Sanyo PLV-Z5

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Hippo, 01.08.2006.

  1. CrC

    CrC Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2007
    Viestejä:
    394
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt kun tarkemmin olen verkkoa tuijotellut, niin se hyppää silmille 160kuvalla lähinnä vain surffatessa, eli juuri tuon valkoisen staattisen taustan kanssa. Koska sitä ei leffoissa tai peleissä huomaa, niin tähän kuvakokoon tyydyn. Alle 150 tuntuu jo liian pieneltä kuvalta :rolleyes:
     
  2. kekkuli12

    kekkuli12 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2007
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sanokaas joku fiksumpi että mikä mättää z5:ssä. Kuva HDMI:llä PC:ltä. Myöskin Z5 omissa menuissa samanmoista ongelmaa, eli nuo värit ei ole kohdalaan?

    http://vanhat.kuvat.fi/kuvat/Z5/

    Takuukeikka? Vai joku säätö pielessä? vai sekäettä...

    Oliko muuten yleinen ongelma että tykki ei välillä mene päälle ennen kun hakkaa kakesta power nappia 20 kertaa :) Välillä starttaa laakista. Muuten kake toimii sitten ok, sojotti sitä mihin suuntaan tahansa...
     
  3. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tänään tuli ilmoitus että tykki olisi noudettavissa. Huomenna töiden jälkeen pitää käydä hakemassa pois ja illalla on tiedossa rajua testailua ja säätöä :thumbsup:
     
  4. jouniii

    jouniii Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oman tykin hain eilen paikallisesta liikkeestä. Onneksi varasin, olisi muuten jäänyt saamatta sillä heilläkään ei ollut tietoa milloin tykkejä saa lisää, jos saa ollenkaan. Näyttäisi olevan Z5:n valmistus lopetettu nyt.

    Olisikohan jotain tekemistä noilla Sanyonin talousvaikeuksilla ja sotkuilla. Tuostahan oli vähän uutisia ja vuosi sitten jo jotain mainintaa.

    Anyway, vähän joutuu säätämään noita asetuksia myöhemmin. Nyt ei ole kunnon kangasta vielä ja tuossa seinässäkin on tuollainen hieman oranssi tapetti. Tosin ei se menoa haittaa toistaiseksi :) :) Kunhan tässä ehtii niin ajattelin Kingpinin Crown 92" kankaan hommata kaveriksi.
     
  5. sampoo

    sampoo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.12.2007
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Z5 tuli kanssa hommattua ja tyytyväisenä voi kuvaa katsoa. Yhdistelmänä PS3, 92" Grandview ja Lindyn HDMI kaapeli. Sen verran kysyn viisaammilta: mitenkäs tuon Z5:n 24p-tuki. PS3 kun syöttää, niin Z5-info näyttää, että 24 Hz olisi sisääntulo taajuus. Kuvassa en kyllä huomaa muuta eroa normi 60Hz kuin että 24-tilassa näkyy ikävää häiriötä sivuttais liikkeissä. Muuten kuva on erittäin hyvä.
     
  6. PiPi Mc

    PiPi Mc Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.05.2004
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muistaakseni ainakaan manuaalissa ei luvata tukea 24p signaaleille. hmm, eikös tuon sisääntulo taajuuden pitäisi olla 23,976Hz. Ainakin minä luulisin, että näyttölaite (tykki) osaisi näyttää tämän todellisen (24p) virkistystaajuuden.

    P.S. Onhan PS3:men sisällä sellainen softaversio, joka osaa käsitellä 24P signaalin oikein, vanhoissa softissahan oli jotain bugia.
     
  7. Enoelmeri

    Enoelmeri Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luulisin, että Z5 ei osaa näyttää 24 Hz kuvaa oikein. Monet laitteet osaavat ottaa 1080p24 kuvan sisään, mutta näyttävät sen silti väärin.
     
  8. pallas

    pallas Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2004
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pahoittelen, että tälläinen typerä end-user kysyy asiaa, jota täällä on jo käsitelty :( Mutta voisiko joku ystävällisesti kertoa minulle, miten pääsen huoltovalikosta muuttamaan tuuletinasetuksia niin, että tykki on hiljaisempi kattokäytössä? Kiitokset jo etukäteen :)
     
  9. jouniii

    jouniii Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitäisi löytyä ohjeet tästäkin viestiketjusta. En ole itse vielä siihen asti päässyt, kun kattoasennus odottaa vielä tekemistään, joten en jaksa vielä säädellä tarkemmin.

    Taisi olla tässä ketjussa myös linkki Sanyo Z4 huoltomanuaalin, jossa nuo asiat oli kyllä mielestäni aika selkeästi selitetty.
     
  10. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    No niin, nyt on tykkiä ihmetelty yksi ilta ja täytyy kyllä sanoa että olipa hyvä ostos. Kuvanlaatu yllätti vaikka kuvakooksi valitsisi törkeä ylisuuren kuvan omalle katseluetäisyydelle. Ääntä ei pidä juuri ollenkaan. Testailut jatkukoon.

    Seuraavaksi projektina screenin väsääminen. Alustavasti testailtiin eilen kaverin kanssa valokuvauksessa täustakankaana olevan harmaan paperin avulla ja kyllähän mustan taso parani oleellisesti valkoiseen seinään verrattuna. Paperi on aika tummanharmaata joten pohdittavaksi jää olisiko siitä jonkinmoisen screenin valmistusaineeksi. Halpaa ainakin olisi...

    Jimmsiltä tilasin hintaan 979€. Vielä näyttäisi 8 kpl olevan jäljellä...
     
  11. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tuosta siis lähdettiin liikkeelle. Kaveri, joka harrastaa valokuvausta käyttää sisäkuvauksissa harmaata taustaa. Tausta on reilusti yli pari metristä rullaa josta olisi riittänyt molemmille hienosti screeniksi mutta tämä ei tule toteutumaan. Olin jo aluksi skeptinen että homma onnistuu ja testaamalla se osoittautui todeksi. Sääli sillä materiaali olisi ollut ilmaista.

    Tausta on aika tumman harmaata, ehkä vähän siniseen väriin kallellaan. Hain piruuttani vertailun vuoksi K-Raudasta värikartan jotta pystyin vertaamaan sitä esim. Harmonyn H499-väriin. Tausta oli hyvin lähellä värisävyä V436. Kuvasta voi päätellä jotain ainakin värin tummuusasteesta :D Väriero valkoiseen maalattuun betoniseinään on melkoinen...

    Jatkettiin kuitenkin harrastuksen vuoksi hieman testailua kuvan kanssa. Kuten tuossa jo aikaisemmin totesinkin mustan taso parani huimasti mutta vaaleat sävyt hävisivät melko lailla. Klik, Klik ja Klik. Ei hyvä. Jotain muuta on keksittävä, liekö kapa-projekti täälläkin tuloillaan... Mahdollisesti laitan projektikuvia, vaikka onhan niitä täällä samanlaisista projekteista jo useita. Kattellaan, kattellaan.

    Vaan tulisipa Marekilta se 10 m kaapeli niin pääsisi kunnolla säätämään ja testailemaan. Odotus on perseestä [​IMG]
     
  12. Bollox

    Bollox Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2008
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alkanut häiritsemään omassa Z5:ssa se, etteivät värit tunnu oikein kohdistuvan tarkkaan. Esimerkiksi tykin omaa info-ruutua katsellessa kaikissa teksteissä reunat eivät suinkaan ole terävät, vaan oikeassa laidassa on pikselin verran violettia huntua ja vasemmassa laidassa pikselin verran vihreää.

    Maallikkojärjellä ajateltuna tuo vaikuttaisi siltä, kuin paneelit eivät olisi aivan kohdallaan. Ilmiön näkee myös elokuvilla ja testimatskulla.

    Tuolle ei varmaankaan itse mahda mitään, mutta minkä verran tuollaista heittoa pitäisi sietää ennen kuin tykin vie huoltoon? Vai nipotanko turhasta?
     
  13. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Vika voi olla paneelien kohdistuksessa. Se on mahdollista korjata huollossa. Myös vino asennus tai ääriasentoon vedetty lens shift voivat aiheuttaa tuollaista virhettä. Tarkista, että tykki on suorassa valkokankaaseen lähden ja vaikuttaako lens shift virheen suuruuteen.
     
  14. kekkuli12

    kekkuli12 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2007
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://vanhat.kuvat.fi/kuvat/Z5/IMG_0575.jpg

    Niinkun tuollaista?

    Koitin tuossa hieman säädellä tykin kanssa. Asennus minulla niin että hyllyllä katonrajassa, eli lens shiftillä kuvan yläreuna tykin kanssa samalla tasolla. Otin tykin alas ja laitoin shiftin nollille, ehkä pieni vaikutus parempaan suuntaan, muttei todellakaan onkelma poistunut.

    Huolto sanoi noista kuvista että sitä pystyy hieman säätämään, muttei kauheasti. Ja takuuseen ei mene minkään osien vaihto ennenkun on joku tietty määrä pielessä nuo värit...
     
  15. Bollox

    Bollox Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2008
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, samanlaiselta näyttää, tosin mulla päävärit menevät hieman eri tavalla, eli sininen ja punainen ovat molemmat siirtyneet saman verran, jolloin huntu näyttää violetilta. Sulla näyttäisi siirtymä olevan pystysuunnassa (näkyvät vaakaviivoissa) kun meikän Z5:ssa ongelma on vaakasuunnassa.

    Täytyy vielä kokeilla lens shiftin kanssa. Tällä hetkellä tykki on hyllyllä takaseinässä suurin piirtein samalla tasolla kankaan yläreunan kanssa, eikä sitä saa ikkunan takia juurikaan alemmas.

    Olisi sinänsä kiinnostava tietää minkä verran värien pitää olla pielessä, jotta maahantuoja katsoo laitteen olevan viallinen. Saattaa tosin käydä niin, että tällä tykillä ammutaan nykyinen lamppu loppuun ja toivotaan fullhd-mallien hintojen tippuneen sinä aikana sopivasti. Luultavasti valinta on silloin joka tapauksessa joku muu kuin Sanyo, vaikka muuten tähän tykkiin olenkin ollut tyytyväinen. Näyttäisi vaan Sanyo ainakin toistaiseksi hieman tippuneen kelkasta fullhd-malleissa.
     
  16. plehto

    plehto Guest Guest

    Liittynyt:
    18.09.2007
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse huomasin aikanaan samaa ja tulin siihen tulokseen, että jos kaukosäätimellä sihtaa tykkiin päin niin ei ota kovin helposti. Jos taas kaukosäädin on kankaaseen päin, niin aina ottaa kerrasta kaikki komennot.
    Sama homma sanyon omalla ja marantzin oppivalla kaukosäätimellä.
     
  17. kekkuli12

    kekkuli12 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2007
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pistän ensviikolla ton tykin huoltoon ton värivirheen takia, kerron sitten miten kävi ku tulee takasi...
     
  18. Bollox

    Bollox Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2008
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika ihmeellistä touhua. Kuinkahan helvetin paljon värien pitää olla pielessä, ennen kuin menee takuun piikkiin. Minusta noissa kuvissa ovat jo niin pahasti pielessä, että väritoiston ja terävyyden luulisi kärsivät pahasti.

    Meikän Z5 on suurin piirtein samassa jamassa ja huomenna olis tarkoitus ottaa yhteyttä huoltoon. Ilmeisesti täytyy laittaa kova kovaa vastaan.

    Se nyt on joka tapauksessa selvä, ettei Sanyon tykkiä tähän talouteen enää hankita. Ensimmäinen meni virheiden takia vaihtoon välittömästi, tämä alkoi oireilla 400 tunnin jälkeen.
     
  19. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Tuossa kuvassa yllähän on koko pikselin mitta konvergenssi pielessä. Z5:ssakin pitäisi pystyä huoltovalikoista siirtämään väriä yhden pikselirivin verran parhaan käsitykseni mukaan. Tämä toki edellyttää, että pikselirivi on pielessä samaan suuntaan koko kuvaalalta. Jos keskellä on kohdallaan, siirto veisi vain pahempaan suuntaan. Tietysti samalla jos keskellä olisi kohdallaan, niin kuva olisi terävä myös keskikohdalta. Kulmissa normaalisti sumeutta on enemmän, koska optiikan virhe näkyy juuri reunaalueilla. Onnekkaasti se toisaalta haittaa normaalielokuvakäytössä vähiten yleisten 2,35:1 kuvasuhteiden takia.

    Periaatteessa minusta tuossa kuvassa nähty konvergenssivirhe ei vieläkään sinänsä suhteellisen isosta siirtymästä huolimatta tekisi kuvasta täydellisesti katselukelvotonta jos keskusta olisi kunnossa, koska pystysuunnassa asia näyttää kuvanperusteella olevan paremmin hallinnassa. Kannattaa silti pistää huoltoon tai yrittää säätää itse, jos vika on koko kuva-alalta samaan suuntaan. Huollolla saattaa olla myös mahdollisuus säätää tai korjata optiikkaa tai paneelien fyysistä puolta, jossa vika mahdollisesti piilee.

    Tässä on kysymyksessä melko normaali ongelmatilanne halvemmissa projektoreissa. Tuo ei ole millään muotoa tämän mallin, eikä merkin yksinoikeus 3-paneelisissa laitteissa. Halvoissa laitteissa vaan on halpa kasaustyö ja vähän säätömahdollisuuksia, mikä on ikävä ja valitettava tosiasia. Samankokoista konvergenssihäikkää havaitaan jopa kaksi tonnia kalliimmissa laitteissa, joten enpä ihmettele nähdessäni vastaavaa tonnin laitteessa. Täysin virheetöntä yksilöä tuskin edes on olemassa, koska lensshift jo yksin kehittää pienen määrän aberraatiota siirron joissain asennoissa.
     
  20. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Saako muuten Eco modea menemään automaattisesti päälle?