Ongelmia panasonic pt-ax100e kanssa.

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Insomniac79, 17.09.2007.

  1. Kanki

    Kanki Guest Guest

    Liittynyt:
    18.12.2005
    Viestejä:
    139
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimiiko, jos kytkee Auto Iriksen pois päältä ?

    Kuulin, että Kauko-Telko perustaa uudestaan oman huollon Espoon Kiloon. Toiset ne puolestaan ulkoistaa huoltoja. 10 + Kauko-Telkolle - saattaa huoto toimia jatkossa tehokkaammin !
     
  2. soapdealer

    soapdealer Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2003
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Millään noilla ei ollut vaikutusta - ei iiris eikä light harmonizer OFF...ainakaan minulla...
     
  3. AaHoo

    AaHoo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2003
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minullakin oli tuo Panasonicissani tuo iris-ongelma ja Kauko-Telko sen korjasi. Laitoin Oulusta postilla tykin Helsinkiin tiistaina ja seuraavan viikon torstaina tykki oli postista haettavissa. Korjaus meni takuun piikkiin vaikka tykillä oli ikää yli vuoden. Siinäpä ne hyvät uutiset.

    No nyt sitten 3 päivää myöhemmin onnistuin ilmeisesti hajoittamaan HDMI-liittimen laittaessani piuhaa paikalleen. Ihmettelin kun ei tykki ottanut pleikkarin signaalia vastaan. Sammutin tykin ja HDMI-liittimestä paljastui että vasemmanpuoleisin alapuolen piikki oli taittunut aivan vinoon. Koitin suoristaa sitä, mutta poikkihan se napsahti, prkl.

    Onko kellään kokemusta takapaneelin avaamisesta ja HDMI-liittimen vaihtamisesta? Vai pitäisikö suosiolla lähettää tykki uudestaan huoltoon?
     
  4. AaHoo

    AaHoo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2003
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    Soittelin Kauko-Telkolle ja sanoivat että saattaisi tuon hdmi-liittimen vaihtaminen maksaa jopa 600 euroa. Kuulemma pitää purkaa suurinpiirtein kaikki komponentit/koneisto tuosta liittimen edestä ensin pois. Itse hdmi-liitin ei ilmeisesti maksa juuri mitään mutta työ sitäkin enemmän.

    Toki heidän pitäisi ensin tutkia laitetta ennenkuin mitään varmaa kustannusarviota voisivat antaa. Mutta jos arvio on edes vähän sinnepäin, tulee melkeinpä halvemmaksi heittää tämä verkonpainoksi ja ostaa uusi tilalle.

    :confused:
     
  5. NgZ

    NgZ Guest Guest

    Liittynyt:
    12.04.2005
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa varmaan koittaa myydä tykkiä ennen kuin verkonpainoksi sen laitan, kun saattaa jollekin kelvata tykki ilman hdmi-liitintäkin. :thumbsup:
     
  6. ristos

    ristos Guest Guest

    Liittynyt:
    17.11.2005
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei hyvältä vaikuta tuon AX100 tyyppivian Iirisongelman korjaaminen tällä hetkellä! Digi Service on tekemässä muuttoa eikä ota edes jonoon minun laitetta ennen 4.2.08 eli kahden viikon päästä uuteen osoitteeseen! Muita laitteita kuitenkin ilmeisesti otetaan vastaan sillä kuulemma "sinä aikana jono voi kasvaa pitkäksikin..." eli viipynee hoidossa useita viikkoja. Ilmeisesti nyt kyykytetään Saksasta tuotettua laitetta (ei olisi pitänyt ostomaata kertoa etukäteen kyselyissä!) mutta erittäin ikävän kuvan antaa Panasonicin huollosta Suomessa. Tämä ei ollut ensimmäinen Panasonic -merkkinen laitteeni mutta viimeiseksi jää muuten hyvistä tuotteista huolimatta.
     
  7. lata

    lata Guest Guest

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Herran tähden, tuohan on laitevaurio jollaista varten on kotivakuutus! Kai sulla on sellainen?
     
  8. AaHoo

    AaHoo Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2003
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    0
    No on tietenkin kotivakuutus ja selvittely on käynnissä miten vakuutusyhtiö suhtautuu. En minä oikeasti ole tätä roskiin heittämässä.

    :)
     
  9. tsaard

    tsaard Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2007
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itellä oli 100ax huollossa joulun jälkeen kun kuva tummu ja kirkastu ihan itekseen vaikka dynamic iris oli pois sekä valon tunnistus. No 3 viikkoo laite huollossa ja sitten soitto ettei mitään vikaa.?? Ihme kyllä mitään kuvansäätämistä ei ole enää ollut ja tunteja huollon jälkeen kertynyt noin 50h. Mikä lie pansuu vaivas hetken aikaa. Huolto aika oli vaan kohtuuttoman pitkä kun oli kyseessä vielä takuuna tehty työ.
     
  10. gazbro

    gazbro Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2002
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo valonpumppaushan on panan vanhoja tuttuja ongelmia, välillä aina valoisuus heittelee miten sattuu ja sitten menee taas erittäin pitkä aika että pysyy ihan tasaisena. Omassa ax100:ssa on muitakin hassuja pikkuvikoja, toista jalkaa pitää nostaa sentin verran, että saa kuvan suoraan (samalla lens shift siirtomatka tietysti kärsii) ja läheltä katsottaessa reunoissa on nähtävissä, plazallakin mainittua värisiirtymää.
    Uusimman digiservicen jälkeen tykkiin tuli muutama uusi vika, kuvassa on nyt havaittavissa hieman punaisuutta ja tarkkuutta säädettäessä kuva pomppii minne sattuu, on varmaan joku hommeli irti siellä sisällä, mutta kun säätimestä päästää irti sentään pysyy nätisti paikallaan.
    Kävi muuten tuo oma tykki aikoinaan kolmesti digiservicella huollossa, ennen kuin saivat sen pysymään päällä. Täytyy sanoa, että ehkä perusteellisimmat "huollon" jälkeen suoritettavat testaukset ikinä kyseisessä puljussa, aina kun pisti tykin ensimmäisen kerran huollon jälkeen päälle, niin se sammui samalla tavalla, kuin huoltoon lähtiessä :OI
     
  11. Highlander

    Highlander Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2002
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, iski sitten minunkin tykkiin sama vika kuin monella muulla eli iiris jumittaa. Kuitissani lukee takuu 12kk, mutta huollossa sanoivat että AX100:ssa takuu on 2 vuotta. Huh, sillä takuu olisi muutoin päättynyt tammikuussa. Tai toisaalta, kai tyyppiviat korjataan aina takuuseen...

    Sellaisen havainnon tein, että onkohan iirisvika sekä ecomode jotenkin kytköksissä toisiinsa? Täällä on moni kertonut käyttäneensä ecomodea, minä mukaanluettuna.

    :confused:
     
  12. Throes

    Throes Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2008
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilmoittaudun iirisvikaisten joukkoon. Onko tietoa huollon jonosta? Mulla ei ainakaan ecomode liity vikaan, kun en ole sitä paljoa käyttänyt.
     
  13. aspe

    aspe Guest Guest

    Liittynyt:
    21.04.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa vikaa pukkaa täällä :OI huoltoon lähtee!
     
  14. m_p

    m_p Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2006
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä myös yksi viallinen tapaus. Pelästyin kovasti kun tykki sammui yht'äkkiä eikä reagoinut enää mihinkään ennen virran katkaisua. Pikainen foorumiselailu sitten kertoi mistä kenkä puristaa ja huoltovalikko näytti punaista iirikselle. Ikää tykille kertynyt ~13kk ja reilu 500h käyttöä, enimmäkseen eco-modella.
     
  15. aspe

    aspe Guest Guest

    Liittynyt:
    21.04.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun olette lähettäny panan huoltoon niin eikös riitä kun laittaa pelkän koneen vaan pakettiin eli ei johtoja tai kaukoa mukaan?
     
  16. zyzko

    zyzko Guest Guest

    Liittynyt:
    26.02.2000
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meikeläiseltä lahosi nyt myös 2006 heinäkuussa ostettu AE100.

    Oletin että omasta olisi saatu jo korjattua tuo tyyppivika mutta näköjään leviää.

    Katsotaan mitä myyjä vastaa, takuuta oli 24kk, tuolla nyt ikää 25,5kk kun alkoi temppuilemaan, tarkasti levisi juuri takuuajan jälkeen...
     
  17. soapdealer

    soapdealer Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2003
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa samaan syssyyn laittaa sitten uusin softaversio koneeseen.
    Kun ajaa PS3:sta 1080p moodia tykkiin, niin välillä ilmenee sellainen vihreä välähdys - täysin satunnainen tietenkin. Jossain täällä foorumilla oli siitä maininta, että softapäivitys auttaisi...
    Hirveesti taas kiinnostaa repiä tykkiä alas tuota päivitystä varten - toisaalta tunteja +1600, josko kohta joutuisi lampunkin vaihtamaan samalla riehumisella :OI
     
  18. Bob Sacamano

    Bob Sacamano Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.08.2007
    Viestejä:
    122
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nimenomaan sama ongelma osui silmille lauantaina kun katsoin ekan PS3-blu-rayn 1080p/24-moodissa.

    Tuo ei kuulemma ole pelkästään PS3-ongelma vaan tulee aika monella soittimella, alla pitkä ja perinpohjainen keskustelu viime vuodelta. Hienoja screenshotteja mukana:
    http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=654043

    Softaversio 1.15 korjaa. Pitäisi vaan buukata musta viikko tai kaksi kalenteriin että laittaisi huoltoon.

    Mitenkäs tuon Kauko-Telkon huoltopostikulut mahtaa mennä - voiko laittaa huoltoliikkeen piikkiin vai maksetaanko itse?
     
  19. Pati

    Pati Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    8
    Minulla on ilmeisesti ihan sama iiris-ongelma PT-AE1000 -tykin kanssa. Tykki ostettu 19.6.2007 ja kuitin mukaan 12kk takuuaika, pitänee ottaa yhteyttä liikkeeseen ja kysellä koskeeko tyyppivika myös tätä AE1000 -mallia.

    Edit: Kauko-Telkossa sanoivat että tykissä on 24kk takuu, eli ei kun sinne huoltoon.

    Pate
     
    Viimeksi muokattu: 02.10.2008
  20. zyzko

    zyzko Guest Guest

    Liittynyt:
    26.02.2000
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    No olinpahan onnistunut vielä vuosiluvunkin lukemaan täysin väärin ja jossain oli aivoissa tukos koska kuittihan kertoi ostokuukaudeksi 07/2007.

    Noh, vehje palasi huollosta (viikon reissu, meni takuuseen nätisti) ja näyttäisi toimivan, huoltoseloste sanoo että iiris vaihdettu ja softa päivitetty.

    Nyt vaan tuli uusi ongelma, nimittäin komponenttiliitännällä vahvarin kautta kierrätettäessä (Pioneer VSX-915) ei punainen komponentti tule perille ja chattijuontajakin näyttää Hulkilta vihreine naamoineen. Suoralla piuhalla ja HDMI-liitännän kautta kaikki on ok. Eli joko vahvistin päätti irtisanoa itsensä juuri nyt samaan aikaan tai sitten uusi softa tai joku muu teki vehkeestä Pioneeria karttavan.

    Vahvistimen vaihto HDMI-kelpoiseen on kyllä ollut aikeissa jo pitkään mutta olisi tässä voinut hetken vielä odottaakin, kai se on huomenna mentävä Tampereen hifimessuilla ja tehtävä "elämänsä kaupat".