Samsung DTB-P850Z ja Samsung DCB-P853Z

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana arskaxx, 31.08.2006.

  1. mastodontti

    mastodontti Guest Guest

    Liittynyt:
    17.08.2004
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri tarjos päivitystä, ja päivitin, oisko ollut versioon 43 en oo varma, niin nyt ei sitten volumen säätöä ole, edes mykistys ei toimi, wtf:hitme:
     
  2. Scaha

    Scaha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2002
    Viestejä:
    955
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kannattaa päivityksen jälkeen kokeilla palauttaa tehdasasetukset ja käynnistää boxi kokonaan uudestaan.

    Onko kellään tietoa antennimallin päivityksestä?
     
  3. mastodontti

    mastodontti Guest Guest

    Liittynyt:
    17.08.2004
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vinkistä, mutta ei auttanut...paskoja vehkeitä lienevät
     
  4. terssi

    terssi Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    378
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimiiko volumen säätö itse laitteen paneelista? Eli nuoli vasen ja nuoli oikea? Ja mielellään vielä niin, että ruudulla ei ole mitään infopalkkia näkyvissä. Jos sillon toimii, niin sitte kannattaapi sitä kaukosäätimen STB-nappia painaa...
     
  5. mastodontti

    mastodontti Guest Guest

    Liittynyt:
    17.08.2004
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei toimi, kyllä se äänenvoimakkuuspalkki tossa näkyy kun volumea säätää, ja stb-nappulaa koitin painella.
     
  6. mahou

    mahou Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2004
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässäpä samsungin tuen lähettämä virallinen päivityslista:

    - - -

    Digiboksi DCB-P853Z

    Digiboksisi muuttuu entistäkin paremmaksi!

    Esittelemme uusia ominaisuuksia TV-elämyksesi maksimoimiseksi. Käynnistäessäsi boksin saat kysymyksen uuden ohjelmiston lataamisesta, ja uudet toiminnot on lueteltu alapuolella.

    Uudet toiminnot:

    • Chasing playback. Tämän toiminnon avulla sinun ei tarvitse enää odottaa, että nauhoitus valmistuu ennen kuin voit katsella ohjelmaa. Nyt voit yksinkertaisesti ryhtyä katselemaan keskeneräistä tallennusta samalla kun boksi automaattisesti tallentaa loput. Toiminto on käytännöllinen jos saavut TV:n ääreen kesken suosikkiohjelmasi tallennuksen ja tahdot nähdä sen heti. Aloita katselu kirjaston kautta, keskeneräinen tallennus on merkitty punaisella "REC"-symbolilla.

    &#8226; Instant recording. Enää sinun ei tarvitse erikseen aloittaa tallennusta kun poistut TV:n luota hetkeksi, boksi hoitaa sen automaattisesti! Katseltavaa ohjelmaa voi aina kelata 2 tuntia taaksepäin painamalla &#8221;<<&#8221;-nappia. Joka kerta, kun vaihdat kanavaa toiminto nollataan ja aloitetaan alusta uudelta kanavalta. Toiminnon nimi on "Instant Recording" ja se voidaan aktivoida valikosta.

    &#8226; Tallennusmarginaali. Ohjelmaoppaan avulla ohjelmoit tallennuksia helposti ja nopeasti muutamalla napinpainalluksella. Nyt voit myös helposti lisätä valikon kautta puskurin tallennuksen alku- ja loppupäähän. Voit esim. määrätä, että tallennus aloitetaan 5 minuuttia ennen ohjelman alkua ja lopetetaan 15 minuuttia sen jälkeen.

    &#8226; Jatka katselua. Jos katselet tallennusta kirjastosta ja painat "Stop"-näppäintä, voit nyt jatkaa katselua siitä mihin se jäi, tai aloittaa uudelleen alusta.

    &#8226; Tallennus. Käyttöliittymää manuaalisten tallennusten ajastamista varten on parannettu. Tavallisen tallennuksen lisäksi nyt on mahdollista ajastaa boksille muistuksia, valmiustilan kytkentä tai virrankytkentä.

    &#8226; Teksti-TV. Teksti-TV:n aktivoiminen onnistuu nyt painamalla keltaista nappia vain kerran ja sen jälkeen OK(aiemmin keltaista nappia piti painaa kahdesti).

    &#8226; Näytönsäästäjä. Kuvanpalamisriskin pienentämiseksi boksissa on nyt näytönsäästäjä joka käynnistyy tietyn ajan jälkeen jos laitetta ei käytetä. Paina mitä tahansa näppäintä poistaaksesi sen käytöstä. Ajan voi määrittää valikosta.

    &#8226; Tallenna taukonahoitukset. Jos olet tallentanut ohjelmaa taukotoiminnolla(time shift) voit nyt tallentaa sen tavallisena tallenteena. Paina vain "REC" tauon ollessa päällä niin materiaali tallennetaan kirjastoon.

    &#8226; Ohjelmatiedot. Ohjelmatietopalkki, joka näytetään joka kerta, kun kanavaa vaihdetaan, sisältää nyt enemmän tietoa. Mukana on muun muassa ilmaisin joka kertoo kuinka paljon senhetkisestä ohjelmasta on katsottu. Lisäksi näytetään tieto esitetäänkö ohjelma perinteisessä 4:3-kuvasuhteessa vai laajakuvaisena 16:9-kuvasuhteessa.

    &#8226; Kuvatilat. Valittavissa on nyt enemmän kuvatiloja, erityisesti laajakuva- televisioiden omistajille jotka tarvitsevat enemmän vaihtoehtoja.

    &#8226; Ohjelmatietojen näkymisaika. Aika, jonka ohjelmatietopalkki on näkyvissä, on muuttunut. Se on nyt oletuksena 5 sekuntia ja sen voi säätää valikosta.

    &#8226; Tallennusilmaisin. Tallennuksen ilmaisin oikeassa yläkulmassa katoaa nyt parin sekunnin jälkeen (aiemmin tuli painaa "EXIT" ennen kuin se poistui).

    &#8226; S-videotuki. SCART-ulostuloon voi nyt aktivoida S-video(SVHS)-tilan.

    &#8226; Tallennuksen keskeytys. Keskeneräiset tallennukset voi nyt keskeyttää väliaikaisesti, jos ohjelmassa on osia joita et halua tallentaa.

    &#8226; Lepotila. Boksin voi nyt asettaa sammumaan automaattiseti valikon kautta.

    &#8226; Tiedostojen poisto. Tiedostoja voi nyt poistaa useita yhtäaikaisesti merkitsemällä poistettavat tiedostot.

    &#8226; Välkkymisen esto. Tämä uusi toiminto tekee kuvasta vakaamman 50Hz virkistystaajuudella toimivissa televisioissa. (Ei koske LCD/Plasma tai 100 Hz virkistystaajuudella toimiva televisioita).

    &#8226; Tuuletin. Tuuletin pyörii myös valmiustilassa ylikuumenemisen estämiseksi. Pyörimisnopeus valmiustilassa taas on huomattavasti alhaisempi kuin aktiivisessa tilassa ja on periaatteessa äänetön.

    -----------------------------------END-----------------------------------

    Eli tuo "Antiflicker" ajaa koko kuvan 50hz telkussa jonkin filtterin läpi, pitää hieman testailla sumeneeko pahasti.

    Tuuletin pyörii myös valmiustilassa, onkohan tällä pyritty poistamaan aikaisempia virtalähteen posahdusongelmia..?

    Valikkoon on lisätty myös komponentti-ulostulo, tästä ei näköjään mainita mitään. Kuva ei kyllä näytä tällä vaihtoehdolla muuttuvan mitenkään komposiitti-ulostulon kanssa vertailussa. Hieman epäilyttää onko aito komponentti-ulostulo.

    Hyvää palvelua Samsungin tuelta että lähettivät tuon listan näinkin nopeasti.
     
  7. Scaha

    Scaha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2002
    Viestejä:
    955
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itselleni vastaten Samsungin tuesta kerrottiin että antennimallin päivitys on jo olemassa ja sen lähetysaikataulu riippuu kuinka nopsaan saavat sopimuksen Digitan kanssa aikaiseksi.
     
  8. kjnissin

    kjnissin Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivitys tuli, mutta suurimpaan ongelmaan laitteessa eli turhaan meluun, joka aiheutuu jatkuvasti pyörivästä kovalevystä ja tuulettimen suuresta nopeudesta, ei tullut parannusta. Muutenhan nuo päivitykset olivat ihan käyttökelpoisia, varsinkin ajastuksen loppuun asetettava lisäaika.

    Itse odotin kovasti että aikasiirtopuskurin pituuteen olisi tullut uusi valinta "0 minuuttia", jolloin kovalevy voisi olla seisautettuna normaalin katsomisen (ei tallennus, eikä tallennusten katsominen) aikana. Tällöin myös puhaltimen nopeus voisi olla vähemmän lämmöntuoton takia pienempi --> hiljainen käyntiääni! Voi kun silloin hermo lepäisi minullakin!

    Olen väsäillyt monenlaisia huopia, silikonitassuja yms. laitteen alle, mutta edelleen tv:n äänenvoimakkuuden ollessa hiljaisella, laitteen hurina häiritsee.

    Olisi ollut hienoa, jos tuohon meluasiaan olisi tullut korjausta, mutta ehkäpä seuraavassa päivityksessä siihen saadaan parannusta. Muuten olen laitteeseen ollut todella tyytyväinen, hyvin on pelannut ja on helppokäyttöinen.
     
  9. mahou

    mahou Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2004
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuon aikasiirtopuskurin saa pois päältä kun laitat off.

    Silti tuuletin hurisee, mutta kovalevy ei ainakaan raksuta.
     
  10. kjnissin

    kjnissin Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitti, mutta minkä asetan Off-tilaan? 853Z:n ohjelmistoversiossa 30 (laiteversio 4) ei ole aikasiirtopuskurissa valittavana kuin 30,60,90 jne min.
    Ei kaivattua off:ia.

    Jossain valikossa on "välitön tallennus" on/off , mutta mielestäni kovalevy pyörii koko ajan molemmissa asennoissa. Tätäkö off -asentoa tarkoitit?
     
  11. Samu81

    Samu81 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2006
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olenko ymmärtänyt oikein, että antennimalleihin tuon päivityksen saa vain kiikuttamalla laitteen 2-3 viikoksi huoltoon? :hitme: :OI

    Ja mitä tulee tuohon komponenttiulostuloon, niin ihmetyttää tämä hälinä täällä? Ainakin minulla antenniverkon mallissa se on antanut kuvaa tykkiin uudesta saakka, valikoista "ulostulo" -tms kohdasta valittuna komponentti.
    Millä perustein joku tuossa aikaisemmin epäili onko se "aitoa" komponenttiä, siis täh? :confused:
     
  12. fmatic

    fmatic Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.11.2004
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jäänpä mielenkiinnolla odottelemaan josko lähiaikoina päivitystä olisi tarjolla myös haravamalliin. Listaa vilkuilemalla moni raivostuttava pikkuharmi olisi nyt korjattu ja puuttuvia toimintoja lisätty.

    Vielä kun se editoimistoiminto saataisiin mukaan, niin tämähän olisi varsin näppärä tallennin...
     
  13. Scaha

    Scaha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2002
    Viestejä:
    955
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jos vähänkään vaivautuu selaamaan taaksepäin threadia, edes sen pari postausta jossa kirjoitin että antennimalleihin päivitys tulee lähiaikoina antenniverkon kautta lähetettäväksi kunhan Samsung ja Digita saavat sopimuksen aikaiseksi.
    Tämän kertoi heppu Samsungin tuesta.
     
  14. petri_leskinen

    petri_leskinen Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2004
    Viestejä:
    340
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kellään sitä ongelmaa, että kanavanäppäimet eivät toimi kakesta mutta laittesta toimivat?
     
  15. terssi

    terssi Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    378
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaukosäätimestä STB-nappia?
     
  16. Eepo

    Eepo Guest Guest

    Liittynyt:
    12.07.2004
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivityksen mukana tuli editoimistoiminto!
     
  17. mahou

    mahou Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2004
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni "time shift buffer" käynnistyy vain kun "instant recording" on päällä.

    Kun itse laitan tuon "instant recording" off, niin ei raksuta kovalevyä lainkaan. Jos laitan päälle niin heti alkaa kirjoittamaan.

    Ja tuosta komponentti/komposiitti ulostulosta se että ennen päivitystä ei mielestäni ollut kuin vaihtoehto "RGB/COMPOSITE", ehkä muistan väärin. Itse testailin eikä heti kyllä näy mitään kuvalaadussa eroa jos vaihdan välilllä COMPOSITE/COMPONENT. Onko muut huomanneet?
     
  18. Scaha

    Scaha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2002
    Viestejä:
    955
    Saadut tykkäykset:
    2
    Siis kaapelimallissahan ei komponenttiliitäntää olekaan kun se taas antennimallista löytyy. Sitten taas jos tuo uus softa kaapelimallissa mahdollistaa jonkunlaisen komponenttisignaalin oton scart-liittimestä topfieldin tavoin niin sitä käytettäessä tarvitaan scart->komponentti -piuha. Scart-liitännästä komponenttisignaalin anto ei ole kuitenkaan mikään standardiratkaisu niinkuin ei myöskään moinen johto. Kuulostaa myös erittäin omituiselle että softamuutoksella mahdollistettaisiin tälläinen optio.
     
  19. Hepokatti

    Hepokatti Guest Guest

    Liittynyt:
    24.02.2006
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse toivon että tuo ominaisuus siihen tulisi tuon päivityksen mukana!

    Vaikka en minä aikaisemmin huomannut mitään eroa kuvassa, oli valittuna sitten RGB tai COMPOSITE... Tämä siis boxi scartilla kytkettynä Sonyn projektiotelkkariin.

    Nyt tykki ollut kiinni vahvistemessa compositella, toivottavasti sen jatkossa saisi componentilla kiinni, tykille kun menee vain HDMI-piuha.

    Voisiko joku ystävällisesti testata tuon componentti jutskan?

    Täytyy huomenna itse testata, kun pääsee reissusta takaisin kotiin.
     
  20. jasber

    jasber Guest Guest

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaapelimallissa tuo instant recording-toiminnon ollessa päällä laitteen näytössä vilahtelee koko ajan tuo HDD-symboli. Kun toiminnon kytkee pois, ei symbolia näy, eli kovalevy on levossa ainakin suurimman aikaa.

    Itselläni noin viikon vanha kaapelimalli, johon olen ollut ennakkoasenteestani huolimatta melko tyytyväinen. Varsinkin päivitys toi hyviä uusia ominaisuuksia mukanaan. Antiflicker toimii hyvin ainakin omassa Sonyn 50-hertsisessä putkimallissa, eikä kuvassa mielestäni ollut mainittavasti eroa. Itse ajattelin että tuo toiminto vaikuttaa vain valikkoon?

    Omassa laitteessani en ole tuota tuulettimen hurinaa häiritseväksi kokenut. Samppa pötköttää vanhan DVD-soittimen päällä, joka toisaalta voi vaimentaa ääntä mutta toisaalta voi toimia kaikukoppana - joka tapauksessa kohtuu hiljainen ainakin oma laitteeni on.

    Editoimistoiminnosta vielä sen verran, että tuskaisen hidas on tuo tallenteen jakamistoiminto. Ensimmäisellä kerralla luulin että samppa kyykkäsi, kun palkki ei edennyt hetkeen.