Alien vs. Predator 2 (2007)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Jorse, 04.02.2006.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Äsken kävin AVP2:n katsomassa. Puututaanpa ensin nyt tähän voimakkaaseen kritiiikkiin mitä elokuvayleisöltä on tullut. En lähde väittämään, että tämä leffa olisi mestariteos, mutta tuntuu siltä kuin monella olisi suhtautumisongelmia sen kanssa. Kyse on kuitenkin tietokonepeliin pohjautuvasta elokuvasta. Toki sekä predator sekä alien ovat hahmoina tuttuja omista elokuvistaan, mutta eikös koko konseptin idea ole vain seurata vierestä, kun nämä kaksi ottavat yhteen. IMO ei tässä ollut tarkoitus tehdä mitään ihmispsykologiaan tai jännitys-/kauhumomenttiin perustavaa ansiokkaasti valmistettua elokuvaa, vaan juuri silmitöntä räiskintää. Tässä mielessä AVP2 on onnistunut elokuva.

    Toisaalta, jopa se räiskintäkin ei ole viihdyttävää, jos sitä ei osata ohjata kunnolla. AVP2:n olisi suonut olevan jotain Cameronin Aliensin suuntaan, mutta valitettavasti pohjustamattomat, pitkin elokuvaa mukaantulevat ihmishahmot sekä viihdytysestetiikkaa välttävä toiminta estävät sitä olemasta kaikin puolin onnistunut elokuva. Nyt lopputulos oli jotain Dawn of the Deadin ja Friday the 13th -leffasarjan väliltä; C-luokan näyttelijät C-luokan elokuvassa C-luokan syvyydellä.

    AVP2 häviää AVP1:lle lopulta varsin selvästi, koska jälkimmäisessä oli selkeä tarinarakenne, kohtuullisen hyvin kuvattu toiminta ja kohtalaisesti pohjustetut hahmot -- AVP2:ssa niitä siis ei ollut. Elokuva yritti kiehtoa myös nostalgialla, mutta lopun neiti Yutani (hehee... Weyland-Yutani... hehee) -ylläri oli lähinnä antikliimaksinen. Kyllä AVP2:n nyt kerran katsoo, koska ei se noista muiden arvioista huolimatta täyttä tuubaa ole -- AVP2:n kun ei edes täydy olla sellainen kuin Predator tai Alien, vaan se saakin olla vain silmitöntä räiskimistä, turhia ihmishahmoja ja vähemmän syvällinen. Valitettavasti AVP2:n kohdalla vaan se "sallittujen puutteiden" raja ylitettiin, ja mentiin hyvän matkaa elokuvaa pilaavien puutteiden puolelle.

    AVP1 2.5/5
    AVP2 1/5
     
  2. DDTHXDTS

    DDTHXDTS Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2003
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jep! MkH puhuu asiaa elokuva oli aivan syvältä!
    Alien elokuvat näyttää kulkevan huonompaan suntaa samassa järjestyksessä milloin on tehty eli Alien ja Aliens 5 tähden leffoja ja sit alko alamäki. :D
     
  3. tollo2000

    tollo2000 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2002
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    2
    Maksimissaan 2 tähteä tälle häpeäpilkulle. Selvästi parempi kuin AVP, mutta AVPR on silti huono elokuva.

    Alien fanina ärsytti suunnattomasti, että tekijät ovat ottaneet vapauksia alienien kehitykseen liittyen (nopeutaen sitä merkittävästi) ja tekivät predalieniesta, jonkin prkl:een siittokoneen. Alien Vs Predator? Jaa-a Aliens are killed by one predator toimisi paremmin. Ihmishahmoista ketään ei rakennettu yhtään, eikä elokuvan aikana juurikaan välittänyt siitä kuka kuolee ja kuka ei. Elokuvan sankari oli lähinnä Predator. Minkä ihmeen perusteella ne päätti räjäyttää sen kylän? Mistä ne muka parin tallentuneen framen perusteella "tiesi", että kyse on jostain "leviävästä" ongelmasta, joka vaati ydinlatauksen omalla maalla? Miksi Predator tuli peittämään jälkiään, mutta kuitenkin ripusti tappamansa poliisin puuhun? Plussaa tulee vain siitä, että Predator hahmoa kuvattiin tarpeeksi paljon ja siitä oltiin saatu jotain irtikin. Alienien tarkoitus oli lähinnä tappaa ihmisiä ja olla Predatorin tapettavana..?

    Olisivat nyt edes yrittäneet rakentaa kunnollisen juonen, nyt elokuvan rytmitys on aivan liian hätäinen, eikä katsojaa kiinnosta kuka kuolee ja kuka ei. Nyt juonta ei oikeastaan edes ole. Elokuvan hahmot toimivat täysin epäloogisesti, eikä koko elokuvassa ole oikeastaan mitään kehuttavaa. Sääli. Predator oli elokuvan paras anti. Siitä 2 tähteä, muuten 1.
     
  4. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 992
    Saadut tykkäykset:
    264

    KErrankin joku puhuu rakentavalla tavalla tällaisesta elokuvasta(aivottakaalallajapopkornilaatikkokädessäleffoista).

    Katsoin Subin tarjoamat ensiminuutit AVP2:sta ja päätin, etten tämän rainan takia teatteriin itseäni raahaa. Kuitenkin onhan tämäkin levyltä sitten joku kaunis päivä katsottava. Kaikkia elokuvia ei tosiaan voi verrata toisiinsa, vaan eri genren leffat tulee arvostella omissa genreissään. Se, että töksäyttää vain jonkin leffan olevan paska ja päälle lätäisee 1/5 arvostelun ei paljoa leffasta kerro...huonoistakin leffoista voi saada jotain irti...ehkä... :)
     
  5. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 649
    Saadut tykkäykset:
    64
    Ja se peli pohjautuu sarjakuvaan. No ympäri mennään yhteen tullaan. Itse tykkäsin siitä pelistä. Ja peri aatteessa melkoista sontaa saa olla etten tykkäisi filmistä. Ykkös osasta en tykännyt. Kakkosen katson sitten joskus.
     
  6. balrog777

    balrog777 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.07.2004
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen kävin teatterissa katsomassa ja täytyy kyllä sanoa, että Anderson taisi vetää pidemmän korren.

    Miksi tähänkin täytyi sotkea jotain teinirakkautta? :OI Onneksi se sentään loppui erilailla kuin yleensä. Puolet leffasta menee siihen kun metsästetään pojan avaimia kaivosta ja mennään kouluun uimaan. Onneksi alien päätti myös uida.
    Tässä leffassa hahmojen kohtalo kiinnosti vielä vähemmän kuin ensimmäisessä osassa. Saavutus sekin.

    Kuva oli tumma ja taistelut liian sekavia kuten täällä on jo sanottukin. Tälläinen elokuva vaatisi paremman ohjaajan. Cameron oletko siellä?

    2-/5
     
  7. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Ihan kohtalainen suoritus. Örmyjä näytettiin ihan kiitettävästi alusta lähtien, tehosteet pääosin hyviä. Melkoisen brutaaliakin mättöä paikotellen, edes lapset eivät saaneet olla rauhassa. Kun superpäivänä kävi vielä katsomassa viime viikolla, niin koko lailla vitoselle sai vastinetta.

    Ehkä olisi toivonut enemmänkin predatorin kotiplaneettan liittyvää matskua, nyt jäi liikaa kaveria ei jätetä -fiilis päälle. Suurimmat puutteet ohjaustyössä sekä kässärissä, jossa odotin edes yhtä kunnollista yhteenottoa otusten välillä, nyt taisteltiin kuitenkin aika pienimuotoisesti, vaikka "juonessa" olisi mahdollisuus ollut isoonkin taistoon alien-levikin myötä. Muuten juonessa aukkoja enemmän kuin aikoihin missään muussa leffassa. Predalien ihan kiva, mut ei mahda mitään alkup. aliens:n kuningattarelle, muutenkin kuvat aika epäselvästi ruudulle tuotu. Myös kököstä lopputaistelusta isohko miinus. Kolmosta ootellessa....

    annan kuitenkin 2.5/5
     
  8. JaRe09

    JaRe09 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2008
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    AvP oli kyllä aivan hirveää roskaa, ei kyllä ikinä tule uudestaan katotta.

    Toivottavasti tämä jatko-osa on edes hieman parempi :hitme:
     
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ei ole, ja jos/kun tämän jatko-osan näet, niin veikkaanpa, että arvostat AvP:tä enemmän. Ei minustakaan AvP ollut mikään hyvä toimintaleffa (joskin ei se nyt hirveätä roskaakaan ollut), mutta AvP2:seen verrattuna se oli vähintäänkin kiitettävä yritys.
     
  10. satanthresher

    satanthresher Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2006
    Viestejä:
    274
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllä tämä minustakin oli lähempänä sitä mitä ensimmäiseltä AVP:ltä odotin (siis ennen kuin kuulin miten pahasti se tullaan vesittämään). Oikeastaan aikalailla sentyylinen elokuva mitä itse olisin Alien vs. Predator elokuvasta tehnyt... niin hyvässä kuin pahassakin.

    Elokuva tosiaan on sitä mitä pitää: alienit lätisevät predatoria vastaan ja ihmiset jäävät pahasti jalkoihin. Eli sitä sain mitä odotin ja halusinkin. Negatiiviset puolet tulevatkin sitten esille siinä, että en luultavasti olisi itsekään mikään kovin kaksinen elokuvantekijä ja täten olisin vääntänyt leffan about samalla asenteella vain lopuksi huomatakseni ettei se nyt ihan täysin pelkästään tuollaisena toimikaan vaikka ajatuksen vaikuttikin hyvältä. Eli siis suomennettuna: kyllähän meno oli ehkä vähän turhankin päätöntä ja vaikka juonenpoikanen olisi voinut reilusti elokuvaa huonontaakin (kuten ensimmäisessä osassa nähtiin), niin ei pelkällä mäiskeelläkään täysiä pisteitä kotiin olla viemässä. Kaikenkaikkiaan positiivinen yllätys. Listaanpa vielä spoileritageihin joitain erinäisiä plussia:

    + Pääosassa vain yksi predator. Omasta mielestäni tämä olento on aina ollutkin yksinäinen metsästäjä joten ensimmäisen osan predatorikolmikko (puhumattakaan lopun kaveerauksesta ihmisen kanssa) meni pahasti metsään.
    + Predator pistää alienia turpaan siinä missä pitääkin. Omasta mielestäni olento on alieneihin (niitä yhtään väheksymättä) täysin ylivoimainen ja ensimmäisen osan turpaanotto oli aika heikkoa katsottavaa vaikka kyseessä ei täysikäisiä predatorja ollutkaan (josta ensimmäinen osa keräsi toki lisää miinusta).
    + Ihmiset jäivät jalkoihin juuri niinkuin pitääkin. Ensimmäisessä osassa ihmisillä oli mielestäni liiankin tärkeä osa mutta tässä nämä pääosin varsin pahviset hahmot olivat juuri sitä mitä pitääkin: satunnaisia hahmoja, jotka heittivät henkensä. Oikeastaan hahmojen "huonous" oli vain plussaa, koska nyt yksikään ihminen ei pomppaa millään tavalla esiin vaan ne ovat nimenomaan satunnaista teuraslihaa. Vielä lisää plussaa joistain jokseenkin yllättävistä kuolemista joka korosti ihmisten avutonta asemaa.
    ***/*****
     
  11. Anza1

    Anza1 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2007
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitetaan nyt omat kokemukset leffasta tänne, eli kokonaisuutena ihan ok klippi. Ei tästä oikein sen syvempää merkitystä irti saa, aikamoista tusinahuttua. Enemmän toimintaa ykköseen verrattuna, tietyt epäloogisuudet kieltämättä hieman häiritsivät.

    Miksi Predator kaappaa Dallaksen asekaupassa, vaikka koettaa vielä siinä vaiheessa pitää matalaa profiilia?
     
  12. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kannattaako sitä jatkoa enään odotella kun on tehty selväksi millä linjalla tämäkin saaga kulkee?
     
  13. Bumer

    Bumer Goodfella Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    1 689
    Saadut tykkäykset:
    4
    Arvelen että suurin osa katsojista ja itse mukaanlukien tajusi elokuvan siinä mielessä väärin että
    kun Predator räjäytty aluksen ja happo pisti alien jäämien päälle, niin ilmeisesti se ei peitellyt jälkiä vaan hävitti kaikki jäänteet Alienista mahdollista Resurectionin takia. ;)
     
  14. wallace_

    wallace_ Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2008
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kovasti on tätä hypetetty mutta miksi...? Kököltä vaikuttaa :x
     
  15. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    katso uudestaan se kohta älypää ennenkuin menet haukkumaan, ne ihmisetkin siinä kommentoi että se käytti sitä ihmistä houkutuslintuna.
     
  16. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ollaanpas täällä kärkkäästi puolustelemassa leffaa. :)

    Mutta paskahan se oli, kaikinpuolin. Oli huonompi kuin ensimmäinen, mikä on saavutus sinällään. Liian pimeä, liian sekava, vain jatkumo kohtauksesta toiseen missä vähän tapeltiin ja tapettiin. Hyi.
     
  17. Solo

    Solo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.06.2003
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yritinpä tuossa päivänä toisena katsoa. 10-20 minuuttia taisi kulua ennen kun lopetin. Huh. Niiden minuuttien perusteella huonompi kuin AVP1.
     
  18. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Toisaalta, eihän Predatorit tapa naisia tai aseettomia henkilöitä.. Ja Predator 2:sen lopussa "ansioitunut" ihminen sai palkkioksi Predatorien aseen, joten AvP:n lopun toiminta oli perusteltua.
     
  19. Simo81

    Simo81 Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2007
    Viestejä:
    177
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä oli hieno elokuva, jonka voi katsoa monta kertaa. Nimittäin tämä on juuri sopiva kotiteatterin esittelyyn, kunhan se viimeisen päälle tehty Blu-Ray -kiekko joskus ilmestyy. Ja v***ttu, jos levyltä ei löydy kaikkia mahdollisia ääniraitoja! Ei tätä muuten kannata hankkia, mutta efektiä riittää ja sellaisenaan erinomainen demoiluun.

    Leffalle siis 1/5.
    Odottamalleni Blu-Ray -julkaisulle 5/5!!!!

    Minulla ei ole kunnon kotiteatteria, eikä tule. En pidä demoiluista. Tämä leffa oli paska, eikä kenenkään oikeasti pitäisi sitä katsoa saati hankkia. Mutta kun noita viimeksi ostettuja hd-tasoisia leffoja katselee, niin tämä on DVDPlazan-pojille varmaan hyvä leffa demoiluun.
     
  20. Anza1

    Anza1 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2007
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olipas todella asiallinen vastaus asialliseen kysymykseen, jatka samaan malliin! :thumbsup: :hitme:

    Katsotaan uudestaan kunhan BD-versio tulee.