3:10 to Yuma (Crowe & Bale)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana mr.hat, 18.06.2007.

  1. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    3:10 to Yuma kertoo Russell Crowen näyttelemästä roistosta, jota Christian Balen näyttelemä karjatilallinen lupaa vartioida, kunnes juna vie roiston oikeuteen. Yhteiselosta muodostuu tahtojen taistelu.

    Traileri näyttää ja kuulostaa tautisen hyvälle. Rouheaa lännenmenoa ala Deadwood on toivottavasti tiedossa. Crowe on näyttelijänä kova luu vaikka onkin siviilissä mitä on ja pahiksen rooli istuu karismaattiselle miehelle varmasti hienosti. Ja kun vastanäyttelijänä on vieläkin kovempi luu Bale, voi vain odottaa silmät ja korvat syyhyten lopputulosta. Trailerin perusteella voi myös sanoa, että Ben Fosterin näyttelemä pahis on erittäin paha. Hyviä länkkäreitä näkee nykyään harvoin ja tässä leffassa on kaikki klassikon ainekset kasassa. Ohjaajakin taitaa olla ihan osaava heppu vaikka en Walk The Linesta hirveästi tykännytkään. Leffa on remake vuoden 1957 versiosta.
     
  2. Miikka720

    Miikka720 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
  3. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uijui! Komia on juliste kyllä. Ehdottomasti hienoin mitä olen nähnyt vuosiin! :naminami:
     
  4. murjaani

    murjaani Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2007
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huhhuh, näytti kyllä meininki oikein messevältä trailerissa. Lisäksi pidän paljon sekä Balesta että Crowesta, jotka yleensä nostavat näyttelemisellään vähän kehnommatkin elokuvat hyvän puolelle. Lisäksi James Mangoldin mukanaolo on positiivista, Walk the Line säväytti. Menee ehdottomasti odotuslistalle.

    Onko kukaan tuota alkuperäistä nähnyt, oliko mistään kotoisin ?

    Ja tämän uuden version juliste näytti todellakin hienolta :)
     
  5. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Eipä tämä kovinkaan kummoinen ollut. Elokuva oli turhan hengetön eikä viime aikoina lajityypissä suosiossa ollutta realistisuutta oltu saatu riittävästi mukaan. Bale oli kyllä roolissaan hyvä ja hahmon tarina oli tavallaan kiinnostava, mutta siitä ei onnistuttu ottamaan kaikkea irti. Crowe taasen teki ihan rutiinisuorituksen. Lopputohinoihin oli eksynyt turhaa hölmöilyä ja musiikki oli varsinaista sekunda-Morriconea. Mukava silti lännenelokuviakin nähdä isolla kankaalla, kovin harvinasta herkkuahan tämä nykyisin on. Kello 15.10 lähtö Yumaan vain taitaa nykywesternien harvalukuisessa joukossa edustaa lajityypin vaatimattomimpaa laitaa.

    :):)½
     
  6. satanthresher

    satanthresher Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2006
    Viestejä:
    274
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse tykkäilin kyllä kovastikin. Bale veti loistosuorituksen eikä Crowekaan jäänyt kauaksi. Näiden lisäksi ainakin Logan Lerman ja Ben Foster esiintyivät edukseen. Elokuva soljui eteenpäin juuri sopivalla rytmillä ja onnistui pitämään tunnelman yllä alusta loppuun ja hahmotkin olivat mukavan mielenkiintoisia. En itseasiassa osannut jäädä kaipaamaan oikeastaan mitään, vaikkakin musikki jäi kyllä suurimmaksi osaksi varsin huomaamattomaan osaan.

    ****½
     
  7. Jazo

    Jazo Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    4 425
    Saadut tykkäykset:
    10
    Eipä tämä mikään huippu leffa ollut, mutta kyllähän tämä meni näin nykylänkkärinä ihan hyvin. Katosoin alkuun tuon alkuperäisversion ja se oli kyllä tätä paljon parempi, mutta ei kyllä mikään hitti ollut sekään.

    2.5/5
     
  8. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Melkoinen pettymyshän tämä oli. Ehkä johtui todella kovista odotuksista, mutta leffa ei oikein iskenyt mitenkään. Kuvaus ja leikkaus olivat jotenkin kömpelöitä ja puolivillaisia ja toimintakohtaukset melko ääliömäisiä (kun apassit ampuvat yöllä vuorelta saattuetta, kaikki kerääntyvät suojaan nuotion ympärille ainoaan valoisaan paikkaan :hitme:). Bale oli leffan ainoa kantava voima ja onnistunut roolityö. Crowe veti niin perussettiä, ettei hänen hahmostaan jaksanut innostua. Mahdollisuuksia Crowen hahmossa olisi ollut vaikka mihin. Loppukäännekin jätti jotenkin kylmäksi. Lisäksi leffassa oli huonoa huumoria ("I hate posses").

    Parempiakin uusia westerneitä on tullut nähtyä, esim. melko vähälle huomiolle jäänyt Open Range pesee tämän mennen tullen.

    Perun puheeni. Mangold ei osaa.
     
  9. Patu

    Patu Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2002
    Viestejä:
    2 834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oho, onpas negatiivista kommenttia. Nämä näyttelijät ja ohjaaja + länkkäriteema pitäisi olla yhtä kuin menestyselokuva. :) Odotan innolla että näkee tämän tekeleen.
     
  10. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Ei tämä nyt suinkaan mikään kalpea ratsastelu ole, varsinkin jos nykylänkkäreihin aletaan peilaamaan. Kunhan ei odottele mitään ennennäkemättömän ällistyttäviä, niin matkahan kyllä maittanee ihan kivastikin. Tasaisen varmasti toteutettua western-kuvastoa, ilman siis mitään kovin ihmeempiä laaksoja ja kukkuloita. Tarinan parhaimmat momentit sijoitettiin juurikin sinne oikeaan päätyyn, eli elokuvan loppuhuipennuksiin, jolloin jännitteitä oli saatu piippuun jo aikamoisesti. Kelpoisaa villittelyä tyylikkäällä lopetuksella.

    :):):)+
     
  11. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei suuria tunteita herättänyt tämä
    Eniten ärsytti se että "pahamaineinen" tappaja lopuksi alkaakin vässyilemään, kun on ollut koko alkuleffan lähes täysin tunteeton. Ja leffan parhaan hahmon(eli sen Russelin ykkös apurin) turha kuolema, olisin voinut koko leffan rakentaa sen jampan ympärille
    2/5
     
  12. satanthresher

    satanthresher Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2006
    Viestejä:
    274
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jaa lintujen piirtelykö ei sitten ole vässyilyä? Kyllä tuossa minussa oltiin kaukana lähes täysin tunteettomasta jo heti alkumetreiltä.
     
  13. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoitin lähinnä sitä että listi jengiä todella tiuhaan tahtiin ja kylmäverisesti, se että sitä aivan upeaa kissaa painoi ja jälkeenpäin piirsi kuvan en pidä vässyilynä:thumbsup: Kyllä minäkin olisin siitä muiston halunnut:D digipokkaria kun ei tainnut olla käsillä:rolleyes:
     
  14. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olipas outo kokemus tämä elokuva. Lähes koko elokuva on oikein hyvää settiä koko matkalta, kunnes sitten saavuttiin loppupuolelle. Silloin tapahtui jotain aivan käsittämätöntä, aivan jossain ymmärryksen ulkopuolella olevaa.

    Elokuvan ja sen hahmojen käyttäytyminen ja loogisuus heitettiin yhtäkkiä romukoppaan ja katsojana jäljelle jäi pelkkä hölmistynyt olo. Silmät pyöreänä tuijottaa hyvää elokuvaa, jonka käsikirjoittaja jaksoi kirjoittaa teoksen melkein loppuun ja lopun väsäsi hänen 10-vuotias poikansa. Ei tätä kokemusta tämän paremmin pysty selittämään, se pitää kokea ihan itse. Elokuvan alun ansiot ovat sen verran hyvät, että kai tälle juuri ja juuri kakkosen pystyy antamaan, vaikka mieli kyllä vähän tekisi antaa huonompi masentavan surkean loppupuolen takia.

    2/5

    - Minulla on kaksi poikaa ja nuori kaunis vaimo. En suostu ottamaan 200 dollaria vastaan, vaan haluan taistella 30 pahista vastaan yksin ja kuolla.
    -Minä ole maailman pahin jätkä, todellinen tappaja. Hups, nyt olenkin hyvis ja haluan vankilaan. Pahis kavereilleni, joiden luodit saattavat vahingossa minuunkin osua, en toki tätä asiaa kerro. Jos he tappavatkin uuden parhaan kaverini, niin toki silloin tapan heidät.
    - jne. jne. Pöyristyttävää idioottimaisuutta koko loppupuolisko.
     
  15. laine

    laine Guest Guest

    Liittynyt:
    18.12.2007
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse tykkäsin kyllä, erittäin hyvä nykylänkkäri.


    5-/5
     
  16. Nietze

    Nietze Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    1 060
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tämä nyt sitten postmoderni (tai post-tarantino) länkkäri tai jotain? Todella outo tosiaan tuo loppu. Tavallaan tykkäsin leffasta, tavallaan henkilöhahmojen historiallinen ja psykologinen uskottavuus heitti häränpyllyä Balen hahmon yliemotionaalisuuden ja Croven yli-inhimillisen tarantino-hahmon takia.

    Balen hahmo ei ollut tarpeeksi kova ja Croven hahmo niin kova että kiviäkin jaksaa kiinnostaa. Ihan tunnelmallista suurimman osan matkasta, ja katsomisen arvoinen, kolme tähteä.

    Eli Relan kanssa samoilla linjoilla mutta en suuttunut yhtä paljon lopusta
     
  17. SaLe_X

    SaLe_X Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.10.2002
    Viestejä:
    554
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aivan upea elokuva, jolle ei voi antaa vähempää kuin 5/5

    :king:
     
  18. Patu

    Patu Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2002
    Viestejä:
    2 834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pidin todella paljon. Loistava tunnelma koko elokuvan ajan. Viimeiseltä 15 minuutilta olisin toivonut enemmän, mutta menihän se noinkin.

    4/5
     
  19. murjaani

    murjaani Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2007
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh, ennakkoon osasin jo arvella, että taisi olla odotukset liian korkealla tätä elokuvaa kohtaan. Kavereista osa kehuskeli paljonkin, joten täytyihän tuo sitten käydä katsastamassa.

    Elokuva osottautui kyllä erittäin toimivaksi. Hahmot olivat suurimmalti osin uskottavia, kiitos hyvien näyttelijäsuoritusten. Missään vaiheessa ei ehtinyt tylsistyä, ja tunnelmoinnille annettiin sopivasti tilaa.

    Ainoa joka jäi häiritsemään oli loppu.
    Jotenkin ei vain napannut tämä Crowen hahmon "herkkä" puoli, kun koko elokuvan ajan siitä rakennettiin sellaista kovanaamaa. Ei prkl pitäisi sääliä herua tyypille, johon oli vasta tutustunut, ja joka oli (syihin takertumatta) saattamassa toista hirttopuuhun

    Mutta oikein viihdyttävä elokuva. Olen aika pitkälti kartellut näitä "uuden aallon" westernejä, mutta ehkäpä pitäisi antaa muillekin tilaisuus.

    4- / 5
     
  20. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Ei säväyttänyt. Budjetti näkyi positiivisessa mielessä ja näyttelijät vetivät hyvin. Pahiten häiritsi koko "they become to respect each others"-aspektin puuttuminen, joka olisi vaadittu selittämään loppu järkevästi. Joku pidennetty director's cut voisi toimia paremmin.

    Arvosanana 2/5, parempaankin olisi ollut potentiaalia.