Mirai DTL-642E500 42" True HD

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Scarrr, 24.02.2007.

  1. lipaslepo

    lipaslepo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.09.2007
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo voihan sitä pyytää, kokeiltu on, mutta sanottiin vaan että mene vaikka servit:seen katselemaan. En kyllä enää verkkokaupassa asioi jos ei ole ihan pakko (halvin hinta).
     
  2. kautium

    kautium Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, sama juttu, pyysin Miraihin jotain muuta kuvaa kuin kökköä digisignaalia, mutta eipä järjestynyt. Näin siis Tampereen verkkokauppa.comissa.

    Mirain vieressä oli muistaakseni joku näistä Sonyn 3000-sarjalaisista toistamassa samaa signaalia ja siinä kuva oli selkeästi parempi kuin Miraissa. En tuossa vaiheessa kuitenkaan kiinnittänyt tuohon Sonyyn juurikaan huomiota kun oli vähän kiire ja olin varta vasten lähtenyt katsomaan tuota Miraita. Katseluetäisyys ei todellakaan ollut puoli metriä, vaan ennemminkin noin 2,5 metriä. Sony näytti läheltäkin katsottuna paremmalta kuin Mirai sieltä kaukana olevalta sohvalta.

    Näin jälkikäteen televisioita verranneena Sonyn kuvanlaatu (varsinkin W3000) on vaikuttanut täysin ylivertaiselta käytännössä kaikkiin muihin saman hintaluokan laitteisiin verrattuna. Mirai on kuitenkin vielä noin 500 euroa edullisempi, joten sitä ei passaa unohtaa laskuista ainakaan liian hepposin perustein.

    Minä asun JKL:ssä eikä täällä pääse vertailemaan Miraita yhtään mihinkään malliin kun täällä ei ole yhtään liikettä joka myisi sitä, joten siksi kyselin kokemuksia muilta.

    Se on totta että digikuva on suurella näytöllä aika köpöinen, mutta en ole missään muualla nähnyt niin hirveää kuvaa kuin siinä Tampereen verkkiksessä näytillä olevassa Miraissa. Tästähän oli puhetta jo aiemminkin ja joku totesi että säädöillä tuota kuvaa voisi vähän parantaa, mutta pääseekö se siltikään edes lähelle W3000:n tuottamaa kuvaa?

    Verkkokaupan puolustukseksi pitää sanoa että en minä sinne ole koskaan palvelun perässä mennytkään, eli kun kyse on pääasiassa online-verkkokaupasta, on fyysinen liike pelkästään plussaa vaikka siellä ei olisi myyjiä lainkaan.
     
  3. lipaslepo

    lipaslepo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.09.2007
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä kuvaa siis vertasit? digitv kuvaa vai hd kuvaa? Itse ei tule digitv:tä hirveästi katseltua niin en siitä osaa sanoa mitään, mutta ainakin hd kuva on hyvä ja varmasti vertailukelpoinen, musta toki mustempi sonyssä.

    Käsittääkseni monissa sonyn telkuissa on digiviritin, mikäli miraihin syötettiin analogia ja sonyyn digiä niin sekin vaikuttaa siihen laatuun. Omassa käytössä kyllä huomasin että analog / HTPC digiviritin ero on huomattava.

    Laittaisko se verkkokauppa ihan tarkoituksella mirain "huonoon valoon", enemmän katettahan noissa kalliimmissa telkkareissa on... Ei varmasti olis mikään amerikan temppu pistää joku hd-esittelyvideo siihen pyörimään jos ne haluisi sitä oikeasti kaupata.

    EDIT: lisäys vielä että HKI verkkokaupassa tosiaan kaikki muut töllöt näyttivät HD-kuvaa paitsi mirai.
     
  4. kautium

    kautium Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vertailin digitv-kuvaa joka oli sillä hetkellä räkissä olevan Procasterin tuottamaa. Kuva kiersi vahvistimen kautta, joten en osaa sanoa oliko siinä sitten jotain pilipaliskaalaimia sotkemassa kuvanlaatua? Sonyssä oli ilmeisesti käytössä oma sisäinen viritin.

    Olisin tietenkin halunnut vertailla kunnollista HD-kuvaa perus-SD:n lisäksi, mutta myyjä ei osannut viritellä releitä niin että se olisi onnistunut. Eikä sitä HD:ta olisi saanut sen kummemmin viereiseen Sonyynkaan, joten kyse ei ollut pelkästään Mirain mollaamisesta.

    Kysyin myös että olisiko jotain normi-DVD:tä voinut toistaa kun räkissä oli kuitenkin soitin paikallaan, mutta eipä sekään tuntunut onnistuvan ilman hampaidenkiristelyä. Myyjä oli joku nuorehko kloppi (tuntomerkkinä luomi poskessa), eli ei muuta kuin terveisiä perseestä sinne suunnalle jos satut lukaisemaan. ;-)
     
  5. tts33

    tts33 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos jollain myynnissä Mirain full hd 42" taulutv voisin olla kiinnostunut joten tarjoa...
     
  6. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se ylimääräinen Mirai löytynee täältä mikäli sellainen jollakin on myynnissä. Pidetään tämä topici asiassa.
     
  7. mikkopee

    mikkopee Guest Guest

    Liittynyt:
    12.04.2005
    Viestejä:
    125
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mittasin äsken tuon töllön sähkönkulutuksen ja näytti seuraavaa:
    Taustavalo täysillä 227W
    Taustavalo nollilla 146W
    Molemmissa oli mitatessa DVD ja CD soitin valmiustilassa samassa mittarissa, joten muutaman watin heitto yläkanttiin on noissa.
     
  8. heikkikiv

    heikkikiv Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2007
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koska liikkeet eivät perinteisesti säädä töllöjä kohdilleen ja kuvalähteet ovat vähän niin ja näin, toimin itse seuraavasti:

    1) Jos tiedossa hyvät säädöt esim. tältä foorumilta --> ne mukaan ja kauppaan

    2) Myyjältä kaukosäädin, kiitos.

    3) Tiedustelu myyjältä, mitä kuvaa televisioon saa, mitä siihen on kytketty, missä on esim. jokin irto-dvd-soitin

    4) Tässä vaiheessa myyjä on jo havainnut, että asiakas haluaa oikeasti vertailla eri kuvalähteillä töllötintä (jos ei niin sitten se soitin?)

    5) Töllön ääreen säätämään

    Tämä ohje on niille, kellä on halua tehdä ~1000-3000€ ostoksen eteen jotain.
    Vinkkinä: kun hankin Mirain Tampereen verkkokaupasta, pyysin myyjältä kaken ja ensimmäiseksi täräytin taustavalon arvosta 8 arvoon 0! Kuvan parantuminen oli aikas suuri (tämän tehtyäni yksi pariskunta lähti myyjän paikkeille ostamaan tätä töllöä :rolleyes:).
    Se on selvä, että häviää tämä töllö Sonyn W-sarjalaisille ainakin digikuvassa, mutta voittaa sitten kyllä hinnassa.
     
  9. fixer

    fixer Guest Guest

    Liittynyt:
    30.09.2002
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuinkakos tehokas poweri on käytössä? Jos näyttis kuormituksen takia alkaa imassa virtaa kunnolla ja poweri alkaa vinkumaan, voi jännitetasot laskia jonka voisi jopa luulla heijastuvan näytölle asti hetkellisesti. -ehkä :king:

     
  10. dbr

    dbr Guest Guest

    Liittynyt:
    28.01.2007
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    K-S Tietokonepalvelussa näytti olevan Mirait näytillä (37" ja 32" Muropaketin mukaan, myyvät kyllä 42" kokoisiakin) Yliopistonkadulla Jyväsviestinnän vieressä. Ihan digiboksikuvaa pyöri silloin kun kävin.

    Kiitti mikkopee tiedoista, itse hirvittelin jo useaan otteeseen kun tiedoissa lukee vain "< 300W". Edellisen telkun virransyönti kun oli alle 100W luokkaa.
     
  11. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Poweri on 500 wattiin speksattu, yksi vaihtoehto tietysti on että siinä on jotain vikaa. Lähetin nyt näyttiksen takuuseen, pitää toivoa että se vika tosiaan on siinä. Muuten minulla on sitten näpeissä uusi kone mistä on joko näyttis, emo tai poweri viallinen. :(

    Olisi tuota pätkimisvikaa tietysti voinut kokeilla jossain toisessakin hdmi-liitäntäisessä telkkarissa, erikoista tosiaan tuo että tuota pätkimistä ei ilmennyt millään muulla liitännällä. Miraissa minulla taas on ollut ainakin 2 laitetta kiinni tuolla samaisella hdmi-dvi-kaapelilla, eikä tuota pätkimisvikaa ole ollut.
     
  12. redu

    redu Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2004
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kirjoitin emailin euroopan pääkallopaikalle, ja kysyin onko noissa kahdessa mallissa eroja esim. 24p:n suhteen. Saamani vastaus on selkeä:
    >
    Dear Redu,
    You are right. There is no difference because the same main pcb is used except with different firmware to enable DVB-T.

    Could you send me a link of this forum? I am always interested in reading about customer experiences.

    Best regards,
    Reinier Vervaart
    reinier@mirai.eu
    >
     
  13. lhc

    lhc Guest Guest

    Liittynyt:
    20.11.2007
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt meikäläisellekin saapui secondspinistä tilaamaani blue ray elokuvat ja pääsin kunnolla testaamaan monia askarruttanutta 24hz toimivuutta.

    Itsellä siis DTL-742E600 ja PS3:sta laitoin 24hz tilan päälle.Omat silmäni eivät kyllä havainneet minkäänlaista nykimistä vaan kuva oli mitä nautittavinta katsottavaa.

    Viikonloppuna annoin vanhan digiboxini vanhemmilleni ja kävin kokeilumielessä hakemassa gigantista maximum c-3001 mikä speksien mukaan tukee komponenttia scartin kautta.yhdistin sitten scart-komponentti adapterilla ja vga-rgb piuhalla boxin mirain vga liitäntään joka ottaa vastaan myös komponentti signaalia ja pikkuisen säätämisen jälkeen sain digikuvan näkymään.

    Mirai ilmoittaa kuvan olevan 576i:tä ja omasta mielestäni värit tuntuvat luonnolisimmilta kuin scartin kautta.Käyttökokemuksen perusteella komponentilla ei näytä myöskään olevan samaa yliskaalaus ongelmaa kuin scartissa.Miinuksena ettei tv enää automaattisesti siirry digikanalle kun boxin käynistää niinkuin scartissa.
     
  14. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt jostakin täytyy siis hankkia tuo T-version firmware, jotta saisi näistä virittimettömistäkin kaiken irti ;) Näissä virittimettömissähän tuo DVB-T-valinta on lähdevalikossa, mutta harmaana :p
     
  15. santei

    santei Guest Guest

    Liittynyt:
    20.01.2008
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuinka perk*** voi olla mahdollista että tälläisessa ''halppis'' merkissä toimii 24p tila , kun taas ''huippu''valmistajien laitteissa ei muuta löydykkään kuin ongelmia samaisen asian kanssa. :OI
     
  16. Peanut

    Peanut Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.12.2005
    Viestejä:
    551
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tai sitten peruspulliainen ei vain havaitse kyseisiä ongelmia tällä telkulla. Eihän kukaan kultasilmä kehtaa vilkaistakkaan mirain suuntaan telkkaria valitessaan, joten näiden haukansilmien kommentteja ei luonnollisestikaan täällä näy. Kaikkihan eivät näe 3:2 pulldownissa mitään vikaa, joten kommenttien jakautuminen voisi selittyä sillä. Onhan tässäkin ketjussa muutama maininnut mirain nykivän 24p-matskulla.
     
  17. vendo

    vendo Guest Guest

    Liittynyt:
    01.12.2007
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen tuijotellut eri matskuja eri hertseillä siihen pisteeseen asti että silmät osoittavat jo eri suuntiin. Enkä itse ainakaan havainnut nykymisiä 24p materiaalilla. Luulisi ettei tässä asiassa olisi enää mitään epäselvyyksiä. Sen verta moni on sen jo todennut, että toimii. Tietenki aina pari tilastovirhettä löytyy ketkä ovat todenneet toisin :D.
     
  18. Neut

    Neut Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2007
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo-o. Kumma kun sitä ei porukka tunnu uskovan millään että se 24p toimii. Itekin oon sen verran monen telkkarin kanssa pelannut että erotan kyllä milloin se toimii ja milloin ei. Siihen ei kyllä mitään kultasilmiä tarvitse että erot huomaa.
     
  19. redu

    redu Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2004
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mirai
    tulee kotiin lähinnä PC-monitoriksi tulevalla viikolla. Katselen PC:ssä olevalla kortilla myös DVB-S2 (fullHD) satelliittikanavia.

    Tuota,
    sanokaa Mirainistit, onko seinkiinnitysruuvien väli korkeussuunnassa 40cm? Nääskun tekisin oman seinätelineen valmiiksi ennen vehkeen saapumista.

    Niin,
    haluan sellaisen roikkutelineen, että voin halutessa raottaa tölsön alareunaa irti seinästä n 15cm liittimien vaihdon ja ropeltamisen helpottamiseksi. Eivät taida Voges-telineetkään tähän pystyä, vaikka roikottavia ovatkin? Tjaah, kuinkahan iso rako on jätettävä tuuletussyistä seinän ja tölsön väliin?
     
  20. kenzy

    kenzy Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Threadin ekalla sivulla on linkki kuvasivustoon http://www.prisjakt.nu/produkt.php?g=143252&o=&s=60, josta löytyy kuva:

    [​IMG]

    Eli siinähän ne. Muista huomioida sitten se, että Miraista lähtee liitännät 180 asteen kulmassa suoraan taaksepäin, eli kovin kiinni seinään et tuota saa laitettua ilman 90 asteen kulmaliittimiä.