Lost (jenkkitahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana kurdt, 23.09.2004.

  1. ubi

    ubi Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2006
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olipahan mahtava jakso! Lostia alusta asti seuranneena täytyy todeta, että vihdoinkin niitä salaisuuksia alkaa ratketa tai ainakin joillekin asioille annetaan mahdollisia selityksiä.

    Aikavääristymä:thumbsup:
    "Vakio":thumbsup:
    Desmondin ja Penelopen rakkaustarina:thumbsup:
    Daniel Faraday:thumbsup:

    Seuraavaa jaksoa odotellessa! Lost on parempi kuin koskaan...
     
  2. vicke

    vicke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.05.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika lailla sama. Se huojensi, että sarjassa ei menty sen alkuperäisen tänne postatun timeloop-teorian mukaan, vaan saari on samassa ajassa muun maailman kanssa, eikä omassa kuplassaan. Tuon selittämistä Average-Joelle olisi nimittäin ollut todella raskasta seurata.

    Jospa Desmond oli Danielin ainoa kaveri kun vaikutti aika erakko-luonteelta? Tai halusi sitoutua ainoaan tyyppiin, jonka oletti edes hieman tajuavan missä mennään?
     
  3. rss

    rss Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    348
    Saadut tykkäykset:
    12
    Mitäs hittoa toi lause meinas tos lopussa joka oli paperilla..jos jokin menee pieleen, niin desmond on minun.....toi constant sana häiritsee..
     
  4. vicke

    vicke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.05.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se tarkoittaa sellaista "pysyvää ihmistä", eli ihmistä jonka avulla voi asemoida itsensä mihin tahansa aikaan, koska tämän ihmisen on tuntenut esmes koko elämänsä.
     
  5. JMal

    JMal Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2006
    Viestejä:
    792
    Saadut tykkäykset:
    0
    ja matematiikassa se on vakio, niin kuin Faraday selitti labrassaan, eli pysyy samana koko ajan.

    Aika hauska juttu, että Faraday on nimi, vrt. Faradayn häkki ja saaren elektromagneettiset häiriöt.
     
  6. terssi

    terssi Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    378
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieno jakso! Pakko myöntää, että tuli roska silmään jostain, kun näky desmondaalerin ja pennyn puhelu 8 vuoden jälkeen. Kyllä Katti, Jaska, Soijeri ja Julle jää todellakin varjoon tossa mielessä, kun haetaan jotain bold and the byytiful-scheissee, mistä mä en yleensä tykkää...

    Eli aikamatkailua on siis tiedossa enemmänkin. Eikä siis semmosta, että 88mph ja salama iskee ja sitten tyyppi häviääkin mestoilta, vaan että kaveri on olemassa yhtäaikaa kahdessa eri ajassa... aika mielenkiintoista!

    Ja jos se hiirulainen kuoli, mitä Mr. Faraday tutki vuonna 1996 ja myös se laivalla oleva sekopää delas, niin tarkoittiko tämä Desmondin ja Pennyn puhelu sitä, että Desmondi ei nyt sitten kuolekaan, kun tietää sen oman "vakionsa".
     
  7. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Desmond on Danielille sama kuin Penny Desmondille. Eli se henkilö, kenet tuntee menneisyydessä ja nykyisyydessä.

    Tarkoitti. Sen takiahan Desmond metsästi Pennyn käsiinsä ja pyysi puhelinnumeron, jotta voisi nykyisyydessä pelastaa itsensä ottamalla häneen yhteyttä. Ja heti puhelun jälkeen Desmondin tietoisuus nykyajasta palasi, esim. muisti Sayidin nimen.
     
  8. Jeespox

    Jeespox Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2004
    Viestejä:
    278
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aivan uskomattoman tunteikas jakso ja ylivoimaisesti Lostin parhaimpien jaksojen joukkoon kipuava setti.

    Desmondin ja Pennyn puhelu oli niin sydäntäriipaisevan kaunista katsottavaa, että vieläkin on kyynel silmäkulmassa.

    Mahtavaa kamaa.
     
  9. Divinous

    Divinous Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2008
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Piti oikein toiseen kertaan katsoa kun tätä jaksoa oli joka paikassa kilpaa kehuttu. Eipä kyllä iskenyt. Esim. se Desmondin aiempi aikasekoilujakso (missä otettiin se Penny+Desmond valokuva) oli paljon mielenkiintoisempi. Täällä kun joku haukkui s04e03:sta, minusta taas se jakso oli sarjan parasta antia pitkään aikaan.

    Itse jaksosta. Viimeisestä 8 vuodesta 3 vuotta Penny oli etsinyt Desmondia, mikä tähän oli kipinänä? Ehkä tämä on selitetty jossain aiemmassa jaksossa mutta jonkin selkeästi täytyi 5 vuoden jälkeen muuttua koska 1996 Pennyä ei olisi voinut vähempää kiinnostaa, ja 2001 sitten rupesikin kiinnostamaan. Ja mitä Penny puuhasi aikavälin 1996-2001?

    Lopun puhelu oli aika kornia katsottavaa, vaikka yleensä pidän sen kaltaisista kohtauksista. Ehkä syynä oli juuri edellinen kohtaus jossa Penny oli pyytänyt sekavalta vaikuttavaa Desmondia ("soitan sulle 8 vuoden päästä, älä vaihda numeroa!") about painumaan helvettiin, ja samantien oltiinkin ja puhelinyhteydessä 8 vuoden päässä ja kaikki oli yhtäkkiä toisin. Vaikka syyt olivatkin ilmeiset (Pennyn edelliset 3 vuotta ja Desmondin edelliset 8), tämä ei mielestäni toiminut parhaalla mahdollisella tavalla.

    Elementit jaksossa olivat mielestäni hyvät ja jos tätä ei olisi pitänyt siihen default 42 minuuttiin puristaa niin varmasti paljon parempaa matskua oltaisiin saatu aikaan. Nyt tämä jakso jää mieleen lähinnä siitä että kaikki sitä kuorossa kehuvat.

    Tästä eteenpäin on kuitenkin mielenkiintoista nähdä miten Pennyn etsintäretki jatkuu. Nyt kun Desmondin aikasekoilu on purettu auki niin toivottavasti hahmoa itseään ei jätetä taka-alalle. "Bloody hell, bruvvah" :D
     
  10. JMal

    JMal Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2006
    Viestejä:
    792
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko jossain mainittu minä vuonna Oceanic putosi. Aikahan kului hitaammin saarella, jolloin jos 2001 porukka haaksirikkoutui ja tunsivat itse olleensa saarella vain jokusen kuukauden, niin ulkomaailmassa oli saattanut kulua se 3 vuotta. Tämä selittäisi sen, että Penny alkoi etsimään Deziä kun kuuli, että hänen koneensa putosi.... :confused:
     
  11. The F1nn

    The F1nn Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.07.2000
    Viestejä:
    443
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mutta kun Desmond ei ollut koneessa vaan oli "jo" saarella.
     
  12. monkeyalert

    monkeyalert Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    436
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mikähän sitten meni pieleen Faradayn suhteen. 815:n haaksirikko saarelle? Mielenkiintoinen jakso tosiaan. Kerrankin tuli niitä 'vastauksia', eikä ainaista lisämysteerien esittelyä. Pitäisiköhän kaikkia aiempiakin flashbackeja pohtia nyt eri valossa tämän Desmondin 'tietoisuuden aikamatkailun' selvittyä..
     
  13. Nazario

    Nazario Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2007
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole nähnyt vielä vimeisintä jaksoa, mutta vastaan kuitenkin, että joissakin Desmondin flashbackeissa esim. kun Desmond ja Jack on juoksemassa siellä stadionilla (2. tuotantokauden ensimmäinen jakso), niin niiden keskustelusta selvästi huomaa, että Desmond tietää mitä tulevaisuudessa tulee tapahtumaan.


    Ja tää aikamatkailuhan varmistu jo aikaa sitten 3. tuotantokaudella kun Desmond käänsi siitä avaimesta ja meni ajassa taaksepäin.
     
  14. blobo

    blobo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2005
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämähän on oikeastaan aika lupauksia herättävää, kun noinkin kauas saadaan kytkettyä tämä viimeinen episodi. Tässähän alkaa jo vähän usko palautumaan, että ehkä käsikirjoittajat oikeasti tietävät, mitä tekevät, eikä homma ole lähtenyt lapasesta, niin kuin monet epäilivät jo toisella kaudella. Täysin aukotontahan näin monimutkaisesta tarinasta ei voi saada, eikä kaikkea mielestäni tarvitsekaan selittää.. Kuhan nyt edes pääjuonet pysyvät kasassa edes jotenkin, niin LOST:sta tulee kyllä tämän vuosikymmenen "tv-helmi". (tai itse aisassa taitaahan se mennä vähän jo seuraavallekin vuosikymmenelle..)
     
  15. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Desmond osallistui vuonna 2001 Pennyn isän järjestämään purjehduskisaan ja ajautui saarelle. Luultavasti Penny on saanut kuulla isältään Desmondin osallistumisesta ja katoamisesta, minkä takia on halunnut etsiä hänet käsiinsä.

    Onhan tuo nyt ollut alusta asti selvää, että kone putosi vuonna 2004.
     
  16. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Kyllä tuosta hommasta alkaa mennä jo pikkuhiljaa maku, joka jaksossa tulee melkein 10 uutta mysteeriä ja sitten tämä viimeisin käänne
    jotain saakelin aikamatkustusta, give me a break.. Seuraavassa jaksossa varmaan lehmätkin jo lentää.
     
  17. Nazario

    Nazario Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2007
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä aikamatkustus ei todellakaan ole uusi käänne, myös 3. tuotantokauden 8. jaksossa Desmond palaa ajassa taaksepäin ja monessa jaksossa Desmond näkee tulevaisuuteen.
    Ja itseasiassa uusia mysteerejä ei ole tullut pitkään aikaan, vaan joka jaksossa katsojalle annetaan tietoa ja palasia suuremmasta kokonaisuudesta.. varmasti niistä herää uusia kysymyksiä, mutta itselleni se ainakin sopii paremmin kuin hyvin. :thumbsup:
     
  18. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä ei voi kun kompata. Parasta Lostia sitten s03e08, jolloin Desmond myös lenteli ajassa miten sattuu. Kyllä lopun puhelukohtaukseen oltiin saatu kunnolla tunnetta mukaan :). Kaikki oli jotenkin kohdallaan, viime jakson säälittävyydestä ei ollut tietoakaan. Lostversumin aikamatkustuskin toimi hieman mielenkiintoisemmalla tavalla kuin esim. Heroes/4400:ssa.
    Juuri tämänkaltaisten helmijaksojen takia ärsyttää kun välissä pitää olla jotain timantinhautauspelleilyjä.
    Desmond alusta asti ollut mieluisimpia ja kiinnostavimpia hahmoja, ja hänen flashinsäkin ovat olleet mielenkiintoisia, ja aina on samalla kivasti purettu mysteerivyyhtiä. Ja kuten sanottua; Desmond & Penny toimii Jack & Kate & Sawyer ei.

    Mitähän probleemia sillä Faradaylla on kun muisti pätkii niin ettei kolmea pelikorttia muista. Tuliko hänelle siis saarelle menemisestä sivuvaikutuksia kuten Desmondille? Tai kait hieman erilaisia vain kun Faraday oli altistunut radioaktiivisuudelle ja Desmond sähkömagnetismille, eikä hän tainnut sentään ajassa pomppia, vaikka oli sen 'vakion' päiväkirjaansa kirjannutkin. Saapa nähdä ilmeneekö hänessä ajan mittaan muunlaisia vaikutuksia, saako herra kenties supervoimia saarella :rolleyes:. Itse en jaksa edes yrittää pohtia kun menee kaikki tällaiset jutut ihan yli ymmärryksen.
     
  19. Jarppa2

    Jarppa2 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2001
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse haluaisin uskoa että Faraday on "nyt" tai sitten vuonna 1996 tripillä menneisyydessä. Selittäisi sen miten miehellä oli vallankumouksellisia teorioita jos onkin tullut jostain kauempaa tulevaisuudesta. Selittäisi myös vakion tarpeen ja muut häröilyt jota miehellä on.. On tämä vaan ihana sarja :)
     
  20. Citizen Tony

    Citizen Tony Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2007
    Viestejä:
    75
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä jäi askarruttamaan kyllä meikäläistä eniten. Mitähän tuossa lokikirjassa oikein on? Ja miten se on päässyt saarelta pois? Kuka sen myi? Eikös lokikirja ole laivassa niin pitkään kuin se seilaa.

    Onko lokikirjassa myös saaren tapahtumia kirjattuna?

    Tän Pennyn isän on liityttävä saareen hyvin vahvasti, koska sen toimiston seinällä oli saaresta kuva (mukana myös sana: Namaste) sekä nyt tämä lokikirja. Varmaan jotakin muutakin on mennyt ohi.