Panasonic PT-AE100E/200E/300E/500E/700E/900E lampun kesto?

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Gimble, 18.09.2003.

  1. ance

    ance Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2008
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, myös yritystä pyörittävänä tietty moisen ymmärrän ja olen samaa mieltä. Olen vain usein huomannut sen, että monilla yrityksellä, jotka toimivat pääasiassa toisien yritysten kanssa, tuppaa unohtumaan se, että kuluttaja-asiakkaalla on tiettyjä oikeuksia jotka niiltä yritysasiakkailta puuttuu. Tahattomasti tai ei, mutta ei sekään ole hyväksyttävää.

    Tapaus Topfield osoitti myös hienosti, millainen on maahantuojan valta virallisen edustajan puttuessa, ja siinä on sitten myyjä kivassa välissä vihaisen asiakkaan ja asemaansa väärinkäyttävän maahantuojan kanssa. Omassakin tapauksessani se hankala kohta näyttää olevan se maahantuoja (myyjä kuulosti lopulta hyvinkin ymmärtävältä, alun takkuilun ja tilanteen selvittelyn jälkeen), koska eihän maahantuojaa liikuta jos jollekin myyjälle tulee huonoa mainetta, ainahan löytyy muita... :sick:
     
  2. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Kyllähän suurin osa noista lampuista projektoreissa yleensä kestääkin kohtalaisen pitkään. Toki on tosiaan aika posketonta mainostaa niitä 3000 tunnin kestoisina, koska karvas totuus on ettei kuvakaan ole sen ajan jälkeen samanlainen - kokemuspohjalta - mutta kyllä useimmat projut heittelee kuvaa hyvinkin kirkkaana ainakin noin 1500 - 2000 tuntia.

    Sitten on nämä murheenkryynimallit, joita on nähtävästi jokaisella valmistajalla ajoin. Ei kuitenkaan minusta nää ongelmat ole mitenkään väistämättä kaikkien käyttäjien isoin ongelma. Muutenkin vaikka ehkä "kuluttajan pitäisi saada aina luottaa", ostajana henkilökohtaisesti lähden siitä hermoja säästävästä asenteesta, että varaudun tavallaan henkisesti valmiiksi pieniin lisäkuluihin lampun osalta vuosien varrelle jaoteltuna. Lähtökohtana on et joku kestää toinen ei. Jos joku sitten palaisikin, se olisi mukana "keskiarvossa". Toki yllättävän hyvin on henkilökohtaisesti sattunut mulle noi lamput kun yhtäkään ei ole tarvinnu palamisten takia ostaa, paitsi tosin ostin kerran varalampuksi yhden ylimäääräisen.
     
  3. ance

    ance Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2008
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ymmärrän ja ehkä allekirjoitankin tuon (lähes) täysin. Mielestäni on vain aika kohtuutonta, että laite voi elinkaarensa aikana (olisiko elinkaarin jotain 5 vuotta sellaiselle keskivertoharrastelijalle, joka uusii harvakseltaan mutta yrittää silloin pistää rahansa kunnolliseen ja ajan tasalla olevaan laitteeseen?) maksaa joko 2000 euroa tai sitten 3500 euroa riippuen ihan tuuristasi lamppujen kanssa (oletetaan vaikka käyttotunteja kertyvän vähänpuoleisesti 1000 vuodessa, joka tosin on jo vaikkapa minuun verrattuna paljon). Nykyisillä lamppujen hinnoilla tuo "joko kestää tai ei" -periaate on täysin kestämätön.

    Systeemiä parantaisi huomattavasti joko reilusti alemmat lamppujen hinnat jolloin niiden vaihto jopa useinkin ei sylettäisi niin pitkään tai kunnon pelisäännöt sille, mitä niiden tulee kestää. Mieluummin molemmat. Millä ihmeellä muuten tuollaisia lamppujen hintoja edes perustellaan, samalla rahalla saa hyvän kännykän, jopa useampia!? :confused:

    Itse en ole mikään hifi/leffa/elektroniikkaharrastaja, enkä nauti virittäessäni laitteita toimintakuntoon ja optimisäätöihin, vaikka sen osaan tehdäkin. Aikani on sen verran rajallista, että kun ostan elektroniikkaa, ostan kunnollista (siis ainakin yritän ostaa, sen tiedon valossa mitä myyjät ja netti sekä tutut minulle antavat) ja alan käyttämään sitä. Jollei laite täytä siitä annettuja lupauksia jonka perusteella ostopäätös on tehty, siinä on mielestäni virhe (eikä vain minun mielestäni) enkä itse uhraa kovinkaan paljoa omaa aikaani sen toimintakuntoon saattamiseen, saati rahaani. Kuten jo edellä sanoin, elektroniikka-alalla näyttää olevan villi meno josta voi syyttää monia tahoja, myös meitä asiakkaita. Miksi muutoin olisi tämänkin kaltaisia foorumeita, missä kysellään neuvoja laitteen saamiseksi toimintakuntoon ja toisaalta kehutaan muille kun siinä on lopulta onnistuttu? Eikös sen pitäisi olla valmistajan heiniä? Jostakin syystä se kuitenkin mielletään ihan normaaliksi. :OI

    Jep, alkaa menna off-topiciksi, sorry. :D
     
  4. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Mitäpä siitä, tässähän on 12 sivua juttua, tuskin se ny pariin kommenttiin enää kaatuu.

    Olen samaa mieltä siitä, että onhan se erikoista ostaa kaupasta suhteellisen isokokoinen ja vieläpä pikkuruisen valonkin sisältävä mikroaaltouuni puolikkaalla satunnaisen videotykkilampun hinnasta. Joskin jotkut lamput on vähän edullisempia. Esim. itse viimeksi ostamani lamppu tuli maksamaan vähän päälle 200. Siinäkin silti kohtuullinen on suhteellinen käsite.

    Taloudellinen puoli asiassa on kuitenkin aika selvä. Jos tykin ostajia Suomessa on mahdollisesti tasoa 10.000 - 20.000 vuodessa (ei aavistustakaan, otin hatusta) mutta määrä jakautuu vuosittain jopa kymmenelle mallille, niin ainakaan Suomen mittakaavassa räjähtäneiden varalamppujen kauppa ei liene suurta pisnestä. Noista laitteista veikkaamalla arvaan korkeintaan 25% tarvitsee varalamppua vuoden sisään. Kukaan ei kilpaile tästä marginaalisesta ostajayhmästä kun rahan voi sitoa huomattavasti helpompiin tuoteryhmiin. Voin kuvitella olevani vaikka Möttösen Elektroniikka. Siellä markkinointipäällikön painajaisuni on ottaa aleen tuote, joista varmuudella valitetaan vielä vuodenkin jälkeen ostoksesta mutta jota kysyy korkeintaan satunnainen ostaja. Ostaja, joka ei varmuudella hymyile sulle kaupan hetkellä. On paljon parempi ylihinnoitella koko roska väkevästi ja toivoa ettei vahingossakaan kukaan osta varalamppua möttöseltä. Ehkäpä siinä tilanteessa voisi jopa vuotaa kilpailijan halvemman lamppuhinnnan, mitäpä siitä itse ottamaan paineita kun HDMI-kaapeleista ei valita kukaan ja niistä saa saman katteen.
     
  5. ance

    ance Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2008
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Erittäin hyvin kiteytetty. Menisivätköhän nuo varalamppujen myyjät sitten konkurssiin, jos näinkin selvässä tapauksessa siinä hinnassa joustettaisiin kuluttajan eduksi? Niin, no, sana leviäisi ja kyselijöiden määrä kasvaa jne... :hitme: Toisaalta, jos takana on jo ennakkotapauksia ja "selvä tapaus" niin tuskin tuo myyjän tappioksi jää (mutta jos myyjä on maahantuojan armoilla niin saattaa jäädä).

    [edit] Ihmetyttää vain, että ovatko maahantuojamme osaamattomia vai mistä johtuu se, että yksityinen henkilö saa tilattua ulkomailta lampun jopa 1/3 hinnalla siitä, mitä maahantuojan kautta pystytään tukuittain (okei, ei ehkä näillä menekeillä kovin tukuttain) hankkimaan? Ennen kuin joku alkaa saarnaamaan yrityksen kulurakenteesta, muistuttaisin olevani itsekin yrittäjä ja tuntevani kulurakenteen joten kuten. Pitäisiköhän vaihtaa toimialaa, nuo katteet kelpaisivat kyllä (tosin menekki ei ole kova ja tämä lienee se ongelma)? Tuossakin voisi olla jollekin rohkealle kokeilun paikka; menisiköhän pienemmällä katteella ja hieman asiakaslähtöisemmällä ajattelulla sen verran enemmän tavaraa kaupaksi että käteen jäisikin lopulta enemmän? [/edit]

    Kyllä mulla jää edes puoleen hintaan nykyisestä saatuna lamppu kaupan hyllyyn aiheuttamaan myyjälle aikanaan 100% hävikin. Itse pistän viranomaiset sitten töihin saadakseni selville olenko ihan hakoteillä, saa moittia että ihan vaikka kiusallani, samaan aikaan haen toisaalta uuden tykin ja katson että siinä on selkeät takuuehdot teknisen laadun lisänä. Ja, etupaneelissa lukee jokin muu merkki kuin nykyinen (vaikka uudet lienevätkin ihan eri laitteita, mutta ihan periaatteesta), jolla ei ole mitään tekemistä myyjän X tai maahantuojan Y kanssa. Varmaan myös X ja Y huokaavat helpotuksesta, tosin... jos ostaisikin piruuttaan samasta paikkaa? :cool:
     
  6. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0

    Eihän valmistuskustannuksilla ja tuotteen hinnalla ole useinkaan suoraa korrelaatiota. Kyllä hinta määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan. Idealismi ja realismi on kaksi täysin eri asiaa.

    Vastaavasti voisi ihmetellä miksi Mersun ajovaloumpio maksaa kaksi kertaa sen, mitä 32" perus-digi TV joka on hieman monimutkaisempi kuin valaisimen lasirunko. Siksi, koska et voi pistää sitä digi-TV:tä Mersun nokalle, tai ainakin poliisi voisi pysäyttää.

    Miksi sitten 103" plasma maksaa + 70.000,- €, vaikka sillä voi ostaa yksiön tai jopa kaksion? No yritäppä asua 103" plasmassa - sen pakkauslaatikossa lähimetsässä metsien miesten kanssa se voisi kuitenkin onnistua.

    Ostin juuri pari vähän parempaa H7 poltinta autoon ja hintaa oli yhteensä saman verran kuin tarjouskännykällä.

    Esimerkkejä on rajattomasti.
     
  7. ance

    ance Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2008
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten jo aiemmin ketjussa on nähty, olet hanakka menemään sen kauppiaan puolelle, joten epäilen että on oma lehmä tavalla tai toisella ojassa.

    Oli ehkä kömpelöä tehdä moinen vertaus, mutta kysytään nyt sitten suoraan: mikä ihme kaasupurkauspolttimossa (nykyään valtavat sarjat), parabolipeilissä ja parissa johdonpätkässä muovisine kiinnikkeineen maksaa jopa 500 euroa? Jollei tunnu isolta summalta niin muunna se markoiksi, alkaa hahmottua.

    Noita H7 polttimoiden hintoja ihmettelin pari viikkoa sitten itsekin. Oli muuttuneet ilmeisesti markat euroiksi hinnoittelussa sitten kun viimeksi olen tarvinnut ostaa. No, jätin moiset NightVisionit ostamatta ja hain toisesta paikkaa, sillä 1/6 hinnalla. [Edit] Jatkokysymys: Mitä tarkoittaa mainitsemasi "hieman paremmat" polttimot? Pidempää kestoikää (miten todennat)? Kirkkaampaa valoa (miten todennat ilman verrokkia ja moniko viitsii, sitä paitsi laki rajoittaa kirkkaudelle ja valokuviolle maksimirajat)? Vaiko vain kovempaa hintaa "turvallisuuden" nimissä (ja sitten ajetaan taas kovempaa kun on niin hyvät valotkin...)? Onko ne sitten kuusi kertaa paremmat? [/edit]

    Niin, mikä maksaa Mersun umpiossa? En tiedä. Mersu kuitenkin liikkuu pirun hienosti ilman sitäkin (okei, voihan se katsastuksessa viimeistään tökätä jos täysin puuttuu). Olisiko projulampun hinnoittelussa vähän ekstraa siksikin, että se on hieman pakko olla jos meinaat sitä käyttää? Ei silti, minäkin pystyn halutessani ostamaan kalliin lampun, mutta... palataanpa siihen mistä lähdettiin. Pääseekö sen **tun kalliin umpion (lampun) kanssa toiset 500 km (tuntia) vaiko peräti sen mitä sille on luvattu? Alkaa tulla kilometreille hintaa jos pitää vaihtaa umpioita useammin kuin tankata. Mikä on umpion normaali elinkaari autoon verrattuna? Entä lampun projektoriin? [Edit] Jatkokysymys: mitä Mersusta pitäisi hajota, että sen korjaaminen maksaa 1/3 uuden Mersun hinnasta? Maksaisiko mersukuski moisen remontin ihan nikottelematta jos manuaalikin lupailee moninkertaisia kilometrejä ko. osalle? [/edit]

    Kuten aiemmin jo mainittua, minulle on turha saarnata kustannusrakeneesta, saman maininnan olisi voinut näemmä tehdä kysynnän ja tarjonnan lain tuntemisesta. Kyseessä ei tosin ole vain se, vaan pikemminkin turhan rajoittuneet, maahantuojan määrittelemät markkinat. Olisiko jonkun aika perustaa kodinelektroniikkakomponenteille maahantuontifirma, joka myykin suoraan kuluttajille eikä toimi tukkurina? Saataisiin hieman säpinää noihin wanhoihin kaavoihin kangistuneisiin tahoihin, jotka taivastelevevat myynnin laskua "kun kaikki tilaa nykyään ulkomailta" ja vain nostavat hintoja ja kiristävät jälleenmyyjiä pitääkseen toiminnan plussalla. Kuten on nähty esim. Pricejapan:lla, ei se lamppu niin paljoa oikeasti maksa. Ei nekään sitä ilman katetta myy. Kysyntä ja tarjonta my ass, korkeintaan maahantuojan rajoittama pelikenttä.

    Onko väärin yrittää päästä siihen idealismiin, vaiko vain tyhmää maksaa liikaa (jos sloganin käyttö sallitaan)?

    [edit] PS Xbox 360 -pelikonsoleissa näyttää olevan luotettavuusongelmia, mitä tekee MS? Jatkaa takuuaikaa! Panasonicilla lamppuongelmia: maahantuoja keksii laittoman lamppu"takuun" 3kk / 300h jottei vahingossakaan joutuisi korvaamaan yhtään lamppua. No, elämä on... [/edit]
     
  8. sammyfani

    sammyfani Guest Guest

    Liittynyt:
    16.03.2004
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    No mersukuski maksaa ihan mitä vain, kunhan saa olla mersukuski:hitme:
     
  9. jyri81

    jyri81 Guest Guest

    Liittynyt:
    30.12.2002
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alkuperäiseen ketjun kysymykseen vastaus: mulla on kestänyt PT-AE500 lamppu jo 8000h (siis alkuperäinen lamppu), kuva on kyllä hieman huonontunut alkuperäisestä mutta ei merkittävästi (tai sitten en muista kuinka hyvä se kuva oli silloin joskus). Tykki ostettu 4 vuotta sitten tammikuussa 2004 ja vielä siis hyvin rullaa...
     
  10. ance

    ance Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2008
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika hyvin :)

    On siis ihan tuurista kiinni, miten 500€ "sijoitukselle" käy.
     
  11. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0

    Joo...oma lehmä on ojassa, sillä en ole ostanut tykkiä, koska olen itse kauhistellut lamppujen hintoja sekä niiden epäluotettavuutta. Katselen leffat, sarjat, urheilut ja uutiset tämän takia littutelkkarista. Elokuvissa käyn sitten ihailemassa isoa kuvaa.

    En tietääkseni ottanut kantaa siihen, että tykin lamppu maksaa 1/3 tykin hinnasta, vaan siihen, että valmistuskustannukset ovat vain murto-osa lampun myyntihinnasta, joka on käsittämättömän korkea valmistuskustannuksiin nähden (kuten myös Mersun umpiossa tai Philipsin H7-polttimossa).

    Vaan eipä ne Pricejapaninkaan myyntihinnat ole missään suhteessa edullisia valmistuskustannuksiin verrattuna, vaikka ovatkin merkittävästi halvempia Suomen hintatasoon nähden.

    Sepä olisikin mainiota, jos suoraan kuluttajille myyvä maahantuoja toimittaisi projektoreiden lappuja muutamalla kympillä. Miksikähän kukaan ei ole näin jo tehnyt, vaikka lamppuun perustuvia projektoreita on myyty jo toistakymmentä vuotta? On missannut hyvän bisneksen.

    Noi "hieman paremmat" Philipsin H7-polttimot olivat ihan lailliset 12V/55W mallit, joiden selkeästä kirkkauserosta alkuperäisiin peruspolttimoihin nähden on aikaisempaa kokemusta, sillä ajan vuodessa ~45000 km, enkä halua tehdä tuttavuutta esim. hirvien kanssa pimeillä syysteillä yöaikaan. Eipä ole myöskään tullut ylinopeussakkoja, vaikka on paremmat polttimot.... :cool:

    P.S. Philipsin polttimoiden kilohintakin on vaatimattomat 1065,21 €/kg, sillä kirjevaa'an mukaan yksi poltin painaa pahvipakkauksineen 22 g. Jos esim. Panasonic TH-42PZ70 plasmatelevision kilohinta olisi sama, maksaisi se Markun Ladosta kannettuna (jalustan kanssa 42 kg)vaatimattomat 44739,13 € ! Hyvä Einstein ja suhteellisuusteoria! No eihän lamppuja eikä telkkuja osteta onneksi kilohinnalla, mutta suhteettoman kalliita ne ainakin HK:n Siniseen verrattuna ovat.

    P.P.S. Olen viime aikoina alkanut vakavasti harkita projektorin hankintaa koska esim. Epsonin lapputakuu alkaa olla sitä luokkaa, että ei tarvitse olla pelko per***ssä leffaa katsoessa, että koska jysähtää. Pidentyneet lampputakuut ovat positiivista kehitystä!
     
  12. ance

    ance Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2008
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh, enpä olisi uskonut että päästään ihan oikeaan "ajan enemmän vuodessa kuin sinä niin olen parempi kuski" kusemiskilpailuun, kun keskustellaan projulamppujen hinnoista ja käyttöiästä. Onko ne sun fiilipsit sitten kuusi kertaa paremmat kuin mun Osramit vai mitkä lie olleet? Utelee nimim. "eka miljoona km jäi taakse vuonna 2005 kunnes lopetin laskemisen, kortti vuodesta 1990". Ei yhtään kolaria, yksi ylinopeussakko. Mitä se kertoo? Ei yhtään mitään muuta kuin, että onpa ollut pirun hyvä tuuri, vastoin kuin projulamppuni kanssa.

    Olet näppärä vääntämään kaikenlaista epäoleellista tuubaa kilohintoinesi ja 70 000€ plasmoinesi vähätelläksesi alkuperäistä ongelmaa, mutta rivien välistä olen kuitenkin lukevinani (eikun lukeehan se siellä suoraankin!), olet samaa mieltä lamppujen hinnasta ja kestosta. Mikä sinua siis riepoo? :confused:

    Sinä se aloit niistä valmistuskustannuksien hinnalla myymisestä keuhkoamaan, minä vain ihmettelin että miten hinta kolminkertaistuu Suomeen tullessa. Enkö myös juuri jo aiemmin sanonut, että ei se Pricejapan:kaan ilman katetta myy? Yrität nyt vääntää tästä hirveän taistelun, vaikka olemme näemmä ihan samaa mieltä.

    Panin merkille tuon Epsonin takuun, taitaa sieltä tulla seuraava tykkini. Tosin ei Suomesta ostettuna.

    Sitä paitsi, olen oikeasti sitä mieltä että suoratuonti tietyille erikoiskomponenteille olisi hyvä bisnes, mutta nythän sitä ei kukaan tee ja markkinoita hallitsevat maahantuojat ja heidän juoksupoikansa, joita jälleenmyyjiksikin kutsutaan. Netti ja Euroopan kokoiset markkinat... mistäs luulette niitä halvempia projuja ostavanne kun Saksan maalta tilaatte? Suomessa yksin ei toimi, mutta kuten sanottua, ei sen logistiikkakeskuksen täällä takapajulassa tarvitse ollakaan vaikka täällä olisikin markkina-aluetta.

    Pointtihan on siinä, että näyttäisi olevan Suomen hintoihin varovasti arvioiden varaa laskea vähintään puolet pois eikä vieläkään olla edes lähellä sisäänostohintaa ja jää katettakin. Suuremmissa satseissa vielä enemmän. Moniko enää viitsisi tilata ulkomalta kun ihan kotimaasta saisi myös kohtuuhinnalla? Toki innokkaimmat, mutta kuinka moni? Ainoa, mikä epäilyttää, on Suomen Posti vai mikä Itella se on, onneksi sinnekin ollaan saamassa kilpailua.

    No, tässä ei ole tarkoitus alkaa tekemään liiketoimintasuunnitelmaa (oma toimialani toimii erilaisessa maailmassa), voisihan tuo osoittautua hazardiksikin. Silti, joku vetää välistä ja paljon jos hinta kolminkertaistuu kun osa saapuu Suomeen. Samoin, mikäli maahantuoja rajoittaa markkinoita á la Kjaellruff 1, homma haisee isosti. Em. oli vain ahne ja jäi kiinni, monet muut ovat toimineet hienovaraisemmin. Miksiköhän Topfield -digiboksien hinnat putosivat reilusti yli kolmasosan kun kuluttajavirasto ärähti? Kuka käräyttää seuraavan?
     
  13. Pyromanne

    Pyromanne Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2005
    Viestejä:
    415
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pansun AX200 ollut nyt vähän yli 2,5 kuukautta ja käyttötunteja kertyi juuri 200 tuntia täyteen. Ei ole ongelmia ilmaantunut. Näyttäis käyttö edistyvän sellaista tuhannen tunnin vuosivauhtia, mutta eiköhän tahti jonkin verran hidastune. Nyt on tullu katsottua vuoden vaihteen molemmin puolin aika paljon tv-sarjoja dvd:ltä, mikä lisää tunteja roimasti verrattuna muuhun käyttöön.
     
  14. ance

    ance Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2008
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilanne -update, ja ilmeisesti case closed: lamppu meni lopulta takuuseen. Asiaa auttoi tosin varmaan se, että muistin tunnit jopa yläkanttiin, niitä oli lopulta vain 316... :hitme:

    No, nyt vehkeeseen tullee enemmän tunteja kun tuli hommattua toinenkin tallentava hikiboksi ja tykki korvannee telkkaria enemmässä määrin. :cool:

    PS prosessin aikana lipsautuksenomaisesti kuultua: maahantuojat ja valmistajat tietoisesti pyrkivät olemaan korvaamatta kunnes saadaan viranomaispäätös, ja sittenkin päätöksestä tietämättömille se on voi voi... siis ihan kuten epäilinkin. Panasonic on kuulemma "helpoimmasta päästä", tiedä sitten onko oikeasti. No, loppu hyvin, kaikki hyvin mutta pitäkää puolenne!
     
  15. anon4340

    anon4340 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alkoi tykki herjaamaan että pitäisi vaihtaa lamppua. Tunteja on nyt n. 4250 ensimmäisen nollauksen jälkeen, eli varmaankin yhteensä lähelle 8500h.

    Suodattimen puhdistusvälinä on edelleen ollut se n. 2000h :thumbsup:
     
  16. DTS

    DTS Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    15.05.2004
    Viestejä:
    105
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaako toi tylkin laskuri jossainvaiheessa nollata vaikka jatkaakin samalla lampulla? Jos kandee nollata ni miten se tapahtuu?

    Tykkinä ae-900 ja kolmisentuhatta tuntia tuijotettu. Kuva edelleen hyvä.. Eli kannattaako toi lamppu kattoa ihan hajoomispisteeseen vai vaihtaa ennemmin? Varalamppuhan tossa jo odottelee tositoimiin pääsemistä.
     
  17. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikutus on samaa luokkaa, kuin auton trippimittarin nollauksella.....

    Joissakin projareissa laite alkaa muistuttelemaan lampun vaihdosta käynnistettäessä, joten näissä pääsee nollauksella eroon varoituksesta. Useimmissa projektoreissa kuitenkin jokainen nollaus tai ainakin muutama viimeinen paljastuu huoltovalikosta, joka ynnäilee niitä.
     
  18. TONI_75

    TONI_75 Guest Guest

    Liittynyt:
    21.09.2007
    Viestejä:
    181
    Saadut tykkäykset:
    0
    no nyt jo heräs munki mielenkiinto et millä eväin oot moiseen Lukemaan päässy? :eek: ku monilla on hyvä jos tonniin pääsevät niin lamput jo räjähtelee.

    kuin usein oot puhistannu esim suotimen vai miks sitä kututaan?
    entä kuin pitkään pidät yleensä tykkiä päällä yhtäjakosesti?

    anteeks uteluni mut toi onjo eräänlainen ennätys ku yli 2 kertaa pitempää kestänny Lamppu mitä esim valmistaja on Luvannu sille. :thumbsup:
     
  19. NgZ

    NgZ Guest Guest

    Liittynyt:
    12.04.2005
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    10114h :eek::eek: Ikiliikkuja! :thumbsup:
     
  20. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin käytettynnä ae300:sen, mittarissa oli silloin 2000h, nyt noin 3500h. Hyvin on hintansa hankkinut.
    Ei niitä käytettyjäkään aina tarvitse pelätä. Uuden vastaavan hinnasta vaan puolet pois.