Alien vs. Predator 2 (2007)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Jorse, 04.02.2006.

  1. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse kyllä luotan arvostelujen keskiarvoon täydellisesti. En edes muista milloin oma arvosana olisi erityisen paljon poikennut arvostelujen yleisestä mielipiteestä. Jos leffan haluaa katsoa trailerin perusteella surkeista arvosteluista huolimatta, niin siitä vaan.
     
  2. Omiqus

    Omiqus Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2007
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin nyt tuli tämäkin rähinä nähtyä, kyllä se K-18 leima tekee vasta Alien/Predator leffasta kunnollisen. Elokuva oli sitä mitä siitä varmaan haluttiinkin: kunnollistä mättöä ja suoraa toimintaa, homma toimi paaaljon paremmin kuin ekassa osassa.
    Leffassa meinasi olla liikaa draamaa, mutta onneksi silmitön tappaminen ja räjähdysten määrä kompensoi tätä!
    Taattua actionia sitä kaipaaville, ei kriitikoille :thumbsup:
     
  3. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    No nyt alkoi kiinnostaamaan. Mikään tekotaiteellinen ei kiinnosta. Kunnon mätkä ja rytke se olla pittää. :hitme:
     
  4. pystyj

    pystyj Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    105
    Saadut tykkäykset:
    0
    No oli sentään ensimmäistä osaa parempi. Kuvakulmat oli usein liian läheltä ja selvää ei meinannut saada. Olihan leffassa paikotellen ihan hyvää toimintaa, mutta goreilu kyllä jäi yllättävän vähälle. Näyttelijätyöskentelystä sen verran, että varmaan paras näyttelijä oli predator-asun sisällä. Mutta ei kai kukaan mee tätä leffaa näyttelijöiden takia katseleen.
    Facehuggereita ei ilmeisesti ollu predatorien aluksessa tarpeeksi ohjaajien mielestä, kun piti alien-sikiöitä raskaana olevien naisten kohtuihin laattaava alien-predator kehittää :( . Voi voi...
    2.5/5 kohtalaisesta yrityksestä ja sci-fistä.
     
  5. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    :mad:

    Nähty on ja suututtaa kuinka osataan tehdä näin turha leffa. En osaa toistaseks oikein sanoa kumpi näistä pökäleistä olisi parempi leffa loppujen lopuksi. Ekassa oli sentään "juoni" vaikka elokuva olikin paska.

    No, itse asiaan. Todella paljon on tullut näitä kahta leffasarjaa yms. oheistavaraa pienenä katsottua ja pelejä pelattua enkä voi käsittää miten se on niin vaikeata tehdä toimiva paketti tällä materiaalilla. Tapahtumia leffassa kyllä on mutta ei se vaan toimi kun ei niitä pidä mikään kasassa. Tälläisessä elokuvassahan pääosassa ovat itse rastapää ja muukalaiset ja näiden mättöä kyllä leffassa riittää, sekavana ja pimeässä läheltä kuvattua mättöä mistä saa aika kehnosti selvää (AvP:ssä oli sentään se yksi suht hyvä taistelu Alienin ja Predatorin välillä missä laitettiin kunnolla pataan, tässä ei vastaavaa oikein ollut).

    Ei luulisi että jonkinlainen juoni olisi niin paljon pyydetty, eikö niitä iän ikuisia teinijuttuja voi jättää pois vai onko amerikkalaisilla pakko olla jotain mihin "samaistua"? Periaatteessa kaikki tapahtumat näkee tuosta yhdestä pitkästä trailerista. Näistä jutuistani joku varmasti nostaa esille sen että tässähän mennään katsomaankin pelkästään yhtä suurta taistelua mutta kun sekään ei ole edes kuvattu hyvin. Musiikkia on lainailtu sarjojen leffoista hieman ja fiilistä koitetaan sillä nostaa mutta aika kauas jäädään. Ääniefektit olioiden osalta oli sentään ihan hyvää tasoa. Myös kohtauksiin on tungettu paljon lainauksia ja melkein törkeitä kopioita mikä ainakin itseä ihmetyttää miksi niin on pitänyt tehdä, dialogi myös noudattaa samaa linjaa.

    Yhteenvetona, todella paska leffa. Paljon toivoin reilu vuosi sitten kun projektista kuulin ja vielä tänäänkin annoin armoa reilusti vaikka arvostelut ovat olleet tyrmääviä. Vahvasti alkaa nyt näyttämään että molemmat sarjat on kuopattu eikä kukaan enää kehtaa tehdä näistä edes kohtalaista elokuvaa.

    Predator on aina plussaa, siitä annan 1 ja +. Alienit eivät valitettavasti ansaitse tästä mitään, sen verran väärin niitä on käytetty.
    1+/5
     
  6. Levis

    Levis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2004
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    1
    Juuri tulin kotia näytöksestä.

    En oikein ymmärrä ylläolevien kommenteista, että mitä ihmettä tuohon leffaan olisi pitänyt saada vielä lisää? Minusta tuo oli erittäin toimiva paketti.

    Mitäs nyt nuo teinitkään haittasivat? Aika monihan niistä ei lopputeksteihin asti edes ollut elossa... Näyttelytyöstä ei voi pahaa sanoa kenenkään osalta, ei mitään mikä minua olisi häirinnyt. Pelkäsin Ripley kloonia, mutta eipä tuossa tuntunut edes kukaan olevan pääosassa erityisemmin, Predator lähinnä.

    Äänitehosteet olivat kyllä asialliset, predatorin, alusten ja aseiden äänet miellyttivät kovasti. Musiikkikin oli ihan miellyttävä mix esikuvaelokuvista. Tosin mikään ei voita Aliens-Paluun militaarihenkistä scorea.

    Gorea oli tarpeeksi ja kun sitä ei oltu tarkoituksen mukaisesti peitelty tai poistettu. Ne mitä näytettiin, tuki kohtausta ilman että tuli fiilistä "hei, tästä on leikattu jotain pois!". Oli tuo kuitenkin raa'in franchisen elokuvista., minusta ainakin. Tosin Predator 1 oli "järkyttävämpi" aikanaan.

    Juoni? Empä tuohon sellaista enempiä tarvinnut, eloonjäämistaistelu tai pako tuntematonta uhkaa. Ei sen kummempi juoni kuin Predator elokuvassa?

    Huonoa oli taas hieman soheltava kameratyöskentely, mutta selkeästi parempi kuin AvP 1:ssä.

    Kokonaisuutena olen erittäin tyytyväinen elokuvaan, oikeasti ei ole mitään pahaa sanottavaa. Tuollaista jälkeä minä odotin jo ykkösosalta! Lisää, kiitos!

    AvP2: ****+
    Avp1:***
    Alien:***+
    Aliens:*****
     
  7. Bumer

    Bumer Goodfella Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    1 689
    Saadut tykkäykset:
    4
    Oli katsottava leffa ja kunnon tehosteita piisasi. :thumbsup: Pari vitsiäkin saatu mukaan ja yllätävän moni päähahmoista kuoli, vaikka yleisemmin se porukka mitä näytetään selviää kokonaan naarmuitta. :eek: Melko vaikea nyt sanoa että kumpi oli parempi, täytyy katsoa molemmat peräkkäin tv ruudusta myöhemmin. Ihmetytti pari kohtausta joissa Alienin mömmöt poltti ja toisissa ei. Toivon että kolmaskin osa saataisiin aikaiseksi, sen verran nautin näiden kahden ja kaikkien muidenkin (P1,2 ja A1-4) menosta. :naminami:

    4/5
     
  8. Josku

    Josku Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2007
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jees - näytöksestä kotiuduttiin juuri täälläkin.

    Hyvää perusmäiskettä oli - Selvästi parempi kuin ensimmäinen AvP. Risuja täältäkin hieman tönköstä leikkauksesta ja kuvauksesta. Yleisilme oli aika tummanpuhuva, muutama selkeämpi otos predalienista ois ollut paikallaan ihan vaan fiiliksen vuoksi :)

    Ihan kivoja viitteitä oli aikaisempiin leffoihin - Dallas, Ripley kopio joka osasi ajaa vaunua ja Yutani läppä lopussa.

    3/5 - Kaukana mestariteoksesta mutta sopivan viihdyttävää meininkiä
     
  9. MkH^

    MkH^ Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Postataan nyt omakin arvostelu tänne, se ei tule olemaan kaunis.

    Elokuva oli aivan täyttä paskaa alusta loppuun. Ihan ykkösen tasolle ei päässyt, vaikka yritys oli kova. Huonoudessa siis. Paperinohuet, stereotypiset ja täysin yhdentekevät henkiöhahmot, joista pystyi kertomaan heti kättelyssä, kuka kuolee ja kuka selviää. Kevyt spoileri:
    Traileri sisältää itseasiassa lähes jokaisen tärkeän (no, jos tärkeästä voidaan edes tämän elokuvan yhteydessä puhua) henkilöhahmon kuoleman. Kertoo jotakin elokuvan tasosta.

    Juontahan tässä ei ollut, joten sitä on paha mennä kommentoimaan. Taistelukohtaukset olisi voinut ehkä kuvata hiukan paskemmin, jos olisi tosissaan yrittänyt. Täysin irrallisia ja irrevelantteja jokatapauksessa, sekä liikaa lähikuvaa käytetty. Liian nopeita leikkauksia myös, joskin pahempaakin on nähty. Selvästi oli kuitenkin Aliens katsottu useaan kertaan ja yritetty imitoida kyseisestä elokuvasta kaikki, jopa muutamia henkilöhahmoja myöten, täydellisesti epäonnistuen.

    Jollain ihmeen tavalla oli myös audiopuolella epäonnistuttu. Käsittämätöntä tämän kaliiperin tuotannossa. Kaikenlainen kolmiulotteisuus puuttui äänistä ja suurelta osin ne _kuulostivat_ jälkeenpäin lisätyiltä, mitä ne olivatkin. Harvassa elokuvassa tulee kuitenkaan niihin kiinnitettyä näin paljon huomiota. Aseetkin kuulostivat todella ponnettomilta.

    Plussaa täytyy antaa Alieneiden ja Predatorin toteutuksesta.

    Elokuvat kesti tuskin kahta tuntia, mutta tuntui kolmelta (loppuisi jo...). Miksi Fox päästää kaikenmaailman tusinaohjaajat pilaamaan loistavan idean - kahteen otteeseen. Älkää hyvät ihmiset maksako tämän näkemisestä. Alien:Resurrection on Kummisetä II tähän verrattuna.

    * / * * * * *
     
  10. murjaani

    murjaani Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2007
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0

    Siinä kyllä tämä elokuva kiteytettynä yhteen lauseeseen. Aivan samoilla linjoilla MkH^:n postin kanssa.
     
  11. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vai että on AvP1 on lähes samaa tasoa Alienin kanssa ja toinen AvP jopa parempi :D.
     
  12. Levis

    Levis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2004
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    1
    ^Näin Alien -elokuvan selkeästi myöhemmin kuin Aliens-elokuvan ja tämän takia Alien ei uponnut niin hyvin. Pidän enemmän toiminta painoitteisista elokuvista. Jos olisin nähnyt ekana ykkösosan, voisi se olla merkitykseltään suurempi. Se vaan näytti osittain turhan koomiselta mies kumipuvussa. Aikaisekseen elokuvaksi kyllä aivan uskottamattoman hyvin tehty, mutta Aliens vaan on niiin paljon parempi.

    Yllä mainituista syistä, on AvP melko lähellä arvostelussa kuin Alien ja AvP2 jopa parempi. Pidän enempi toiimnnasta kuin jännäri/kauhusta.

    Lahdessa on nyt tuo uusi elokuvateatteri ja kävin ekaa kertaa siinä ja hieman pettynyt olin siitä, että takakanavista ei ääniä havainnut tulevan? En tiedä sitten johtuiko teatterista vai elokuvasta, kun ei ole vertailupohjaa? Jos vika on elokuvassa, niin aika paha moka... Vai vaikuttaako miten paljon missä istuu? Olin viidennessä rivissä.
     
  13. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Tässä sen näkee että nykyaikana on elokuvallisesti parempi kun kuvassa tapahtuu paljon ja on toimintaa kuin se itse sisältö... Ja että AvP vielä on tasoissa Alienin kanssa... Katsopa uudestaan toisen kerran ja ajatuksella.

    :hitme:
     
  14. Cyborg

    Cyborg Guest Guest

    Liittynyt:
    13.05.2006
    Viestejä:
    107
    Saadut tykkäykset:
    0
    Seuraava teksti sisältää pieniä spoilereita, joiden lukemisesta en tosin olisi kovin kauhuissani vaikka en leffaa olisi nähnytkään.



    Kamalaa, kamalaa roskaa. Parannusta ensimmäiseen osaan nähden on tapahtunut kuitenkin roimasti - parhaimmillaan tämä elokuva yltää jopa ihan katselukelpoiseksi viihteeksi.

    Juoni on mitäänsanomaton ja siihen on lisätty vielä yököttäviä teinikauhuelementtejä jostain käsittämättömästä syystä. Gorea piisaa, mutta monilta osin sen käyttö ei toimi positiivisessa mielessä.

    Alienien hapolla leikitellään paljon, mutta taas toisissa kohtauksissa koko happo on kadoksissa ja lähietäisyydeltä elikoita ampuvat eivät olekaan enää pulassa.

    Elokuva on myös täynnä epäloogisuuksia (tosin tilanne on tällä saraa parempi kuin ensimmäisessä osassa). Maahan saapunut Predator kyllä peittelee selkkauksen jälkiä hävittämällä kuolleiden alieneiden ja niiden uhrien ruumiita, mutta itse nylkee kohtaamiaan ihmisiä. Se siitä huomaamattomuudesta. Samainen predator muuten saapuu pudotuskapselillaan kiertoradalta ja jysähtää suoraan järveen - yllättäen jättää tämän kapselinsa myös sinne.

    Kaupunkilaiset eivät huomaa pientä ydinräjähdystä jolla alkuperäinen haaksirikkoutunut alus hävitetään... Epäloogisuuksia on paljon.

    Predalien on ihan hieno oivallus kunnes se rupeaa toteuttamaan jotain uutta alieneiden istutustapaansa, varsinkin kun kyseinen toimitus ei ole millään tapaa välttämätön elokuvan kululle.

    Aikaisemmista Alien ja Predator elokuvista tuttu tunnelmointi on täysin kadoksissa - tilalla on nyt vain päätöntä räiskintää. Käytännössä siis ne elementit jotka tekivät molempien sarjojen elokuvista hyviä ovat poissa.
     
  15. Total Bummer

    Total Bummer Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämähän taitaakin olla hyvä pätkä, kun nämä "tekotaiteellisenp****n" ystävät ei pidä tästä. Odotan oikein innolla.
     
  16. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mielestäni nämä kommentit sen sijaan lupailevat just sellasta pätkää, jonka näkemisestä mä en suostuisi pulittamaan yhtään mitään.

    Tämmöset "jos tän katsoo aivot narikassa niin kyl tää siinä tapauksessa on ihan ok action-pläjäys"-tyyliset kommentit saavat meikäläisen niskakarvat pystyyn, koska Alienin ja Predatorin sooloelokuvat olivat parhaimmillaan niin paljon muutakin kuin "ihan ok actionia".

    Katson AVP2:sen sitten kun joku kaveri ostaa/vuokraa sen ja kutsuu kotiinsa katsomaan ja tarjoaa kaljat ja pitsat siihen kylkeen. Ja tämä ei ole mikään snobi-elitisti-kommentti. Katson paljon roskaa, mutta näissä AVP-leffoissa ärsyttää suunnattomasti se, että ne tuntuvat heittävän roskakoriin lähestulkoon kaiken sen, mikä teki Alienin ja Predatorin soololeffoista niin legendaarisia.
     
  17. diekuhe

    diekuhe Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2005
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa itekkin käytyä tarkastamassa onko mikään muuttunut sitten AvP:n jälkeen ja ei voi kyllä sanoa että oltaisiin parempaan suuntaan menty. Itse pidin ekasta enemmän kuin tästä vaikka ei se ekakaan mikään loistopätkä ollut. AvP2 eniten häiritsi se kuva, joka oli aivan liian musta. Välillä kun ei kuvasta saanut mitään selvää. Näyttelijät olivat aivan turhia ja osaamattomia. Tosin heidän puolustukseksi pitää sanoa, että minkäs teet jos kässäri vaan on niin hanurista. Kyllä luokittelisin tämän kaikista Alien tai Predator elokuvista sinne aivan pohjalle eli 1/5 pistettä annan ihan kannatuksen vuoksi. Melkein tässä alkaa jo toivoa että nämä AvP:t jäävät pelien tasolle, sen verta paremmin niissä on tunnelma toteutettu. Toivon hartaasti, että seuraavan AvP:n ohjaa/käsikirjoittaa herra nimeltä:Christopher Nolan, niin saadaan tämäkin sarja sellaiselle tasolle kuin missä sen näillä aineksilla pitäisi olla.
     
  18. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama. Vaikuttaa lähinnä fani-pisteiltä. Tästä tulee jotenkin mieleen, Doom-elokuva, jota kehuttiin täällä täsmälleen samoilla kommenteilla. Sitten kun 95% ihmisistä tuomitsi elokuvan, niin vasta-argumentit olivat: "odotitte varmaan jotain elämää suurempaa, kun se oli vaan hyvää actionia". Tokihan kaikki menevät katsomaan jotain elämää suurempaa, kun alkuperäisessä pelissä tapettiin määrättömästi helvetin demoneita :D.
     
  19. feeny

    feeny Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.08.2005
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lähdin elokuviin odotukset nollassa niiden murska-arvioiden takia joita tämä elokuva oli saanut. Alku oli kuitenkin yllättävän sujuva ennakko-odotuksiin nähden ja odottelikin koko ajan että koska tämä muuttui paskaksi. Fiilis nousi mitä pidemmälle elokuva eteni ja ihmettelin suuresti miten tämä jatko-osa voi olla jonkun mielestä huonompi kuin se ensimmäinen AvP-pökäle.

    Olihan tässäkin paljon ihmeellisiä epäkohtia, ja vähän tökerösti kuvattua toimintaa, ja etenkin Predalien olisi paremman presentaation, mutta silti olin erittäin postiivisella tavalla yllättynyt: teinihömppää oli lopulta aika vähän, toimintakohtaukset toivat mieleen Aliensin ja muutama hyvä säikyttelykin oli saatu mukaan.

    Olen samaa mieltä kuin mitä moni muukin: Tämä jatko-osa oli sitä mitä ensimmäisen AvP:n olisi pitänyt olla. Silti näistä aineksista pitäisi saada irti vielä enemmän.

    3/5
     
  20. Levis

    Levis Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2004
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    1
    Miksi Predator laskeutui veteen aluksellaan? Siellähän se tuntuisi äkkiseltään olevan melko hyvässä piilossa, etenkin iskunopeuden huomioiden voisi kuvitella sen uponneet jopa pohjamutaan. Näkyipä tuo Predator pääsevän asfaltin läpikin, miksei sitten järven pohjasta.

    Miksi avaruusaluksen räjähtäminen ei kuulunut kylään? Eikös se oalus pudonnut vuoren taakse jossa isä oli poikansa kanssa metsällä. Kyllä kai vuori ääntä vaimentaa..? Ei tuossa kuitenkaan kerrottu etäisyyksiä tarkemmin.

    Miksi Predator hävitti Alienit? Maa on heidän leikkikenttä, aikuistumisriitin suorituspaikka. Ehkä he eivät halua jättää merkkejä vierasperäisistä lajeista.

    Miksi sitten ripustaa ruumis puuhun? Niinhän Predatorit ripustavat saaliinsa. Senhän näki jo Predator yhdessä. Eihän se siinäkään niitä piilotellut, vaan laittoi lihan voitonmerkkeinä roikkumaan, joista oli jotain vastusta ollut. Eihän Predatorit omaa olemasssaoloaan aiemminkaan juuri peitelleet.

    Mitä nyt näihin elokuva-arvioihin vielä palatakseni, niin itse oikeastaan arvostelen niitä kahdella eri tavalla. Toinen tapa on viihteellisyys ja toinen on enempi ammattitaito jota elokuvan tekijät ovat soppaan ammentaneet. Nämä AvP kuuluu tuohon viihdeosastoon täysin ja jos sen samalla tavalla arvostelisin kuin Alien yhden (taiteellisempi, luovempi) niin pisteytys olisi aivan toinen. Mutta nyt kun toimintapläjäyksestä kuitenkin oli kyse, on pisteytys sen mukaisesti.

    Ridley Scott ja James Cameron keittelivät kumpainenkin tunnelmaltaan niin mahtavat visuaaliset ja synkät maisemat, että ei pysty nykypäivän tehostetehtaat ja tusinaohjaajat samaan. Jo pelkkä luovuus ja omaperäisyys elokuvissa on omaa luokkaansa.

    En tiedä mitä muut sitten odottavat Alienin ja Predatorin miitistä? Minusta niiden tulee taistella, niinkuin jo sarjan nimikin määrittelee Alien versus Predator eli Alien vastaan Predator.