Finnsat FSC 7200PVR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Jarpe77, 13.08.2005.

  1. MarikaR

    MarikaR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.03.2005
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    2
    Äitilläni on ollut tämä boksi käytössä muistaakseni keväästä 2006 saakka. Joitain kuukausia sitten boksi alkoi temppuilemaan niin että sen käynnistyksessä kesti välillä useita minuutteja. Kiintolevystä kuului useampi naksahdus ennen kuin boksi meni päälle mutta sen jälkeen kaikki toimi normaalisti.

    Nyt ongelma on pahentunut ja käynnistyksessä kestää lähes joka kerta jopa 20 minuuttia mikä vaikuttaa jo merkittävästi boksin käyttöön.

    Äitini on yrittänyt soittaa digitv infon numeroon, josta pitäisi saada tukea boksiin mutta numero on aina ollut ruuhkainen. Osaisiko joku arvioida millaisesta viasta voisi olla kyse? Digitv infossa tuskin osaavat auttaa tällaisessa tapauksessa, pitäisi varmaankin ottaa myyjään (Elisa Shop) yhteyttä, takuusta en ole varma onko voimassa vielä. Huollossa kai sitten menettäisi kaikki nykyiset tallenteet.
     
  2. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    En osaa kyseisessä ongelmassa neuvoa, mutta itse ainakin sain paljon hyvää tietoutta boksista soittamalla suoraan Suomen Schneiderille:

    http://www.suomenschneider.fi/tuotetuki_huolto.php

    Digitv infoon soitettaessa joutui jonottamaan noin 30min ja sieltä sanottiin suunnilleen suoraan että kyseisen boksin osalta kannattaa soittaa tuonne... :hitme:



    Iso
     
  3. Deleted member 27688

    Deleted member 27688 Guest Guest

    Welho / 1.52 päivitys. Boksi toiminut puolisen vuotta ongelmitta tekstityksen suhteen ja muutenkin. Tekstit tulee mukaan vajaan puolen minuutin kuluttua aloituksesta. Kokemukset kaikilta ilmaisilta kanavilta.
     
  4. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Outoa, itselläni on sama päivitys ja WELHOn verkossa. Ei kyllä varmasti tokene 30sekunnissa YLE tekstitys. Tai sitten laitteissa on eroja.

    Viimeksi eilen kokeiltua, Teemalta tallennettu Buster Keatonin Kameramies sylki tekstiä niin etuajassa että koko tunnelma meni pilalle, selvisin toki ilman tekstitystä mutta ei varmasti kaikki selviä.

    Keskimäärin aika on itselläni noin 5 min kun tekstitykset menee kohilleen, muttei kaikissa ohjelmissa kuten edellä. Ja aikaisemmin mainitsemani YLE FST jätti kokonaan lauseita pois välistä jotta pysyi tahdissa mukana.



    Iso
     
  5. MarikaR

    MarikaR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.03.2005
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    2
    Schneiderin puhelinpalvelussa epäilivät, että boksissa saattaisi joku kiintolevyn tarkistus tms. jäädä jumittamaan käynnistysvaiheessa ja neuvoivat lähettämään heille huoltoon. Viikon päästä tuli uusi boksi tilalle. Hyvä juttu sinänsä mutta ihmetyttää kyllä eikö mitään vikoja enää osata tai viitsitä korjata. Digitv-infosta tuli muuten kuukauden viiveellä vastaus sähköpostiin, jossa ei tietenkään osattu kuin neuvoa yhteydenottoa myyjäliikkeeseen. Luulisi että pahimmat ruuhkat olisivat jo hellittäneet, joten aika kehnoa palvelua heiltä.
     
  6. Deleted member 27688

    Deleted member 27688 Guest Guest

    Tallenteiden määrä huomattava ja syntyi kiinnostus siirtää ohjelmia kansioihin. Kansion luonti onnistuu. Tallenteen - ohjelman - siirto kansioon ei sitten onnistunutkaan. Jos se on mahdollista, miten kyseinen operaatio tapahtuu ?
     
  7. koodari

    koodari Guest Guest

    Liittynyt:
    19.05.2006
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käyttöohjeesta:
    "
    Kun haluat siirtää tiedoston tekemääsi kansioon, siirrä kohdistin tiedoston nimen päälle ja napsauta [ c ]. Siirrä kohdistin haluamasi kansion nimen päälle ja napsauta (ok), niin tiedosto siirretään.
    "

    Nappi [ c ] löytyy muistaakseni sieltä kaken alariviltä.
     
  8. Deleted member 27688

    Deleted member 27688 Guest Guest

    Kiitos ohjeesta ! Nyt homma pelaa. Eilen " pikasilmäilin " käyttöohjeen kahdesti läpi ja kun ei näyttänyt olevan niissä " paksuissa väliotsikoissa " mitään ohjelmien siirrosta kansioihin viittaavaa " tulin " siihen tulokseen ettei ohjekirja sisällä ohjeita kyseiseen toimenpiteeseen. Ohjehan löytyy Television & radio-ohjelmien tallennus / Tallennus välittömästi - osion lopusta !
     
  9. EL©Maco

    EL©Maco Guest Guest

    Vajaa kaksi vuotta vanha Finnsatin FSC7200PVR tallennin sippasi.

    Ohjelmat tallentuvat kovalevylle ihan ok ja kanavia pystyy surffaamaan ihan ok. Kun katselet sitten kovalevyltä ohjelmia niin jämähtää koko kone niin että pitää käynnistää uudelleen. Joskus voit katsoa ohjelmaa pitkänkin aikaa mutta joskus sippaa heti käsittelyssä. Olen palauttanut asetukset tehdasasetuksiin ja asentanut päivitykset uudelleen. Alustin kovalevynkin mutta edelleen sama ongelma. Takuutahan tällä on se yksi vuosi.

    Korjaamaan tuskin kannattaa ruveta !!? :(
     
  10. MPele

    MPele Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli takuu mitä tahansa, niin jos laite on alle kaksi vuotta vanha, olet erittäin vahvoilla kun alat vaatia korjausta tai uutta laitetta veloituksetta. Tallentavan boksin pitää kestää kauemmin kuin vajaat kaksi vuotta kuluttaja-asiamiehenkin kannan mukaan, ellei asiat ole viime aikoina muuttuneet.
     
  11. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0

    Itselläni kun oli joskus aikanaan muutama outo juttu tämän boksin kanssa niin tuli huollon kanssa jutellessa ilmi kovalevyn vaihtomahdollisuus. Huolto kertoi ettei ole mikään iso ja kallis huolto, arveli töineen alle 100 euroa.

    Toki olen samaa mieltä että laitteen pitää kestää vähintään tuo kaksi vuotta ja todennäköisesti saat kuluttaja-asiamiehen avustuksella asiat kuntoon. Mutta tiedoksi tämä jos kovalevyn joudut vaihdattamaan omaan piikkiin.


    Iso
     
  12. EL©Maco

    EL©Maco Guest Guest

    Boksi rupesi toimimaan taas ihan moitteettomasti ennen kuin kerkesin laittaa edes huoltoon. Toiminu nyt kolme päivää. Ihme vehe. Saas nähä miten kauan menee taas..:confused:
     
  13. jannehe

    jannehe Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2006
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ylen kanavien tekstitysten jumiutuessa/puuttuessa. Paina tekstitys-nappia ja valitse suomi. Toimii myös tallenteiden kanssa. Tekstitys rupeaa toimimaan muutaman sekunnin kuluessa. Ohjelmistoversio on 1.60.
     
  14. Jekutin

    Jekutin Guest Guest

    Liittynyt:
    29.07.2007
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä kuluttaja-asiamies voi tuohon sanoa? "No niin no... Kai sen pitäisi toimia yli kaksi vuotta."

    Laitteessa on kahden vuoden takuu, jotta laitetta voi korjata ilmaiseksi jos siitä sattuu menemään jotain rikki. Takuun jälkeen siitä joutuu jotain maksamaan. Aivan sama käytäntö kuin minkä tahansa muun laitteen kanssa.
     
  15. iced

    iced Guest Guest

    Liittynyt:
    05.06.2004
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Takuun jälkeenkin on valmistajalla virhevastuu joka ei pääty takuun loppumiseen vaan jatkuu laitteen odotetun eliniän loppumiseen esim televisioissa se taitaa olla n.4 vuotta jonka aikana valmistajan olisi korjattava ilmaiseksi jos asiakas vetoaa virhevastuuseen ja näinhän se kuluttajavirasto määrittelee asian..

    http://www.kuluttajavirasto.fi/Page/1de8011a-dd26-489c-a072-4d838ae79d53.aspx
     
  16. Jekutin

    Jekutin Guest Guest

    Liittynyt:
    29.07.2007
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    0
    2 vuotta on takuuaika ko. laitteella; sen jälkeen korjaus maksaa, oli se sitten päivitys tai kovon vaihto.

    Missään ei sanota, että tavara tulisi korjata ilmaiseksi.
    You, sir, just failed. :thumbsup:

    Määräaika ei ole tuo kaksi vuotta, eikä sen enempää 7 vuotta.
     
  17. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseasiassa omassa 1.52 versiossa(päivitetty noin vuosi sitten) homma toimii melkein samalla tavalla. Välillä kun ei näy tekstejä, ne saa näkyviin monesti painelemalla I =info näppäintä tai valitsemalla yllä mainittu tekstityskieli.


    Nim. Jekutin on vakaasti eri mieltä, mutta itse suosittelen kyllä takuuajan jälkeen taistelemaan huoltojen kanssa maksuista. Moni kuittaa asian sillä että ei jaksa taistella.

    Itse olen kyseenalaistanut takuun(tai lähinnä sen keston) monessakin eri asiassa, saanut kompromisseja huoltohinnoista, hyvityksiä ja huoltoja jopa ilmaiseksi. Omat kokemukset kattaa kaiken elektroniikasta autokauppoihin.

    Se on varma ettei mitään hyödy kysymättä, mutta omien kokemuksien pohjalta(ja tuttujen myös) takuuajan jälkeen kannattaa ehdottomasti tivata virhevastuuta sun muuta.

    En varmasti ole ainoa joka on hyötynyt rahallisesti kun jaksaa vaan avata suunsa.



    Iso
     
  18. Jekutin

    Jekutin Guest Guest

    Liittynyt:
    29.07.2007
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tietääkseni ollut eri mieltä siitä, etteikö takuuajan jälkeen kannattaisi yrittää huollattaa laitetta vaan siitä että huoltoja ei yleensä saa ilmaiseksi takuuajan jälkeen. Toki tämäkin taitaa olla ihan huolto/tapaus kohtainen. Aina kannattaa yrittää, mikään ei estä sitä.
    Mutta mitä sitä täällä vatvomaan. Puhelin käteen ja kysymään huollosta josko olisi mahdollista.
     
  19. Torppari

    Torppari Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2006
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkohan joku saanut kyseisen vimpaimen keskustelemaan Vistan kanssa? Ainakin netistä löytyvällä vanhalla ajurilla kaatuu koko Vista, kun yrittää siirtää tiedostoa boxista PC:lle.
     
  20. Torppari

    Torppari Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2006
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vastaan itse itselleni ja tiedoksi muillekin kiinnostuneille.
    Kysyin asiaa finnsatilta ja sain seuraavan vastauksen:
    "Tämän hetkisen tiedon mukaan Vista- versiota ei ole tulossa."
    Että silleen.