuksista kunnialla, ja siinä missä Johnny Deppin laulutaidoissa oli parantamisen varaa, korvasi hän puutteensa karismallaan (joka taas ikään kuin lisäsi puuttuvat nuotit ääneen). Depp muutenkin loisti roolissaan, ja kun Burtonilla oli ohjattavanaan toinen vakionäyttelijänsä, Helena Bonham Carter (jolla oli tosin taas sama vanha kylmän, hupsun ja hullun naisen rooli) , niin epäonnistua ei vaan voi.

    Alan Rickman on ehdottomasti yksi kaikkien aikojen parhaimmista pahisnäyttelijöistä, mutta tässä elokuvassa hän ei päässyt loistamaan. Ei miehen taidoista moitteen sanaa löytynyt, mutta, kuten täällä jo todettiin, monet hahmot jäivät todella yksiulotteisiksi ja vähän läpikäydyiksi.

    Elokuva päättyi traagisesti, satumaisesti ja juuri sillä tavalla kuin sen "pitikin" päättyä. Tosin tiettyjen hahmojen kohtalot jätettiin lopussa auki, mutta kaipa asia ehkä korjaantuu erikoisjulkaisuissa DVD/BR:lle. Tervetuloa takaisin, Tim!

    4/5 :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:
     
  6. kuparipää

    kuparipää Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2008
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehtaa Burttonia. Tässä sekoittui Sleepy Hollow sekä Jali ja suklaatehdas. Laulut olivat hyviä ja hauskoja, sanat olivat myös hienosti käänetty. Deppi suoriutui taas roolistaan mestarillisesti: kaverilla ei taida olla rajoja. Alan Rickmania on aina ilo seurata(vaikkakin, olisin toivonut roolinsa olevan ehkä pikkuisen ismompikin). Timothy Spall oli ällötys:sick:, joka sopi tähän leffaan kuin nenä päähän ja Helena B. oli mukava piristysruiske elokuvassa, vaikka oli hänkin synkässä roolissa. Veri oli sen Verran karamelliä, että ikäraja olisi voinut olla se 15.

    4/5
     
  7. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Eikös Burton palannut "ruotuun" jo Apinoiden planeetan jälkeen? No, kuitenkin... kovin burtonmainen oli Sweeney Toddkin ja ihan kelpo musikaali. Musiikkia ja laulamista oli odotuksiakin enemmän ja pääosin kappaleet olivat hyviä ja kuljettivat tarinaa eteenpäin. Jokusesta lurituksesta olisi kuitenkin voinut säkeen verran napsaista pois, vaikka supistuksia alkuperäismusikaaliin nähden oli jo muutenkin tehty.

    Näyttelijät olivat kaikki hyvässä vedossa, tiedäppä tosin oliko Deppin suoritus kuitenkaan aivan Oscar-ehdokuuden luokkaa. Miekkosen lauluäänestä tuli yllättäen hitusen David Bowie mieleen. Puitteet olivat kunnossa ja valtimoveri pulppusi siihen malliin, että korkea ikäraja oli ansaittu.

    Tarinan puolesta töksähti se, että
    Anthonyn ja Johannan tarina jätettiin auki, vaikka kaksikko muuten saikin elokuvassa melkoisesti huomiota osakseen. Loppuvaiheessa Anthony vain kertoi menevänsä käymään jossakin ja Johanna taasen jäi Toddin huoneeseen kun tämä kiiruhti kellariin, eikä hahmoihin enää palattu tuon jälkeen.

    Ei tämä näistä tuoreemmista Burtoneista esim. Jali & suklaatehtaalle pärjää, mutta on kuitenkin tekijänsä näköinen ja tunnelmaltaan onnistunut musikaali.

    :):):)½
     
  8. Smicke

    Smicke Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2002
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämähän oli yllättävän hyvä. Yleisesti ottaen inhoan musikaaleja, ne tuhoavat immersion sekoittamalla vuorotellen dialogia ja musiikkia, lisäksi kun musiikkikin tapaa olla Sound of Music -tason paskaa ja juoni disneyshittiä niin veri kiehuu jo ajatuksesta.

    Luin jostain, että Burtonkin inhoaa perinteisiä musikaaleja, ja sen takia varmaan tämä kolahti. Dialogi oli jätetty minimiin, leffa oli visuaalisesti todella komea, hienosti näytelty ja musiikkikin muutamaa biisiä lukuunottamatta oikeasti mielenkiintoista. Musta huumori sitten kruunasi kokonaisuuden.

    Erityisen hienona jäi mieleen kohtaus jossa Depp laulaa partaveitsilleen, leffan paras biisikin..

    4/5
     
  9. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 978
    Saadut tykkäykset:
    257
    Oli sen verran tiedossa Sweeney Todd:sta ennen katsomista, että se perustuu musikaaliin. Tämä ei nostanut rimaa kovin korkealle, vaikka Burton ja Depp niminä jo puhuvat puolestaan.

    Burton on tehnyt hienoja elokuvia, joista olen pitänyt, kuten Batman, Beetle Juice(legendaarinen) , Big Fish ja Saksikäsi Edward. Vaikka Burtonin leffat muistaa hyvin ei niitä jostain syystä kovin hevillä katso uudestaan. Burtonin elokuvien ulkoinen olemus on hyvin iljettävää välillä. Sama ongelma vaivaa tätä Sweeney Toddiakin. Sen katsominen jää melko varmasti tähän elokuvateatterissa käyntiin omalla kohdalla.

    Elokuvan liittyminen musikaaliin näkyy ja kuuluu. Elokuva on kuin katsoisi teatteri esitystä teatterissa, eikä niinkään elokuvaa elokuvateatterissa - mikä on hyvä asia. Muutoinkin juoni kulkee laulaen, joka antaa tosiaan hilpeyttä tälle rainalle. Tosin juoni on liian ennalta-arvattava ja muutoinkin melko pienimuotoinen, kostojuoni. Tosin myönnettäköön, että yksinkertainen on monasti hyvä asia.

    Itse koin elokuvan melko koomiseksi, vaikka sen tapahtumat ovat hyvinkin raakoja. Elokuvan kauhuudet esitellään katsojalle laulaen, mikä tekee asioihin suhtautumisesta hyvin vaikean. Jos elokuva ei olisi musikaali, olisi se melko hirveää katsottavaa. Kuitenkin laulaen elokuvan tapahtumat eivät oikein tunnu miltään, mikä oli itselle melkoinen yllätys. Jotenkin juuri musikaalisuus, joka on elokuvan hyvä asia, teki elokuvasta jotenkin lattean. Ehkä liian ennalta-arvattava juoni vaikutti siihen, ettei elokuva oikein päässyt missään vaiheessa yllättämään, vaan lopunkin juonenkäänne oli aikaisessa vaiheessa tiedossa. Tosin esim. Romeon ja Julian tarina on hyvin ennalta-arvattava(tiedossa etukäteen), mutta se kiehtoo monia ihmisiä vielä tänä päivänäkin. Deppin lauluääntä on todella mielenkiintoinen kuunnella ja muutoinkin elokuvan laulut ovat todella antoisaa kuunneltavaa.

    ITselle jäi elokuvasta hyvin ristiriitaiset tunteet. Elokuvan musikaalisuus oli hienoa ja Deppin näytteleminen erittäin hyvää. Kuitenkin elokuvan kauheuden pukeminen laulunsanojen alle teki suhtautumisesta tapahtumiin hyvin vaikean - vaikka koomisuus olisi kuinka tarkoituksellistakin, niin silti. Sanotaanko, että Sweeney Todd on yksi vaikeimmista elokuvista, joita olen katsonut vähään aikaan, vaikka sen juoni on hyvin yksinkertainen.

    Kenelle suositella Sweeney Toddia? Aikuisille katsojille, jotka eivät karsasta laulaen kerrottua kauhutarinaa.
     
  10. Miiq

    Miiq Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2007
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elokuvan hyviä ja huonoja puolia on jo aika kattavasti täällä käsiteltykin, joten en hirveästi niihin enää palaa.

    En ole koskaan karsastanut musikaaleja mitenkään, joten elokuvassa oleva laulu ei haitannut lainkaan. Itse asiassa se toi mukavan fiiliksen. Oikeastaan vaikea kuvitella tätä tarinaa muuten kerrottavankaan.

    Burtonin tekeleet ovat pääosin aina miellyttäneet, joten odotukset olivat korkealla. Elokuva lunasti ne täysin ja antoi enemmänkin. Lontoo on kuvattu todella upeasti ja tummanpuhuvana. Karkkia silmille. Näyttelijäsuoritukset mielestäni todella hienoja myös. Erityismaininta Ed Sandersille pikkupojan roolista. Depp, Carter ja Rickman tekevät luonnollisesti mahtavaa duunia.

    Minuun tämä leffa upposi kuin häkä ja on pakkohankinta leffahyllyyn.

    5/5
     
  11. Koulukatu

    Koulukatu Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2005
    Viestejä:
    268
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täsmälleen sama tuli mieleen. Jopa hämmentävän bowiemainen ääni ja artikulaatio varsinkin matalalta laulaessaan - Ground control to Major Tom.. :)
     
  12. Chaplin

    Chaplin One for all, all for me Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.02.2003
    Viestejä:
    645
    Saadut tykkäykset:
    2
    Pettymys oli tämä Burton. Jotenkin ponneton esitys, laulut olivat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta aika tylsiä ja turhan pitkiä. Tarinan toteutus jäi jotenkin laimeaksi, olisiko sitten nuo lauluesitykset syynä siihen. Lavastus oli totuttuun tapaan kyllä upea, samoin Helena Bonham Carter.
    3/5
     
  13. Galigula

    Galigula Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2005
    Viestejä:
    321
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elikkä ooperakamaa, paitsi tietysti tässä näyttelijät laulavat, eivätkä laulajat näyttele. Seuraavaksi suosittelen McBeth:ä, ja Pajatsoa, kummassakin murhataan laulaen, tosin tullaan hulluksi myöskin laulaen. Pajatson osalta myöskin leffafriikeille on Lahjomattoman kohtaus jossa Capone istuu oopperassa katsomassa Pajatsoa, sen 1:n näytöksen viimeinen aaria : Itke Pajatso, samalla kun Chikagonpiano soittaa iltasoittoa muualla :thumbsup:.

    Ja tietysti kuuluisat Potemkinin portaan, Shostakovch:n jyristessä taustalla. Väkivalta on julmaa, mutta kaunista, jonka taustalle on useinmiten unohtumimmattomat kappaleet tehty, kuten Elämää juoksuhaudoissa.
     
  14. Euso

    Euso Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2006
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt on tämäkin pätkä nähty, ja hyvähän se oli. Tykkäsin kovasti, vaikka kankeahko alku sai hiukan epäilemään, että tuleekohan tästä mitään.

    Laulu häiritsi ainoastaan noissa alun kohtauksissa, mutta kun elokuva pääsi vauhtiin, niin lauluosuuksista alkoi nauttia toden teolla. Eihän Depp mikään ilmiömäinen laulaja ole, mutta kyllä tuota silti kelpasi kuunnella ilman, että olisi korvaan pahemmin särähdellyt.

    Burtonmaista komiikkaa sekä visuaalista nannaa oli yllin kyllin, ja goreakin riittämiin.

    4,5/5
     
  15. cuetec

    cuetec Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2004
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
    Plääh. Otin tämän BD-hyllystä, koska se oli ainoa filmi tarjolla olleista, mitä en ollut nähnyt. Jaksoin katsoa siihen asti kunnes Johnny Depp alkoi laulamaan. Aivan hirveää kuraa. Musikaali??! Pitäisi varmaan lukea ne takakannet ennen kuin vuokraa leffoja. Huh, enpä muista milloin viimeksi olisi ollut pakko lopettaa leffan katsominen alle 5 minuutin jälkeen.:sick::sick:
     
  16. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34

    Katsele vain sitä everwuudia, jätä tälläiset aikuisemmille - etenkin jos ennakkoluulot ovat tuota tasoa. Eikös tämä ollut k18 - mitenkäs sen sait vuokratuksi? :D
     
  17. cuetec

    cuetec Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2004
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei maar, vakavissaan kyllä mulla on oikeus, vai pitäisikö sanoa velvollisuus, kertoa täällä että tämä leffa on täyttä ***kaa, siinä toivossa että joku muu viaton lukija säästäisi rahansa.
     
  18. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Mitenkäs ihmeessä voit kertoa, että elokuva on täyttä paskaa, kun itse myönnät katsoneesi vain alle 5 min alusta?
     
  19. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Täällä yksi, joka katsoi leffaa usean jakson. Eipä ollut kehumista. Onhan niitä tehty luikautusleffoja ennenkin, jopa hyviä. Tästä genrestä hyvä esimerkki Cherbourgin sateenvarjot, tosin taisi arvosteluun vaikuttaa silloisen tyttöystävän mukanaolo:cool:

    Ymmärrän kuitenkin niitä, jotka pitävät, mutta minä en, eikä vaimoni.
     
  20. cuetec

    cuetec Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2004
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sillä vanhalla oletuksella, että ei paska pöyhien parane. :p