Sony 40" W3000

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana huihaiko, 16.10.2007.

  1. sirace

    sirace Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2002
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on aika listata oman 46W3000 ensikokemuksia kolmen päivän aktiivisen säätämisen jälkeen. Digikuvan laadusta olen yllättynyt, Topfield 5100 PVR HDMI ei pärjää kuvanlaadussa ollenkaan. Parhaimman kuvan boxista saa RGB:nä ja antaa tv:n hoitaa skaalaus ja muut kommervenkit kuvalle, HDMI:n kautta boxin kuva oli kelvotonta kuraa.

    HTPC:n kanssa oli ylitsepääsemättömiä ongelmia ennenkuin tajusin kytkeä koneen VGA:llä televisioon, jos katsoi TV:tä surffailun ohessa niin PC kuva oli tämän PC->TV->PC vaihdon jälkeen pimeä ja siihen ei auttanut kuin koneen boottaus, tämä vaikuttaisi olevan näytönohjaimen vika(ATI HD2400). VGA:llä parani myös kaikken fonttien terävyys ja luettavuus kertaheitolla ja nyt ei tarttee enää fonttiakaan pahemmin selaimessa suurennella tai silmiä siristää 3 metrin päästä sohvalta surffatessa. HDMI:llä fontit tavallaan paloi puhki ja luettavuus oli vain about metrin päästä kohdallaan, en tiedä mistä tämä johtuu kuvanprosessoinnit ym. oli kaikki pois päältä tv:stä...
     
  2. Lare

    Lare Guest Guest

    Liittynyt:
    16.09.2001
    Viestejä:
    1 364
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielenkiintoisia kommentteja, itsellä on tuo sama telkkari ja tuplavirittimellisen boksin osto edessä. Miten kuvanlaatu 5100 pvr hdmi Topfieldillä nyt scart-rgb:llä on sisäiseen virittimeen verrattuna?

    Itsellänikin on kaltainen tilanne että kakkostelkkariin menossa oleva vanha Humaxin 1-virittimen tallentava boksi rgb-scartilla tuottaa huomattavasti heikompaa kuvaa kuin Sonyn 46W3000 sisäinen viritin. Joku tallentava laite täytyisi tuon pariksi kuitenkin hommata ja kuvanlaatua ei viitsisi heikentää.

    Olikos sulla game-mode päällä tuosta pc:n hdmi:tä käytettäessä? Sieltä sai sitten vielä valita tekstille optimoidun tilan. En tosin tiedä auttaako asiaan.
     
  3. driearn

    driearn Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2008
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten saan eurosport kanavalta kuuluvan vieraan kielen(selostus) pois päältä eli suomi ja ruotsi/englanti kuuluu yhtäaikaa? Kieliasetus on suomi ja rinnakkaisääni valinnalla ei tunnu olevan merkitystä(A,B,Stereo). Muilla kanavilla ei ongelmaa.Telkkari on 40W3000+CA modulissa(LA digital) kortti eikä erillistä digiboksia.Kaapeliliityntä.
     
  4. pinkeliviinica

    pinkeliviinica Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    1 836
    Saadut tykkäykset:
    0
    joissain eurosport lähetyksissä vain yksinkertaisesti on kaksi ääntä päälleikkäin eli niitä ei edes voi valita a/b menetelmällä niinkuin pitäisisi..
     
  5. paulix

    paulix Guest Guest

    Liittynyt:
    29.12.2006
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ööö.. häh?

    En ole moiseen ilmiöön kyllä mielestäni törmännyt kertaakaan?!?!
    Boksina Humax PVR-9200C
    Edit: kaapelina Lännen Puhelin, Rauma. Taimikä-tun DNA sekin nykyisin lienee..
     
  6. nopsa13

    nopsa13 Guest Guest

    Liittynyt:
    25.03.2007
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toivottavasti tämä autaa:

    Topfieldin boxilla oli mielenkiintoista se, että joutui valitsemaan äänistä Stereo/ Mono/ Oikea/ Vasen. Muistini mukaan kun sen vasemman valitsi niin snookkerista sai taas selvää kun ei ruottia puhuttu päälle.
     
  7. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80
    Kokeilin äsken tuota äänijuttua Eurosportilla ja kyllä sillä A/B napilla pystyi valitsemaan norjan tai ruotsinkielisen puheen erikseen ihan samalla tavalla kuin erillisellä digipoxsilla (tuli jotain tv-shopin mainosta sillähetkellä), en ole kanavaa pahemmin seurannut mutta jos tuota esiintyy vain osassa ohjelmista niin vika on lähetyspäässä kuten pinkeliviinica jo totesi.
     
  8. pinkeliviinica

    pinkeliviinica Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    1 836
    Saadut tykkäykset:
    0
    niin ja todettakoon se että wanhaan analogi aikaan ylen kanavat olivat ainoat joissa sai itse tällä a/b napilla valita mitä halusi kuulla... muut kanavat olivat aina päälle dubattuja.
    en ole ihan 100% varma että onko eurosport nyt siirtyessään digiaikaan ruvennut lähettämään a/b ääntä mutta itse en ole sitä nyt kyllä varmaan puoleenvuoteen kokeillutkaan eli tilanne on voinut jo muuttuakkin...

    edit nyt testasin itse myös sen että eurosportin mainosäänet ainakin saa muutettua a/b napista haluamikseen (46w3000:sen oma C-viritin)... sitten vielä kun tulisi oikeata lähetystä jossa voisi testata...
     
  9. lipaslepo

    lipaslepo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.09.2007
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä miten aiemmin oli mutta oli tuo welhon kanavapaketti testissä african cupin ajan; Eurosportilla tosiaan tulee joko ruotsi/norja tai suomi/ruotsi selostukset ja yleensä ruotsi/norja jonka takia koko kanavaa ei enää ole :hitme:
     
  10. driearn

    driearn Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2008
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei mullakaan vanhalla telkulla+ulkoisella nokian boxilla ollut mitään ongelmaa noitten äänien kanssa mutta nyt niistä ei tunnu pääsevän eroon.Tuota ruotsia ja norjaa voi vaihtaa A/B nappulalla mutta ei saa pois..Harmitta vaan tuo vieras molotus.Analogia puolella sitä ei kuulu.
     
  11. kupukka

    kupukka Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    674
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen nyt W:n ja V:n välillä.

    Onko tuo purppura vikaisuus kaikissa töllöissä ja onko siihen vielä ratkaisua, kuinka sen saa "pois"?

    Tuleeko auto-dimming kuinka suurella viivellä, kun näyttö on mennyt tarpeeksi tummaksi ja kuinka tumma suurinpiirtein näyttö pitä olla ettö auto-dimming tekee tehtävänsä?

    V:n jos nyt ottaa niin menettää 10bit (ja HD-virittimen..)?
     
  12. sirace

    sirace Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2002
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vajaan viikon katselun jälkeen minä ainakaan en ole havainnut minkään sortin purppuraongelmaa omassa 46W3000:ssa, tätä on kyllä yritetty etsiä kissojen ja koirien kanssa joten lienekkö kaapelitv-yhtiö riippuvainen asia? Taloyhtiö kuuluu Welhon piiriin.
     
  13. Ripe

    Ripe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2005
    Viestejä:
    72
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikäli auto-dimming meinaa sitä jotta ruutu "pimenee" niin tämä tulee lopputekstien aikana ja jossain oikein pimeissä kohtauksissa. W ja V:n välillä on mielestäni ihan silminnähtävä ero eikä tarvitse olla mikään kultasilmä. W:n eduksi tottakai.
     
  14. lipaslepo

    lipaslepo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.09.2007
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se ilmenee myös bluray leffoissa jne. joten ei liity kaapelitv:seen mitenkään, niinkuin ei mitkään muutkaan ongelmat paneelin kanssa.
     
  15. kupukka

    kupukka Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    674
    Saadut tykkäykset:
    0
    peehana... Vaikea päätös. Hinnoissa ei kuitenkaan ole suurta eroa. En ole nähnyt näitä vierekkäin, mutta w ilmeisesti sitten pesee v:n...
     
  16. a1m

    a1m Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2008
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä minun mielestäni hinnoissa on suurta eroa ja tämän takia tilasinkin V:n Saksasta.

    Miten on tuon 10bittisyyden laita? http://www.sonystyle.com/webapp/wcs...10151&langId=-1&productId=8198552921665118447

    "10-bit Processing and 10-bit Display
    While it's great to state that a TV is capable of creating billions of colors it's a whole lot better when you have a display that can actually display them. That's the logic behind Sony's 10-bit processor and 10-bit display. Sony follows 10-bit processing with a 10-bit panel, allowing 64 times the levels of color expression than an 8-bit panel. What that translates to is smoother transitions from color to color and subtle color changes faithfully reproduced."
     
  17. kautium

    kautium Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sanon saman minkä taisin todeta jo joskus aiemminkin -->
    Kävin vertailemassa ennen omaa ostopäätöstä sekä V:tä että W:tä vierekkäin ja kuvanlaatu samalla signaalilla oli selvästi parempi jälkimmäisessä. Myös Tekniikan Maailma totesi tämän omissa arvosteluissaan (V3000:n testissä mainittiin ihan suoraan että kuva ei ole yhtä hyvä kuin aiemmin testatussa W3000:ssä). Niin, ja vaimokin oli tästä ihan samaa mieltä, eikä hän erityisesti pyytämättä yleensä kiinnitä juuri mitään huomiota kuvanlaatuun, joten tämänkään perusteella näiden kahden mallien eron havaitseminen ei vaadi mitään kultasilmää mikäli signaalilähde ja asetukset ovat kunnossa.

    W:ssä tosiaan on mukana myös HD-viritin jonka hyödyllisyyttä pitää jokaisen pohtia omalla kohdallaan. Näillä näkymin kaapelioperaattorit ovat jo tuoneet tai ovat tuomassa vielä tämän vuoden aikana muutamia HD-kanavia valikoimiinsa joten ei siitä sisäisestä virittimestä ainakaan haittaa ole.

    Ostohetkellä (noin 2 viikkoa sitten) mallien välillä oli noin parinsadan euron hintaero joka on mielestäni täysin merkityksetön verrattuna laitteiden ominaisuuksiin, joten päätös oli melko helppo --> hyllyssä on nyt W3000. Jos V:n olisi saanut esim. 500 euroa halvemmalla, olisi päätös ollut huomattavasti vaikeampi. V3000 ei sekään varmasti ole huono näyttö, se vaan ei ole yhtä hyvä kuin W3000.

    Siitä automaattihimmennyksestä ei muuten ole ollut haittaa yhtään kertaa ainakaan omalla kohdallani. Se tulee mukaan kuvioihin vasta kun kuva on todella tumma, joten normaalissa katselussa se ei haittaa lainkaan. Vähän omituista tosin on että miksi sitä ei saa halutessaan kytkettyä pois päältä.

    Ainoa valittamisen aihe löytyy tuosta aiemminkin mainitusta kuvan lievästä sinertävyydestä jota ei edelleenkään ole todistettu varsinaiseksi viaksi. Säädöillä tämän "ongelman" saa häviävän pieneksi, käytännössä huomaamattomaksi, varsinkin jos katsoo kuvaa suoraan monitorin edestä, mutta kyllä se silti ainakin omalla kohdallani hieman häiritsee kun tietää että tilanne voisi olla parempikin. Jostain pitäisi kyllä ehdottomasti löytää joku ammattilainen säätämään asetukset kohdalleen ja antamaan mielipiteensä, jotta asiaa voisi viedä eteenpäin.
     
  18. kautium

    kautium Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos olen käsittänyt oikein, sinulle on tulossa joskus tulevaisuudessa Saksasta V3000 aika tarkalleen 400 euroa halvemmalla kuin millä minä ja monet muut ovat ostaneet W3000:n paikallisesta kodinkonekaupasta.

    Todennäköisesti W3000:n olisi saanut tuosta samaisesta Saksalaisesta puljusta parisataa euroa halvemmalla kuin Suomesta, joten hintaero mallien välillä näyttäisi olevan edelleenkin noin 200 euroa. Toki tuo voi olla toiselle iso summa, mutta jotenkin tuntuu hassulta pihistella paria sataa euroa noin 1500 euron hankinnassa jota kuitenkin tullaan todennäköisesti käyttämään useiden vuosien ajan päivittäin. No, kukin tavallaan jne...
     
  19. Lare

    Lare Guest Guest

    Liittynyt:
    16.09.2001
    Viestejä:
    1 364
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tokkopa onkaan. Avforumsilla oli alkuviikosta jo viestejä että 01/2008 ruuduista ei porukka ollut nähnyt ongelmia mm. joku oli vaihtanut 2007-telkkarinsa takuuseen 2008 valmistettuun ja havainnut ongelmien poistuneen.
    Soitin itsekin pari päivää sitten Sonyn huoltoon josta kaveri sanoi kuulleensa tai tietävänsä, että Sony olisi vaihtanut vuodenvaihteen jälkeen valmistettuihin sarjoihin panelit W3000-sarjassa.

    Hyvä sinänsä että ongelma korjattu, mutta kuluttajien kannalta ei kyllä ole kovin luottamusta herättävää että sinänsä uuteen tuotemallistoon pitää tehdä vastaavia korjauksia ilman että alunperin hankkineiden malleja ei korjata.
     
  20. a1m

    a1m Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2008
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    Puhutaanhan nyt samasta puljusta, my-solutionista?

    Telkulle tuli hintaa 1298€ rahteineen ovelle ja toimitus on n. viikko. Kyseisessä liikkeessä ei W:tä ollut, kuin 52" ja sillä hintaa sitten olikin jo päälle 3500€.

    Opiskelijoilla ei ole välttämättä rahaa laittaa 1800€ televisioon ja 500€ on erittäin iso raha, mutta kukin tyylillään.