Transformers - 2006

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Dolph Laundgren, 24.07.2004.

  1. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Lainasin tämän leffan kaverilta, koska odotin näkeväni sellaisen parin tunnin nautinnollisen viihdespektaakkelin, jonka seurassa ei aika tule pitkäksi. No mitä sitten sain? Vaivaannuttavan typerän michaelbay-masturbaation, jossa oli kaiken lisäksi aivan liikaa typerää huumoria. Eikä missään ollut mitään tolkkua muutenkaan. Odotukseni eivät olleet hirvittävän korkealla Michael Bayn nimen vuoksi, mutta saavutus sekin että elokuva oli paljon huonompi kuin osasin odottaakaan. Ei viihdyttänyt, ainoastaan vitutti. Muutamassa kohtaa oikein hävetti, sen verran typerää oli meininki (esim. John Turturron "hauskat" alushousut ja se joku räppäävä robotti, voi huoh). Olihan siinä silti kieltämättä visuaalisesti hienotkin hetkensä, mutta ei elokuvasta jälkikäteen muista juuri mitään merkittävää. Ne kohtaukset vaan tulee ja menee ja ne on sen parin sekunnin ajan "vautsi, aika siistiii!!" Täällä on aivan liikaa tätä porukkaa joka antaa leffalle viisi tähteä vain siksi kun siinä on niin hienot erikoistehosteet. Ja "kun se on viihdettä" :naminami::naminami::naminami::naminami::naminami:
     
  2. gideon2kjoe

    gideon2kjoe Guest Guest

    Liittynyt:
    10.03.2005
    Viestejä:
    95
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten... ihmeessä... Transformers... jäi... ilman... Best Visual Effects Oscaria?! :confused:

    Kultainen Kompassi, ei edes PotC:AWE, vaan Kultainen Kompassi... are you kidding me??? :grr:
     
  3. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Heh, samalle tuli itsekin naurettua. Kultanen Kompassi ei edes erityisemmin menestynyt, kai sitä myyntiä piti näin sitten jotenkin edistää.

    Ehdottomasti olis kyllä Transformers ansainnut.
     
  4. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Katsoisin, että Kultainen Kompassi oli kuitenkin elokuvana parempi kuin Transformers. Transformers ei ollut kuin erikoisefektejä (joita ei siis todellakaan jaksanut katsoa), kun taas Kultaisessa Kompassissa oli jopa tarina. Yleensä elokuvat joissa on tarina ja näyttelijöitä saavat näyttelijöiltä ja elokuvaihmisiltä enemmän huomiota kuin leffat joissa ei ole näyttelijätyöllä väliä.
     
  5. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 565
    Saadut tykkäykset:
    181
    Kultaista Kompassia en itse ole nähnyt, mutta sellaista täällä gaalaa katsoessa pohdittiin, että siinä on varmaan käytetty enemmän näitä mekaanisia efektejä yms. kun taas Transformersin efektit taitaa olla melko lailla kokonaan digitaalisia. Veikkaisin että Akatemia arvostaa sellaista "vanhan liiton" LotR-henkistä tuotantoa enemmän kuin Star Wars-henkistä digi-mättöä.
     
  6. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    LotR:ssä ei vissiin taidettu käyttää cgi:tä? :rolleyes:
     
  7. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Eipä tainnut siitä olla kyse. Lotrissa tasapainotettiin eri tekniikat paremmin palvelemaan itse tarinaa.
     
  8. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    Mitenkä Best Visual Effects liittyy juoneen? Mulle on tosin aivan sama mikä leffa saa oskarin. Harvoin ne parhaille elokuville muutenkaan menee...
     
  9. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Elokuva on kuitenkin kokonaisuus ja hyvin usein best visual effects-palkinto menee elokuvalle, jossa tehosteet palvelevat itse tarinaa eikä siten, että tehosteet ovat elokuvan pääasiallinen sisältö.
     
  10. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Indeed, kuten aiemmat puheenvuorot totesivat, tehosteita jotka palvelevat suurempaa kokonaisuutta pidetään enemmän arvossa kuin tehosteita vain tehosteiden takia. Ei väliä onko kyseessä CGI vai vanhan mallinen menetelmä, kunhan tehosteet eivät ole pääroolissa vaan palvelevat koko kokonaisuutta.

    Muutenhan meillä voisi olla oskarit vaikka kategorioille "upein räjähdys", "hassuin CGI vekotin/hahmo" jne.
     
  11. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    Kerroppa sitten miten Transformersin cgi ei palvellut kyseisen elokuvan tarinaa... niin kuin nimi saattaa enteillä elokuva kertoo suurista roboteista, hyviksistä ja pahiksista... Olisko nuo pitänyt kuvata ebaystä ostetuilla pienoismallileluilla?

    En tiedä olenko tyhmä vai jotain, mutta onhan Transformersissakin juoni, toki yksinkertainen, mutta on kuitenkin. En ole tainnut elämässäni nähdä yhtään juonetonta elokuvaa.

    En väitä että tälle olisi oscari pitänyt antaa, eihän se mikään syvällinen mestariteos ollut, mutta harvinaisen onnistunut viihdepläjäys kuitenkin. Joskus vain on mukavaa katsoa jotain aivot narikkaan tyylillä, varsinkin jos se on hyvin toteutettu.
     
  12. Mighuel

    Mighuel Guest Guest

    Liittynyt:
    30.06.2006
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yhdyn tähän Oscar -ihmettelyyn. Olin aivan vakuuttunut että ilman muuta Transformers sen voittaa. Jos kävisi niin että akatemia vihaisi Bayn elokuvia riittävästi etteivät palkintoa anna niin sitten Piratesille. Noh, akatemia vetäs ässän hihasta..
     
  13. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    En ole sama henkilö, mutta ero on siinä että Transformereissa efektit olivat itseisarvo ja hataran tarinan tarkoitus oli vain kehittää paljon tilaisuuksia lisäefekteille. Ymmärtääkseni efektejä arvostetaan kuitenkin enemmän elokuvissa, joissa ne ovat tarinaa ja kokonaisuutta tukevia elementtejä. Tässä samassa kohdassa Pirates of the Caribbeankin putosi varmaan palkintopallilta, koska tuo trilogian 2. ja 3. osa olivat pelkillä efekteillä mässäilevää kohellusta.

    Tuo voittaja taasen käytti CGI:tä tarinan kerronnan keinona eikä itsetarkoituksena. Myönnän, että leffana sekään ei ollut kummoinen, mutta päätarkoitus ei kuitenkaan ollut efektimässäily.
     
  14. korrosive

    korrosive Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipas ostettua tämä HD DVD:llä kun halvalla sai. Täysin ilman odotuksia lähdin katsomaan, leffa tuntui jakavan mielipiteet aika rankasti. Velipoika haukkui leffan pystyyn, kun taas kaveri hehkutti maasta taivaisiin. Pakko kyllä itsekkin hehkuttaa, aivan mahtavaa aivot narikkaan viihdettä. :thumbsup: Tylsyys ei päässyt iskemään missään vaiheessa, vaikka noita epäloogisuuksiakin parissa kohtaa oli.

    Tämä on kyllä leffa, jota ei voi hiljaisella katsoa ja 720p-kuvakin oli loistavaa katseltavaa. Kerrassaan hieno krapulapäivän viihdepläjäys.

    4,5/5 :king:
     
  15. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Anttilan ulosheittomyynnistä ostamani ja hyllyssäni useita kuukausia lojunut HD DVD -versio tuli vihdoin katsottua wappuaaton kunniaksi...

    Michael Bay oli saanut aikaan ihan hauskan, näyttävän ja viihdyttävän paketin lapsille ja lapsenmielisille. Suht aivotonta menoa ja melskettä. Olipa siis juuri sellainen leffa kuin arvelinkin, joten asiakasta ei juurikaan jymäytetty. Välillä yritettiin vakavoitua vaivaannuttavalla tavalla. Laajasta kohderyhmästä ja lastenohjelmaan perustuvasta juonestaan johtuen tuskin muunlaista lähestymistapaa oli lupa odottaakaan, lasten ehdoilla on ollut pakko toimia.

    Transformers on visuaalisesti erittäin onnistunut teos eikä HD DVD -julkaisussakaan ole mielestäni moittimista. Suotta Bay omassa blogissaan aikoinaan kiukutteli kun ko. leffa julkaistiin vain HD DVD:nä. Tuskinpa joskus tulossa oleva BR -versio voi olla paljonkaan laadukkaampi.

    Paradoksaalisesti leffalla oli pituutta kenties vähän liikaa vaikka tätä ohuempaa juonta elokuvalla tuskin voi olla. Eipä tällaisia loputtomasti jaksaisi katsoa, mutta vakavampien teosten vastapainoksi omalla alallaan oikein passeli ja kepeä "remellys". ***/*****
     
  16. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Hohhoijakkaa. Taas tuntui siltä, että toivoisi kadotetun nuoruuden palaavan. Tämä elokuva on tarkoitettu aika nuorelle katsojakunnalle ja siihen tarkoitukseen tässä ei varmasti ole pahemmin vikaa. En vain oikein hiffaa mihin sitä kaikenkattavaa tykitystä silti näissä elokuvissa tarvitaan. Eihän pelkkä räjähdys tue kertomusta siinäkään tapauksessa, että leffaa seuraa nuori ADHD-potilas.

    Ei siinä ollu mitään tolkkua mutta annetaan 2/5 kivasta alkuosasta ja hienon värisistä hyvisboteista. Se auttaa leffan seuraamista kovasti kun ei tartte alustakaan lähtien jännittää vaan kaikki kristityt robotit on onneksi samalla sööttejä.
     
  17. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse yllätyin miten hyvä leffa tämä olikaan ottaen huomioon aiheen! Huomasimpahan yhden asian mikä alkoi ärsyttämään jo ennen elokuvan puolta väliä:OI..... Laskekaapa kuinka monta kertaa elokuvassa sanotaan ---- No no no no no!!! Eikö ohjaaja ole keksinyt mitään muuta sannottavaa kiperissä paikoissa:grr:
     
  18. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, tuo Löbööffin änkyttäminen oli kyllä vedetty vähän liian pitkälle. Elokuvan aikana tuli kyllä hyvin selväksi että kyseessä on nuorehko henkilö, joka on vastoin tahtoaan vedetty mukaan hankalaan tilanteeseen, joten sitä ei olisi tarvinut korostaa joka toisessa kohtaksessa viiden minuutin änkytysmaratooneilla.

    Elokuvan näkemisestä on jo aikaa (mikä korjaantunee pian, hd-dvd odottaisi hyllyssä), mutta muistelisin että elokuva oli varsin onnistujut pläjäys tuota lievästi ärsyttävää änkytystä lukuunottamatta.
     
  19. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    No olipas viihdyttävä elokuva. Michael Bay on kyllä mies paikallaan näiden rymistelyjen puikoissa. Autobotit olivat todella hyvän näköisiä ja hyviksille oli saatu hyvin myös luonnetta mukaan. Niiden kohtalostahan oikein välitti. Ihmisnäyttelijät menivät siinä mukana. Ei mitään pahaa sanottavaa. Pakollinen teiniromanssikin toimi ja huumoriosastokin oli juuri minulle sopivaa. Välillä helvetin typerää, mutta silti niin hauskaa. Varsinkin tää monien haukkuma piilosleikki oli aivan loistava... :D

    ***½
     
    Viimeksi muokattu: 30.10.2011
  20. mabe

    mabe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.12.2003
    Viestejä:
    789
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viihdyttävä rymistely kyllä.

    Vaimo kävi pari kertaa vääntämässä vahvarin potikkaa pienemmälle kun voinut toisessa huoneessa katsoa toista leffaa kunnolla. Jyrinä haittasi kuulemma toimintaa.

    Itse leffasta, kevyttä kamaahan se oli mutta ei pahemmin haitannut mikään yksittäinen osa. Rupesin itsekin naureskelemaan kun megatron koitti kuikuilla tolppien takaa. Olisi voinut paljon kylmemmäksikin jättää tämä robottileffa.
    Pistetään ekan katsonnan jälkeen ***½