Hämärä puhelu

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Tonppa, 14.07.2004.

  1. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olisi erinomainen ominaisuus puhelimessa/liittymässä, jos pystyisi halutessaan vaikka täysin totaalisesti blokkaamaan kaikki salaiset numerot. Ja sitten voisi olla joku oma poikkeuslista, jos jollain tutulla sattuu salainen numero olemaan. Myös prepaid-liittymät ovat riesa, kun numero näkyy, mutta jäljitys on vaikeaa ellei mahdotonta. Itse blokkaisin myös nekin, sillä enhän ole puhelinhäiriköintimyyjä, sutenööri, huumediileri tms., eikä kukaan tutuistani moista liittymää käytä (ja jos käyttäisi, niin tässäkin poikkeuslista olisi kätevä ja toimiva ratkaisu). Säästyisin melkoiselta riesalta, jos nuo kaksi blokkausta vain olisivat kytkettävissä.
    Operaattorit eivät tässä varmastikaan tule pätkääkään kuluttajia vastaan, sillä puhelinhäiriköintimyyjäthän tuovat heille rahaa. On ärsyttävää, kun myyjä aina tietää kuka olet ja missä asut, mutta hän itse pystyy halutessaan pysymään täysin anonyyminä, joten rajuinkaan uhkaus ei koskaan tehoa.
    Minulle soitettiin viime perjantaina salaisesta numerosta 7 kertaa klo klo 12 ja 16:30 välillä!!! Ja tänään maanantaina neljästi 14:44 - 16:30 välillä. Eli yhteensä 11 kertaa pienessä ajassa! Kuten yleensäkin, olen noidenkin kohdalla painanut suoraan punaista luuria, koska numero ei ole ollut näkyvissä. Vaikka olen muutoin rauhallinen ihminen, niin välillä kyllä tekisi mieli käyttää näitä puhelinhäiriköintimyyjiä nyrkkeilysäkkinä, niin rasittavaa sakkia he ovat. Jos et vastaa, niin jotkut pommittavat kunnes uhrin hermo pettää ja on pakko vastata. Etkä kuitenkaan voi varmasti tietää, että onko juuri sama puhelinhäiriköintimyyjä soittanut aiemmatkin puhelut ("Ei, minähän tässä vasta ensimmäistä kertaa teille soittelen, nyt olisikin muuten harvinaisen kova tarjous...") :grr:

    Mutta kun niitä paskiaisia ei saa kiinni. Olen muutamaan vastannutkin, esim. muutama viikko sitten ilmeisesti juovuksissa oleva mieshenkilö kysyi, että minkä lehden haluaisin ILMAISEKSI, kuitenkin ilmoittaen toimituskuluiksi jonkun euromäärän per viikko tms. älytöntä skeidaa. Jokainen tuntuu lukevan litaniansa paperista kuin zombie. Ilmeisen vihannes ja osaamisrajoitteinen täytyy ihmisen olla, että hän alentuu puhelinhäiriköintimyyjäksi. Joku laki täytyisi saada ja äkkiä. Nykyäänhän kunnon kansalaisten ei ole mitenkään mahdollista välttyä puhelinhäiriköintimyynniltä. Kaikki kun eivät kuulu suoramarkkinointiliittoon (SSML) ja sitäpaitsi se nykyinen hankittavissa oleva "kielto" on aina maksullinen ja voimassa vain määräajan. Eivätkä kaikki sitä edes noudata. Vain kolmen puhelinhäiriköintimyyjän numero on kännyssäni muistissa, valtaosa kun soittaa tuntemattomasta numerosta ja juuri hehän niitä kaikkein hämärimpiä tapauksia ovat. Tässä kuitenkin pari numeroa späm-listallenne:
    +358 17 442 4459
    +358 16 572 544
    +358 16 366 9032




    PS.
    Yksi konsti voisi olla se, että ottaa aina joka tapauksessa ylös, että mitä lehteä/tuotetta nyt ollaan myymässä. Myös häirikön nimeä kannattaisi yrittää tiedustella (kaikki eivät suostu kertomaan muuta kuin etunimen, etenkin silloin ei ehkä kannattaisi VISA-kortin numeroaan kertoa...). Ja sitten vain joka ikisestä soittokerrasta valitus esim. Tekniikan Maailmaan, että nyt se dorka taas soitti ja siksipä päätinkin olla tilaamatta tätä teidän niin mainiota lehteänne. Tarpeeksi moni kun tekisi tätä ja tarpeeksi agressiivisesti, niin saataisiin kenties hieman hillittyä tätä puhelinhäiriköintimyyntiä.
    Paljon parempi tietenkin olisi, että kukin kansalainen voisi ilmoittaa johonkin rekisteriin ilmaiseksi & pysyvästi, että ei halua koskaan saada puheluita puhelinhäiriköintimyyjiltä. Jos dorkat silti soittaisivat, tulisi siitä automaattisesti oikeustoimia ja nimi mustalle listalle (myös kaupustellun tuotteen nimi, jotta listalla olisi muutakin kuin vain akateemista merkitystä). Nythän dementikkojen ja muuten vain vanhuudenhöperöiden kansalaisten määrä on kasvussa, mikä varmastikin on myös puhelinhäiriköintimyyjien tiedossa. Pistääpä oikein miettimään, että kuinkakohan suuren osa tuloistaan he saavat köyhiltä yli 90-vuotiailta mummoilta, joille kuitenkin tulee Mönkijä-lehti, Scandinavian Tattoo Magazine, V8 Magazine jne...
     
  2. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    Hiukanko menee hermot noihin ilmaisten sukkien myyjiin. "Mulla on jotain mitä kaikki tarvii, sukkii. Nyt ilmaseks. Ja toimituskulut on vaan näin ja näin paljon".
     
  3. Baron

    Baron Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.08.2003
    Viestejä:
    1 911
    Saadut tykkäykset:
    0
  4. janolle

    janolle Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    1 046
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viime aikoina on tullut paljon soittoja Alexandria nimisestä puljusta joka ilmeisesti kauppaa eläkevakuutksia riistosopimuksilla. Puhelimessa eivät kerro mitään mutta yrittävät lipevin keinoin saada minua johonki "neuvonantotilaisuuteen" jossa sitten yritetään vääristellä tuotteidensa hinnoittelua ja sopimusehtoja kunnes tietämätön laittaa nimensä paperiin.

    Hassu kaveri kun ei suostu uskomaan etten tule tapaamiseen. Sanoo vaan että on aika varattu siihen ja siihen aikaan... nähdään silloin. Noh, pari kertaa olen jättänyt väliin kun ei näköjään ei kelpaa vastaukseksi.

    Kaveri erehtyi joskus käymään tuolla tilaisuudessa ja kyllä nauratti kun sain kuulla mitä sielä tarjotaan.

    Laitoin tänään numeron muistiin enkä vastaa siihen, soitelkoon vaan mutta turhaan kuluttaa aikaansa.
     
  5. Vatec

    Vatec Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2005
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä tiedän mitä möivät:lehtiä. Menin nimittäin vastaamaan, en ostanut. Nuo kaksi ensimmäistä numeroa kuuluvat Nikolex nimiselle telemarkkinointifirmalle.
     
  6. Vatec

    Vatec Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2005
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Erehdyin kerran tuolla käymään, kesti hetken ennenkuin tajusin kaverin kauppaavan eläkevakuutusta, ei nimittäin suostunut sanomaan sanaa "eläkevakuutus" vaan puheli ympäripyöreitä kuinka maksan tällätavoin vähemmän veroja. Kun en ollut oikein vakuuttunut, alkoi kaveri melkein hermostumaan ja kyselemään "onko sulla jotain mua vastaan?" Yrittivät vielä pari kertaa soittaa peräänkin.:hitme:
     
  7. Baron

    Baron Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.08.2003
    Viestejä:
    1 911
    Saadut tykkäykset:
    0
    Haa! Pyörä on keksitty! Jos Call Filter tekee minkä lupaa, juoksen ostamaan jonkun s60-kapulan... Kokemuksia?
     
  8. NudistPriest

    NudistPriest Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2006
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuosta puljusta on soiteltu minulle jo vuosia, eikä niille mene jakeluun, ettei kertakaikkiaan kiinnosta.
     
  9. Norrin Radd

    Norrin Radd Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2007
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mutta noi kaupustelusoitothan ovat hyviä mahdollisuuksia vastavuoroiseen jäynään.

    Joskus olen vastannut puheluun ja jättänyt kännykän pöydälle jatkaen askareitani, yhden kerran pistin luurin kiinni kajareihin joista Dimmu Borgir luritteli sulosäveliään...ei ne kauaa jaksa.
     
  10. lab_rat_

    lab_rat_ Guest Guest

    Liittynyt:
    30.10.2006
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joku taannoin neuvoi mulle hyvän tavan millä saa puhelinterroristit lopettamaan soittelunsa. Tosin tämä tepsii vain yhteen kerrallaan.

    Sovellan sitä käytännössä, ja se toimii! Kas näin se menee:

    *pirr pirr*

    -Minä:"Haloota?"
    -Terroristi: "Onko Oma Nimi puhelimessa?"
    -M: "Kyllä, mitähän asia koskee?"
    -T: "Nyt olisi hyvä tarjous, olisiko teillä hetki aikaa?"
    -M: "Olen hyvin kiinnostunut tarjouksestanne. Mutta odotatteko ihan pienen hetken, mulla on just yks tärkee työjuttu kesken. Hoidan sen ensin käsistäni. Menee ihan sekunti."
    -T: "Selvä, odotan."

    Tässä vaiheessa laittaa puhelimen vetolaatikoston ylälaatikkoon, ja työntää luukun kiinni. Vetää hanskat takaisin käteensä ja menee jatkamaan hommiaan. Käy sitten joskus puolen tunnin päästä hakemassa kapulan takaisin työtakin rintataskuun.

    Kyseinen terroristi tuskin toista kertaa soittaa samaan numeroon :king:

    Tosin poikkeus vahvistaa säännön: kannattaa todellakin odottaa se puoli tuntia, sillä erään kerran vielä vartin kohdalla se täti odotti siellä langan toisessa päässä!!

    Ja vielä lisäys: jos tekee esim puuntyöstöhommia, ja firmassa kaveri ajelee sirkkelillä tai vannesahalla tai jollain vastaavalla laitteella, niin puhelin kannattaa jättää ko. laitteen lähelle mikrofoni melunlähdettä kohden :hitme: Metallipuolella rälläkkä ajaa saman asian.
     
  11. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Sitten saa nopeasti syytteen myyjän kuulon pilaamisesta niinkuin oli uutisissakin juttu.
     
  12. TuK

    TuK Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.09.2004
    Viestejä:
    566
    Saadut tykkäykset:
    14
    Niinpä. Onko se nyt niin saatanan vaikeaa vain katkaista puhelu?
     
  13. uppiskuppis

    uppiskuppis Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    1 011
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko se niin vaikeaa sanoa että "En osta mitään. Kiitos soitosta ja hyvää päivän jatkoa"
    Tuon jälkeen ne harvemmin alkaa enää jatkamaan. Puhelinmyyjätkin vaan tekee työtään...
     
  14. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    0333965380 soitteli tänään kesken päiväunien ja löi sitten vielä luurin korvaan heti kun vastasin. Nettihaun kautta sain selville, että en ole todellakaan ainoa uhri.
     
  15. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 649
    Saadut tykkäykset:
    64
    toiset ne on töissä ja toiset päiväunilla. ;) Pistä luuri hiljaisella jos nukkua haluut ja kukaan ei herätä. Toimii.
     
  16. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Suomen Gallup.
     
  17. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Rankan työpäivän jälkeen unet maistuu. :) Puhelin oli äänettömällä, tärinään heräsin. :/
     
  18. palicca

    palicca Guest Guest

    Liittynyt:
    29.06.2008
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä se siis on?
    Toi numero on mullekin soitellut mutta en ole kertaakaan ehtinyt vastaamaan / raaskinut soittaa perään.
     
  19. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 194
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Tuo taitaa tosiaankin olla Suomen Gallup. Meikällekin yrittivät useasti soitella uuden auton hankkimisen jälkeen, olisivat vissiin kyselleet, että olenko ollut tyytyväinen jne. Pari kertaa yritin vastata, mutta joka kerta löivät luurin korvaan. Sen jälkeen tallennin numeron "älä vastaa"- numeroksi ja sain pari viikkoa kärsiä useasta soittoyrityksestä päivittäin. Appiukko hankki samanlaisen auton ja hänelle ei luuria lyöty korvaan, kun samasta numerosta soittelivat.

    Mikähän lie tuossa numerossa oikein on, kun pitää luuria korvaan lyödä...
     
  20. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kahtena päivänä peräkkäin soiteltu numeroista 0451222443 ja 0451222441. Katkaisevat heti, kun puheluun vastaa. Eniron mukaan Liisa Vanhala OY kyseessä. Kauppaavat lehtiä ym.