Logitec Harmony 555 - apua aloittelijalle

Keskustelu osiossa 'Kaukosäätimet' , aloittajana asimplyreminder, 28.12.2007.

  1. asimplyreminder

    asimplyreminder Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys,

    Hankin Harmonyn 555:n ja tarkoitus on ohjata vain tykkiä sekä vahvistinta:
    1) Panasonic AE-PT700E
    2) Yamahan vahvistinta

    Aloitin asennuksen mukana tulleella asennus-softalla ja muutamaa asiaa en tiedä, miten saisin ne toteutettua. Kun valitsen Devices kohdan, niin siellä on aivan oikein tykki ja vahvistin.

    1) Kun painan kaukosäätimen "power nappia", niin tulee vain "tervetuloa ja höpöhöpö tekstit". Eli laitteista kumpikaan ei lähde päälle. Miksi?

    2) Tekeekö sillä "Actives" napilla mitään, eli auttaako sen painaminen ;)

    3) Miten ihmeessä saan kaukosäätimen ohjelmoitua niin, että molemmat laitteet käynnistyvät yhdellä napin painalluksella???

    4) Kun pidän nappien asetukset vakiona, niin projektori osaa sammuttaa itsensä sen alla olevasta toimintopainikkeesta (eli lähettää kaksi peräkkäistä off-käskyä). Mikäli muutan mitä tahansa nappia vakioiden alta, niin off-käsky häviää säätimestä. Onko muilla vastaavaa ongelmaa?

    Kiitokset jo ennakkoon avusta, en jaksa taistella vehkeen kanssa...:hitme:
     
  2. Brunberg

    Brunberg Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2005
    Viestejä:
    361
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla ainakin lähtee päälle kaikki ihan oikein kun valitsen activities ja siitä näytöstä sitten vaikka "katso dvd" tai "katso digiboxia". Mitään power nappia en paina vasta kun laitan laitteet pois päältä.
     
  3. Diabolus

    Diabolus Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2004
    Viestejä:
    519
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siksi että olet ymmärtänyt Harmonyn toimintaperiaatteen täysin päin prinkkalaa. Luo uusi aktiviteetti, vaikkapa "Katso leffa", asetusvelho kyselee käytettävät laitteet (helppoa tässä tapauksessa), millä inputilla vahvistimen tulee olla ym. Kun olet valmis, kaukosäätimeen ilmestyy näyttöön napin viereen teksti: "Katso Leffa". Paina nappia. Laitteesi käynnistyvät ja menevät oikeille inputeille. Nauti elokuvasta.

    Kannattaa se DVD-soitinkin lisätä kaken hallittavaksi, tai millä sitten elokuvat toistatkin.

    Kaukosäätimen virtanapilla sammutetaan kulloinkin päällä olevat laitteet, kaukosäädin tietää kyllä mitkä laitteet ovat päällä ja sammuttaa vain oikeat laitteet. Aktiviteetit käynnistävät tarvittavat laitteet, ts. erillistä kaikenkattavaa käynnistysnappia ei ole eikä tule.

    Kohtaan 2 ja 3 vastaukseksi: katso kohta 1.

    Luo se aktiviteetti, niin ei tarvitse renkata erillisten virtanappuloiden kanssa.

    Tekisi mieleni sanoa jotain ilkeää. Mutta jääköön nyt väliin vuodenvaihtumisen kunniaksi.

    Lisäys: Jos mieleesi tulee jokin laitteen ohjelmointiin liittyvä simppeli ongelma, niin yritä viitsiä etsiä ensin ongelmaa kaikista tämän keskustelupalstan Harmonyihin liittyvistä keskusteluista, sillä siihen on varmuudella vastattu jo useaan kertaan. Vaikka ongelma ei suoranaisesti liity juuri 555:een, ratkaisu kelpaa todennäköisesti myös 555:een, kaikki Harmonyn mallit kun käyttävät samaa toiminta- ja ohjelmointitapaa. Keskusteluissa on käyty todella kattavasti kaikkea problematiikkaa läpi, sen verran suuria nuo säikeet ovat.
     
  4. asimplyreminder

    asimplyreminder Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset molemmille vastauksista. Ongelmat on ratkaistu ja säädin toimii juuri kuten haluan.

    Syy omaan ongelmaani oli seuraava:
    Itselläni on vain tykki ja vahvistin, joita syötän PC:llä optisen piuhan ja HDMI:n voimin. Harmony taas olettaa, että kolme laitetta on minimi esim. DVD:n katseluun ( Tykki, vahvistin, DVD-soitin).

    Sain siis ensimmäisen ja ainoan tarvitsemani aktiviteetin tehtyä, kun valitsin listaan mukaan vielä DVD-soittimen - jota mulla ei todellisuudessa ole ;)
     
  5. zoxsis

    zoxsis Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2007
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Televisiossa joutuu vaihtamaan AV-nappia painamalla joka kerta kun sen käynnistää television HDMI-tulolle, jolta katson digiboksin kuvaa. Ei kai nuo Harmonyt niin välkkyjä laitteita ole, että ne voisi ohjelmoida menemään television AV-valikkoon ja valitsemaan sieltä vielä oikean kanavankin yhden napin painalluksella? Tämä nimittäin kyrsii kun joutuu joka kerta käynnistämään kaikki laitteet ja sitten vielä rämpläämään oikean kanavan TV:stä.

    Tajusiko kukaan? Varmaan ei, mutta yrittäkää kuitenkin.
     
  6. 10inch

    10inch Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    1 154
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aktiviteetin alkuun voi lisätä sarjan käskyjä. Se, miten homma todellisuudessa toimii (esim onko TV aina samassa tilassa tai inputissa siirryttäessä ko. aktiviteettiin), on sitten eri juttu.
     
  7. 10inch

    10inch Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    1 154
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käytä generic-aktiviteettejä - älä niitä valmiita. Tuota rajoitusta ei silloin ole...
     
  8. Diabolus

    Diabolus Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2004
    Viestejä:
    519
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä tajuttiin, tämä lienee useimmin kysytty ongelma Harmonyjen kanssa...

    Kuten tuossa aiemmin sanottiin, voit luoda makron, joka lähettää halutun sekvenssin telkkariin inputin vaihtamiseksi.

    Tai varmista vielä, että television malli on juuri oikea, Harmonyn teknikot ovat yleensä onnistuneet säätämään inputtien käsittelyn kohdalleen, kun vain oikea laite on valittu listaan.

    Aktiviteettia luodessa voit kokeilla valita television suhteen erilaista inputin käsittelyä (siellä missä valitaan mm. että painan nappia x josta pääsee valitsemaan inputin), yleensä Harmonyn tarjoama oletus on hyvä valinta. Tässä vielä sotkee sekin, että scarttia käytettäessä herätevirta saattaa vaihtaa kanavan kohdalleen, mutta Harmony vaihtaa inputin uudelleen, eli input meneekin pieleen. Tällöin yksi vaihtoehto on katkaista scart-kaapelin herätejohto (nasta 8)

    Lisäksi Harmonyn helpparissa on osaavaa ja avuliasta sakkia, he luultavasti tekevät pyydettäessä spesiaalivirityksen säätimellesi, kun vain osaat selostaa vian ja haluamasi ratkaisun tarkasti.
     
  9. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tyhmä kysymys: Kuinka saan 555:n näyttöön laitteet mieleiseeni järjestykseen? Aktiviteetit kyllä sain sopivasti, vaan kuinkas laitteet?
     
  10. kupukka

    kupukka Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    674
    Saadut tykkäykset:
    0
    No joo Toppy, LF65, Pioneerin DVD toimivat ok. Mutta Yamaha RX-V520RDS kanssa pitää takkuilla.

    Eli Toppylta menee äänet Yamahaan ja sinne D-TV AUTO lähteelle. Ok jos kaikki toimii kunnoola sammutan laitteet ja ensi kerralla taas katson toppyä, niin Harmony lähettää taas Yamahalle D-TV input käskyn (vaikkei tarvisi). Nyt lähde vaihtuu D-TV DTS ja äänet eivät kuulu. (tämän jälkeen tulee vielä ANALG. eli AUTO-->DTS-->ANALG)
    Mites tuon saa kuntoon?

    Sitten oikein ymmärrä mitä pitää tehdä, että saa toiminnoksi vaikka kuuntele musiikkia ja tällöin päällä olisi vain vahvistin ja input Aux.
     
  11. kupukka

    kupukka Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    674
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän ja muuhun ongelmaan auttoi englanniksi väännetty sähköposti :thumbsup:
     
  12. Minium

    Minium Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2003
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli hommattua kanssa tuollainen harmony 555 -kake, ja ongelmana on ärsyttävä viive selatessa esim. digiboksin (topfield 5100) valikoita. Eli kursori jatkaa liikettä vielä jonkin aikaa sen jälkeen kun napin on päästänyt ylös.

    Kokeilin muuttaa digiboksin viive-asetuksia asetusohjelmasta. Vaikka säädin kaikki viiveet 100ms tai jopa nollaan, niin ongelma pysyi. Onko mitään kikkaa saada tuo kake toimimaan yhtä jouhevasti kuin laitteen oma kapula?

    Toinen ongelma koskee laitetukea. Laitteeni ilmeisesti löytyivät tietokannasta (mm. PLV-Z2, STR-DB790, DVD-HD850...), mutta harmonyyn tuli näille vehkeille ihan kummalliset oletuskomennot - osa kaukosäädinkomennoista ei toiminut (generic?) ja iso osa alkuperäiskaukosäätimien komennoista puuttui. Sain nämä komennot toimimaan opettamalla, mutta eikö tuo laitetuki tarkoita sitä, että tuetun laitteen kaukosäätimen komennot olisivat suurinpiirtein käyttövalmiina? :hitme:
     
  13. zoxsis

    zoxsis Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2007
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jeps, samanlainen ongelma on vaivannut täälläkin. Muilla laitteilla toimii ihan kuin alkuperäinenkin ja muutenkin todella helposti käy ohjaaminen aktiviteettien avulla, mutta nuo Toppyn viiveet tökkii välillä tosi pahasti.

    Samaan ongelmaan liittyen komennot ei välillä taida mennä perille asti tai muuten vaan ei Toppy reagoi komentoihin. Mistähän tuoki johtunee... Voisiko nuo alkuperäiset tietokannan komennot olla jotenkin huonoja eli kannattaisiko opettaa kakelle nuo alkuperäisetkin komennot originaalilla kakella...
     
  14. 10inch

    10inch Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    1 154
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo tahmaaminen johtuu suurelta osin Toppyn firmiksestä. Muuttui tahmeammaksi kun päivitin 3.13. Käskyt jäävät puskuriin ja tuppaavaat sieltä omaan tahtiin ulos. Koita muuttaa sitä lähetettävien käskyjen 'määrää' pienemmäksi (oletusarvo 3 --> ainakin itsella 2 toimii)



    Ylimääräisiä komentoja tietokannasta olen saanut lähes jokaiselle laitteelleni, mutta puuttuvia käsäkyjä opettamaan ei ole joutunut kuin 0-3 kpl. Ja peruskäskyt ovat toimineet normaalisti.
     
  15. Pake69

    Pake69 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2008
    Viestejä:
    258
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaveri olis myymässä Harmony 555:sta, ja otin tuon kokeiluun. Ohjattavia laitteita on TV: LG 37LB1R, Digiboxi: ProCaster PVR-6200C ja vahvari: Onkyo A-9755.
    "Katso digiboxia" aktiviteetti käynnistää telkkarin ja boxin ja kaikki toimii niinkuin pitääkin, mutta volat kun säädetään TV:stä niin ne nousevat 2 pykälää kerrallaan, boxi vaihtaa 2 kanavaa kerrallaan kun painaa CH+ tai CH- nappulaa ja vahvarin volumekin liikkuu melkosin harppauksin. Vahvarin input selektori liikkuu kumminki yhden pykälän kerrallaan, niinkuin pitääkin.
    Eli saako jostain säädettyä noita komentojen kestoja tms, että ongelmista pääsis eroon? Kanavia menee aina 2 kerralla vaikka miten nopeesti nappulaa näpäyttää.

    Muuten tuntuu ihan kivalta kakelta, vahvariakin saa ohjattua ilman että tarvii osotella ja sihtailla niinkuin tuolla vakiokakella.
     
  16. Kiema

    Kiema Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.01.2008
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tietääkös kukaan miten activitiesiin voi lisätä, että lopuksi menee oikea device käyttöön. Elikkä "katso dvd" valitseisi lopuksi vahvistimen säätö toiminnot kaukosäätimeen eikä tarvitseisi erikseen käydä DEVICE napin alta oikeaa laitetta valitsemassa.
     
  17. 10inch

    10inch Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    1 154
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli juurikin tuo edellisessä postissani mainitsema numeroarvon muutos. Löytyy jostain tuon suuntaisesta: troubleshoot - (mahdollisesti more problems) - my remote is not responding correctly (tai jotain) ja siletä ne numerot 1-5 väliltä.
     
  18. 10inch

    10inch Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    1 154
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis mitä, mikä ihme nyt on ongelma? Aktiviteetin luomisessahan ohjelma nimenomaan kysyy, mitä laitteita kyseiseen aktiviteettiin kuuluu (sinulla esim. dvd, vahvari, tv), ja kaikki näiden laitteiden käskyt on konffattavissa mihin tahansa näppäimeen. Kompromissi täytyy tietenkin tehdä käskyjen suhteen (esim. Menu ajaa vain yhden laitteen menun näkyviin), mutta custom-nappeihin saat mahtumaan kaikkien laitteiden menu-käskyt (ja miksei muutkin) jos haluat.

    Ai mutta 555:ssahan oli vielä se picture-näppäin - antoikos se vielä mahdollisuden kahdelle erilaiselle näppäinkonfiguraatiolle?
     
  19. Pake69

    Pake69 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2008
    Viestejä:
    258
    Saadut tykkäykset:
    0
    No joo nyt löyty, ei käyny mielessä että "vianetsintä" nappulasta sais mitää säädettyä.. Minä kiitän.
     
  20. Okkraj

    Okkraj Guest Guest

    Liittynyt:
    04.05.2005
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Löytyy se ihan perinteistäkin reittiä (laite->asetukset->jne), se on vain jossain hieman hämärässä haarassa siellä softassa...