Lidlin kassakäyttäytyminen ABC

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana RonJ, 11.02.2003.

  1. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    ja halvalla, meillä kk-tasolla säästö on ollut huomattava kun perusjutut on haettu lidlistä eikä jostain k- / s-kaupasta

    Esim drinkkejä harrastavalle mehut, energiajuomat, vedet, limut, 2dl pienet mehutölkit, tonic jne jne ovat älyttömän paljon havempia kuin jossain k-kaupassa. Mehut myös on usein laadukkaampia.

    Perusleikkeleet, joissa yli 90% lihaa, maksaa karkeasti sanottuna 30-40% vähemmän kuin joku snellmannin tuote, joka ei laadullisesti ole yhtään sen parempaa. Nyt vuodenvaihteessa kun kaupat nosti hintoja, on ihan turha kuvitella ostavansa laaduakasta leikkelettä alle 15e/kg ellei osta lidlistä. Löytyy myös hyvää chorizoa ja serranoa.

    Juustoissa myös todellisia löytöjä, hinnat samalla tavalla kun leikkeleet. Pecorino on naurettavan halpaa ja todella laadukasta.

    Jäätelöt on ihan kunkkuja.

    Pakastealtaasta saa usein erikoistuotteita, joista ei normikaupassa voi haaveilla: saksanhirveä 30e/kg ja kokonainen ankka 7e/kg. Pakastepitsat on ihan samaa tasoa muiden kanssa, mutta maksaa vaan 50% vähemmän ja pimppaamalla näistä saa todella jees.


    Lidl on vastenmielinen paikka ostaa ja valikoima on aika pieni. Toisaalta esim meillä safkaostokset on nykyisin jakautuneet oikeastaan kahteen paikkaan: stocka ja lidl. Arkipäivisin haluan nopeasti ja tehokkaasti perusruokaa ja siihen lidlin suuret käytävät, halvat hinnat ja nopeat jonot sopii hyvin. Viikonloppusin sitten herkuttelee ja tekee spessujuttuja, jolloin on pakko turvautua stockkaan, kun muualta ei vastaavia tuotteita saa.
     
  2. dille

    dille Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö ketään viduta se, kun menet siihen läheiseen Valintalatoon töiden jälkeen. Olet sitten kerännyt sopivan paljon ruokaa, kuten moni muukin työssä käyvä, joka ei muulloin ehdi kaupassa käymään. Ongelmia tämän suomalaisen kassajärjestelmän kanssa ei synny kunhan kaikki tajuavat alkaa pakkaamaan ostoksiaan heti, kun myyjän toiminta sen mahdollistaa.

    Mutta se massiivinen ongelma syntyy, kun yksi normaalit ostokset tekevä henkilö jää esimerkiksi rupattelemaan myyjän kanssa. Tämän jälkeen ostokset jäävät sinne seisomaan, ja tästähän se huippuhieno, ybertehoksas ja suomalaisen logiikan mestariteos alkaakin yskimään.

    Minä en ymmärrä, miksi tämä Lidl:n kassajärjestelmä saa sapen kiehumaan Lidliä kohtaan. Minä kun en jaksa katsoa niitä känisijöitä, jotka eivät suostu siirtämään ostoksiaan kärryn avulla siihen pöydälle ja pakkaamaan ne sitten omaan tahtiin. Nopeat pakkaajat kyllä pystyvät tekemään pakkaamaan isommatkin ostokset suoraan kassiin, mutta ilmeisesti kaikki eivät ole saaneet tätä lahjaa syntyessään maailmaamme.

    Lidl on halpa. Lidl on halpa, koska se säästää kaikessa. Lidl säästää tilaamalla kaikkiin liikkeisissään erittäin edullisiksi kilpailutetut kassajärjestelmät. Koska Lidleitä on niin maan perkeeleesti, on kyseinen standardi-kassa halpa. Vaikka kuluttajasta voi tuntua pieneltä suunnitella meille suomalaisille se kassasysteemi, johon olemme tottuneet, on se Lidlin kaltaiselle jättiläiselle perin vaikeaa. Tällöin Lidlin tulisi neuvotella jokaiseen maahan se systeemi, jota juuri he ovat tottuneet käyttämään. Ehkä juuri se, että uuden Lidl-myymälän perustaminen on suhteellisen edullista, on auttanut tätäkin mestaa leviämään ympäri Eurooppaa.
     
  3. Jazo

    Jazo Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    4 424
    Saadut tykkäykset:
    10
    Kävinpä tuolla litlissä tänään pitkästä aikaa, eikä tuo enää oikein niin halvalta tuntunut. Litlistä ostamani margariini oli noussut 0.30€, mikrohampurilainen 0.10€, rieska 0.30€ ja keksipaketti 0.20€. Kaikki nuo tuotteet saa nyt jo samaan hintaan, tai jopa halvemmalla muualtakin.
     
  4. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Lidlistä voi ostaa monenlaisia tuotteita. Jos menet sinne ja ostat samoja tuotteita, jotka vaikkapa hankit cityrmarketista, ostoskassi tod näk maksaa enemmän kun citymarketissa.

    Jos taas ostat lidlin omaa maahantuontia / tuotantoa olevia tavaroita, säästät aika paljon.

    Sinänsä on positiivistä, että lidl on laajentanut valikoimaa myös vähän enemmän perussuomalasiin tuotteisiin. Esim me syödään aamuisin aina reissaria ja aiemmin ärsytti suunnattomasti, kun piti yhden reissaripaketin takia vaivautua toiseen kauppaa. Nyt lidl myy reissaria joten kyseinen artikkeli tulee siten ostettua sieltä. Hinta vaan on kallis, 95 senttiä paketti, kun esim s-marketissa maksaa 89.
     
  5. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Itse käyn Lidlissä lähinnä tavaratarjousten perässä. Joskus tavarat ovat jopa ihan laadukkaita ja hintahan on yleensä kohtuu halpa. Nahkaiset talvikengät parilla kympillä oli aika hyvä ostos.
     
  6. Laffer

    Laffer Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2001
    Viestejä:
    2 308
    Saadut tykkäykset:
    2
    Asia mikä ärsyttää lidlissä on se ettei siellä käy luottokortit, joten jos minulla ei ole käteistä niin rahat menevät silloin "normaaliin" markettiin vaikka muuten olisinkin Lidlissä vieraillut.

    Kaippa tässäkin asiassa sitten Lidl säästää?
     
  7. Rooky

    Rooky Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    3 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lidl:n kassat eivät suuremmin ole häirinneet, vaikka aluksi oli hieman opettelemista kassakäyttäytymisessä. Harmi vaan kun jotkut saattavat jäädä norkoilemaan sinne ikkunalaudalle, niin ei siellä aina ole tilaa pakata tavaroita.

    Joitakin tiettyjä asioita tulee Lidl:stä silloin tällöin haettua, esim. colaa, taco-shipseja ja niihin salsa-kastiketta, pakaste pizzat ja siideria. Sitten kotiin ja leffaa katsomaan ;)
     
  8. Spede

    Spede Guest Guest

    Liittynyt:
    15.05.2004
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lidlin kassat ovat huomattavasti nopeampia kuin jossain cittareissa ja äsmarketeissa, joissa myyjien toiminta on keskimäärin kuolettavan hidasta. Lisäksi asiakkaat jäävät pakkaamaan ostoksiaan sinne hihnan päähän pahimmillaan useiksi minuuteiksi. Mikään kiire ei ole ja jono sen kun seisoo.

    Tietysti kassasysteemissä on oma opettelemisensa, mutta jos idean tajuaa, on asioiminen Lidlissä helppoa ja nopeaa. Pitkät kassat ovat kyllä valitettavasti tulossa Lidleihinkin. Omasta mielestäni se on rappion merkki.:D

    Mitä työskentelyyn tulee, niin useat huhut Lidlistä työpaikkana eivät pidä lainkaan paikkaansa. Itsekin olen ko. putiikissa joskus työskennellyt eikä pahaa sanottavaa juuri ole. Työtähän siellä saa tehdä tosissaan, mutta vastineeksi työvuoronsa saa käytännössä päättää itse ja palkkakin on ihan kohtuullinen.
     
  9. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
  10. Qube

    Qube Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2002
    Viestejä:
    936
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jokos muuten Lidl nykyään on mukana yleisessä suomalaisessa pullopanttisysteemissä, nyt kun nämä ns. kertakäyttöpullot otettiin käyttöön? Tulee asioitua niin harvoin kyseisessä putiikissa, että en koskaan jaksa edes harkita ostavani sieltä mukaan mitään Lidl-pantillisia pulloja.

    Yksi lisämiinus kyseisessä firmassa ovat ne helvatan muovipussit joihin olisi sitten sukkelaan tarkoitus pakata ostoksensa. Mitä lie DDR:n muovia ovat kun eivät veny/laajene mihinkään suuntaan? Muissa kaupoissa tämän luokan pusseihin pakataan lähinnä hedelmät ja vihannekset. Jos Lidlistä tullessani pussissa on tavaraa yli 2 kg:n verran en uskalla kantaa sitä tukematta toisella kädellä pohjaa. :grr:
     
  11. Spede

    Spede Guest Guest

    Liittynyt:
    15.05.2004
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    On mukana. On niillä kyllä omakin systeeminsä.
     
  12. Qube

    Qube Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2002
    Viestejä:
    936
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli tarkoittaako tuo, että Lidlillä on edelleen omat limu-, vissy- ym. pullot jotka on pakko palauttaa vain ja ainoastaan Lidliin? :hitme:
     
  13. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Kyllä.

    Eihän niitä ole pakko ostaa, lidlissä on myynnissä myös muita pantillisia. Ovat vaan älyttömän paljon kalliimpia kuin lidlin oma merkki.

    Noin yleisesti en kyllä koe tota pelkästään lidliin palautusta ongelmana, koska sinne voi viedä kaikki pullot. Kerää kasan ja palauttaa kerralla, ei se kovin hankalaa ole (pl alkot)
     
  14. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    On tää hupi treadi lueskella. No itte hipasen huomenna lidlistä sauna limsat hakea ja samalla työnnän entiset pullot siihen reikään jossa lukee jotta palautus pullukat tähän. On se lidlin limsa sen verran halpaa kun kerralla 12 litraa ostaa. JA HAMPPILÄÄKÄRI TYKKÄÄ NAMI NAMI. Mutta nyt on muissakin liikkeissä 2 litran pulloissa melekee yhtä halapoo uusia limuja. No kattellaan että mitkä parhaiten maistuu.
     
  15. kaarlos

    kaarlos Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2005
    Viestejä:
    816
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän samaan tapaan täälläkin päin. Muutamat tuotteet ovat Lidlissä suorastaan naurettavan halpoja. Hyvänä esimerkkinä se 3/4 litran lasipullossa oleva appelsiinituoremehu - se on erittäin hyvää ja laatuun nähden edullista. Vastaavaa tuotetta en ole vielä K/S-kaupasta löytänyt. Myös paristot, salsa, pakastepizzat (kuten säätäjä jo mainitsikin), pakastelohkoperunat, lonkero, pakastekebab ja jotkut erikoisemmat oluet ovat erittäin kilpailukykyisesti hinnoiteltuja. Välillä liikkeessä näkyy myös ihan asiallisia tavaratarjouksia.

    Oma Lidl-kassakäyttäytyminen on kai semmonen average-suoritus, roudaan kamat ikkunalle ja maksan. En koskaan ota kärryjä koska harvoin tulee paljoa ostettua, osaksi sen takia että pyörällä kuljen ja molemmat Jyväskylän Lidlit ovat epämiellyttävän kaukana. Muiden jäätyminen kassalla ei ole itseäni häirinnyt, sama homma se on normikassoillakin välillä.
     
  16. Tapani68

    Tapani68 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.08.2006
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lidlin kassasysteemi on v**uttanut minua suunnattomasti heti alusta alkaen. Ei tuollainen asiakkaan nöyryyttäminen sovi suomalaiseen kaupankäyntiin millään tavalla. Aika pitkälle Lidlin ilmapiiristä ja kassajärjestelyistä johtuen tulee siellä käytyä harvakseltaan vaikka se ihan vieressä onkin. Mieluummin hurauttaa autolla kilsan päähän kunnon kauppaan.

    Sinänsä sääli, että Lidl kohtelee työntekijöitään ja asiakkaitaan nöyryyttävästi ilman mitään järjellistä syytä, sillä osa tuotteista on ihan kelvollisia. Joskin valikoima on tosi suppea. Ei esimerkiksi normaalit kassahihnat nosta kustannuksia mitenkään tolkuttomasti ja ainakin minä kävisin Lidlissä paljon useammin. Nykyisellään Lidl on junttimaisuuden kiteytymä.

    Itse Lidlissä käydessäni valitsen ostokset koriin, joten kassan jälkeen ei ole muuta vaihtoehtoa kuin pakata ostokset muovikassiin (tai lastenvaunujen alakoriin, koska usein olen liikkeellä lasten kanssa). Toimin yleensä siten, että läppään pankkikortin valmiiksi kassaa varten ja alan sitten pakata tavaroita kassiin sitä mukaa kun niitä hihnalta tulee. Eihän sitä millään pysy kassan tahdissa, joten pieni kasahan siihen muodostuu. Homman juju on vuorossa seuraavana: Kassa laittaa kuitin allekirjoitettavaksi, mutta pakkaan tavarat ensin rauhassa ja kirjoitan kuittauksen vasta sen jälkeen. Eipä ala kassa tunkemaan mielenosoituksellisesti seuraavan asiakkaan tavaroita, kuten joskus aiemmin oli tapana.

    Jos kaikki asiakkaat pakkaisivat tavarat ilman turhaa hosumista jo kassalla, olisi Lidlin pakko päivittää kassat normaalimallisiksi. Ainakaan minua ei kassahenkilön julma vilkuilu hetkauta millään tavalla :cool:
     
  17. savoc

    savoc The Alien Mindbender Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.02.2003
    Viestejä:
    976
    Saadut tykkäykset:
    9
    Hehee, repesin :) Kun viimeksi kävin, niin alaikäiseltä näyttävä kassaneiti sanoi, että on tulossa suomalaiset kassapäädyt jossain välissä. Tämä liene monelle helpotus. Noissa nykyisissä tosiaan on tarkoitus pakata kaikki vasta siellä ikkunalaudalla. Tätä en ole koskaan tajunnut, miksi pitää survoa kaikki takaisin kärryyn ja pakata sitten vasta siellä ikkunalaudalla pussiin, kun voin pussittaa jo siinä tiskillä. Näin ainakin olen tyynen rauhallisesti tehnyt joka kerta kun(harvoin) tuolla asioin. Tästä samaisesta syystä liene Lidl nyt lokailisoituu ja asennuttaa nuo meille niin rakkaat kassapäädyt.
     
  18. Harry

    Harry Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    1 903
    Saadut tykkäykset:
    7
    Lidlin kassat ovat paskimmat mitä ikinä olen joutunut käyttämään, ihan sama mitä perusteluja niiden puolesta kirjoitetaan, paskat ne on joka tapauksessa.
     
  19. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Heh. Tänään oli kyllä varsinainen säätö. 1 kassin tavarat vain, mutta olipas ruljanssi. Aluksi poika normaalisti viivakoodilukijalla tavaroita kassaan iski ja minä pakkasin kassiin samaan tahtiin. Sitten sankarimme onnistui sähläämään ja iskemään että maksoin 50€:n setelillä käteisellä vaikka korttia tarjosin. Kaikki roina ulos kassista ja uudestaan lukijan läpi. Sitten säädettiin kortin kanssa, kun on Lidlissäkin nyt tuo pin-varmistus allekirjoituksen tilalla. Ei meinannut tulla mitään hommasta. koulutus on ollut vähän vajavaista siellä ilmeisesti. Systeemi toimi näemmä niin, että he vingutti eka normaalisti magneettiraitaa ja sitten tarjosi minulle laitetta pin-koodin syöttöä varten. Aika säätö oli. Koko komeuden kruunasi se, että se 50€, minkä jamppa oli kassaan lyönyt, piti perua jotenkin ihmeellisesti. Alkoi ehdottamaan, että purkaisinko kassin sisällön uudestaan ja onko kiire... :hitme: siinä kohtaa totesin, että gotta go...
     
  20. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    Niin ja onko kukaan koskaan todistanut että tuo Lillin systeemi on normaalia nopeampi? Kauheeta sähläystä maksun jälkeen.

    Vaikeeta on, tosi vaikeeta...